Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   INTREBARE....adventist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=871)

Iustin32 28.10.2008 09:38:12

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98071)
Recunoastem. Biserica noastra s-a facut dupa Biblie, nu invers. Noi consideram ca Biblia a facut-o insusi Dumnezeu. Se mai numeste Cuvantul lui Dumnezeu nu cuvantul bisericii.

Biblia a fost scrisa de oamenii Sfinti ai lui Dumnezeu sub inspiratia Duhului Sfant care nu au gresit in profetiile lor asa cum profetesa voastra E.G White a mintit in toate profetiile ei, pe baza careia s-a intemeiat cultul vostru si de care voi acum cautati sa va deziceti, desi cea mai mare parte din cartile voastre sunt sub semnatura ei.
[COLOR=Red]Ereticii ca voi au fost judecati de mai-marii Bisericii nu de Biblie caci nu Biblia a facut Biserica asa cum e la voi.[/COLOR]
15. De-ti va gresi tie fratele tau, mergi, mustra-l pe el intre tine si el singur. Si de te va asculta, ai castigat pe fratele tau.
16. Iar de nu te va asculta, ia cu tine inca unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori sa se statorniceasca tot cuvantul.
17. [COLOR=Red]Si de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserica, sa-ti fie tie ca un pagan si vames. [/COLOR]
18. Adevarat graiesc voua: Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer.(Matei 18)

vasinec 28.10.2008 09:43:16

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 97959)
doctrinele adventiste sunt mereu retusate. pe vremea cand aveam contact cu ele. . . mereu erau retusate
(nu cele generale) ( ce sa ma astept de la o credinta nascuta in 1860, normal ca trebuie sa isi zideasca temelia credintei daca de sute de ani nu au existat) . azi era asa , maine era invers.

cat despre pravilele Bisericesti nu pot fi schimbate ori de ori va schimbati voi opinia. poate preoti mai asteapta 20 de ani sa va hotarati si voi ce credeti in sfarsit ca nu au timp sa " de-a refrash-uri " mereu la ele.

apoi ai mai zis ca medicina nu recomanda carnea de porc. pai medicina nu recomanda si nu recunoaste nici existenta lui Dumnezeu. :1:

D-le Podolski 2, prin postarile dvs. faceti un deserviciu gruparii ortodoxe. Lasatii pe cei mai maturi si mai pregatiti sa intre in discutii, pe acest topic. Totusi, simt nevoia sa va raspund, pentru ca nu cumva, bazaconiile spuse de dvs. sa prinda la unii, la fel de pregatiti si maturi ca dvs.

1. Pravila Bisericeasca spune nedevaruri referitoare la doctrinele generale. Invatatura conform careia Domnul Iisus Hristos va reveni si ii va lua pe cei alesi la cer (1 Tesaloniceni 4:15-18) si apoi, dupa o mie de ani, se va instaura Imparatia lui Dumnezeu pe pamant (Apocalipsa 21:1-3), a existat in biserica adventista de cand s-a infiintat. Pravila Bisericeasca spune cu totul altceva despre o invatatura existenta in biserica adventista de peste 100 de ani. A fost doar un exemplu.

2. "Medicina nu recunoaste pe Dumnezeu", spuneti dvs. Pe ce va bazati aceasta afirmatie, numai dvs. stiti. In biserica din care fac parte (si ma refer strict la comunitatea mea) una din cele mai raspandite meserii este cea de medic. Si este vorba de medici cu pregatire deosebita (invitati si la emisiuni televizate). Cunosc bine un doctor profesor universitar, care a terminat de curand si institutul teologic adventist. Probabi, in biserica dvs., stiinta nu se impaca cu credinta. In biserica noastra vedem cum acestea doua (stiinta adevarata si credinta) sunt in totala armonie, sau mai bine zis, se completeaza perfect. Stiinta este limitata, poate merge pana la un punct. Credinta merge mai departe.

podolski_2 28.10.2008 10:13:19

Arata-mi unde scrie in Sfanta Scriptura de carti canonice si necanonice. Arata-mi!
Normal ca nu ai cum sa imi arati.
Da te dai mare ca asculti de ea. Pai scumpul meu, asculti de ortodocsi ca ei au alcatuit-o .
De fapt esti un fiul ratacitor, faci ce vrei tu in numele credintei . Pai in numele credintei si musulmani fac multe, dar nu inseamna ca sunt ai lui Hristos.

Tu zici, ascult de Scriptura ca Hristos mi-a zis asta.
Da scumpul meu , dar tot Hristos ti-a zis si care sunt carti canonice si necanonice, tot Hristos ne-a zis care carti sa faca parte si care nu din Sfanta Scriptura, tot El a zis multe prin Parintii de atunci (Sf. Damaschin parca era ucenicul Sfantului Pavel , poate gresesc numele) .
Cand graia Sfantul Pavel , nu graia Sfantul Pavel prin el, ci Dumnezeu.
Adica ce vrei sa zici ca nu si-a invatat bine ucenicii Sai cu privire la Sfanta Scriptura?

Dar s-a trezit o mana de americani sa faca reforma?
Da ce cred ei ca Dumnezeu trebuie reformat?
Cum mai zicea si Madona, ca nu ii place crestinismul ca e prea invechit. Pai scumpul meu , crestinismul nu are nevoie de reforma, il tine Duhul Sfant.

Iar erezia stii de ce e pacat impotriva Duhului Sfant?
Pt ca erezia marturiseste prin credinta ei ca Duhul Sfant nu a putut tine portile iadului departe de Biserica lui Hristos.

Adica pe scurt ca fost biruit Duhul Sfant de oameni.
Si astfel timp de cateva sute de ani credinta lui Dumnezeu nu a existat.
Da ce crezi tu, ca Biserica lui Dumnezeu depinde de oameni? Ea va fii intotdeauna pe pamant si va fi vazuta. Spre ciuda oamenilor si a dracilor.

Nu nevazuta. Si chiar de va sta prin grote, tot vazuta va fii , pt ca niciodata portile iadului nu o vor cuprinde, si asta prin puterea Duhului Sfant.

Nu te-ai intrebat si tu de ce toti sunt americani?
De ce nu din Egipt, din Israel(care stii cat il iubeste Dumnezeu), de ce nu din Africa, de ce nu dintr-o tara saraca (pt ca stii ca unde e saracie acolo e si Hristos)? Pt ca sa se vada lucrarea diavoleasca inceputa in SUA.Stii doar ca Hristos iubea toate neamurile. De ce numai din Sua?

Cum se face ca toata trezirea religioasa a lu peste s-a desfasurat numai in America? Toate sectele de acolo pleaca. Nu ti se pare nimic ciudat? Sigur ca nu ti se pare.

Iar cat teama ta de icoane:

Stii cand se trecea cu Chivotul Legamantului oamenii ingenuchiau .
Insasi Moise cand i-a vorbit Dumnezeu in chipul copacului arzand si-a manifestat exterior inchinarea.

Insa daca ar fii fost vreun sectar, absolut sigur ar fii zis: paganule, sa te inchini la Dumnezeu numai cand il vezi.
Sau ar fii zis: eu nu ingenuchez in fata unor pietre ci numai in fata lui Dumnezeu.

Crezi tu ca David gresea? Sau Moise cu privire la inchinare? Pt ca daca se inchinau la idoli(cum ziceti voi) erau imediat pedepsiti si sigur s-ar fi spus si in Sfanta Sciptura.

Dar tot Hristos a mai zis. Orbul pe orb nu il poate indruma pt ca vor cadea amundoi.
Ati pus prea multa ratiune cand nu era cazul ( ingenucherea in fata unor "pietre" chiar daca ele erau trimise de insasi Dumnezeu), si ati pus prea putina ratiune acolo unde cand era cazul (proorocirile false ale lui ellen g. white)

Si daca crezi ca omul poate gresii si din cauza asta a gresit ellen te inseli. vezi tu vreo gresala de proorocie in Ieremia, In Ezechiel? nu. Pt ca atunci cand omul vine de la Dumnezeu el poate gresi in viata de zii cu zii, dar nu in proorociri.
a purtat aur ellen? nu are nimic. se smintesc oamenii rai de asta.
a mancat carne? nu are nimic . e om si poate gresii? cine poate zice ca nu a grait un lucru bun si nu l-a facut? toti gresimsi nu facem ce graim.

dar atunci cand zici ca te-a trimis Dumnezeu si ti-a proorocit si gresesti atunci scumpul meu , acel prooroc a visat nu de la Dumnezeu ci de la diavol.

Da ce crezi ca Dumnezeu nu stie tot. crezi ca nu putea sa isi ia mana sa vada bine proorocirea? Sau crezi ca vb in limbi care nu le-ar fin inteles ellen.
de fapt sunt niste scuze penibile dar care arata de fapt sursa inspiratiei ei: desertaciunea, inselarea si RATACIREA.

bafta.

podolski_2 28.10.2008 10:22:44

frate daca tu imiz zici ca medicina sustine existenta lui Dumnezeu la facultate de ce se invata ca omul a evoluat din maimuta.

da ca medici au aderat la culte si au o credinta individuala , DA asa este, dar daca medicina sustine pe Dumnezeu de ce nu se face nici cea mai mica pomenire de el.
Pt ca nu o sustine si pt ca medicina sustine evolutia. duta la facultatea de medicina daca zici ca graiesti adevar.

Dar logica ta e ca a unui copil.
daca un medic e crestin, tu tragi concluzia ca medicina sustine credinta in Dumenzeu.
nu scumpul meu. medicul sustine credinta in Dumnezeu nu medicina.
Sper ca ai facut LOGICA la scoala dar vad ca te descurcai prost.

Iar despre dogmele adventiste sunt pline de inselatorie.
de ex. in dogmele oficiale si cele expuse de voi nu apare nimic de ca doar prin credinta te poti mantui fara fapte.
pe cand pastorii si ellen sunt foarte fermi cu privire la asta.
dar ti-am zis , toate le retusati cu gandul sa convingeti cat mai multi adepti.

am vazut ca ati bagat si cruci in adunarile voastre. asta este.
pai daca ziceai ca a fost pe stalp rastignit de ce ati bagat cruci?
ca sa va marturisiti singuri neadevarul.

vasinec 28.10.2008 10:40:43

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 98076)
Biblia a fost scrisa de oamenii Sfinti ai lui Dumnezeu sub inspiratia Duhului Sfant care nu au gresit in profetiile lor asa cum profetesa voastra E.G White

Sunt total de acord ca doar Sfanta Scriptura este fara greseala.

Si pentru ca tot sunteti obsedat de Ellen White, nimeni nu a spus ca nu a facut greseli. Nu este infailibila. Si adventistii contesta unele dintre invataturile sau profetiile ei. Doar Sfanta Scriptura este crezuta fara rezerve.

Acum v-ati linistit? Daca tot mai aveti ceva despre Ellen White, va dau o sugestie. Deschideti dvs. un topic special pe tema Ellen White si faceti-o praf acolo (pentru satisfactia dvs). Sa nu ne mai incurcam aici si sa putem discuta numai pe baza Sfintei Scripturi.

mihai07 28.10.2008 11:26:03

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98087)
Sunt total de acord ca doar Sfanta Scriptura este fara greseala.

Si pentru ca tot sunteti obsedat de Ellen White, nimeni nu a spus ca nu a facut greseli. Nu este infailibila. Si adventistii contesta unele dintre invataturile sau profetiile ei. Doar Sfanta Scriptura este crezuta fara rezerve.

Acum v-ati linistit? Daca tot mai aveti ceva despre Ellen White, va dau o sugestie. Deschideti dvs. un topic special pe tema Ellen White si faceti-o praf acolo (pentru satisfactia dvs). Sa nu ne mai incurcam aici si sa putem discuta numai pe baza Sfintei Scripturi.

Recunosti ca secta voastra are puse bazele pe minciuna?(a se citi profetiile lui ellen)

podolski_2 28.10.2008 11:49:31

Nu mi-ai raspuns. Arunci discutia in alta parte ca sa scapi.

Raspunde-mi daca zici ca ai dreptate.

podolski_2 28.10.2008 11:57:49

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 98092)
Recunosti ca secta voastra are puse bazele pe minciuna?(a se citi profetiile lui ellen)

Ti-am zis eu ca are probleme de LOGICA.

Ipoteza 1: Toti oamenii sunt verzi.
Ipoteza 2: Toti oamenii verzi sunt extraterestri .
Concluzie : Toti oamenii sunt estraterestri.

Eeee, la vasinec, ipotezele sunt adevarate concluzia nu.
Se vede din toate discutiile ca nu isi recunoaste concluziile desi in prealabil a recunoscut ca ipotezele sunt adevarate.

vasinec 28.10.2008 12:59:43

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 98092)

"Secta" noastra are la baza numai Sfanta Scriptura. Iar Sfanta Scriptura este Adevarata. Unele profetii si invataturile ale lui Ellen White sunt contestate chiar de catre adventisti. Eu nu cunosc aproape deloc profetiile Ellenei White. Si sunt adventist de ceva ani. Peste tot am raspuns numai cu Sfanta Scriptura. Vad ca voi sunteti obsedati de subiectul Ellen White. Luati-l si pe Iustin si pe Ovidiu (pe Podolski nu, ca inca este prea mic), faceti un topic al vostru in care sa o faceti praf pe Ellen White. Pentru satisfactia voastra, ca sa nu dati in vre-o boala psihica. Poate va racoriti.

mihai07 28.10.2008 13:22:26

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 98098)
"Secta" noastra are la baza numai Sfanta Scriptura. Iar Sfanta Scriptura este Adevarata. Unele profetii si invataturile ale lui Ellen White sunt contestate chiar de catre adventisti. Eu nu cunosc aproape deloc profetiile Ellenei White. Si sunt adventist de ceva ani. Peste tot am raspuns numai cu Sfanta Scriptura. Vad ca voi sunteti obsedati de subiectul Ellen White. Luati-l si pe Iustin si pe Ovidiu (pe Podolski nu, ca inca este prea mic), faceti un topic al vostru in care sa o faceti praf pe Ellen White. Pentru satisfactia voastra, ca sa nu dati in vre-o boala psihica. Poate va racoriti.

Pai si atunci de ce ziceai ca Ellen nu a facut nici o profetie, din moment ce tu nu le cunosti?
Dai dovada ca nici macar nu iti cunosti secta. Dar pe langa asta iti permiti sa vorbesti de ortodoxie.
Mai bine studiaza istoria sectei tale si vezi pe ce v-ati cladit. Iti spun eu de pe acum [COLOR=red]PE O MARE MINCIUNA[/COLOR] (de fapt pe mai multe)

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:36:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.