![]() |
Citat:
Texte din VT care sa arate ca sabatul era si pentru neamuri, nu numai pentru evrei: 1. "Dumnezeu a binecuvant ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta s-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse"(Facerea 2:3). - Instituirea zilei de odihna, de Insusi Dumnezeu, ca sarbatoare a creatiei. Cand s-a facut acest lucru NU EXISTA NICI EVREU, NICI PACAT. Totul era foarte bine si asa va fi din nou. 2. "SI PE STRAINII, care se vor lipi de Domnul ca sa-I slujeasca, si sa iubeasca Numele Domnului, pentru ca sa fie slujitorii Lui, SI PE TOTI CEI CE VOR PAZI SABATUL, ca sa nu-l pangareasca si vor starui in legamantul Meu, ii voi duce la Muntele Meu cel sfant si-i voi umplea de veselie in Casa Mea de rugaciune." (Isaia 55:6,7) - Sabatul nu a fost numai pentru evrei ci si PENTRU STRAINI SI PENTRU TOTI CE VOR SA-L PAZAESCA. Evreii erau cei alesi pentru a-L marturisi pe Dumnezeu, printre neamuri. Au avut o misiune sfanta pe care nu si-au indeplinit-o. Trebuia sa-i invete PE TOTI sa faca voia Domnului (inclusiv, sa pazesca ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu). "SABATUL A FOST FACUT PENTRU OM, NU OMUL PENTRU SABAT" (Marcu 2:28). PENTRU OM, NU PENTRU EVREU. Acest text nu este din VT, dar avand in vedere ca sunt cuvinte spuse de Insusi Mantuitorul, sper sa le acceptati si sa reflectati asupra lor. |
Citat:
Dar a face binele nu este oprit niciodata! mai ales ala dupa voia Stapanului Mantuitor. Shi asta o sustin preotzii-Dumnezeu ca eu nu shtiu... "De aceea nici Eu nu va spun voua cu puterea Cui lucrez si Cine M-a Trimis pe Mine shi la Cine m-a trimis" ceva de genul asta, ca niciodata nu-mi amintesc cum trebuie, deci cam asta le-a raspuns Hristos fariseilor shi saducheilor ce-L intrebau mereu ispitindu-L shi vrand sa-L prinda cu minciuna shi vrand sa se indreptatzeasca pe ei inshilor... caci copilashii de pe treptele templului au shtiut raspunde drept... |
Domnule, IUSTIN, dumneata eshti dus cu pluta, shi te rog sa ma iertzi ca tzi-o spun,
poi cercuirea ramane valabila veshnic, caci Hristos a plinit legea shi a adancit-o, caci a cerut nu cercuirea in carne ci cercuirea inimii, iar dumneata nu pricepi ce inseamna legamantul zilei a 8, poi inseamna credincioshie veshnica domnule, deci nicidecum legea nu a fost doar pentru poporul vechi, caci spune sf AP PAVEL: -prin lege am murit fatza de lege ca sa vietzuiesc LUI HRISTOS, deci iata ca prin lege s-a cercuit la inima sa de apostol sfant, shi mai spune, ca daca ash lepada HARUL, inseamna ca HRISTOS a murit in zadar, deci nashterea in duh shi in HAR este mai mare decat LEGEA care este pentru necredincios, pentru pacatos, pentru cel rau... deci daca nu pricepetzi nimic, shi n-avetzi cum sa pricepetzi fiindca nu cautatzi TAINELE LUI DUMNEZEU, ci cautatzi sa hulitzi, mai bine ascultatzi de duhovnici, de la preotzii-Dumnezeu, ca in gura lor nu s-a gasit vicleshug... :26: :6::57::68: |
Citat:
Din practica Mantuitorului: 1. Mantuitorul a "dezlegat" (Ioan 5:18) nu a desfiintat sabatul . Ziua a saptea, din cauza multor traditii evreiesti, devenise o povara. Domnul Iisus Hristos a "dezlegat"sabatul de multimea de reguli si i-a redat adevarata semnificatie: de zi a bucuriei impreuna cu Domnul. 2. "Dupa obiceiul Sau, in ziua sambetei, a intrat in sinagoga. S-a sculat sa citeasca"(Luca 4:16). Spune Sfanta Scriptura "DUPA OBICEIUL SAU", nu dupa obiceiul evreilor sau al locului, etc. 3. Nu cred ca este intamplator faptul ca singura zi in care Mantuitorul s-a odihnit de toata lucrarea Lui, a fost sambata. Este singura zi pe care a petrecut-o in mormant, la loc de odihna. 4.Domnul Iisus Hristos se intituleaza "Domn al sambetei" (Marcu 2:28). Poate fi Mantuitorul, Domn a ceva ce s-a desfiintat (cum spuneti dvs.)? A desfiintat Mantuitorul ceea ce Tatal a "binecuvantat si sfintit" de la creatie? Apoi despre aceasta zi sfanta, a fost scris de Insusi Dumnezeu, pe piatra, de doua ori (Moise a spart un rand de pietre). Ziua aceasta "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu" a fost desfiintata, dar nu de Dumnezeu ci de oameni. "SE VA INCUMETA SA SCHIMBE VREMILE SI LEGEA"(spune profetia din Daniel 7:25). |
Citat:
[SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Dar nu numai apostolii au nesocotit serbarea sambetei, ci si urmasii lor: Varnava, Ignatie Teoforul, Policarp al Smirnei, Clement al Romei, Iustin Martirul, Tertulian si alti multi din secolele I, II si III; ei marturisesc ca crestinii din vremea lor serbau Duminica, intocmai cum stim din Scriptura ca faceau si apostolii. [/SIZE] [SIZE=3]Istoria marturiseste despre Constantin cel Mare numai faptul ca in timpul domniei lui, crestinismul a devenit religie libera de stat, favorizandu-se astfel generalizarea ulterioara, in Imperiul Roman, a practicilor religioase crestine, intre care era si serbarea Duminicii, astfel incat statul roman nu a facut altceva decat a recunoscut si a consfintit o stare de fapt. [/SIZE] [SIZE=3],,Sarbatorim cu bucurie ziua a opta dupa sambata in care si Hristos a inviat.,,(Epistola lui Barnaba 15,9)[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]Precum in VT Dumnzeu le-a dat ziua a saptea ca semn si aducere aminte ca i-a scos pe evrei din robia Egiptului, tot asa Hristos da tuturor neamurilor lumii ziua a opta, a Invierii Sale ca semn si aducere aminte ca ne-a scos din robia pacatului stramosesc, a iadului si a mortii. Ce este drept, e ca o perioada crestinii au tinut si sambata si duminica pana s-au hotarat sa se rupa de evrei mai ales dupa cucerirea si daramarea Ierusalimului de catre Titus in anul 70.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3],,Cei care au trait in randuielile cele vechi si au venit la nadejdea cea noua nu mai tin sambata, ci ziua Domnului in care si viata noastra a rasarit, prin El si prin moartea Lui.,, (Sf Ignatie, catre Magnezieni 9,1)[/SIZE] [SIZE=3]In ziua soarelui ( cum era numita la romani duminica, ziua intai a saptamanii iudaice), noi ne adunam cu totii laolalta, deoarece acesta este prima zi in care Dumnezeu schimband intunericul si materia, a creat lumea, iar Iisus Hristos, Mantuitorul nostru, in aceeasi zi a inviat din morti.,, (Sf iustin Martirul, Apologia I)[/SIZE] [SIZE=3],,Vechea zi a saptea a devenit o zi simpla de lucru.,, (Clement al Alexandriei 194)[/SIZE] [SIZE=3]Deci iata ca inainte de Constantin se tinea duminica, iar Tertulian precizeaza:[/SIZE] [SIZE=3],,Daca noi (crestinii) serbam duminica, apoi facem aceasta nu pentru cinstirea soarelui..., ba chiar aici ne departam si de randuiala evreiasca.,, (Tertulian)[/SIZE] [SIZE=3]Nici voi , adventistii nu ati tinut sabatul de la inceput, ci din 1846, iar timp de 9 ani nu l-ati inceput ca acum de vineri 6 seara ci de la 6 dimineata.[/SIZE] http://www.crestinortodox.ro/forumac...tons/quote.gif |
ce a mai ajuns simbata
ce a ajuns ziua sfinta a Dumnezeului vesnic viu.
[COLOR=#0066cc][COLOR=#0066cc] [/COLOR][/COLOR] [COLOR=#0066cc][COLOR=#000000]Ziua de 1 noiembrie, este trecuta in calendarul ortodox ca zi de pomenire a mortilor. Ziua saptamanala pentru pomenirea generala a celor adormiti este sambata. Din toate sambetele unui an bisericesc, doua sunt consacrate in chip special pomenirii generale a mortilor: sambata dinaintea Duminicii Lasatului sec de carne si sambata dinaintea pogorarii Duhului Sfant.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=#0066cc][COLOR=#000000][/COLOR][/COLOR] [COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Odihna in Domnul ,momentul de timp special trait alaturi de El ,a devenit un moment alocat pomenirii mortilor.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Timpul care te revigoreaza ,care iti da putere prin comuniunea cu Domnul ,a devenit mort.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Avea dreptate Nitzsche acu peste 100 de ani cind a zis :Dumnezeu e mort .Noi(oamenii) l-am omorit.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][/COLOR][/COLOR] |
Citat:
,,Luati seama ca pentru fiecare cuvant desert rostit veti da socoteala.,, |
Citat:
Nu spune nebunului -Nebunule . Iar Iadul poate fi si aici si acum ,pentru orice incercare grea ,orice suferinta care iti omoara sufletul. |
[quote=marmat;98625]ce a ajuns ziua sfinta a Dumnezeului vesnic viu.
[COLOR=#0066cc][COLOR=#000000]Ziua de 1 noiembrie, este trecuta in calendarul ortodox ca zi de pomenire a mortilor. Ziua saptamanala pentru pomenirea generala a celor adormiti este sambata. Din toate sambetele unui an bisericesc, doua sunt consacrate in chip special pomenirii generale a mortilor: sambata dinaintea Duminicii Lasatului sec de carne si sambata dinaintea pogorarii Duhului Sfant.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Odihna in Domnul ,momentul de timp special trait alaturi de El ,a devenit un moment alocat pomenirii mortilor.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Timpul care te revigoreaza ,care iti da putere prin comuniunea cu Domnul ,a devenit mort.[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Avea dreptate Nitzsche acu peste 100 de ani cind a zis :Dumnezeu e mort .Noi(oamenii) l-am omorit. [/COLOR][/SIZE] [/COLOR]Daca ai avea o cercetare mai amanuntita ai vedea de de sambata e o zi speciala pt morti, daca deschizi Scriptura vei vedea ca inainte cu o zi da a intra Domnul in Ierusalim il invie pe Lazar adica intr-o sambata, si noi ne rugam pt cei adormiti ca sa dobandeasca o mai buna inviere, in ortodoxie totul are un rost spre deosebire de multe practici neo-protestante eu am mai pus intrebarea destul de logica pe mai multe topicuri, daca e sa ne luam dupa adventisti care au pretentia ca respecta cel mai bine Cuvantul Domnului atunci inseamna ca timp de 19 secole lumea a stat intr-o bezna totala necunoscand adevarul, ce Dumnezeu crud am putea spune, care il trimite pe Fiul sau sa rascumpere lumea apoi urmeaza o mare negura de 19 secole in care oamenii sunt rataciti si lasati de acest Dumnezeu in negura pana in sec 19 cand apar adventistii cu o interpretare clara a Cuvantului lui Dumnezeu, o interpretare care a lipsit din lume si a privat sute de milioane de credinciosi timp de 19 secole, asa il cunoasteti voi pe Dumnezeu? eu nu asa |
Bibe bine vor zice adventistii, dar noi nu am inventat nimic ci ne-am intors doar la Cuvantul lui Dumnezeu asa cum e prezentat in Scriptura si la trairea Bisericii primare, dar vedeti cum e, acelasi lucru il afirma si penticostalii si baptistii si crestinii dupa Evanghelie si Martorii lui Iehova etc. asa stand lucrurile putem deduce clar criza identitatii protestante si vedem foarte limpede ca fiecare denominatiune neo-protestanta are o doctrina principala pe care o inainteaza in detrimentul celorlalte, adventistii tin sun si tare cu Sabatul, penticostalii cu manifestarile Duhului Sfant concretizate prin vorbirea in limbi, baptistii pe necesitatea botezului la maturitate, Martorii lui Iehova pe necesitatea pronuntarii numelui lui Dumnezeu "Iahova" "Eu sunt cel ce sunt" asa cum il pronuntau evreii, de aici se vede clar problema, doctrinele si invataturile Bisericii trebuie sa fie in armonie , caracterul de secta sau grupare bazata in special pe o anumita invatatura este evident asa ca n-are rost sa ne mai batem cu pumnii in piept
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:28:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.