Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

AlinB 30.11.2013 20:03:18

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 542222)
Tin si acum minte serile de film facute de sectanti in care erau dezbatute cipurile si codul de bare care contin 666.

Unde si cand ai vazut astea?

Citat:

Apropo, cei care spuneti ca 666 este in cipuri si coduri de bare, ati renuntat sa mai cumparati produse din magazine? Produceti totul in propria gospodarie?
Am intrebat si eu, n-au fost in stare sa raspunda.
Nu stii ca ei nu gandesc, fac doar ce li se spune de catre Guru Apologeticum, care nu e atat de prost sa-si supere clientela zicandu-le sa nu mai calce in supermarket. Asta da provocare apocaliptica pentru ei..

AlinB 30.11.2013 20:04:19

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 542209)
Poate că este mai bine că s-au retras; au făcut una dintre alegerile cele mai potrivite după ce au văzut cu ce secături securiste "ecleziale ortodoxe" (adică pseudocreștine și antiortodoxe) au de a face pe acest forum. Și bine au făcut că s-au retras, scârbindu-se ca de niște hoituri împuțite. Și nu doar ei, ci și alții treptat, treptat s-au retras pentru că nu au mai suportat atmosfera irespirabilă și profund insultătoare pe care au creat-o preabunii "nkvd"iști "ortodocși". În asta se vede o mișcare de bun simț creștin a celor cu adevărat creștini ortodocși sau măcar oameni de un mare bun simț și de omenie. Știi cum este de multe ori în viață: "căruța plină" când coboară la vale nu face prea mult zgomot, nu se prea aude, nu e foarte "vocală", pe când "căruțele goale" fac zgomot mult și prost pe potriva goliciunii lor (interioare).

Nea Decebal, iarasi sarisi medicamentatia?

paduretu 30.11.2013 20:10:23

Citat:

Libetatea si intimitatea le-ai pierdut in momentul in care ai deschise telefonul si te-ai conectat la internet. In rest doar psihoze de sorginte sectanta. Tin si acum minte serile de film facute de sectanti in care erau dezbatute cipurile si codul de bare care contin 666. Apropo, cei care spuneti ca 666 este in cipuri si coduri de bare, ati renuntat sa mai cumparati produse din magazine? Produceti totul in propria gospodarie?

"Exista o discutie actualmente cu 666, cu spaima asta mare ca s-a nascut Antihristul. Si i-am spus unuia "Vezi-ti, domnule, de treaba ca are si el o viata de om, nu e divinitate..." Nu trebuie sa dati atentie, dar nici sa fim nepasatori. E vizibil inceputul pe plan moral, mai ales, este foarte aproape de 666. Nici o primejdie nu e atat de mare atat timp cat stai in picioare, atat cat timp cat te inchini la Hristos cu toata inima si smerenia. Acest Antihrist, cand va veni, va veni pe un teren pregatit si prin oameni care lucreaza acum. Dar tu traieste momentul. Cine traieste momentul salveaza trecutul si cucereste viitorul. Si ne va pazi harul lui Dumnezeu si intr-o imprejurare grea.

In ce priveste buletinele de care se face caz, nu trebuie sa va temeti. Luati buletinele si mergeti mai departe. Acest Antihrist, daca ne-am gasi in fata lui - nu esti vinovat daca nu-l accepti. Cand il accepti iti pune pecetea. Dar nu primesti. Tu porti Crucea. Daca esti crestin, esti crestin pana la capat, indiferent ce s-ar intampla. Dracul daca ar fi, nu Antihristul, nu trebuie sa te temi. Tu sa fii omul lui Hristos absolut. Dracul nu se poate pecetlui pe buletin. Orice semne ar fi pe marfuri, folositi-le, nu va temeti. Vei fi vinovat cand vei consimti tu lepadarea, nu ca ai pus mana pe o hartie pe care scrie "lepadat de Hristos".

Trebuie sa va temeti de viata impatimita, ca nu te prezinti la Judecata cu buletinul, te prezinti cu inima ta curata in ce priveste viata in Hristos. Buletinul este un mijloc de a circula in ce priveste civilizatia, ca sa nu te opreasca politia. Sfintii Parinti talcuiesc aceasta cifra, 666, astfel:

Primul 6 reprezinta cruzimea fara nici un pic de mila - un tata a taiat capul fetitei lui, care luase nota zece la scoala.

Al doilea 6, curvia fara nici o ratiune. De exemplu, mi-a spus cineva ca in Belgia este oficia-lizat sa poata trai tata cu fiica.

Al treilea 6, lipsa de credinta - un parlamentar a dat vot de blam, pentru a introduce religia in scoala, zicand: "De asta ne arde noua acum?""
Par. Arsenie Papacioc

antoniap 30.11.2013 20:17:54

Citat:

Libetatea si intimitatea le-ai pierdut in momentul in care ai deschise telefonul si te-ai conectat la internet. In rest doar psihoze de sorginte sectanta. Tin si acum minte serile de film facute de sectanti in care erau dezbatute cipurile si codul de bare care contin 666. Apropo, cei care spuneti ca 666 este in cipuri si coduri de bare, ati renuntat sa mai cumparati produse din magazine? Produceti totul in propria gospodarie?

Ti-ai spus poezioara fara sa iei in seama ce am scris eu? Nici eu nu iau in seama ce ai scris tu.

antoniap 30.11.2013 20:24:28

Citat:

În prealabil postat de paduretu (Post 542226)
"Exista o discutie actualmente cu 666, cu spaima asta mare ca s-a nascut Antihristul. Si i-am spus unuia "Vezi-ti, domnule, de treaba ca are si el o viata de om, nu e divinitate..." Nu trebuie sa dati atentie, dar nici sa fim nepasatori. E vizibil inceputul pe plan moral, mai ales, este foarte aproape de 666. Nici o primejdie nu e atat de mare atat timp cat stai in picioare, atat cat timp cat te inchini la Hristos cu toata inima si smerenia. Acest Antihrist, cand va veni, va veni pe un teren pregatit si prin oameni care lucreaza acum. Dar tu traieste momentul. Cine traieste momentul salveaza trecutul si cucereste viitorul. Si ne va pazi harul lui Dumnezeu si intr-o imprejurare grea.

In ce priveste buletinele de care se face caz, nu trebuie sa va temeti. Luati buletinele si mergeti mai departe. Acest Antihrist, daca ne-am gasi in fata lui - nu esti vinovat daca nu-l accepti. Cand il accepti iti pune pecetea. Dar nu primesti. Tu porti Crucea. Daca esti crestin, esti crestin pana la capat, indiferent ce s-ar intampla. Dracul daca ar fi, nu Antihristul, nu trebuie sa te temi. Tu sa fii omul lui Hristos absolut. Dracul nu se poate pecetlui pe buletin. Orice semne ar fi pe marfuri, folositi-le, nu va temeti. Vei fi vinovat cand vei consimti tu lepadarea, nu ca ai pus mana pe o hartie pe care scrie "lepadat de Hristos".

Trebuie sa va temeti de viata impatimita, ca nu te prezinti la Judecata cu buletinul, te prezinti cu inima ta curata in ce priveste viata in Hristos. Buletinul este un mijloc de a circula in ce priveste civilizatia, ca sa nu te opreasca politia. Sfintii Parinti talcuiesc aceasta cifra, 666, astfel:

Primul 6 reprezinta cruzimea fara nici un pic de mila - un tata a taiat capul fetitei lui, care luase nota zece la scoala.

Al doilea 6, curvia fara nici o ratiune. De exemplu, mi-a spus cineva ca in Belgia este oficia-lizat sa poata trai tata cu fiica.

Al treilea 6, lipsa de credinta - un parlamentar a dat vot de blam, pentru a introduce religia in scoala, zicand: "De asta ne arde noua acum?""
Par. Arsenie Papacioc

Parintele Arsenie Papacioc o fi spus asa ceva pe cand traia si parintele Cleopa care gandea cam la fel, dar ulterior a spus ca el nu ar lua asa ceva.

mihai07 30.11.2013 20:35:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542224)
Unde si cand ai vazut astea?

Acum vreo 7-8 ani. Intalnisem un sectant de prin SUA. Facea si el parte dintr-o secta apocaliptica, si dadeau intr-una cu coduri de bare, etc.

mihai07 30.11.2013 20:39:05

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542227)
Ti-ai spus poezioara fara sa iei in seama ce am scris eu? Nici eu nu iau in seama ce ai scris tu.

Inseamna ca nu mai dai seama de ceea ce scrii.
p.s. nu imi mai lua in seama postarile. acelasi lucru o sa fac si eu cu ale tale, pentru discutia ca e pierdere de timp.
Dumnezeu sa iti indrume pasii spre lupta cea adevarat.(cea duhovniceasca)

antoniap 30.11.2013 21:00:53

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 542231)
Inseamna ca nu mai dai seama de ceea ce scrii.

Raspund decent cand mi se raspunde decent.

Tie cipul ti se pare si moral si pe placul lui Dumnezeu? Mie nu. Tocmai adusesem argumente, dar daca acestea nu sunt pe gustul tau... Puteai sa vii cu contraargumente daca voiai discutie civilizata, nu cu insulte luciferice.

mihai07 30.11.2013 21:07:17

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542232)

Tie cipul ti se pare si moral si pe placul lui Dumnezeu? Mie nu. Tocmai adusesem argumente, dar daca acestea nu sunt pe gustul tau... Puteai sa vii cu contraargumente daca voiai discutie civilizata, nu cu insulte luciferice.

Iertare daca te-am jignit.
Contraargumentele mele nu le-ai luat in seama. Daca tii sa nu iti fie controlata viata, renunta la telefon si calculator.
In rest nu mai e nimic de comentat.
:103:

antoniap 30.11.2013 21:53:06

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 542234)
Daca tii sa nu iti fie controlata viata, renunta la telefon si calculator.

Asta nu e contraargument valid. Telefonul si calculatorul nu au CNP-ul meu, adica nu au ,,numarul de om". In plus, le pot arunca oricand doresc. Nu ma obliga nimeni sa-mi iau telefonul si calculatorul oriunde merg.

Miha-anca 30.11.2013 22:14:33

http://www.youtube.com/watch?v=Xq4VYeRjlyw

ovidiu b. 01.12.2013 00:23:14

...............

antiecumenism 01.12.2013 01:14:05

Ultima modă în școlile din Brazilia: uniforma cu microcip
http://www.semneletimpului.ro/stires...ocip-5923.html

"Guvernul brazilian a investit 670.000 de dolari (aproximativ 500.000 de euro) într-un program de securitate care presupune fixarea de microcipuri în uniformele a 20.000 de elevi din orașul Vitoria da Conquista.

cipuri_cat_un_bob_de_orez_in_uniformele_elevilor_b razilieni (Foto: fieldtechnologies.com)Microcipurile, asemănătoare celor folosite pentru identificarea și monitorizarea animalelor de companie, sunt de mărimea unui bob de orez și emit unde radio către un computer atunci când elevul intră în perimetrul școlii. Dacă elevul nu ajunge la școală timp de 20 de minute de la începerea orelor, părintele primește un sms pe telefon, care spune: „Copilul dumneavoastră nu a ajuns încă la școală”.

Directorii celor 213 școli primare și gimnaziale au luat această decizie din cauza numeroaselor absențe în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. 20.000 de elevi poartă de săptămâna trecută aceste uniforme cu cip, iar până în 2013, alți 23.000 de elevi vor purta aceleași uniforme, relatează Associated Press.

Deși sistemul de securitate cu microcipuri a fost promovat ca un mijloc de a informa părinții în cazul în care copiii lor nu merg la școală, criticii comentează că utilizarea pe scară largă a acestor dispozitive și informațiile pe care le pot colecta poate fi un fapt foarte îngrijorător. Criticii susțin că acesta este doar un pretext pentru creșterea controlului și supravegherii în numele securității."

AlinB 01.12.2013 01:39:38

Atunci cand educatia nu da rezultatele asteptate..
Cred ca (aproape) orice parinte ar plati pentru sistemul asta.

Nu cred ca un parinte este deranjat daca dispune de capacitati suplimentare de control si supraveghere asupra copilului.

Unii merg pana acolo incat ar vrea si sa-si retraga copilul de la scoala si sa-l educe acasa..

AlinB 01.12.2013 01:43:05

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542237)
Asta nu e contraargument valid. Telefonul si calculatorul nu au CNP-ul meu, adica nu au ,,numarul de om".

Pai CNP -ul e nr. fiarei, sau nu, daca e "numar de om" cum scrie la Apocalipsa?
Cand te hotarasti?
Ca daca e numarul fiarei si e si numarul tau, ai incurcat-o deja.

Citat:

In plus, le pot arunca oricand doresc. Nu ma obliga nimeni sa-mi iau telefonul si calculatorul oriunde merg.
La fel si pasaportul cu cip. cardul bancar cu cip, etc. care nici macar nu se apropie pe de parte de facilitatile de urmarire care le au cele mai de sus.

Ca sa nu mai vorbim ca nici nu e musai sa le iei dupa tine ca sa se stie deja suficiente lucruri despre tine doar din momentele care le folosesti, cum ar fi care e rutina ta zilnica (traseu dedus din semnalul telefonului mobil in raport cu celulele gsm) cam ce idei ai (dupa site -urile care le frecventezi) si mai ales ce rude, cunostinte, prieteni, relatii ai (din lista de numere care le apelezi si te apeleaza cel mai frecvent).

O veste buna? Esti un nimeni si putin probabil sa intereseze detaliile astea pe cineva.
E o forma noua de dictatura in care nu se mai lucreaza cu presiuni la nivelul individului, a unor persoane anume, decat in cazuri exceptionale.

AlinB 01.12.2013 01:49:30

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542232)

Tie cipul ti se pare si moral si pe placul lui Dumnezeu?

Calculatorul si Internetul ti se par ca sunt morale si pe placul lui Dumnezeu?
Sigur ca da, altfel nu le-ai folosi, nu?

AlinB 01.12.2013 01:51:40

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542228)
Parintele Arsenie Papacioc o fi spus asa ceva pe cand traia si parintele Cleopa care gandea cam la fel, dar ulterior a spus ca el nu ar lua asa ceva.

Asa ceva ce?
Ca nu se stie ce anume i s-a spus exact despre astea, inregistrarea cu momentul in care i s-a facut "instruirea" nu exista.

Daca i s-a spus toata gama de idei tampite si paranoide cu care a fost hranit si par. Iustin, ca prin cipul din pasaport esti inregistrat si urmarit prin satelit si alte povesti din astea..

AlinB 01.12.2013 01:53:52

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 542239)

Haha, emisiune cu "absolventul in informatica" Filotheu, care zicea ca la casa de marcat se bate "666" cand se introduce manual codul de bare.

Si pentru care, binenteles, la atata stralucita intelepciune, Soarele se invarte in jurul Pamantului, nu invers.

AlinB 01.12.2013 10:00:32

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 542206)
Daca azi furi un ou,hot te numesti si daca tot esti hot poti linistit sa furi maine un bou...sau o cireada. Logica ta. Ce mai conteaza o cireada acolo,daca am furat oul am dezlegare de la AlinB sa fur orice,ca oricum sunt hotz.

Ata timp cat pastrezi boul si cireada care le-ai furat, putin mai conteaza daca mai furi in continuare sau nu.
Ba mai mult, daca ai pretentia ca nu esti hot si lupti impotriva hotiilor, esti si un ipocrit.

Miha-anca 01.12.2013 13:34:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542279)
Haha, emisiune cu "absolventul in informatica" Filotheu, care zicea ca la casa de marcat se bate "666" cand se introduce manual codul de bare.

Si pentru care, binenteles, la atata stralucita intelepciune, Soarele se invarte in jurul Pamantului, nu invers.

Nu te mai recunosc, AlinB, in fel de a scrie. Mesajele tale aveau o anumita stralucire... nu ca acesta. Stilul acesta nu te reprezinta si nu te prinde deloc.
Ca sa nu mai spun, ca ironia ta referitoare le codul de bare e ne la locul ei.
Cat despre soare, hai, las-o balta!

mihai07 01.12.2013 13:50:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542237)
Asta nu e contraargument valid. Telefonul si calculatorul nu au CNP-ul meu, adica nu au ,,numarul de om". In plus, le pot arunca oricand doresc. Nu ma obliga nimeni sa-mi iau telefonul si calculatorul oriunde merg.

La fel poti sa faci cu documentele cu cip.
p.s. din ce spui tu, cei ce au cnp sunt lepadati. interesant.

antoniap 01.12.2013 20:17:18

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 542300)
La fel poti sa faci cu documentele cu cip.
p.s. din ce spui tu, cei ce au cnp sunt lepadati. interesant.

Iti raspund si tie si lui AlinB.

Aveti cumva fabrici de produs cipuri? Vad ca le faceti reclama. Numai ca romanul a invatat sa nu aiba incredere in reclame. Atunci cand cineva va contrazice, faceti din psihiatrie o arma cu care sperati sa intimidati. Inteleg ca doriti sa faceti reclama unui sistem antihristic care permite control total. Bravo, romanasilor! Si Mihnea Turcitul v-ar invidia!

Totusi, aveti la dispozitie atatea mijloace de informare. De ce sa faceti asta chiar pe un forum ortodox. Chiar daca n-ar fi spus niciun parinte nimic despre ele, voua vi se pare ca un control total al omului este in acord cu poruncile evanghelice? Cum sa-l iubesti pe aproapele tau daca te intereseaza sa-l controlezi pentru a-l santaja sau in alte scopuri obscure?

Ideea unui numar de om (CNP) este un prim pas spre sistemul antihristic.
Documentele cu cipuri - al doilea pas. Permit control partial.
Cipurile implantate - al treilea pas. Permit control total, visul oricarui dictator. Nero se rasuceste in mormant ca n-a avut asa ceva pe vremea lui. Nu mai ramanea niciun crestin!

ovidiu b. 01.12.2013 20:41:31

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542335)
Contolul total al omului este in acord cu poruncile evanghelice? ( ,,Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți." )

Citat:

voua vi se pare ca un control total al omului este in acord cu poruncile evanghelice? Cum sa-l iubesti pe aproapele tau daca te intereseaza sa-l controlezi pentru a-l santaja sau in alte scopuri obscure?

Cine trebuie să împlinească porunca evanghelică de care amintești?

antoniap 01.12.2013 21:01:55

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542339)
Porunca evanghelică de care amintești cine trebuie să o împlinească?

Si eu si tu si altii ca noi. Gresim daca acceptam controlul total, gresim daca-l incurajm. Gresim si daca, Doamne fereste, suntem implicati direct in controlul total al aproapelui, caci ni se pare ca ni se cunvine apoi ,,toata cinstea si inchinaciunea", iar Dumnezeu e un nimic pe langa noi... Sa ne fereasca Dumnezeu de o asa mandrie, caci nu e de bine pentru noi. Dumnezeu nu va rabda mult timp asa ceva.

Sa ne amintim cuvintele Sfantului Arhanghel Mihail: ,,Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!".

bogdan81 01.12.2013 21:13:08

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542342)
Si eu si tu si altii ca noi. Gresim daca acceptam controlul total, gresim daca-l incurajm. Gresim si daca, Doamne fereste, suntem implicati direct in controlul total al aproapelui, caci ni se pare ca ni se cunvine apoi ,,toata cinstea si inchinaciunea", iar Dumnezeu e un nimic pe langa noi... Sa ne fereasca Dumnezeu de o asa mandrie, caci nu e de bine pentru noi. Dumnezeu nu va rabda mult timp asa ceva.

Sa ne amintim cuvintele Sfantului Arhanghel Mihail: ,,Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!".

Scuza-ma dar controlul il incurajam de fiecare data cand intram pe internet sau de fiecare data cand vorbim la mobil.
Pe internet se poate afla despre tine nu numai unde te afli, dar si care sunt ideile tale, ce gusturi ai, ce preferinte ai.
Asa ca argumentul tau e falacios.

antoniap 01.12.2013 21:23:24

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542343)
Scuza-ma dar controlul il incurajam de fiecare data cand intram pe internet sau de fiecare data cand vorbim la mobil.
Pe internet se poate afla despre tine nu numai unde te afli, dar si care sunt ideile tale, ce gusturi ai, ce preferinte ai.
Asa ca argumentul tau e falacios.

"Otetul se aseamana vinului la vedere si rapita e asemenea mustarului. Dar gustarea le deosebeste pe cele doua". Sfantul Macarie

ovidiu b. 01.12.2013 21:26:44

Citat:

Si eu si tu si altii ca noi.

Să mă ierți, dar raportarea ta este greșită. Nu poți mie să-mi ceri să împlinesc porunca când tu nu o împlinești. Și chiar dacă ai împlini-o, tot nu poți să ceri să o respect pentru că mi-ai îngrădi libertatea de a alege. Sper să sesizezi într-un final rătăcirea în care te afli.

antoniap 01.12.2013 21:42:39

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542345)
Să mă ierți, dar raportarea ta este greșită. Nu poți mie să-mi ceri să împlinesc porunca când tu nu o împlinești. Și chiar dacă ai împlini-o, tot nu poți să ceri să o respect pentru că mi-ai îngrădi libertatea de a alege. Sper să sesizezi într-un final rătăcirea în care te afli.

Eu nu-ti cer nimic. La Evanghelie trebuie sa ne raportam, nu la cuvintele mele. Dar, daca si ea o fi ,,ratacita"...

Din alegerile pe care le facem se vede, in cele din urma, cui ne inchinam.

ovidiu b. 01.12.2013 21:47:31

Citat:

Gresim daca acceptam controlul total, gresim daca-l incurajm.

Faptul că ne preocupă acest gând ”al controlului total” (a fricii de lipsă de libertatte), noi dăm de fapt drepturi vrăjmașului, ținta noastră este greșită din start.

”Omul care poartă în sine Împărăția lui Dumnezeu răspândește în jur gânduri sfinte, gânduri dumnezeiești, Împărăția lui Dumnezeu făurește în noi atmosfera Împărăției cerururilor, spre deosebire de atmosfera de iad a cugetului, pe care o răspândește în jur omul care poartă în inima sa iadul. Rostul creștinilor este să curățească atmosfera în lume și să lărgească Împărăția lui Dumnezeu.” (starețul Tadei)

Sau Pr Paisie Aghioritul:
- Parinte, spuneti-ne ceva despre Antihrist.
- Sa spunem mai bine despre Hristos… Cat putem, sa fim langa Hristos. Daca suntem cu Hristos, ne vom teme de Antihrist? Oare nu exista duh antihristic acum? Raul face duhul antihristic.”

ovidiu b. 01.12.2013 22:06:18

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542348)
Eu nu-ti cer nimic.

Tocmai ai facut-o.

Citat:

La Evanghelie trebuie sa ne raportam, nu la cuvintele mele.

Cum se face că tu nu te raportezi corect, dar mie îmi ceri să fac acest lucru?

Citat:

Dar, daca si ea o fi ,,ratacita"...

Rătăcire poate exista doar cum ne rapotăm noi la împlinirea poruncilor evanghelice.

antoniap 01.12.2013 22:08:17

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542349)
Faptul că ne preocupă acest gând ”al controlului total” (a fricii de lipsă de libertatte), noi dăm de fapt drepturi vrăjmașului, ținta noastră este greșită din start.

”Omul care poartă în sine Împărăția lui Dumnezeu răspândește în jur gânduri sfinte, gânduri dumnezeiești, Împărăția lui Dumnezeu făurește în noi atmosfera Împărăției cerururilor, spre deosebire de atmosfera de iad a cugetului, pe care o răspândește în jur omul care poartă în inima sa iadul. Rostul creștinilor este să curățească atmosfera în lume și să lărgească Împărăția lui Dumnezeu.” (starețul Tadei)

Sau Pr Paisie Aghioritul:
- Parinte, spuneti-ne ceva despre Antihrist.
- Sa spunem mai bine despre Hristos… Cat putem, sa fim langa Hristos. Daca suntem cu Hristos, ne vom teme de Antihrist? Oare nu exista duh antihristic acum? Raul face duhul antihristic.”

Am inteles ce spune Staretul Tadei si Parintele Paisie Aghioritul. Deznadejdea e de la diavol. Asta e clar. Insa discernamantul e un Dar de la Dumnezeu dat noua pentru a deosebi raul de bine.

Tot parintele Paisie Aghioritul ne arata cat de important este sa observam semnele timpului si sa nu ne facem partasi la ratacirea antihristica. Avem posibilitatea de a alege. Sa o folosim.

Eu gandesc intr-un fel si imi asum acest risc. Tu consideri ca statul va alege intotdeauna ce e mai bine pentru tine, asa ca poti sa-i incredintezi chiar si trupul, ca mai apoi sa-ti controleze si sufletul... E alegerea ta si n-o comentez.

bogdan81 01.12.2013 22:12:57

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542351)
Am inteles ce spune Staretul Tadei si Parintele Paisie Aghioritul. Deznadejdea e de la diavol. Asta e clar. Insa discernamantul e un Dar de la Dumnezeu dat noua pentru a deosebi raul de bine.

Tot parintele Paisie Aghioritul ne arata cat de important este sa observam semnele timpului si sa nu ne facem partasi la ratacirea antihristica. Avem posibilitatea de a alege. Sa o folosim.

Eu gandesc intr-un fel si imi asum acest risc. Tu consideri ca statul va alege intotdeauna ce e mai bine pentru tine, asa ca poti sa-i incredintezi chiar si trupul, ca mai apoi sa-ti controleze si sufletul... E alegerea ta si n-o comentez.

Nimeni nu zice sa incredintezi statului trupul.
E o exprimare putin ambigua. La ce te referi mai exact?
Daca te referi la cipul implantat ,cred ca nimeni nu e de acord cu asta.

ovidiu b. 01.12.2013 22:17:07

Pe mine personal pr Paisie m-a lămurit atât de clar în problema cu actele cu cip: ”Ei inainteaza, dar nu putem spune ca va fi asta sau aceea.”
Apoi la finalul capitolului ”Pecetea – 666” părintele încheie cam așa:
”Ne asteapta evenimente, dar nu vor dura mult. Pe cat s-a vatamat Ortodoxia prin comunism, pe atat se va vatama si acum.”

ps: o veste bună, părintele va fi canonizat anul viitor

ovidiu b. 01.12.2013 22:30:20

Citat:

De ce nu lăsăm noi discernământul pe seama Bisericii și a celor mai mari ca noi?

Citat:

Nu-ți imagina că nu am luat aminte la ceea ce spus părintele. O iau ca pe o posibiliate (adică că AR PUTEA fi ceva premergător), dar cum vor decurge lucrurile vom vedea. Dumenzeu știe mai bine. Însă avem o Biserică de care ar trebui să ascultăm. Apoi avem duhovnic.

Citat:

De unde ai ajuns tu la concluziile astea?
Eu am vrut să mă lămuresc cum privești tu primirea actelor cu cip: e sau nu lepădare. Și nu e ipitire cum tu insinuezi, ci doar o simplă întrebare.

ovidiu b. 01.12.2013 22:43:23

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542353)
Daca te referi la cipul implantat ,cred ca nimeni nu e de acord cu asta.

Dar chiar și cu cipul pe acte, dar ca o încălcare a libertății omului. Globalizarea și faptul că vor să ne controleze sistematic nu miroase a bine. Încet, încet, vor să pună ”gheara” pe noi.

Pr Teofil de la Sâmbăta a răspuns frumos unuia care i-a zis că vor aștia să ne controleze cu camere filmat:”Lăsă-i mă să vadă cum trăiesc, că-s om cumsecade”. :71:

ovidiu b. 01.12.2013 22:54:44

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542353)
Daca te referi la cipul implantat, cred ca nimeni nu e de acord cu asta.

Și mai mult, nu ai fi de acord dacă ți s-ar cere lepădarea.

Corinusha 02.12.2013 08:53:49

Una e sa iti ceara cineva lepadarea si alta e sa vedem noi lepadare in orice. In cazul in care te lepezi de ceva, o faci in cunostinta de cauza. Daca ai buletin cu cip (s-a stabilit clar, nimeni nu e de acord cu cipul implantat in corp) sau orice alt act cu cip, fie el si cip biometric, nu ti-a cerit nimeni sa te lepezi: nu iti dispare credinta doar pentru ca ai actele alea.
CREDINTA nu e un obiect, credinta e in sufletul fiecaruia.

stefan florin 02.12.2013 09:13:18

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542361)
Pr Teofil de la Sâmbăta a răspuns frumos unuia care i-a zis că vor aștia să ne controleze cu camere filmat:”Lăsă-i mă să vadă cum trăiesc, că-s om cumsecade”. :71:

raspunsul dat de parintele Teofil a fost TARE de tot

mihai07 02.12.2013 10:02:55

Citat:

Iti raspund si tie si lui AlinB.

Aveti cumva fabrici de produs cipuri? Vad ca le faceti reclama. Numai ca romanul a invatat sa nu aiba incredere in reclame. Atunci cand cineva va contrazice, faceti din psihiatrie o arma cu care sperati sa intimidati. Inteleg ca doriti sa faceti reclama unui sistem antihristic care permite control total. Bravo, romanasilor! Si Mihnea Turcitul v-ar invidia!

Totusi, aveti la dispozitie atatea mijloace de informare. De ce sa faceti asta chiar pe un forum ortodox. Chiar daca n-ar fi spus niciun parinte nimic despre ele, voua vi se pare ca un control total al omului este in acord cu poruncile evanghelice? Cum sa-l iubesti pe aproapele tau daca te intereseaza sa-l controlezi pentru a-l santaja sau in alte scopuri obscure?

!

Tuu voerbesti serios cu postarea asta?

AlinB 02.12.2013 10:04:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542130)
Nu e nici un motiv pentru care oamenii sa-si lase nici o amprenta. Poate tie nu ti se pare nimic in neregula pana nu te pune nimeni in lanturi dar cred ca aici la noi au renuntat si autoritatile deocamdata sa impuna acest lucru.

La fel de bine poti sa spui ca se intampla asta doar pentru ca ti se face o poza pentru buletin/pasaport/permis/etc.

Si infractorii sunt fotografiati cand li se deschide dosar, corect?

Citat:

"Vor fi două mari categorii de CI. Una simplă, care va conține doar acel cip, conținând datele de pe cardul de sănătate și un al doilea tip, mai profesionist, să spunem, care va conține acele date biometrice și datele de pe cardul de sănătate", spune Cătălin Chiper, secretar de stat MAI.
Nu ar fi nici prima nici ultima data cand un angajat de Stat se dovedeste incompetent chiar in domeniul pentru care este angajat.

Costurile de memorare a unui intreg dosar de sanatate ar creste substantial costul cipului care si asa e destul de mare, banuiesc.
Ca sa nu zic ca este si absolut inutil.
Dosarul de sanatate se va stoca pe servere unde va putea fi accesat..cam de oricine are pilele necesare si cele mai ingrijoratoare in acest sens sunt companiile de asigurari de sanatate, mai ales in perspectiva privatizarii sistemului de asistenta medicala.

Asa e miza cea mare si ingrijoratoare pentru oricine, indiferent de religie, dar cipofobii nu au cum sa o vada, fiind orbiti de obsesiile lor apocaliptice.

Fara doar si poate contine cel mult datele de identificare si autentificare ca si pacient, eventual probleme de sanatate majore in cazul in care ai o urgenta, esti inconstient si ai totusi cardul la tine.

Nu are sens sa oferi un card si cu date biometrice si fara mai ales ca ala cu date biometrice nu are deocamdata nici o aplicatie practica.
Nici macar pasaportul biometric nu cred ca e util, cel putin in afara de SUA nu cred ca verifica nimeni datele biometrice.

Probabil ca ideea este sa se puna deja la punct infrastructura pentru cand pe viitor aceste lucruri vor fi obligatorii.
Si pe aeroport sau la vama esti scanat, verificat si nu mai urla nimeni ca e tratat ca un infractor.

E si o chestiune de normalitate aici, daca abia ai scos nasul din cine stie ce sat pierdut printre dealuri, trebuie timp sa te obisnuiesti cu o lume ceva mai mare decat drumul pana la oras.

Partea cea mai ingrijoratoare nu este biometria ( in lucru si acum, ca e fotografie sau amprenta, tot pe acolo), cat criptografia.
La ora actuala nu exista vreun mijloc prin care sa se invalideze un act de identitate, o data emis, in afara, binenteles, de a intra fizic in posesia lui.
In momentul in care se va pune la punct o infrastructura criptografica de document de identiate, acest lucru va fi posibil iar falsificarea unui act de identitate - imposibila.

Pe nu stiu ce blog era unul care zicea ca la o adica, si actul de identitate actual poate fi considerat "pecetea fiarei" daca folosim ca si singur criteriu faptul ca fara obiectul in cauza "nu poti cumpara si nu poti vinde" si cam asa este, fara act de identitate nu poti face foarte multe in societatea de azi, nu poti fi nici macar posesorul unei case intr-un sat sau a unei bucati de pamant.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:33:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.