Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Cum nu intelege BC Sfanta Scriptura si zice ca exista purgatoriu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6445)

dianagroza 04.02.2011 21:50:47

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 333170)
Pana la urma sincer sa fiu... cred ca exista purgatoriu si sper sa fie asa.... Daca ne luam dupa Infernul lui Dante sunt 9 cercuri ale Iadului... Daca ne luam dupa expresiile populare sunt 7 ba chiar 9 ceruri... Apostolul Pavel vorbeste de al 3-lea cer... Cred ca pe undeva pe acolo se poate strecura si un purgatoriu... cred ca si Biserica Ortodoxa crede intr-un fel de "purgatoriu"... Adica intr-o ispasire a pacatelor dupa moarte si o stramutare in Cer... de aceia se si roaga pentru sufletele celor morti. Doar ca spune mai degraba ca aceia ajung in Iad.. Sa speram ca rugaciunile noastre sa le fie de folos oriunde s-ar afla ei!Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti!

E mai incurajator asa, sa crezi ca este Purgatoriu nu. Poti sa pacatuiesti cu mai multa lejeritate.

Danut7 04.02.2011 22:06:07

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333172)
E mai incurajator asa, sa crezi ca este Purgatoriu nu. Poti sa pacatuiesti cu mai multa lejeritate.

Da e incurajator sa stii ca ai mai putea avea o sansa si dupa moarte... sa nu uitam ca pe vremuri Iadul avea doua "locuri" unul dintre ele fiind Iadul Dreptilor... Acesta-i locul unde ajungeau dreptii VT... Hristos are cheile Iadului.. Vezi in Apocalipsa... Ce sansa le mai dadeai la cei ce au murit in potop si in vremurile de inceput?Uite ca si acelora si tuturor li s-a dat o sansa cand Hristos a predicat evanghelia in Iad... Si ai' care au crezut au iesit de acolo impreuna cu El... Nu mai stiu cine a adus un citat pe forum(cred ca pe topicul asta) din Marcu Eugenicul care spunea ca unii sunt aruncati in inchisoare sa isi ispaseasca pacatele acolo.. In inchisori a propovaduit si Hristos... Si nu numai acolo,indraznesc sa spun... Pentru ca Pavel spune ca li s-a vestit Evanghelia mortilor ca si ei sa fie judecati cum sunt cei vii.. Aceste inchisori eu cred ca mai exista...

dianagroza 04.02.2011 22:24:55

Deci noi nu credem în purgatoriu, ci în posibilitatea de a se trece de la iad la rai.
Domnul Hristos a spus în pilda cu saracul Lazar si cu bogatul nemilostiv: "Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat. / Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lu. / Si el strigand a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetelor in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie. / Dar Avraam a zis: Fiule adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele, iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti. / Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi" (Luca 16:26).

Daca ar fi existat o cale de mijloc, aici era indicat sa apara.

dianagroza 04.02.2011 22:27:27

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 333004)
Nu, nu este un foc decat la figurat. Este o imagine.

Am gasit o completare, m-am desteptat intre timp. Domnul Hristos a spus în pilda cu saracul Lazar si cu bogatul nemilostiv: " Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lu. / Si el strigand a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetelor in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie."
Aceaste chinuri, aceasta vapaie care usuca gura, este doar un foc la figurat?

Danut7 04.02.2011 22:28:51

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333189)
Deci noi nu credem în purgatoriu, ci în posibilitatea de a se trece de la iad la rai.
Domnul Hristos a spus în pilda cu saracul Lazar si cu bogatul nemilostiv: "Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat. / Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lu. / Si el strigand a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetelor in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie. / Dar Avraam a zis: Fiule adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele, iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti. / Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi" (Luca 16:26).

se spune ca sanul lui Avraam a fost in Iad.. Iadul dreptilor remmeber?

dianagroza 04.02.2011 22:47:56

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 333194)
se spune ca sanul lui Avraam a fost in Iad.. Iadul dreptilor remmeber?

Nu stiu unde era, dar oricum am omis faptul ca inca nu au fost deschide portile raiului dreptilor. Oricum tot doua locuri erau: fie mangaiere, fie chin.

Fani71 04.02.2011 22:49:01

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 333051)
nimeni nu poate greși crezând prea mult, sperând prea mult, iubind prea mult.

Ce frumos! Asta mi-a placut foarte mult. Este citat din clasicii in viata (MD) sau altcineva? ;-)

Danut7 04.02.2011 22:54:55

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333189)

Imi cer scuze nu am observat prima parte.. Asta e pozitia oficiala ortodoxa?Cat despre ultima parte nu sunt sigur dar cred ca, catolicii spun ca purgatoriul nu e un loc in afara raiului sau iadului... poate ne spune mai multe chiar ei..

dianagroza 04.02.2011 22:56:52

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 333214)
Imi cer scuze nu am observat prima parte.. Asta e pozitia oficiala ortodoxa?Cat despre ultima parte nu sunt sigur dar cred ca, catolicii spun ca purgatoriul nu e un loc in afara raiului sau iadului... poate ne spune mai multe chiar ei..

Dar tu nu esti ortodox, nu ar trebui sa stii deja?
BO nu crede in existenta unei stari de mijloc, ca sa nu zic loc, intre rai si iad. Ori e una, ori e alta cu sansa de a trece din rai in iad. Am scris asta de nu stiu cate ori.

Danut7 04.02.2011 22:58:05

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333215)
Dar tu nu esti ortodox, nu ar trebui sa stii deja?
BO nu crede in existenta unei stari de mijloc, ca sa nu zic loc, intre rai si iad. Ori e una, ori e alta cu sansa de a trece din rai in iad. Am scris asta de nu stiu cate ori.

eu sunt un pseudo - ortodox ... un ortodox mai ignorant..

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:32:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.