Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   nunta mixta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8419)

Mihnea Dragomir 04.09.2014 18:58:45

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566494)
Asa e bah la voi la papistasi, vi se da dispensa si nu mai veniti deloc la liturghie in loc sa ascultati frumos la difuzor in curtea Bisericii? Ce sfaturi natange (sau rau intentionate) mai sunt si astea?

Raportat pentru limbaj injurios (elementele subliniate).

DragosP 04.09.2014 20:42:18

<offtopic>Injurios? Poate nepoliticos și ușor agresiv da' până la injurios mai e.
</offtopic>

aubergine 04.09.2014 21:36:40

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 566519)
<offtopic>Injurios? Poate nepoliticos și ușor agresiv da' până la injurios mai e.
</offtopic>

De unde si pana unde a fi numit papistas e o injurie? De ce supara adevarul?

DragosP 04.09.2014 22:36:56

Păi așa i se pare lui...

Dalian 04.09.2014 23:14:51

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 566514)
Raportat pentru limbaj injurios (elementele subliniate).

Te-am raportat pentru că m-ai jignit sugerând că as™ fi capabil de limbaj injurios.

INJÚRIE, injurii, s. f. 1. Infract›iune care constă în atingerea onoarei sau reputatiei unei persoane prin cuvinte, gesturi sau acte jignitoare; insultă, jignire (gravă), invectivă. Din lat. injuria. Cf. fr. injure.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de valeriu | Permalink

Bă papistas™ule, care e bă injuria?
€žPapistas€ sau €žnatang€ sunt injurii la tine?
Plus că nu nu am zis că tu es™ti nătâng ci sfatul tău.

Cites™te s™i tu definit›iile, poate te mai edifici:
PAPISTÁS˜, -Ă, papistas™i, -e, s. m. s™i f., adj. (înv. s™i reg.) Catolic.- Din magh. pápista.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o gres™eală | Permalink
NĂTÂNG, Adj. (Despre sentimente, manifestări, act›iuni ale omului) Fără sens, fără rost, lipsit de rat›iune; prostesc.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o gres™eală | Permalink

Cum pot›i bă, după ce cu nerus™inare sfătuies™ti o ortodoxă să nu mai meargă duminica la biserică, tot tu să dai raport?

redemptor 05.09.2014 02:52:13

Legat de nunta mixtă, mai cunosc un caz în care el e ortodox dar și membru în ASCOR iar ea zice că e ortodoxă dar e la Oastea Domnului s-au căsătorit mixt? Sau ambele sunt grupări ortodoxe? Din ce știu ASCOR mai e cum mai e dar Oastea Domnului nu știu, din ce știu au făcut 2 cununii din care una avea un obicei mai neoprotestant cu unele adăugiri, una au făcut-o în parcul municipal Baia Mare iar cealaltă la casa de adunare din Strâmtura + starea civilă. Primul copil sigur l-au botezat ortodox doar că îl duc pe la ASCOR ca să-l obișnuiască de mic nu știu celălalt probabil îl vor duce pe la Oaste.
Mai cunosc un caz în care el e ortodox iar ea e greco-catolică s-au căsătorit mixt starea civilă au făcut-o în Pomi cununia greco-catolică au făcut-o în Borlești iar cununia ortodoxă și nunta au făcut-o în Baia Mare. Nu au probleme sunt deja de 3 ani împreună de copii nu știu nimic.

Dalian, Mihnea Dragomir nu e papistaș poate uniat sau papistășit la cum văd că se exprimă e greco-catolic pentru că văd că mai știe rânduiala bizantină romano-catolicii nu au treabă deloc cu ritul bizantin nici măcar cu sfinții din calendarul ortodox, să nu deviem de la subiect.

DragosP 05.09.2014 07:27:56

Varză a la Cluj împănată cu ignoranță crasă.

Dalian 05.09.2014 09:19:40

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 566537)
Dalian, Mihnea Dragomir e uniat sau papistășit

S-a papistasit bine de tot. Dar asta e treaba lui.
Problema e îs™i bate joc de ortodocsi în toate felurile, indemnandu-i sa nu mai mearga la biserica ortodoxa si numindu-i fara rusine '€žcerularieni slavofili'€. Dar nimeni nu se sesizează.

catalin2 05.09.2014 13:47:58

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566369)
Înțeleg chiar și că încerci să te dai mare că tu ai fi scris articolul ăla sclipitor.
Dar eu am mari îndoieli, crede-mă.

Nu scriu articole pe site si nici altundeva. Am dat doar un link, ca sa nu mai cauti tu. Dar daca vrei cauta, ca de-a lungul timpului am dat mai multe link-uri pe aceasta tema, inclusiv o carte.

redemptor 05.09.2014 16:08:22

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 566548)
S-a papistasit bine de tot. Dar asta e treaba lui.
Problema e îs™i bate joc de ortodocsi în toate felurile, indemnandu-i sa nu mai mearga la biserica ortodoxa si numindu-i fara rusine '€žcerularieni slavofili'€. Dar nimeni nu se sesizează.

Era un user pe forum cu numele Erethorn sau MihaiG care era romano-catolic iar între el și Mihnea Dragomir erau ceva diferențe la felul cum se exprimau îmi dădeam seama care era greco-catolic și care era romano-catolic Erethorn era mai agresiv când vedea că cineva nu e de acord cu părerile lui, Mihnea Dragomir mai avea și oarece puncte bizantine cu privire la religie dar nu își au rostul astfel de polemici pe un forum ortodox, și repet iar deviem de la subiect.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:08:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.