andreea_scolariu |
18.04.2009 16:44:49 |
Citat:
În prealabil postat de naephius
(Post 127744)
C. S. Lewis scrie, in cartea sa, Miracles: "If my mental processes are determined wholly by the motions of atoms in my brain, I have no reason to suppose that my beliefs are true ... and hence I have no reason for supposing my brain to be composed of atoms. ...
|
Nu inchide citatul, continuarea ideii e aici : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=2885
Citat:
(Post 127744)
Deci, atata timp cat cred in evolutie, nu pot sa cred in ratiunea mea.
|
Aceasta este o eroare logica, un argument din incredulitate personala, o adaptare a sistemelor ireductibil de complexe, a ideii zeului golurilor.
Citat:
(Post 127744)
creierul mi s-a format printr-un proces evolutiv.
|
Indiferent cum crezi ca ti s-a format creierul, realitatea "perceputa" de oameni este aceeasi. Stiinta se bazeaza pe aceasta realitatea "perceputa". Tu iti bazezi credinta pe aceasta realitate "perceputa"(scrieri antice, sisteme ireductibil de complexe, etc - poate toate sunt doar perceptii, caz in care intreaga ta credinta ar fi const). Toti traim in aceasta realitate "perceputa" (daca vrei o abordare mai hollywood-iana) . Este aceasta realitate "perceputa" adevarul absolut? Nimeni nu va stii niciodata, pentru ca nu putem trece de aceasta realitate "perceputa". Nici macar nu conteaza, atat timp cat exista ceva ce nu poate face parte din realitatea noastra, nu ne influenteaza cu absolut nimic. Daca ne influenteaza, atunci trece in realitatea noastra "perceputa".
Citat:
(Post 127744)
Este absolut necesar sa postulez credinta intr-un Dumnezeu care m-a inzestrat cu o ratiune care poate cunoaste adevarul, altfel ma autodesfiintez. Fara Dumnezeu, adevarul, daca exista, nu poate fi cunoscut de catre ratiunea mea.
|
Tu nu te-ai nascut cu aceasta "ratiune", ci a fost dobandita prin educatie (si nu ma refer doar la epoca contemporana). Daca vrei facem un test, cu o pereche de gemeni identici. Pe unul il crestem exact cum ai crescut tu, iar pe altul intr-un trib din Australia. Facem pariu ca, la varsta ta, in timp ce tu iti pui aceste intrebari, gandirea lui ar fi mult, mult mai simpla?
Creierul mare "obtinut" prin evolutie prin selectie naturala + cunostintele dobandite prin invatarea stiintei care studiaza exact aceasta realitate "perceputa" = intrebarile pe care ti le pui tu in acest subiect.
|