![]() |
Citat:
Ultima scriere a N T este Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul. |
Citat:
|
Citat:
Cea mai veche Evanghelie este, așa cum a scris osutafaraunu, Ev. după Marcu. Doamne ajută! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Întrebare: Avem vreo dovadă biblică în acest sens? |
Citat:
P.S. Trebuie sa plec. Cine vrea poate continua cu o intrebare. Voi vedea diseara daca am raspuns corect. |
Citat:
|
Citat:
1)Mostenirea pe care a acordat-o fetelor lui desi , in cazul evreilor, fetele mosteneau ceva doar in lipsa oricarui urmas de parte barbateasca 2)Averea lui Iov era calculata in vite oi , lucru care era caracteristic in vremea patriarhilor. 3)Se spune ca Iov aducea jertfe insa nu se spune nimic despre preotia levitica, despre cortul intalnirii etc. 4)Poate cel mai important argument e varsta la care Iov a murit (in jur de 200) varsta care e caracteristica patriarhilor. Cel mai probabil Iov s-ar incadra cronologic in perioada din Geneza intre cap 11-12. |
Citat:
|
Citat:
|
Regele Nabucodonosor a facut un chip de aur inalt de 60 de coti, lat de 6 coti, la care se inchinau in momentul in care auzeau muzica trambitata de 6 instrumente muzicale specifice. (Daniel cap.3)
Gramada aurului care se aduna intr-un an pentru Solomon era de 666 de talanti. III Regi 10:14 Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de șase sute șaizeci de talanți de aur |
intrebare: Cine este primul om caruia i se devoaleaza prezenta spatiului sacru (casa lui Dumnezeu) in lumea noastra? Precizati versetele biblice.
|
Citat:
|
Corect! Ai cuvantul.
|
Patriarhul Iacov.
Iar când s-a deșteptat din somnul său, Iacov a zis: "Domnul este cu adevărat în locul acesta și eu n-am știut!" Și, spăimântându-se Iacov, a zis: "Cât de înfricoșător este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!" (Facere 28: 16-17) |
Cedez întrebarea lui Mihailc. Realizez că are o conexiune de internet mai lentă.
|
Citat:
Care sunt darurile Duhului Sfânt? |
bine ai revenit, mihai!
galateni 5, 22 dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. |
Citat:
|
Cum putem implini legea lui Hristos?citat biblic, va rog
|
Citat:
|
Citat:
Nimănui cu nimic nu fiți datori, decât cu iubirea unuia față de altul; că cel care iubește pe aproapele a împlinit legea. (Romani 13:8) „Iubirea nu face rău aproapelui; iubirea este deci împlinirea legii” (Romani 13:10) Pana se gandeste Mihai la o intrebare, pun eu una simpla: Care e cel mai renumit artefact biblic din Noul Testament? |
Citat:
iertare de intarziere, m-am luat cu treaba. Mihai, ai cuvanul:) |
Citat:
|
Citat:
|
Da, raspuns corect, Sf. Potir ( sau Graal)
Domnule Dragomir, preiei stafeta! |
Așa, ia să vedem dacă sunteți aburiți de dimineață.
Care dintre cei 12 apostoli aseamănă viața omului cu aburul ? |
Sf. Apostol Iacov: "Voi, care nu știți ce se va întâmpla mâine, că ce este viața voastră? Abur sunteți, care se arată o clipă, apoi piere."
|
Citat:
Maestre, aveți cuvântul la bară ! |
Care dintre Tainele Bisericii este explicit menționată în sus arătata Epistolă a lui Iacov ?
|
Citat:
Vedeți, aici e câștigul jocului. Știu asta din paginile anterioare ale aceluiași topic. |
Citat:
|
Să nu uităm că Noul Testament în cel vechi se ascunde:
Ce chipuri aveau cele 4 fețe deosebite ale fiarelor pe care le-a văzut profetul în vedenia sa la râul Chebar ? |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:47:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.