Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   este un pacat sa emigrezi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7809)

IonelS 17.08.2010 12:03:57

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 278502)
Este pacat sa scuipi in general pe altii ;-)
Ce inseamna a scuipa pe ce ai lasat in urma? Sigur, a dispretui, a uri, este un lucru rau pentru noi si pentru ceilalti.
Insa sunt oameni care au trait lucruri care i-au facut mai cinici, care i-au amarat, i-au ranit. Sa nu-i judecam.
Poti de altfel sa pleci si fara sa dispretuiesti Romania. Poirti sa pleci amarat, dezamagiut, insa nu plin de ura sau dispret.

Si cand li s-a atras atentia, aici la acest topic, ca este un pacat, au ales sa persevereze in afisarea resentimentelor lor...Aici nu-i vorba de oameni care au gresit, aici este vorba de rautate.

Fani71 17.08.2010 12:39:34

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 278506)
Si cand li s-a atras atentia, aici la acest topic, ca este un pacat, au ales sa persevereze in afisarea resentimentelor lor...Aici nu-i vorba de oameni care au gresit, aici este vorba de rautate.

Si tu esti prea vehement.
Este la fel de urat sa ii acuzi pe cei care pleaca de tot felul de sentimente rele.
Sa nu judecam, ca sa nu fim judecati.

anita 17.08.2010 13:03:35

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 278486)
De ce sa fie pacat, mai oameni buni?? Dar Apostolii ca au propovaduit credinta la alte neamuri au facut rau ca si-au parasit tara? Pentru Dumnezeu nu exista tara, toti suntem ai pamantului, tara e un concept inventat de oameni ca sa se instraineze unii de altii! Iar patriotismul asta nu face decat sa insamanteze multa vrajba! Nu are nimic in comun cu credinta! PUNCT

Totusi Dumnezeu a lasat neamurile ,si nu degeaba.
Acum se incearca pe toate caile destelenirea oamenilor din pamintul lor pentru a-i face mai vulnerabili ,mai lipsiti de aparare ,mai fara credinta.
Si patriotismul e bun ,trebuie sa tinem cu cei de un neam cu noi.
Fiecare neam ,popor are particularitatile ,obiceiurile lui ,traditiile care trebuie conservate.

zoridezi 17.08.2010 14:31:08

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 278534)
Totusi Dumnezeu a lasat neamurile ,si nu degeaba.
Acum se incearca pe toate caile destelenirea oamenilor din pamintul lor pentru a-i face mai vulnerabili ,mai lipsiti de aparare ,mai fara credinta.
Si patriotismul e bun ,trebuie sa tinem cu cei de un neam cu noi.
Fiecare neam ,popor are particularitatile ,obiceiurile lui ,traditiile care trebuie conservate.

Ai dreptate si tu Anita. Dar patriotismul impins la extrem nu e bun. Si nici habotnicia. Eu zic sa lasam totul in Voia lui Dumnezeu, ca oricum nimic nu se misca fara Voia Lui. Iar tot ce vine de la Dumnezeu e bun. De ce sa nu ne incredintam viata lui Dumnezeu, sa fie El carmuitorul nostru? El e carmuitorul tuturor, nu al unui singur neam. Diferente intre idei sunt si intre vecinii aceluiasi bloc. Sau intre membrii aceleiasi familii. Asta nu inseamna ca trebuie sa intoarcem spatele semenilor nostri.

anita 17.08.2010 14:39:54

Eu ma refeream nu la nationalism ,ci patriotism.
Cat despre habotnicie ,sa o lasam la o parte ,suntem oameni rationali ,si credinta inseamna si ratiune.
Daca cineva isi paraseste tara nu inseamna ca nu e patriot ,pot fi multe motive care determina pe cineva sa plece.

zoridezi 17.08.2010 14:42:47

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 278600)
Cat despre habotnicie ,sa o lasam la o parte ,suntem oameni rationali ,si credinta inseamna si ratiune.
Daca cineva isi paraseste tara nu inseamna ca nu e patriot ,pot fi multe motive care determina pe cineva sa plece.

Deci concluzia e ca nu e pacat sa emigrezi :)

zoridezi 17.08.2010 14:45:01

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 278600)

Eu tin si cu grecii. Si ei sunt ortodocsi. De ce sa fiu patrioata cand valorile crestine se gasesc si in alte parti?

anita 17.08.2010 14:49:03

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 278602)
Deci concluzia e ca nu e pacat sa emigrezi :)

Noi stim ca Dumnezeu si apoi domnul nostru Iisus Hristos au lasat legile ,ca sa nu pacatuim.
Acolo nu scrie nimic de emigrare.

anita 17.08.2010 14:50:36

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 278605)
Eu tin si cu grecii. Si ei sunt ortodocsi. De ce sa fiu patrioata cand valorile crestine se gasesc si in alte parti?

Sa fim patrioti cand altii vorbesc urat de tara si poporul acesta.
Tara nu inseamna o mana de nelegiuiti care ne conduc sau ne-au condus ,oameni fara Dumnezeu.

zoridezi 17.08.2010 14:58:43

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 278609)
Sa fim patrioti cand altii vorbesc urat de tara si poporul acesta.
Tara nu inseamna o mana de nelegiuiti care ne conduc sau ne-au condus ,oameni fara Dumnezeu.

Depinde. Daca critica e constructiva, eu zic ca nu strica. Oricum, gura lumii sloboda si intotdeauna va fi asa, nu putem schimba asta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:10:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.