Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

osutafaraunu 30.12.2011 21:25:31

Vă rugăm insistent dați referința biblică pentru textele postate, dacă doriți să fiți crezut!

iuliu46 30.12.2011 21:28:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419075)
Vă rugăm insistent dați referința biblică pentru textele postate, dacă doriți să fiți crezut!

Le-am scris eu acum din burta :24:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=74&cap=3

osutafaraunu 30.12.2011 21:30:23

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419077)
Le-am scris eu acum din burta :24:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=74&cap=3

Așa am avut și eu impresia... am dat search în Biblie și textul era inexistent! Abia apoi am observat că este dintr-o carte necanonică... probabil de aceea n-ați dat referința. Mulțumim, pas!

iuliu46 30.12.2011 21:30:43

Scuze voi cred ca nu aveti cartea asta in Biblie.

osutafaraunu 30.12.2011 21:32:16

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419080)
Scuze voi cred ca nu aveti cartea asta in Biblie.

Nu numai noi, nici măcar Solomon n-o avea...:58:

grasu77 30.12.2011 21:36:07

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419060)

Deci va trai si nu va muri inseamna Eu il voi invia ?

"Va trai si nu va muri", insemna ca va mosteni viata vesnica. Iar Mantuitorul spune clar ca viata vesnica o va mosteni cel inviat din morti (Ioan 6:40). Nu mortul are viata vesnica.

Citat:

Eu cred in nemurirea sufletului si in invierea trupului.

Asta este varza a la grec (elineasca). Nu era mai simplu sa credeti in revenirea Domnului, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice? Astea sunt fagaduintele Mantuitorului (pe care le gasiti si in Crez).

Citat:

Pentru ca vom avea nevoie de un trup dupa venirea lui Hristos.

Nu am inteles. Ce nevoie sa mai ai de trup dupa ce ai trait (constient si activ), fara trup, in prezenta Domnului?

Apoi, aceasta terorie a vietuirii fara trup, si recuperarea lui ulterioara, aduce o mare jignirea scopului revenirii Mantuitorului si invierii. Va reveni Mantuitorul sa recupereze niste carcase pentru cei care traiesc? Asta este invierea?

Citat:

Exact asta spune si Pavel despre inviere desi el spune ca a fost rapit ( in trup sau nu )

Ce inviere? Pavel descrie o rapire cat timp el era viu dea binelea. Nu murise deloc. Se vede cat de mult pretuiesti fagaduinta invierii. Nu-i gasesti locul nicidecum.

iuliu46 30.12.2011 21:37:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419081)
Nu numai noi, nici măcar Solomon n-o avea...:58:

Asta nu inseamna nimic.Nu e canonica inseamna ca nu i s-a putut verifica autenticitatea dar nu inseamna ca nu e " buna de citit" .Toate bibliile aveau si textele necanonice incluse,numai mai tarziu unii au devenit mai catolici decat Papa.

osutafaraunu 30.12.2011 21:40:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419084)
Asta nu inseamna nimic.Nu e canonica inseamna ca nu i s-a putut verifica autenticitatea dar nu inseamna ca nu e " buna de citit" .

Nici n-am spus asta. E bună de citit. Doar că nu e bună de argumentat.:4:

grasu77 30.12.2011 21:43:07

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419072)
Da e aceeasi modalitate prin care si Pavel dorea sa paraseasca trupul si sa fie langa Hristos.

Va sa zica, mai exista o modalitate de a fi cu Domnul, in afara de cea fagaduita de El. Reiau ideea: Domnul ii fagaduieste lui Petru ca se va intoarce sa il ia cu El, pentru ca acolo unde este El sa fie si Petru. Dar, Petru gaseste o alta modalitate, facand inutila fagaduinta Domnului. Am inteles bine? Daca da, puteti sa spuneti cu cuvintele dvs. care este acea modalitate (fara versete - caci oricum le scoateti din context)? Caci eu nu pot pricepe cum poate sa fie Petru cu Domnul, fara ca Domnul sa se intoarca sa-l ia cu El (asa cum a fagaduit).

iuliu46 30.12.2011 21:43:43

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419082)
"Va trai si nu va muri", insemna ca va mosteni viata vesnica. Iar Mantuitorul spune clar ca viata vesnica o va mosteni cel inviat din morti (Ioan 6:40). Nu mortul are viata vesnica.

Asta este varza a la grec (elineasca). Nu era mai simplu sa credeti in revenirea Domnului, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice? Astea sunt fagaduintele Mantuitorului (pe care le gasiti si in Crez).

Nu am inteles. Ce nevoie sa mai ai de trup dupa ce ai trait (constient si activ), fara trup, in prezenta Domnului?

Apoi, aceasta terorie a vietuirii fara trup, si recuperarea lui ulterioara, aduce o mare jignirea scopului revenirii Mantuitorului si invierii. Va reveni Mantuitorul sa recupereze niste carcase pentru cei care traiesc? Asta este invierea?

Ce inviere? Pavel descrie o rapire cat timp el era viu dea binelea. Nu murise deloc. Se vede cat de mult pretuiesti fagaduinta invierii. Nu-i gasesti locul nicidecum.

Eu zic sa termini cu ce "aduce mare jignire " ca nu ma impresionezi cu asta.Eu stiu exact ce cred si de ce cred ce cred.
Pavel spune ca a fost rapit ( in trup sau in afara trupului ) .Asta inseamna ca nu neaparat in trup.
In definitiv de ce discut eu cu voi ? Voi veniti aici sa pacaliti lumea cum daca nu vor tine sambata si nu vor bea must nu se vor mantui .Si ca or sa adoarma un pic dupa ce mor dar sa fie linistiti ca invie ei...totul e sa fie la voi in biserica.
Nimic din ce sustineti nu e adevarat.V-ati vandut sufletele pe nimic.Si nici macar nu o sa aveti ocazia sa "dormiti".
Sa fiti sanatosi !

grasu77 30.12.2011 22:02:02

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419088)
Pavel spune ca a fost rapit ( in trup sau in afara trupului ) .Asta inseamna ca nu neaparat in trup.

Daca nu era neaparat cu trupul, insemna ca era ceva ca o fantoma? Nu putea sa aiba o revelatie, asa cum a avuto si Sf. Apostol Ioan, cand a vazut cele scrise in cartea Apocalipsei?

Dar, ca sa nu zici ca sunt baiat rau, iti mai dau un exemplu in care Pavel bantuia prin diferite locuri, fara trup:
"mãcar cã n-am fost la voi cu trupul, dar fiind de fatã cu duhul" (1 Corinteni 5:3)

grasu77 30.12.2011 22:16:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419088)
Si ca or sa adoarma un pic dupa ce mor dar sa fie linistiti ca invie ei

Luati in ras adevarata si singura nadejde pentru cei care au murit in credinta: nadejdea revenirii Mantuitorului si a invierii (fagaduite chiar de Domnul Iisus Hristos).

"Fratilor, despre cei ce au adormit, nu voim sã fiti în nestiintã, ca sã nu vã întristati, ca ceilalti, care nu au nãdejde," (1 Tesaloniceni 4:13). Cititi in continuare, pana la vers. 18, si vedeti ce nadejde impartaseste Sfantul Apostol Pavel despre cei care au adormit. Veti vedea ca vorbeste despre revenirea Mantuitorului, invierea celor morti in credinta si rapirea tuturor credinciosilor (vii sau inviati) in vazduh, pentru a fi totdeauna cu Domnul.

Nu spune nimic despre nadejdea nemuririi mortului si alte detalii despre aceasta aiureala pagana.

Lucian008 30.12.2011 22:50:52

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419092)
Nu spune nimic despre nadejdea nemuririi mortului si alte detalii despre aceasta aiureala pagana.

Am si eu o intrebare: Daca evrei, in timpul Mantuitorului aveau o credinta gresita (pentru ca eu credeau si atunci in nemurirea sufletului) de ce nu i-a corectat Hristos?

osutafaraunu 30.12.2011 22:55:41

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 419100)
Am si eu o intrebare: Daca evrei, in timpul Mantuitorului aveau o credinta gresita (pentru ca eu credeau si atunci in nemurirea sufletului) de ce nu i-a corectat Hristos?

Nu toți evreii aveau această concepție greșită. Doar cei care nesocoteau învățătura Scripturii, cei care puneau mai mare preț pe tradiția conducătorilor socotiți "evlavioși". Nimic nou sub soare... este?

bairstow 30.12.2011 23:18:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419102)
Nu toți evreii aveau această concepție greșită. Doar cei care nesocoteau învățătura Scripturii, cei care puneau mai mare preț pe tradiția conducătorilor socotiți "evlavioși". Nimic nou sub soare... este?

Insistenti ca iehovistii . Cred ca nici nu apartineti de biserica adventa aia sunt mai potoliti! Daca evreii aveau o conceptie gresita Iisus le dadea apa la moara cu parabola bogatul si saracul? Apoi daca puneau pret mai mare pe tradiția conducătorilor socotiți "evlavioși" si nesocoteau scripturile (daca stiau sa le citeasca si aveau timp sa o faca) era si din cauza ca poporul asculta de preoti care erau pusi de Dumnezeu. Iisus ii trimite la preoti nu la sectantii care erau si pe vremea aceea! Si i-i trimite ca asa cerea legea!

Lucian008 30.12.2011 23:18:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419102)

Sigur nu toti. Erau unii "alesi" care nu credeau asta. Si Hristos nu a "binevoit" sa le spuna si celor multi ca doar nu isi "pierdea" vremea cu oricine. La fel se intampla si "adevarara credinta" care a fost "regasita" de cei "alesi" dupa 1800 de ani.

bairstow 30.12.2011 23:26:49

Ar trebui banati! Pe forum catolic daca vorbesti tampenii si nu te opresti te baneaza imediat. In afara ca acolo (asa stiu cand am intrat acum un an) lumea ii ignora total.

bairstow 30.12.2011 23:30:02

Ar trebui banati! Pe forum catolic daca vorbesti tampenii si nu te opresti te baneaza imediat. In afara ca acolo (asa stiu cand am intrat acum un an) lumea ii ignora total. Spunem de libertate religioasa dar aici e mai degraba vorba de prozelitism! In curand o sa le explicam si la homosexuali crestini ca nu au dreptate si nu numai!

iuliu46 30.12.2011 23:43:07

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 419113)
Ar trebui banati! Pe forum catolic daca vorbesti tampenii si nu te opresti te baneaza imediat. In afara ca acolo (asa stiu cand am intrat acum un an) lumea ii ignora total. Spunem de libertate religioasa dar aici e mai degraba vorba de prozelitism! In curand o sa le explicam si la homosexuali crestini ca nu au dreptate si nu numai!

Nu neaparat ,probabil sant si persoane cu care poti avea o discutie serioasa.Dar ei incep cu "fantomele " si dupa aia tot ei se dau loviti.
Asta e a trebuit sa se nasca unul cu multa minte in America si sa descopere el cum trebuie sa sarbatorim sambata,sa bem must,sa credem ca Iisus e Arhanghelul Mihail si sa credem ca mortii dorm ca altfel ramanea lumea nemantuita. Sa fie sanatosi si ei si fratii lor si somn usor. :9:

osutafaraunu 31.12.2011 04:28:12

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 419107)
Sigur nu toti. Erau unii "alesi" care nu credeau asta. Si Hristos nu a "binevoit" sa le spuna si celor multi ca doar nu isi "pierdea" vremea cu oricine.

De unde știi că nu le-a spus? Aici nu se aplică argumentul vostru cvasiuzitat "sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus..."?

Acum serios vorbind, cei mulți nu-și făceau prea multe probleme legate de înalta filosofie grecească propagată în vremea aceea de Filon. În schimb, părinții bisericești au păstrat cu multă grijă lucrările lui, astfel că cea mai mare parte a materialelor pe care le avem din opera lui le "datorăm" acestora. Aferim!

Poate o să te plictisesc cu următorul citat din Enciclopedia Iudaică, dar îți subliniez părțile esențiale:

"În Biblie nu există referințe directe asupra originii sufletului, naturii sale și a relației cu corpul; dar aceste întrebări oferă material pentru speculațiile școlii evreiești din Alexandria, în special în cele ale lui Filon iudeul, care a căutat în interpretarea alegorică a textelor biblice confirmarea sistemului lui psihologic. În cei trei termeni „duh” [ruach], „suflet” [nephesh] și „suflare de viață” [neshamah], Filon vede confirmarea vederii platonice că sufletul uman este tripartit (τριμεής), având o parte rațională, o a doua mai mult spirituală, și o a treia ca locul dorințelor... Filon recunoaște unitatea conștiinței umane; și limitează cunoștința strict la însăși mintea. Ca ființă divină, sufletul aspiră să fie eliberat de îngrădirea lanțului trupului pentru a se reîntoarce în sferele cerești de unde a venit." (Enciclopedia Iudaică XI pag. 472-473)

Iarăși nimic nou sub soare! O gândire plină de idei preconcepute își caută confirmarea propriilor prejudecăți cu privire la "nemurirea sufletului" în părțile alegorice ale Scripturii. Îți sună cunoscut?
Eliberarea sufletului "nemuritor" din carcasa trupului (greeeu se mai desparte sufletul de truuup! http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0817.gif), hălăduirea acestuia prin Hades (Iad) ori chiar prin Tartarus (talpa Iadului?) și dacă ai noroc prin Elysium (loc cu verdeață) - bineînțeles dacă ai pus moneda pentru Caron să te treacă Styxul (ortul popii); tot atâtea conexiuni cu filosofia și mitologia grecească...

Ei bine, Hristos nu le-a oferit "celor mulți" explicații savante cu privire la nemurirea ori murirea sufletului, ci a fost mai practic, dându-le exemple concrete de oameni pe care i-a întors de "dincolo"! Aceștia cu siguranță, toată viața pe care au mai trăit-o pe pământ au răspuns curiozității populare de ce și cum e pe "acolo"... Lucru care nu prea a plăcut fariseilor și preoților... că deh! Cel puțin despre Lazăr știm că au vrut să-l omoare (Ioan 12,10).

osutafaraunu 31.12.2011 04:34:28

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419117)
Asta e a trebuit sa se nasca unul cu multa minte in America si sa descopere el cum [...] sa credem ca mortii dorm ca altfel ramanea lumea nemantuita.

Nu-i așa prietene. A trebuit să Se nască Unul în Betleem să ne facă să credem că moartea e un "somn" și că morții "dorm". Ori pasajele acestea din Evanghelie nu prea-ți plac...

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419117)
Sa fie sanatosi si ei si fratii lor si somn usor. :9:

Să-ți fie... plapuma... ușoară!

Lucian008 31.12.2011 11:44:35

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419139)
De unde știi că nu le-a spus? Aici nu se aplică argumentul vostru cvasiuzitat "sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus..."?

Ba da, se aplica si aici "sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus", doar ca fiind unul dintre cele mai importante aspecte ale existentei in deplinatatea ei Sf Traditie l-ar fi consemnat.

Citat:

Acum serios vorbind, cei mulți nu-și făceau prea multe probleme legate de înalta filosofie grecească propagată în vremea aceea de Filon. În schimb, părinții bisericești au păstrat cu multă grijă lucrările lui, astfel că cea mai mare parte a materialelor pe care le avem din opera lui le "datorăm" acestora. Aferim!

Desigur. Nu isi faceau probleme cu privire la ceea ce se intampla dupa moarte. De parca pentru asta isi "practicau credinta" si credeau in Dumnezeu, nu?
Cel mai bun exemplu ar fi cu saducheii, dar de ce sa ne batem capul cu asa ceva, nu?

Citat:

Ei bine, Hristos nu le-a oferit "celor mulți" explicații savante cu privire la nemurirea ori murirea sufletului, ci a fost mai practic, dându-le exemple concrete de oameni pe care i-a întors de "dincolo"! Aceștia cu siguranță, toată viața pe care au mai trăit-o pe pământ au răspuns curiozității populare de ce și cum e pe "acolo"... Lucru care nu prea a plăcut fariseilor și preoților... că deh! Cel puțin despre Lazăr știm că au vrut să-l omoare (Ioan 12,10).

Repet: de ce sa le dea "explicatii savante" cu privire la viata viitoare ca doar nu ii interesa?
Am si eu o nelamurire ca in Sf Scriptura nu am gasit: Ce le povesteau cei intorsi din morti? Ca au dormit bine?

iuliu46 31.12.2011 11:46:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419140)
Nu-i așa prietene. A trebuit să Se nască Unul în Betleem să ne facă să credem că moartea e un "somn" și că morții "dorm". Ori pasajele acestea din Evanghelie nu prea-ți plac...

Să-ți fie... plapuma... ușoară!

Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?

Pai uite de ce :
1 Petru 4 :5-6 :

Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

Si Cornilescu :

Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.

Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.

Pana cand o sa mintiti lumea satanelor ?

Lucian008 31.12.2011 11:59:28

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419159)
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?

Este o alegorie. Cu siguranta este vorba despre somn. :))))) Ma intreb daca totusi viseaza.

Oricum mi se pare fabuloasa partea unde sufletul este "lipit" de trup si dupa moarte. Cum majoritatea trupurilor sunt pamant, la propriu, si mai mult imprastiat "peste mari si tari" aveti grija sa nu calcati niste suflete in picioare.

Profetul de carton 31.12.2011 13:14:37

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 418929)

Deci Iisus e arhanghelul Mihail ?

Nu, in niciun caz. Mihail e una din capeteniile cele mai de seama, ori Isus nu poate fi "una din capetenii" ci Capetenia tuturor, cu exceptia Tatalui.

Profetul de carton 31.12.2011 13:15:28

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 418954)
O treime lumeasca : martorii lui Iehova, mormonii si adventistii. Cate asemanari la acest culte. Mai ales in mandrie!

nu aveti dreptate, sunt mari deosebiri intre aceste trei culte.

Profetul de carton 31.12.2011 13:18:19

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419051)
Ca sufletul exista, nu te-a contrazis nimeni. Problema este ca tu nu cunosti care este semnificatia cuvantului suflet, in Sfanta Scriptura. Suflet, in Scriptura, inseamna: omul in intregime, viata omului, sentimentele omului, etc. Dar, nicaieri in Scriptura, suflet nu inseamna ceva asemanator cu o fantoma (o plasmuire care paraseste mortul si traieste mai departe in deplinatatea facultatilor mintale, psihice, senzoriale si sentimentale).

Al doilea aspect, foarte important, este faptul ca nu vei gasi in scriptura expresia "suflet nemuritor". Sau, poate tu vei gasi. Te rugam, arata-ne si noua.

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419053)
Despartirea de trup, pentru Sfantul Apostol Pavel, insemna primirea unui alt trup, nestricacios si nesupus putrezirii. Asta spune Sfantul Apostol in 1 Corinteni 15:51-54. De asemenea, a fi impreuna cu Domnul, pentru Sfantul Apostol Pavel, inseamna revenirea Domnului pentru a ne lua cu El. "Si astfel vom fi impreuna cu Domnul" - spune Sfantul Apostol cand descrie revenirea Mantuitorului pentru a ne lua cu El, asa cum a fagaduit (1 Tesaloniceni 4:16,17).

Incercati sa intelegeti ce ne invata Sfantul Apostol, lunad in considerare tot ceea ce spune referitor la trup si aflarea in prezenta Domnului. Caci Sfantul Apostol nu se contrazice. Nu ciupiti din invataturi ca sa le puteti da un inteles personal, dupa propria teologie.

corect, grasu77 .

grasu77 31.12.2011 13:24:05

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 419158)
Am si eu o nelamurire ca in Sf Scriptura nu am gasit: Ce le povesteau cei intorsi din morti? Ca au dormit bine?

Excelenta intrebare. Totusi, da-mi voie sa o reformulez, un pic, pentru a fi mai directa.

De ce nu povesteau nimic cei inviati? Nu cumva, nu aveau ce povesti, deoarece cei morti nu stiu nimic (asa cum spune Scriptura)?

Profetul de carton 31.12.2011 13:27:06

Citat:

Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?

Pai uite de ce :

Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

Si Cornilescu :

Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.

erau morti spiritual sau morti in pacatele lor; alta explicatie: erau morti fizic in momentul cand Pavel scrie epistola

Profetul de carton 31.12.2011 13:31:39

Citat:

Va spun eu, Isus a fost in Tartar, unde sunt inchise duhurile care au pacatuit in timpul cand a adus Dumnezeu Potopul.

1 Petru 3: 9 în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare,
20 care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.

comparati cu:

Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința.

iuliu46 31.12.2011 13:37:57

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 419172)
Nu, in niciun caz. Mihail e una din capeteniile cele mai de seama, ori Isus nu poate fi "una din capetenii" ci Capetenia tuturor, cu exceptia Tatalui.

Spune-le asta si adventistilor ca ei cred ca e doar un Arhanghel si acela e Iisus. :71:

Profetul de carton 31.12.2011 13:39:40

Interesant un verset aici:

Isaia 38:17 Iată, chiar suferințele mele erau spre mântuirea mea; Tu ai găsit plăcere să-mi scoți sufletul din groapa putrezirii. Căci ai aruncat înapoia Ta toate păcatele mele!

iuliu46 31.12.2011 13:39:49

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 419179)
erau morti spiritual sau morti in pacatele lor; alta explicatie: erau morti fizic in momentul cand Pavel scrie epistola

In primul rand Petru a scris asta nu Pavel.
In al doilea rand daca mortii sant tarana si nu stiu nimic cum le-a vestit Iisus evanghelia ? I-a inviat dupa care i-a adormit la loc ? Tu nu vezi ca nu are nici o logica ?

iuliu46 31.12.2011 13:41:45

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 419183)
Va spun eu, Isus a fost in Tartar, unde sunt inchise duhurile care au pacatuit in timpul cand a adus Dumnezeu Potopul.

1 Petru 3: 9 în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare,
20 care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.

comparati cu:

Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința.

Eu sant de acord cu tine dar asta inseamna ca oamenii aceia nu sant morti si inconstienti.Si unde sant cei 8 care au fost botezati prin potop ?

grasu77 31.12.2011 13:44:24

Citat:

Usurel. Ia un distonocalm. Osutafaraunu a raspuns la aceasta intrebare de nenumarate ori (chiar si pe topicul acesta):
Vezi prima pagina a topicului (raspunsurile lui "trice...") sau aici:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=75. Sau, mai cauta si tu, tot pe acest topic (ca sa nu te deranjezi prea tare).

Citat:

Pai uite de ce :

Si Cornilescu :

Si, ce vrei sa demonstrezi cu versetele acestea? Vrei sa spui cumva ca Domnul Iisus vorbea cu mortii, adica facea spiritism? Nu este crestineste sa crezi ca celor morti li s-a vestiti evanghelia cand erau in viata, acum urmand invierea si judecarea lor?

Citat:

Astfel de vorbe sunt un simptom al neputintei si furiei.

P.S. Mai bine reia postarile, de pe acest topic, ale adventistilor si vei gasi raspunsurile lor la intrebarile tale. Poate eviti astfel niste situatii neplacute pentru tine.

grasu77 31.12.2011 13:49:11

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 419161)
Oricum mi se pare fabuloasa partea unde sufletul este "lipit" de trup si dupa moarte.

Cine a spus asta, mincinosule? Arata postarea.

iuliu46 31.12.2011 13:51:58

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419193)

Si, ce vrei sa demonstrezi cu versetele acestea? Vrei sa spui cumva ca Domnul Iisus vorbea cu mortii, adica facea spiritism? Nu este crestineste sa crezi ca celor morti li s-a vestiti evanghelia cand erau in viata, acum urmand invierea si judecarea lor?

.

Incredibil :21:
Deci Petru scrie clar ca Iisus a fost in inchisoare sa predice duhurilor de acolo si satana spune ca mortul doarme si nu stie nimic .

Lucian008 31.12.2011 13:57:25

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419178)
Excelenta intrebare. Totusi, da-mi voie sa o reformulez, un pic, pentru a fi mai directa.

De ce nu povesteau nimic cei inviati? Nu cumva, nu aveau ce povesti, deoarece cei morti nu stiu nimic (asa cum spune Scriptura)?

Din punctul meu de vedere lucrurile sunt mai simple.
In primul rand nu eu am afirmat ca erau "urmariti" de capetenii pentru a fi ucisi pentru ca povesteau ceea ce "au vazut".
In al doilea rand nu e vorba despre ceea ce ar fi povestit cei inviati pentru ca Evanghelia prezinta invatatura si faptele Mantuitorului.
In al treilea rand daca ceea ce ei ar fi marturisit "se inscria" in credinta acceptata atunci, si anume ca sufletul este nemuritor si ca cei drepti merg in Rai (nu este cazul pana la Invierea Mantuitorului) si ceilalti merg in Iad, clar nu mai trebuia facut nici o mentiune sau adaugire.
In al patrulea rand, fara sa fie o mentiune, o certitudine sau o invatatura in acest sens, ar fi totusi posibil ca acesta sa fie o taina pe care sa o descoperim dupa moarte si sa nu le fi fost permis sau sa nu isi fi putut aminti pentru a o relata.

iuliu46 31.12.2011 14:03:17

Uite satana ce scrie :

Normal că propovăduirea s-a făcut în trecut, crezi că de flori de măr a propovăduit Noe 120 de ani contemporanilor săi? Nu aceasta a fost misiunea lui esențială? A propovăduit în Același Duh în/prin care a fost înviat și Iisus mii de ani mai târziu. Iată cum zice pasajul în discuție într-o traducere nouă (2008) nici ortodoxă, nici adventistă:

"El a fost dat la moarte în trup, dar a fost făcut viu prin Duhul, în Care, de asemenea, S-a dus și le-a predicat duhurilor din închisoare, care odinioară nu ascultaseră, atunci când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când era construită arca, în care numai puțini, și anume opt suflete, au fost salvate prin apă;" (1 Petru 3,18-20 - versiunea NTR) :21:

Tu nu vezi ca nu are nici o logica ?
Iisus s-a dus in Duh si le-a predicat acelorasi duhuri care odinioara nu ascultasera.Asta spune Petru dar asa face satana,umple forumul ,nu mai conteaza daca are logica sau nu.:44:

mihai07 31.12.2011 14:20:43

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419049)
Mihaita, tu, in postarile de la "secte si culte" vii numai cu fitile, ca o tzatza (fara sa ajuti la lamurirea problemei in dicutie). Si, probabil vei deveni preot. Halal.

Acum, sa revenim la problema noastra. Ce treaba are parabola cu saracul Lazar si bogatul, cu teoria sufletului nemuritor? In acea parabola, nu se foloseste cuvantul suflet. Se vorbeste despre bogatul si saracul Lazar avand trup si suferinte trupesti. Asa ca, lasa parabola sa ne invete ceea ce ne invata. Nu o folositi voi pentru a va argumenta ceva despre care nici macar nu pomeneste.

nu vasinec, nu vin cu fitile. vin cu niste probleme la care nu mi se raspunde.
in rest ti-am mai zis, lasa atacurile la persoana ce devii nesimtit si ne certam. e a nu stiu cata oara cand lansezi un atac la persoana la adresa mea. next time iei inca un ban.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:18:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.