![]() |
Citat:
Da, vorbim de racle ale Sfinților, căci Însuși Dumnezeu îi cinstește și îi prosvlăvește pe Sfinți, cum spune Biblia, și Pavel, prin el Duhul Sfânt ne învață să ne rugăm unii pentru alții. Deci Sfinții, care în Ceruri, nu sunt morți, ci sunt vii, ei se roagă pentru noi, dacă noi le cerem ajutorul. Altfel nu. Că scris este: cere și ți se va da, caută și vei găsi, bate și ți se va deschide. Noi, creștinii fără erezie, ortodocși, nu avem "Sfântul Scaun", doar ereticii "romano-catolici", adică franco-latinii, este greșit să spui așa ceva, Biblia nu spune de așa ceva. Nici Sfinții Părinți. Prostituata de care vorbește Sfântul Ioan Evanghelistul, în revelația Apocalipsa, este politica, spun mulți Sfinți Părinții, nicidecum Ortodoxia, frățior drag, care pe vremea când a fost scrisă Apocalipsa, nu exista Ortodoxie, ci o singură Biserică Creștină, care a rămas și azi, după ieșirea ereticilor franco-latini, la Marea Schismă, Biserica Creștină care nu are erezii, azi, e Ortodoxia. Ortodocșii, nu batjocoresc Sfințenia lui Dumnezeu, n-am făcut asta niciodată, nu putem să facem asta, că iubim pe Dumnezeu. Da, Hristos și Biblia este căpătâiul nostru. Spune-ne, arată unde Biblia noastră, nu conține Legile Drepte ale lui Dumnezeu? Iar despre imaginile și chipurile cioplite, uite aici e un topic reprezentativ pentru această nelămurire. te rog citește cu atenție: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17729 Da, cel mai dezgustător lucru de pe pământ este să fi eretic. Dar omul ca să vadă că e eretic, trebuie să cunoască istorie creștină generală, dogmatică și să știe bine bine Biblia. Eventual să citească din Sfinții care au scris înainte, în vechime. Căci sunt proaspeți și actuali. La fel ca Sfântul Pavel, care a scris Epistolele din Noul Testament, în vechime, dar e foarte actual și mereu va fi. Pentru orice murdărie și erezie, este și curăție și îndreptare. Numai să vrei cu adevărat. Hristos a înviat, dragul meu frate. Te aștept la dialog, cu inima deschisă și sinceră, cum cred că o ai. |
|
Nu din cauza greselilor dogmatice sunt azi multe biserici goale,ci pentru ca dupa Vatican II,raportandu-se la vechea dogma romano-papala,au urmat pe scaunul pontifical o serie de antipapi!Chiar papa Paul-Ioan al II-lea ar putea ffi considerat ca un eretic formal,sustinand apocacastaza
|
Citat:
|
asa este:apocatastaza!
Însă papa Ioan Paul al II-lea a ținut și a predicat că în Întrupare, Fiul lui Dumnezeu s-a unit cu fiecare om într-o uniune veșnică, ceea ce face imposibil, potrivit lui, ca cineva să meargă în Iad. Ioan Paul al II-lea a predicat în mod explicit că această uniune dintre Cristos și fiecare om durează pentru totdeauna. â* Ioan Paul al II-lea, Redemptor Hominis (# 13), 4 Mar. 1979: âEste vorba despre fiecare om în parte, pentru că fiecare a fost inclus în misterul Mântuirii, iar Isus Cristos s-a unit cu fiecare, pentru totdeauna, prin acest mister.â3 â* Ioan Paul al II-lea, Redemptoris Missio (# 4), 7 Dec. 1990: âEvenimentul Răscumpărării aduce tuturor mântuirea âpentru că fiecare om a fost inclus în misterul Mântuirii, iar Isus Cristos s-a unit cu fiecare pentru totdeauna, prin acest mister.ââ4 â* Ioan Paul al II-lea, Centesimus Annus (# 53): âNu e vorba de omul âabstractâ, ci real, de omul âconcretâ, âistoricâ: e vorba de fiecare om, pentru că fiecare a fost inclus în misterul răscumpărării și, Isus Cristos s-a unit cu fiecare, pentru totdeauna, prin acest mister.â5 Deci IIsus fiind unit cu fiecare,inseamna ca fiecare om nu poate merge in iad unit cu Mantuitorul! |
Citat:
Ati adus in discutie trei citate, dintre care niciunul nu va sustine afirmatia, fiindca in niciunul Ioan Paul al II-lea nu afirma ceea ce sustineti ca ar afirma. Astfel, ideea ca Isus Cristos este unit cu fiecare om dateaza dinainte de Ioan Paul al II-lea. Atunci cand dv ati primit botezul, preotul savarsitor a intrebat de trei ori daca va uniti cu Cristos. Si tot de trei ori ati raspuns ca va uniti cu El. Mai mult, dupa aceea preotul v-a intrebat de trei ori daca v-ati unit cu Cristos. Iar dv, ori acela / aceia care vorbeau in numele dv au confirmat, spunand "M-am unit cu Cristos". Asadar, cum de va intoarceti acum, spunand ca unii oameni nu s-au unit cu Cristos ? Din moment ce toti botezatii au facut tripla declaratie ca se unesc si au intarit cu tripla confirmare ca s-au unit ? Sa inseamne, aceasta, ca toti botezatii, de vreme ce sunt uniti cu Cristos, se vor mantui ? Desigur ca nu. Unii se vor mantui, iar altii nu se vor mantui. Dupa cum spune Biserica Catolica in articolul 1033 si urmatoarele din Catehismul Bisericii Catolice, redactat din porunca lui Ioan Paul al II-lea si promulgat de el. Mai mult, Ioan Paul al II-lea, ca si Petru si toti succesorii sai, nu spune altceva decat spune Biblia. Astfel: Ben Sirah 16 cu 18 "Nici iarbă de leac, nici alifie nu i-a vindecat, ci cuvântul Tău, Doamne, cel ce toate le vindecă." Luca 3 cu 6 "Și toată făptura va vedea mântuirea lui Dumnezeu" Ioan 3 cu 17 "ca să se mântuiască, prin El, lumea." Ioan 4 cu 42 "Acesta este cu adevărat Hristosul, Mântuitorul lumii." Ioan 12 cu 32 "Iar Eu, când Mă voi înălța de pe pământ, îi voi trage pe toți la Mine" Romani 5 cu 18 "prin îndreptarea adusă de Unul a venit, pentru toți oamenii, îndreptarea care dă viață;" etc, etc, sa ne oprim aici. Asadar, ce anume da aceasta Unire cu Cristos, de vreme ce vedem, pe de o parte, ca nu da tuturor mantuirea, iar pe de alta parte ca da tuturor mantuirea ? Poate fi Biblia contradictorie ? Desigur ca nu. Ceea ce spune Ioan Paul al II-lea si ceea ce spun toti sfintii si toti papii, ceea ce spune Biserica, este ca prin aceasta Unire universala se obtine ispasirea universala si nu raiul universal. Prin patimile, moartea si invierea Domnului nostru suntem TOTI mantuiti in sensul ca nu mai avem ceea ce ne tinea in jug: datoria ancestrala pe care nu o puteam plati oricate fapte bune si orice credinta am fi avut. Aceasta este credinta Bisericii Catolice si aceasta este credinta Bisericii Ortodoxe, spre deosebire de credinta unor fractiuni protestante: noi credem, marturisim, sustinem si profesam ca nu mai exista unii alesi dinainte si altii reprobati dinainte, ci toti oamenii sunt egali, in sensul ca au aceleasi sanse ca sa ajunga in Rai, fiind, prin Botez, mantuiti de pacatul ancestral si iesind de sub legatura diavoleasca. Acesta este "misterul rascumpararii". In speranta ca acestea de mai sus clarifica cuvantul lui Ioan Paul al II-lea si, prin el, cuvantul Domnului, va doresc un Craciun implinit, spre mai marea lauda a lui Dumnezeu. |
Dar ce parere ai despre ce spune Papa Francisc in legatura cu convertirea / mantuirea iudeilor ? E vreo bruma de erezie acolo sau e totul in regula ?
Nu vreau sa dau cu pietre in B.C. , nu ma bucur ca se intampla asemenea lucruri. Dupa parerea mea e o idee draceasca si nu are nici o legatura cu ce e scris in Scriptura si nici cu traditia. http://www.timesofisrael.com/catholi...ut-converting/ |
Citat:
In plus, in articol nu e vorba despre ce spune Papa Francisc, ci despre ce spune o comisie de teologi. |
Citat:
In concrete terms this means that the Catholic Church neither conducts nor supports any specific institutional mission work directed towards Jews. |
Păi dacă nu-i corect politic?
|
Inainte de a arata pe ce se bazeaza afirmatia mea va arat un material venit din interiorul bisericii romano-papale in care acest papa este considerat eretic formal:
https://www.youtube.com/watch?v=UIaMxUt5UdQ Eu am preluat doar informatia venita din interiorul biseerici romano-papale.si verificand am constatat ca este reala. |
Citat:
Dar in niciun caz de Biserica Catolica. Pe catolici ii putem cunoaste dupa aceea ca vad in Papa pe urmasul lui Petru, pe care il cinstesc ca atare si pentru care se roaga la fiecare Liturghie. Si, dimpotriva, dupa aceasta recunoastem ca cineva este acatolic: spune (si crede) ca Papa nu este Papa, spune (si crede) ca Sinodul Ecumenic nu este Sinodul Ecumenic. Ca nu urmasul lui Petru, ci altcineva ocupa locul respectiv. Toate schismele, indiferent ca vorbim de cea ortodoxa, de cea protestanta etc se nasc si cresc in numele unei false traditii. Toti schismaticii, fara exceptie, reclama faptul ca Biserica pe care o numesc "oficiala" a deviat de la traditia careia ei singuri, schismaticii, sunt pastratori fideli. Orice creanga rupta din Maslinul lui Cristos acuza trunchiul ca a deviat. A inovat. A profesat invataturi noi. S-a abatut de la drumul "inaintasilor", "Bibliei" si "Sfintilor Parinti". In aceasta consta ingineria diavolului, adevaratul animator al oricarei schisme. In istoria indelungata a schismelor, de la cele despre care e vorba in Biblie (precum devierea iudeo-crestina) pana la schismele zilelor noastre, nu am auzit in viata mea de o schisma facuta in numele modernismului. Nu! Nicicand un schismatic nu arata ceea ce este, de fapt: un om care vrea si care asculta de impulsul de a rasturna ceva. Ci, dimpotriva, el pozeaza drept restaurationiast. El vrea sa bulverseze, clamand ca ca nu face altceva decat sa aseze la loc pe cele rasturnate. Veti recunoaste aceeasi matrice in schisma stilista (o "schisma a schismei", din punctul meu de vedere). Stilistii nu-i acuza pe ortodocsi de la stanga, ci de la dreapta. Potrivit lor, BOR-ul a deviat, inovand calendarul. Nu ei, stilistii, ci BOR-ul nu asculta de "inaintasi", de "Sfintii Parinti", de "Sfintele Sinoade". De aici si pana la a-l acuza pe Daniel Ciobotea de erezie nu e decat un pas. Cum vreti ca un schismatic sa recunoasca "da, dom'le, eu sunt schismatic, eu am deviat, eu interpretez Biblia, Crezul, Sfintii Parinti, sinoadele, autoritatea vizibila potrivit unei hermeneutici care vine de la dracu gol!" ? Nu! Schismaticul va spune mereu: "Tu esti schismatic, ai deviat, tu interpretezi Biblia, etc, etc). Prin urmare, pe cat sunt de "in comuniune" si "din interiorul" Bisericii Ortodoxe acesti stilisti despre care am adus vorba, pe atat sunt de "in comuniune" si "din interiorul" Bisericii Catolice acesti "romano-papali" care au realizat filmuletul citat. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Biserica catolica adevarata are drept cap si vicar al lui Hristos pe pamant doar Duhul Sfant adica o alta Persoana a Sfintei Treimi!Prin faptul ca papa de la Roma preia in mod fals atributul de cap al Bisericii catolice de la Iisus Hristos si de la Cel ce a a fost trimis in locul Acestuia ,.adica de la Duhul Sfant,acest papa este vicar al lui Lucifer si cap al unei biserici cu afinitate luciferica.Ca sa fiu cat de cat in relatii civilizate cu semenii mei eu numesc biserica condusa de papa de la Roma dupa adevar ca BISERICA ROMANO-PAPALA pt ca si BOR este o parte a Bisericii catolice(universale) ce are drept cap pe Iisus Hristos.Biserica domniei-tale desi se intituleaza in mod miciunos catolica,pt ca are alt cap decat Iisus Hristos nu face parte real din Biserica catolica intemeiata de Mantuitorul ci doar mimeaza crestinismul!Cel ce a elaborat lucrarea de mai sus face parte din aceeasi biserica cu domnia ta.Atrag atentia a modelul bisericii domniei tale este acelasi cu al funamentalistilor islamici.Ei au califatul si califul ca urmas al lui Mahomed ,calif in stare de infailibilitate dogmatica decizionala,iar biserica domniei tale are pontificatul si papa in pretentie de infailibilitate doctrinara.De altfel biserica domniei tale in intrat in schisma si apoi in eres pt a au urmat din trufie lumesca ca model,califatul de Cordoba sau (dupa denumirea araba)Khilāfat Qurṭuba.Deci ceea e am citat eu apartine unor membrii marcanti ai biseriii al carui membru este si domnia ta dr Dragomir!Eu am citat doar.Asa ca....da razboi cu biserica domniei tale.Eu eventual iti voi explica de ce a procedat asa acel papa in baza unor documente din tainitele Vaticanlui,a caror continut a ajuns a fi cunoscut de unii printre care si eu!Evident ,nu am nici un merit, pt ca nu eu le-am fotocopiat de acolo!
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dimpotriva, acatolicii, fie ca se numesc "adventisti", "ortodocsi", "romano-papali" si mai stiu eu cum se recunosc din aceea ca il considera pe Papa, care in acest an de gratie este Francisc, ca fiind "vicar al lui Lucifer". Ei considera ca Sfanta Biserica are "afinitate luciferica". E simplu: de unde il recunoasteti pe Gheorghe ? Il recunoasteti dupa capul sau. Daca tipul pe care vi-l arat nu are capul lui, ci oricare alt cap, atunci nu-i Gheo. Despre asta e vorba. Cineva crede ca Francisc e capul sau ? Atunci e catolic. Nu crede ? Atunci e acatolic. Degeaba are (ori spune ca are) alt cap: e Ion, sau mai stiu eu cum, dar nu Gheorghe. Or, dv sustineti ca "Gheorghe nu este adevaratul Gheorghe, fiindca Gheorghe, cel adevarat, are un cap invizibil. Din faptul ca Gheorghe al meu are capul lui Gheorghe, si nu un cap invizibil, deducem ca e un fals Gheorghe!" Deci, cei din filmulet nu sunt Gheorghe, nu au capul lui Gheorghe. Nu sunt catolici ci sunt, ca si dv, acatolici, din cei care, neavand cap, sustin ca au capul in nori. |
Concluzia e una: sărmanul Gheorghe!
|
Acesta este un mod nu prea cult de a evita discutia!Eu ,daca judec conform dogmelor papale constat ca Biserica papala,este in totalitate in erezie formala.Ar trebui sa ma bucur cand criticile vin chiar din interiorul acestei biserici,,dar ciudat nu ma buucur si nu stiu de ce!.Eu nu neg ca papa de la Roma este capul acestei biserici in mod real,ci constat ca atat timp cat aceasta biserica are un cap drept un om nu este catolica,si cat timp acest cap se pretinde a fi cap al bisericii universale,aceasta biserica este in fapt o biserica luciferica!
|
bine zice Dostoievski: Catolicismul nu este de fapt o religie crestina… e chiar mai rau decat ateismul https://ortodoxiasite.wordpress.com/...ecat-ateismul/
"Citat din FRATII KARAMAZOV (vol. I): "Ii cunoastem noi pe iezuiti si stim cite lucruri urite se spun pe socoteala lor! … De fapt, menirea lor e sa alcatuiasca armata Romei in slujba viitorului imperiu mondial, in frun*tea caruia urmeaza sa fie suveranul pontif… asta e idealul lor. Un ideal care nu ascunde nici o taina si nici un fel de sublima melancolie… in fond, nu este decit cea mai vulgara rivnire de putere, o lacomie dupa josnicele placeri lumesti, dorinta de a subjuga… de a introna o noua stare de sclavie, in care ei sa joace rolul unor latifundiari… asta-i tot. Se prea poate ca pina la urma nici sa nu creada in Dumnezeu. " "Citat din IDIOTUL: Catolicismul nu este de fapt o religie crestina! -catolicismul roman e chiar mai rau decit ateismul -Ateismul, de fapt, se margineste la negare, reduce totul la zero, pe cind catolicismul merge mai departe: predica un Hristos denaturat, un Hristos ponegrit si profanat, un Hristos care este contrariu celui adevarat! Catolicismul il predica pe Antihrist, -Papa a pus stapinire pe pamint, pe un tron terestru si a luat sabia; de atunci totul merge asa, numai ca sabiei i-au mai adaugat minciuna, intriga, falsitatea, fanatismul, superstitia, ticalosia si crima; si-au batut joc de sentimentele poporului cele mai sacre, cele mai drepte, cele mai naive, cele mai arzatoare; au vindut toate si totul numai pentru bani, pentru o josnica stapinire paminteasca. Si sa nu spunem atunci ca-i invatatura lui Antihrist? Cum sa nu fi dat ea nastere ateismului? Ateismul izvoraste din insasi esenta catolicismului roman! Acolo zace de fapt geneza ateismului. Ateismul e chiar in ei, caci puteau ei oare sa creada siesi? Ateismul s-a hranit din dezgustul pe care-l inspirau. A fost generat de minciuna si de neputinta lor spirituala!" |
Citat:
|
Parerea mea este ca e un fel de blasfemie sa spunem Biserica Catolica organizatiei conduse de Papa. In primul rand Biserica Catolica este chiar Biserica Ortodoxa, asa se numea in primul mileniu si asa spun si grecii in crez (noi am preluat de la slavi si folosim echivalentul Soborniceasca). In al doilea rand Biserica este Sfanta, Capul sau este Hristos, iar Trupul este toata Biserica. Este eronat sa spunem despre o organizatie lumeasca si eretica faptul ca ar fi Sfanta Biserica. Actualii catolici au cazut din har dupa Schisma, nu erau numiti nici biserica, nici crestini pana acum un secol de ortodocsi, erau numiti papisti (la fel ca cei ce l-au urmat pe Luther, luterani), chiar si greco-catolicii ii numeau papistasi.
|
Citat:
|
Vaticanul are un nou concept, credinta pe doua roti... : https://www.facebook.com/video.php?v=10153333639606239
|
Citat:
Trebuie sa recunosti ca popa are haz |
Citat:
E ca si cand cineva ar fi filmat o gaina care inghite o margica si tu, care te vrei inteligent, titrezi: "In Romania, gainile sunt hranite cu margele". |
Episcopul locului a pronuntat o suspensio a divinis fata de preotul filipinez respectiv pana cand va reflecta si isi va cere iertare.
Sursa O pedeapsa neasteptat de dura. Nu vreau sa ma substitui episcopului, dar parerea mea este ca o dojana arhiereasca era suficienta. Iar daca nu era suficienta, aceeasi acribie as vrea sa o vad aplicata si fata de preotii care, prin predicile lor, smintesc credinciosii si ii indeparteaza de la credinta Sfintilor Parinti. Dar, nu! La aceea, se socoteste "omiletica originala" si ii vedem inaintati in functii. |
Desi parerea mea este ca arhiereii papali sunt prea toleranti cu clerul lor,aici insa decizia episcopului este corecta ,dupa cat cunosc eu canonistica disciplinara papala!SI DACA ERA ORTODOX CAM TOT ASA ar fi fost sanctionat!
|
Raspuns
Am citit toate aspectele credintei catolice pe care le trateaza aici dl. Daniel. Nici una din ele nu este adevarata. Toate sunt preluate asa, dupa ureche, si nu sunt verificate. Este corect, pentru a vorbi despre credinta altcuiva sa verifici inainte daca ceea ce afirmi este corect. Pentru fiecare dintre aceste aspecte se poate consulta Catehismul Bisericii Catolice si se vor vedea explicatiile acolo. un link http://www.credinta-catolica.ro/cbc/ si doar un exemplu dau aici, referitor la Taina Iubirii, Sfanta Euharistie, si Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie: http://www.credinta-catolica.ro/cbc/...uharistiei/#a3 (Desfășurarea celebrării
Se adună cu toții. Creștinii vin în același loc pentru adunarea euharistică. În fruntea ei este Cristos însuși, protagonistul Euharistiei. El este marele preot al Noului Legământ. El însuși prezidează nevăzut orice celebrare euharistică. Reprezentându-l pe El, episcopul, sau preotul, (acționând in persona Christi Capitis – „în persoana lui Cristos-Capul”) prezidează adunarea, ia cuvântul după lecturi, primește ofrandele și rostește rugăciunea euharistică. Toți iau parte activă la celebrare, fiecare în felul lui: cei care citesc lecturile, cei care aduc ofrandele, cei care distribuie Împărtășania și tot poporul care își arată participarea rostind răspunsul: „Amin”. Liturgia Cuvântului conține „scrierile profeților”, adică Vechiul Testament, și „amintirile apostolilor”, adică scrisorile lor și Evangheliile; după omilia care îndeamnă la primirea acestui Cuvânt drept ceea ce este într-adevăr, Cuvântul lui Dumnezeu[36], și la punerea lui în practică, urmează rugăciunile de mijlocire pentru toți oamenii, după cuvântul Apostolului: „Vă îndemn deci, înainte de toate, să aduceți cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru regi și pentru toți cei care sunt în dregătorii înalte” (1 Tim 2, 1-2). Aducerea darurilor (ofertoriul): se aduc la altar, uneori în procesiune, pâinea și vinul care vor fi oferite de preot, în numele lui Cristos, în jertfa euharistică, în care vor deveni Trupul și Sângele Lui. Este însuși gestul lui Cristos la Cina cea de Taină „luând pâinea și potirul”. „Numai Biserica poate aduce Creatorului acest prinos curat, oferindu-i cu aducere de mulțumire ceea ce vine din creația lui”[37]. Prezentarea darurilor la altar preia gestul lui Melchisedec și așază darurile Creatorului în mâinile lui Cristos. În jertfa sa, El duce la desăvârșire toate încercările umane de a oferi jertfe. De la început, creștinii aduc, împreună cu pâinea și vinul pentru Euharistie, darurile lor pentru a fi împărțite celor lipsiți. Obiceiul colectei[38], mereu actual, se inspiră din exemplul lui Cristos, care s-a făcut sărac pentru a ne îmbogăți pe noi[39]. Cei avuți și cei care vor dau ceea ce și-a impus fiecare; ceea ce s-a strâns se predă celui care prezidează, iar acesta îi ajută pe orfani și văduve, pe aceia pe care boala sau orice cauză îi lipsește de mijloace de trai, pe cei închiși și pe străinii care se află printre noi: cu alte cuvinte, el vine în ajutorul tuturor celor nevoiași[40]. Anafora. Cu rugăciunea euharistică, rugăciune de aducere de mulțumire și de consacrare, ajungem în momentul central și culminant al celebrării: În Prefață, Biserica aduce mulțumiri Tatălui, prin Cristos, în Duhul Sfânt, pentru toate lucrările lui, pentru creație, răscumpărare și sfințire. Întreaga comunitate se unește acum cu lauda neîncetată pe care Biserica cerească, îngerii și toți sfinții, o cântă Dumnezeului de trei ori sfânt; la epicleză, ea cere Tatălui să trimită Duhul său Sfânt (sau puterea binecuvântării sale[41]) asupra pâinii și vinului, ca să devină, prin puterea lui, Trupul și Sângele lui Isus Cristos și pentru ca cei care iau parte la Euharistie să fie un singur trup și un singur duh (unele tradiții liturgice așază epicleza după anamneză); în relatarea instituirii, puterea cuvintelor și a acțiunii lui Cristos și puterea Duhului Sfânt fac prezente sacramental, sub chipul pâinii și vinului, Trupul și Sângele lui, jertfa lui oferită pe Cruce o dată pentru totdeauna; în anamneza care urmează, Biserica reamintește patima, învierea și întoarcerea în slavă a lui Cristos Isus; ea înfățișează Tatălui jertfa Fiului său, care ne împacă cu El; în rugăciunile de mijlocire, Biserica exprimă faptul că Euharistia este celebrată în comuniune cu Biserica întreagă, din cer și de pe pământ, a celor vii și a celor morți, și în comuniune cu Păstorii Bisericii – Papa, Episcopul diecezei, preoții și diaconii lui – și cu toți episcopii din lume împreună cu Bisericile lor. În împărtășanie, precedată de Rugăciunea Domnească și de frângerea pâinii, credincioșii primesc „pâinea din cer” și „potirul mântuirii”, Trupul și Sângele lui Cristos, care s-a dat „pentru viața lumii” (In 6, 51): Deoarece această pâine și acest vin au fost, conform expresiei vechi, „euharistizate”,”noi numim această hrană Euharistie și nimeni nu poate să se împărtășească din ea dacă nu crede în adevărul celor care sunt învățate la noi, dacă nu a primit baia pentru iertarea păcatelor și noua viață și dacă nu trăiește conform învățăturilor lui Cristos”[42]. ... Prezența lui Cristos înfăptuită prin puterea Cuvântului său și a Duhului Sfânt „Cristos Isus, cel care a murit, și mai ales cel care a înviat, care și este de-a dreapta lui Dumnezeu, care mijlocește pentru noi” (Rom 8, 34), este prezent în multe feluri în Biserica sa[54]: în Cuvântul său, în rugăciunea Bisericii sale, „unde sunt doi sau trei adunați în numele” său (Mt 18, 20), în cei săraci, în cei bolnavi, în cei robiți (Mt 25, 31-46), în sacramentele al căror autor este, în jertfa Liturghiei și în persoana celebrantului. Dar „El este prezent în cel mai înalt grad sub speciile euharistice”[55]. Modul prezenței lui Cristos sub speciile euharistice este unic. El așază Euharistia mai presus de toate sacramentele și face din ea „încununarea vieții spirituale și ținta spre care tind toate sacramentele”[56]. În Preasfântul Sacrament al Euharistiei sunt „conținute cu adevărat, în mod real și substanțial, Trupul și Sângele împreună cu sufletul și dumnezeirea Domnului nostru Isus Cristos și deci Cristos întreg”[57]. „Această prezență o numim «reală», nu cu titlu exclusiv, ca și cum celelalte prezențe n-ar fi «reale», ci prin excelență, pentru că este substanțială și pentru că, prin ea, Cristos, Dumnezeu și om, se face prezent în întregime”[58]. Cristos devine prezent în acest sacrament prin preschimbarea pâinii și a vinului în Trupul și Sângele său. Părinții Bisericii au afirmat cu tărie credința Bisericii în eficacitatea Cuvântului lui Cristos și a acțiunii Duhului Sfânt pentru a săvârși această preschimbare. Astfel, Sfântul Ioan Gură de Aur spune: Nu omul este acela care face ca cele oferite să devină Trupul și Sângele lui Cristos, ci însuși Cristos, care a fost răstignit pentru noi. Preotul, chip al lui Cristos, rostește cuvintele, dar puterea lor și harul sunt de la Dumnezeu. „Acesta este Trupul meu”, spune El. Acest cuvânt transformă cele oferite[59]. Iar sfântul Ambrozie spune referitor la această preschimbare: Să fim ferm convinși că nu e vorba de ceea ce a făcut natura, ci de ceea ce a consacrat binecuvântarea și că puterea binecuvântării o depășește pe cea a naturii, deoarece, prin binecuvântare, se schimbă însăși natura. (…) Cuvântul lui Cristos, care a putut crea din nimic ceea ce nu exista, nu ar putea oare să schimbe cele existente în ceea ce nu sunt încă? Căci nu este mai puțin a da lucrurilor natura lor primară decât a le-o schimba[60]. Conciliul Tridentin rezumă credința catolică, declarând: „Deoarece Cristos, Răscumpărătorul nostru, a spus că ceea ce oferă sub chipul pâinii este cu adevărat Trupul său, a existat în Biserică întotdeauna convingerea, pe care sfântul Conciliu o declară din nou, că, prin consacrarea pâinii și a vinului, se înfăptuiește preschimbarea întregii substanțe a pâinii în substanța Trupului lui Cristos Domnul nostru și a întregii substanțe a vinului în substanța Sângelui lui; această preschimbare, Biserica catolică a numit-o, în mod just și adecvat, transsubstanțiere”[61]. Prezența euharistică a lui Cristos începe în momentul consacrării și durează atât timp cât subzistă speciile euharistice. Cristos este prezent în întregime în fiecare dintre specii și în întregime în fiecare dintre părțile lor, astfel încât frângerea pâinii nu-l divide pe Cristos[62].) |
Frățior rătăcit Florin-Ciprian, iartă-mă te rog că n-am timp să-ți scriu un răspuns mai cuprinzător, dar te rog pe frăția ta, fi bun și comandă și citește cartea asta:
https://images7.okr.ro/serve/auction...54-700_700.jpg Cartea tipărită la Sibiu, editura Deisis, are 112 pagini, și e foarte plină de esență creștină și mântuitoare. Nimic în plus, sau în minus, exact ce trebuie. Părintele Patric, unul din cei 3 autori ai cărții, e un fost preot "romano-catolic", care a înțeles chemarea Adevărului, a lepădat erezia franco-latinilor ("romano-catolicilor") și a devenit creștin, venind în Sfânta Biserică (ortodoxă, singura Biserică). Îți recomand să citești cartea în format real, deci nu digital, ca să nu-ți strici ochii, și în plus, o ai cât trăiești, să faci ce vrei tu ea. Aici o găsești de cumpărat, e 10 lei: http://www.anticariat-logos.ro/produ...tilor-parinti/ http://www.okazii.ro/carti-religioas...440-a138036903 Sau dacă vrei să îți forțezi ochii, citind pe lumină artificială, poftim cartea în format digital: ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/2nccccsp.pdf https://www.yumpu.com/ro/document/vi...ntilor-parinti În numele Domnului Iisus Hristos, frățior: trezește-te ! |
Igore, iar raspindesti fanatisme de monahi grecotei care habar nu au de ce este in lume? :-P
|
Citat:
|
Citat:
Tu de exemplu.. |
Citat:
|
Citat:
La postul din topicul de mai sus, unde am făcut trimitere la carte, la primul link, site-ul de a cumpăra cartea fizică, acesta: http://www.anticariat-logos.ro/produ...tilor-parinti/ ...dacă dai scroll în jos, ai să vezi acolo scris: editura Deisis, anul 1994, etc. De ce ai fost leneș și nu te-ai obosit să cercetezi puțin acel site ? :-( Și de ce mă acuzi pe mine că scriu tâmpenii și minciuni ? :-( Nădăjduiesc că n-am scris și nu voi scrie niciodată tâmpenii și minciuni... Poate ai vrut să mă ajuți... Să nu mai fi leneș, frățior drag, și nici să mai acuzi pe cei nevinovați, și niciodată să nu mai fi așa aspru, că ție îți aduni osândă, cazi în mândrie și alte prăpăstii. Ridică-te, frățior. Biserica toată îți este alături, ridică-te și luptă mai bine. Ai grijă de tine. Hristos în mijlocul nostru. |
Citat:
Poate că nu aveai de unde să afli chestia asta, însă presimt că preferi să crezi o păcăleală editorială, decât ceea ce-ți spun eu. Catalogul cu tot toate tipăriturile editurii Deisis o găsești în link-ul de mai jos: http://edituradeisis.ro/opencart/ind...tegory&path=36 |
Mulțumesc de gândul de însurătoare, dar nu mă căsătoresc. Cel puțin nu încă, sau poate niciodată.
Revin. Frățior... și pe cartea în sine, fizică, scrie editura Deisis. Iar catalogul ce mi-ai dat, sunt cărțile disponibile actualmente, nu cele din 1994, nu cele tipărite în urmă, cu tiraj epuizat, sau așa. Am căutat altă imagine, se vede mic, dar se vede, editura Deisis: https://traditiaortodoxa.files.wordp...pg?w=208&h=309 Crede-mă că nu te mint, a fost tipărită de Deisis, la Sibiu. Nu știu de ce te agiți așa, în jurul unui lucru atât de mic. Îți pierzi pacea și liniștirea, și-așa puține, adunate. Bucurii. |
Igore, editura Deisis nu a tipărit cartea asta, înțelegi?! Poți să-mi pui nu una, ci zece poze cu pagini unde scrie "Deisis", tot fals rămâne. Știu foarte bine cine a înființat editura, orientarea editorială și titlurile apărute până în prezent.
Cine a scos cartea aia a folosit în mod viclean numele editurii și prestigiul ei (încă firav totuși în 1994). Asta are importanță foarte mare, întrucât tu propui ca sursă de documentare tipăritura unor escroci. Dacă vrei să pricepi, pricepe, dacă nu ține-o pe-a ta, n-ar fi prima dată când perseverezi cu încăpățânare pe drumuri înfundate și convingeri aberante. PS - În catalogul de pe site-ul editurii sunt prezentate toate cărțile apărute la ei, inclusiv titluri din 1994 cum sunt Vladimir Soloviov - Fundamentele spirituale ale vieții sau Sfântul Teodor Studitul - Tratate contra iconomahilor. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:33:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.