Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Alternativa la cardurile de sanatate cu cip (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15953)

oaie_cugetatoare 26.01.2015 11:28:52

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 578957)
:))

Asta e ceva de genul "Nu o hotarare, dar ceva sa placa la toata lumea."

E bine ca sa fie bine, ca sa nu fie rau.Ca rau este atunci cand nu este bine.
:21:

Parascheva16 26.01.2015 15:15:38

@ovidiu.b Cardurile de sanatate sunt o problema in sine, nu cipul.
Identificarea se face prin CNP.
Cinci institutii au voie sa iti acceseze dosarul electronic, inclusiv cele farmaceutice.
Exista o problema mondiala a traficului de organe. In caz ca nu ati fost atenti, românii au devenit donatori mondiali de organe. S-a dat o lege, in perioada alegerilor. Daca in Romania nu este nevoie de o inima, se duce in strainatate, desi nu stiu cine ar crede ca nu e nevoie de organe in Romania, la starea de sanatate a romanilor.
Problema este mult mai vasta decat un amarat de cip. Este vorba de libertate, confidentialitate, dreptul la intimitate.

Oricum, aproape un milion de români au refuzat cardul (potrivit: http://activenews.ro/posta-romana-af...e_1881973.html).
A fi mirean si al avea ca tinta pe Domnul Hristos, nu inseamna sa fi pasiv, sa nu iti pese de nimic, sa astepti sa iti pice din cer totul. Compara mirenii Sfinti din trecut cu mirenii de astazi si ai sa vezi ca este mare, mare diferenta.

Parascheva16 26.01.2015 15:22:43

Biserica Ortodoxă Română SUSȚINE găsirea unei alternative la CARDUL de sănătate

Biserica Ortodoxă Română a decis susținerea demersurilor Colegiului Medicilor pe lângă autorități pentru identificarea unei alternative în cazul pacienților care refuză cardul național de sănătate pe motivă de conștiință sau religioase, informează Patriarhia Română.

(nota mea. Multi medici nu sunt de acord cu cardul de sanatate. Aici nu e vorba de pacat, Apocalipsa, draci in cip. Astea sunt prostii si devieri de la adevarata problema.)

Decizia a fost luată după cei mai multe mănăstiri din țară, între care Putna și Petru-Vodă dar și persoane particulare au refuzat cardul de sănătate, invocând siguranța datelor personale.

De asemenea, BOR a hotărât să aprofundeze cooperarea cu Ministerul Sănătății în programele de prevenție dar și pentru ajutorarea bolnavilor.

Parascheva16 26.01.2015 15:23:57

Biserica a învins! Cei care refuză cardul de sănătate vor avea o ALTERNATIVĂ

Cardul de sănătate va funcționa în prealabil cu sistemul pe bază de adeverință de asigurat până la 31 martie, se arată într-o hotărâre de guvern făcută public astăzi.De la 1 aprilie, cardul va deveni obligatoriu la medic, dar asigurații care refuză acest instrument vor putea primi servicii decontate pe baza adeverinței de asigurat, eliberată de CAS, informează economica.net.

Practic, cei care refuză cardul vor putea dovedi calitatea de asigurat prin adeverință, la solicitarea asiguratului. Această adeverință are valabilitatea timp de trei luni.Nu este necesară reînnoirea la fiecare trei luni a cererii pentru eliberarea adeverinței de asigurat, ci doar atunci când pacientul are nevoie de servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
Biserica Ortodoxă Română, prin hotărârea Sfântului Sinod, a cerut Guvernului să găsească o alternativă pentru cetățenii care refuză cardul de sănătate pe motive de conștiință. În urma dezbaterii publice de pe 16 ianuarie, Ministerul Sănătății a promis că persoanele care refuză cardul de sănătate vor avea la dispoziție o alternativă.

Numărul persoanelor care au refuzat cardul diferă, în funcție de sursă, de la câteva mii la câteva sute de mii.

http://activenews.ro/biserica-invins...a_1882541.html

cristirg 26.01.2015 17:59:58

-de ce oare mai trebuie adeverinta de asigurat,daca oricine poate verifica dupa cnp daca o persoana e asigurata sa nu?

http://www.cnas.ro/casbv/page/verificare-asigurat.html

oaie_cugetatoare 26.01.2015 18:20:14

Citat:

În prealabil postat de cristirg (Post 579036)
-de ce oare mai trebuie adeverinta de asigurat,daca oricine poate verifica dupa cnp daca o persoana e asigurata sa nu?

http://www.cnas.ro/casbv/page/verificare-asigurat.html

Ca altcineva sa nu mai faca monumentalul efort de a face click pe un link
si sa verifice, sau dintr-un alt motiv: ca sa aiba si impremeria (ceea care
creeaza tipizatele) un contract de prestarii-servicii.

antoniap 26.01.2015 21:01:54

Cardul național de sănătate, obligatoriu de la 1 aprilie. Cine-l refuză va merge în continuare la medic cu adeverință

[COLOR=#000000]
http://www.economica.net/cardul-nati...#ixzz3PxB7G8tQ

Asadar, se poate.
[/COLOR]

oaie_cugetatoare 26.01.2015 22:04:16

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579055)
Cardul național de sănătate, obligatoriu de la 1 aprilie. Cine-l refuză va merge în continuare la medic cu adeverință

[COLOR=#000000]
http://www.economica.net/cardul-nati...#ixzz3PxB7G8tQ

Asadar, se poate.
[/COLOR]

si cand n-o sa se mai tipareasca adeverintele ce o sa faceti ?

abaaaabbbb63 26.01.2015 22:07:30

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 579066)

Eh... oricum trebuie sa murim candva, nu?

:))

antoniap 26.01.2015 22:11:37

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 579066)

Ce ne va lumina Dumnezeu atunci!

Lucian008 26.01.2015 22:30:52

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579068)
Ce ne va lumina Dumnezeu atunci!

Sau dracu motiv de cearta si dezbinare. Motive de mandrie, complexe de superioritare a celor care stiu sa citeasca semnele vremii si sunt alesi...

Lucian008 26.01.2015 22:33:56

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 579015)
@ovidiu.b Cardurile de sanatate sunt o problema in sine, nu cipul.

Cati dintre cei care sunt impotriva cardurilor de sanatate cred asta?
Cati se opun altor abordari abuzive? Putini. Pentru ca de fapt nu este vorba despre o atitudine civica si de exprimarea libertatii, ci de folosirea abuziva a credintei si de "mutare" a accentului credintei de la traire la atituninea fata de lucruri marunte.

antoniap 26.01.2015 22:34:20

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 579075)
Sau dracu motiv de cearta si dezbinare. Motive de mandrie, complexe de superioritare a celor care stiu sa citeasca semnele vremii si sunt alesi...

https://www.youtube.com/watch?v=Usr9dRGkRP8

dobrin7m 27.01.2015 01:53:07

Nu m-am angajat in aceasta discutie, insa acum simt ca trebuie sa va spun urmatoarele:
cu cip , fara cip, cu card, fara card, cu adeverinta sau fara, "inregimentarea" se face. Ceea ce a obtinut BOR cu acea adeverinta este praf in ochi. Adeverinta nu va pune deoparte si nu va fereste de "inregimentare". Este doar o simpla amagire, traiti bucuria amagirii. Si BOR stie asta. Insa era nevoie de aceasta luare de atitudine. Pentru popor. Pentru a nu distruge increderea poporului.
Aceasta baza de date unica cu informatii medicale, si nu numai, despre fiecare individ in parte se va face, si nu e neaparat nevoie de cip sau card ca sa fie introduse informatiile despre fiecare individ in aceasta baza de date. Si la fel este si pentru accesarea acestei baze de date. E suficient sa introduca un cod de cautare, care poate fi cnp sau data de nastere si numele, si intreaga fisa cu informatii va fi accesata. Informatiile le vor culege, fiecare institutie in parte detine informatii despre oameni: medicul de familie, spitalele, oficiile de pensii, oficiile fortelor de munca, etc. Aceste carduri au fost facute pentru ca cineva a trebuit sa castige ceva banuti din asta. Ca asa e la romani.

In Anglia exista acest card de sanatate, insa este un dreptunghi de carton care contine numele medicului de familie si datele tale de identificare: numele , data nasterii si numarul de NHS - adica de asigurare medicala. Deci si aici s-au facut aceste carduri, insa fara cip, pentru ca nu este nevoie, ca nu exista un anume x care trebuie sa faca ceva banisori din asta , cum este pe la romani.

De cand sunt in Anglia niciodata nu am prezentat acest card de sanatate nimanui. Din clipa cand am spus numele si data nasterii au gasit in sistem: medicul de familie si ce boli as avea, si bineinteles istoricul. Cardul l-au emis automat in momentul cand am facut cerere de inscriere la medicul de familie. Si l-am primit acasa prin posta, fara o semnatura de primire.

Solutia: daca voiesti sa nu stie nimic de tine, nu trece pe la ei, nu te du la medicul de familie gratuit, care raporteaza totul in sistem, ci incearca sa mergi la un medic privat, unde platesti , te consulta, te trateaza, dar nu raporteaza nimic sistemului. Incearca, pe cat posibil sa dai cat mai putine informatii despre tine.

Concluzia: cu toata impotrivirea, ei vor face aceasta baza de date. Iar refuzul nu va pune pe nimeni la adapost.

Parascheva16 27.01.2015 09:06:51

Totusi, eu nu cred ca Sinodul BOR face lucrurile de fatada. Adica, nu cred ca este impotriva poporului si ca nu ii pasa. Din contra. Doar ca sunt lupte care sunt date de preoti, si altele de mireni. Aici mirenii ar trebui sa se ocupe, nu clericii.

Pelerin spre Rasarit 27.01.2015 09:37:57

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 579105)
Aceasta baza de date unica cu informatii medicale, si nu numai, despre fiecare individ in parte se va face, si nu e neaparat nevoie de cip sau card ca sa fie introduse informatiile despre fiecare individ in aceasta baza de date. Si la fel este si pentru accesarea acestei baze de date. E suficient sa introduca un cod de cautare, care poate fi cnp sau data de nastere si numele, si intreaga fisa cu informatii va fi accesata. Informatiile le vor culege, fiecare institutie in parte detine informatii despre oameni: medicul de familie, spitalele, oficiile de pensii, oficiile fortelor de munca, etc. Concluzia: cu toata impotrivirea, ei vor face aceasta baza de date. Iar refuzul nu va pune pe nimeni la adapost.

Corect si la obiect.

Marimira 29.01.2015 16:09:54

Da, vor face ce si-ai propus.
Vor face baza de date, dar fara acordul nostru
.
Unii dintre noi nu vom accepta sa primim numar in locul numelui de botez!

Pana la urma la aceasta se reduce totul; avem dreptul sa avem o optiune religioasa si de ea sa se tina cont. In asta consta libertatea omului crestin...in a dori sa-i fie respectat acest drept.

AlinB 29.01.2015 16:29:18

Ai primit CNP din momentul in care ai primit certificat de nastere.Da foc la certificat, la buletin daca vrei, baga capul in nisip, dar el exista deja cat oi trai tu si mult dupa.Ia intreaba pe Antonia, are CNP? Are.
Cand s-o angajat/pensionat, este in evidenta dupa CNP? Este.

oaie_cugetatoare 29.01.2015 17:04:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 579423)
Ai primit CNP din momentul in care ai primit certificat de nastere.Da foc la certificat, la buletin daca vrei, baga capul in nisip, dar el exista deja cat oi trai tu si mult dupa.Ia intreaba pe Antonia, are CNP? Are.

Ce mai faci Aline ?:105:

CristianR 29.01.2015 17:16:13

Bine ai revenit, Alin!

forever... 29.01.2015 17:22:48

Citat:

Bine ai revenit! :-)

Mă bucur de "revedere"...

CristianR 29.01.2015 17:24:06

A, și la mulți ani pentru cei 8 ani de forum pe care-i împlinești azi!

antoniap 29.01.2015 21:41:11

Am mai gasit ceva interesant:
https://www.youtube.com/watch?x-yt-c...-ts=1422503916

abaaaabbbb63 29.01.2015 21:46:06

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579500)

http://forums.oce.leagueoflegends.co...achmentid=1664

antoniap 29.01.2015 22:12:52

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ulti...a--118862.html

dobrin7m 29.01.2015 23:15:47

Citat:

În prealabil postat de Marimira (Post 579420)
Da, vor face ce si-ai propus.
Vor face baza de date, dar fara acordul nostru
.
Unii dintre noi nu vom accepta sa primim numar in locul numelui de botez!

Pana la urma la aceasta se reduce totul; avem dreptul sa avem o optiune religioasa si de ea sa se tina cont. In asta consta libertatea omului crestin...in a dori sa-i fie respectat acest drept.

Iubita mea, deja s-a acceptat. Din clipa cand te-ai nascut, ai primit un numar, CNP, si ai inceoput sa fi "indosariata" iar ei au inceput sa culeaga informatii despre tine. Cat aveam fise pe hartie, diferite la fiecare unitate in parte ( medic , scoala, spital, servici) era bine, insa aceasta unificare a acestor fise va avea loc , deja e prea tarziu sa strigam "nu vrem". E vorba aici de sistemul in care facem parte si de cum functioneaza acest sistem . Iar acest sistem isi urmeaza traiectoria dorita. Ca sa putem face cu adevarat ceva ar trebui sa schimbam sistemul.
Aceasta opunere, cu adeverinte etc, e asemenea ca si niste copii ce se joaca de-a razboiul intr-o camera inchisa. Si se joaca intre ei si atat.

dobrin7m 29.01.2015 23:23:02

Citat:

Bine ai revenit!

ovidiu b. 29.01.2015 23:31:33

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579500)

Da, numai că nu ai observat că filmul e făcut de un neoprotestant. :))

Marimira 30.01.2015 07:32:34

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 579542)
Iubita mea, deja s-a acceptat. Din clipa cand te-ai nascut, ai primit un numar, CNP, si ai inceoput sa fi "indosariata" iar ei au inceput sa culeaga informatii despre tine. Cat aveam fise pe hartie, diferite la fiecare unitate in parte ( medic , scoala, spital, servici) era bine, insa aceasta unificare a acestor fise va avea loc , deja e prea tarziu sa strigam "nu vrem". E vorba aici de sistemul in care facem parte si de cum functioneaza acest sistem . Iar acest sistem isi urmeaza traiectoria dorita. Ca sa putem face cu adevarat ceva ar trebui sa schimbam sistemul.
Aceasta opunere, cu adeverinte etc, e asemenea ca si niste copii ce se joaca de-a razboiul intr-o camera inchisa. Si se joaca intre ei si atat.

Da, toate cate ati spus sunt adevarate.

DAR, eu am dreptul sa ma opun acestei indosariei electronice si o fac, nacalcand nici o lege. Legea s-a votat Miercuri 28 ianuarie. Acolo spune clar ca am dreptul sa nu primesc card de sanatate, pe considerente religioase.

Deci pot, nu incalc nici o lege SI O VOI FACE!

Daca am CNP si Carte de identitate ESTE SUFICIENT!!! cat sa ma gaseasca in sistemul lor ca fiind platitor de asigurari sociale.

DECI NU ESTE NEVOIE DE MAI MULT!!!

Si pentru orice cauza majora , pe acest pamant oamenii s-au luptat pana la moarte.

Ce ar fi fost daca Stefan Cel Mare, si-ar fi spus;"Vai ce putini suntem!!! Vin turcii peste noi ca nisipul marii...si ne vor prapadi.De ce sa ne opunem ca oricum vom muri ne vor face praf!!!"
Si pentru ca el cu o mana de oameni a luptat,noi inca suntem latini si ortodocsi pe acest pamant...nu vorbim limba turca si nu ne inchinam lui Alah ci lui Hristos in Treime slavit! de aceea el este "Stefan cel Mare si sfant" si i s-u iertat toate cate a gresit pe acest pamant. Pentru ca ceea ce a facut maret si bun dragostea de neam , de tara, de credinta a coplesit tot ceea ce ar fi putut gresi el ca om pe acest pamant.

Nu a avut frica, desi probailitatile au fost minime, a reusit...i-a tinut pe turci "la locul" lor, a izbandit pentru ca nu a renuntat si a luptat lupta cea buna pana la sfarsit.

Insa, fiecare este liber sa aleaga ceea ce doreste. Eu nu incerc sa conving pe nimeni sa nu primeasca cardul de sanatate. Doar spun ca sunt printre noi destui CARE NU IL VOR PRIMI.

ESTE DREPTUL LOR, sa-si duca lupta pentru credinta pana la capat!

AlinB 30.01.2015 10:23:34

Pai indosariata esti deja.

Cardul e doar un sistem de identificare, este oarecum un mijloc prin care se asigura ca medicul de familie nu o sa abuzeze de datele tale, in sensul de a emite retete pe numele tau fara ca tu sa stii.
Insa nu sunt 100% sigur ca are macar utilitatea asta.

Deci te opui la ce, pana la urma? Ca de indentificat tot te indentifici pana la urma, cu "numar in loc de nume" (cum zic deraiatii nostri) adica CNP.

Si las-o mai moale cu lozincile, ca daca ar fi intr-adevar o chestiune de viata si de moarte si nu un moft ridicol fara nici o consecinta, nu ai mai avea elanul asta.
Ai chef de sacrificii? Fa unele reale, nu gura mare pe Internet.

Marimira 30.01.2015 11:20:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 579557)

Cardul e doar un sistem de identificare, este oarecum un mijloc prin care se asigura ca medicul de familie nu o sa abuzeze de datele tale, in sensul de a emite retete pe numele tau fara ca tu sa stii.

Deci te opui la ce, pana la urma? Ca de indentificat tot te indentifici pana la urma, cu "numar in loc de nume" (cum zic deraiatii nostri) adica CNP.

Si las-o mai moale cu lozincile, ca daca ar fi intr-adevar o chestiune de viata si de moarte si nu un moft ridicol fara nici o consecinta, nu ai mai avea elanul asta.

Pentru ca am posibilitatea si dreptul acesta.

Neincalcand nici o lege, dvs de ce sunteti atat de deranjat ca pot sa aleg ceea ce cred eu de cuviinta ca este mai bine?

V-am suparat personal cu ceva?
Daca am facut-i si nu-mi dau seama , va rog iertati deranjul.

Ceea ce am spus mai sus nu sunt lozinci sunt lucruri reale, este istoria noastra scrisa cu sange....pentru credinta au murit oamenii pururea in primele veacuri si nu numai!
Anul trecut a fost an omagial Constantin Brancoveanu! Nu va impresioneaza sacrificul acestei familii?

Si daca eu am dreptul legal sa aleg altceva decat d-voastra de ce sariti asa in sus?

Si ce inseamna aceste cuvinte:"Si las-o mai moale cu lozincile, ca daca ar fi intr-adevar o chestiune de viata si de moarte si nu un moft ridicol fara nici o consecinta, nu ai mai avea elanul asta.
Ai chef de sacrificii? Fa unele reale, nu gura mare pe Internet.[/QUOT

Ca daca nu ce se intampla? Ce veti face?

Si in rest de unde stiti ca nu fac sacrificii si in viata reala?!

Asa cum dvs aveti dreptul la o opinie, asa am si eu dreptul la una...

antoniap 30.01.2015 11:56:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 579557)

Tu n-ai putea sa lupti pentru o cauza mai buna? Te-ai gasit sa fii avocatul diavolului?
S-au adus destule argumente anti-cip. Daca erai crestin, le pricepeai. Fiecare ne vom lua plata pentru ceea ce scriem. Si activistii pro-cip.

Dar ce sa ma mai mir de tine? Acum sunt la moda chiar preotii care sfatuiesc cu zel sa ne luam cip. Si spune preotelul sa ne luam si cip, ne indeamna sa ne rugam si cu cei de alte culte... O fratie si-o iubire cum n-a mai fost!!!

Oare pentru asta S-a rastignit Hristos? De ce n-a inventat atunci niste cipuri, daca ne erau de folos pentru mantuire? Cum a hranit atatia oameni prin minune dumnezeiasca, putea sa gaseasca si o cale sa fim numerotati si cipuiti. De ce atunci n-a fost necesar si acum este?

Cui vrea omul contemporan sa se inchine? Cui da mai multi bani, probabil. Iisus ne indeamna la pocainta, la post, la jertfa. In schimb Antihrist ne momeste exact prin lacomia noastra si prin dorinta de a domina aproapele. Unii sunt ahtiati sa-si domine aproapele, asa ca depun eforturi sustinute sa ne vadacipuiti si indosariati. Acelora nu pot decat sa le prezint condoleante pentru sufletele lor.

AlinB 30.01.2015 12:02:35

Deci daca ai posibilitatea sa te arunci in fata autobuzului si dreptul sa o faci, este suficient ca sa o faci?
O faci, ca si Stefan cel Mare a iesit cu pieptul gol in fata turcilor.
Si Brancoveanu a murit ca sa castige viata vesnica.
Logic, ce sa mai.

Nu, nu ma deranjeaza, iti explicam doar ca ai (cel putin) o problema, mult mai grava decat cardul de sanatate.

Nu stiu daca in psihologie are vreo denumire, insa probabil ar trebui sa se numeasca sindromul Don Quijote.

Ai dificultati in a sincroniza realitatea cu povestile cu care ai fost hranita.
Sau poate mai degraba manipulata.

Vrei eroism real?
Cauta-l mai bine ca in orice caz, in sfera asta n-ai sa gasesti decat penibilul.
Dar probabil ca poti sa te hranesti si cu el pe post de eorism autentic deci este ok pentru tine.

Stiu ca nu le faci in viata reala pentru ca altfel nu ti-ai gasi astfel de defulari ridicole, ai avea alte ocupatii mai de soi.

AlinB 30.01.2015 12:06:07

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579572)
Tu n-ai putea sa lupti pentru o cauza mai buna? Te-ai gasit sa fii avocatul diavolului?

Ne-ai demonstrat de multe ori ca pentru tine bunul simt e dracul gol, asa ca ce sa mai... :105:

Citat:

S-au adus destule argumente anti-cip.
Atat timp cat prostia e un argument in sine..

Citat:

Oare pentru asta S-a rastignit Hristos? De ce n-a inventat atunci niste cipuri, daca ne erau de folos pentru mantuire?
Poi s-au inventat. Sunt in calculatorul de pe care scrii chestii care tie ti se par duhovnicesti si folositoare pentru mantuire.

Citat:

Cum a hranit atatia oameni prin minune dumnezeiasca, putea sa gaseasca si o cale sa fim numerotati si cipuiti. De ce atunci n-a fost necesar si acum este?
Poi erau numerotati si pe vremea aia. Mai scoate si tu nasul din youtube si bloguri de dou bani poate afli in ce circumstante s-a nascut Hristos.
Dar na, tu esti mai smechera decat Maria si Iosif, mai plina de duh, alea alea..

Corinusha 30.01.2015 12:08:01

Marimira, de ce sari si tu asa?

Alin a expus un simplu fapt concret, si anume ca deja suntem indosariati si ca toti avem acel numar in loc de nume (CNP-ul).

OK, ai dreptul la posibilitatea sa refuzi cardul si sa umbli in n-shpe directii cand ai nevoie de un medic, dar cu ce schimba aceasta mersul lucrurilor? E vorba ca alegi ceva ce nu are nici o finalitate; nu te face mai buna, nu te face mai sfanta, nu te face nicicum mai altfel decat noi astia ce acceptam nenorocitele alea de bucati de plastic numite carduri de sanatate. De asta eu personal nu imi explic marea valva impotriva plasticului numit coada-cap: drac (ca doar cuvantul card e cuvant 100% romanesc si se explica dracul ala ce iese citit coada-cap; zi-i unui americam sau unui altceva decat roman - sau latin poate, ca (,) card = drac, ca te va intreba ce e acela drac).

si totusi, de cand treaba asta cu carduri si cipuri e o cauza majora?
de cand s-au apucat toti sa interpreteze apocalipsa dupa bunul plac?! de cand ii duce pe unii mintea sa mai manipuleze niste oameni?!

si ateu sau orice altceva (care are capul si pentru alt motiv decat sa nu-l ploaie in gat) sa fii si sa citesti apocalipsa, nu vezi acolo nici un cip, nici un card, nimic de genul (decat daca asculti de unii si altii care vin cu idei manipulatoare)

Si sfarsitul va veni cand crede Dumnezeu de cuviinta; orice am face, n-o sa putem impiedica asta,nici daca am deveni cu totii crestini practicanti. Sfarsitul va fi. Cand, nu se stie; ca sunt semne, sunt, de mii de ani, ca vor mai fi semne, poate inca mii de ani, sau poate mai putin, sau poate inca o zii. Asta n-o s-o stim si nici n-o sa scapam de sfarsit mantuiti pentru ca "am ales" sa nu luam cardul de sanatate (care, cica, e atat de nociv, ca ne vinde automat sufletele diavolului fara ca noi sa stim; ne vindem credinta fara ca noi sa stim; ne facem loiali lui Antihrist (sau poate Antiihrista) far ca noi sa stim, doar pentru ca am ales sa acceptam o bucata de plastic in a carui microcip sunt datele noastre medicale). Pffff, crunt, mai, ce sa zic?!

Acum intrebare: a patit careva ceva ca a acceptat (intr-un final, chiar si fara sa vrea) codurile de bare (care erau vezi-doamne, tot o vanzare a credintei?) a patit cineva ceva acum catianiorfi, cand s-au implementat CNP-urile? Cardul bancar a vandut cuiva credinta prin faptul ca exista prin portofele sau prin casa? buletinul din plastic, care, si ala, a starnit n-shpe controverse, a facut cuiva ceva? Ce va face sa credeti ca (,) cardul national de sanatate va va face ceva? Sau aveti impresia ca va lepadati de Dumnezeu asa, fara voia voastra?! Asa simplu credeti ca este? Asa prosti credeti ca ne-a facut Dumneze, astfel incat sa credem ca ne lepadam de credinta prin obiecte INOFENSIVE?
Eu ma cam indoiesc de asta...

Corinusha 30.01.2015 12:13:51

Citat:

[...] De ce n-a inventat atunci niste cipuri, daca ne erau de folos pentru mantuire? [...]

Nu ne sunt de folos pentru mantuire, de acord, dar NICI NU NE IMPIEDICA SA NE MANTUIM. Doar noi, in "desteptaciunea" noastra ne impiedicam propria mantuire. Simplu ca "Buna ziua".
Ca unii s-au trezit sa zica chestii de genul celor ce le-am scris mai sus, e alta, dar si intre preoti, cati sunt atat de anti-cip, cati sunt pro-cip sau macar indiferenti? Cei care ne spun ca cipurile si plasicurile astea NU influenteaza mantuirea sunt mai prosti si mai tampiti decat cei care spun contrariul (vezi, cauta bine, ai sa vezi sa sunt mai multi cei care cred ca cipurl nu influenteaza mantuirea).

Citat:

Poi erau numerotati si pe vremea aia. Mai scoate si tu nasul din youtube si bloguri de dou bani poate afli in ce circumstante s-a nascut Hristos.
Te referi la faptul ca era perioada de recensamant, nu? Acea perioada in care se numara populatia si se scria (a se citi in zilele noastre indosaria) numarul si numele acestora,precum si alte date despre ei, relevante in vremea aceea, nu?

Marimira 30.01.2015 13:11:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 579574)
Deci daca ai posibilitatea sa te arunci in fata autobuzului si dreptul sa o faci, este suficient ca sa o faci?
O faci, ca si Stefan cel Mare a iesit cu pieptul gol in fata turcilor.
Si Brancoveanu a murit ca sa castige viata vesnica.
Logic, ce sa mai.

Nu, nu ma deranjeaza, iti explicam doar ca ai (cel putin) o problema, mult mai grava decat cardul de sanatate.

Nu stiu daca in psihologie are vreo denumire, insa probabil ar trebui sa se numeasca sindromul Don Quijote.

Ai dificultati in a sincroniza realitatea cu povestile cu care ai fost hranita.
Sau poate mai degraba manipulata.

Vrei eroism real?
Cauta-l mai bine ca in orice caz, in sfera asta n-ai sa gasesti decat penibilul.
Dar probabil ca poti sa te hranesti si cu el pe post de eorism autentic deci este ok pentru tine.

Stiu ca nu le faci in viata reala pentru ca altfel nu ti-ai gasi astfel de defulari ridicole, ai avea alte ocupatii mai de soi.

Despre ocupatii, ce sa mai zic...vad ca semanam...avem aceeiasi ocupatie amandoi, stam pe forum!!!

Pana la urma HRISTOS VA JUDECA!!! si ocupatiile mele si ale dvs.

Cat despre penibil...probabil doar pentru ca nu avem aceeiasi parere?...
Multumesc pentru apreciere!Orice ati putea crede dvs despre mine, nu ma deranjeaza.Credeti ce doriti!

DUMNEAVOASTRA RAMANETI IN CELE CE CREDETI SI EU RAMAN IN CELE CE CRED!!!

Va doresc o zi cat mai placuta! Sa aveti preocupari mai selecte decat ale mele, si..........MANTUIRE USOARA!

antoniap 30.01.2015 16:18:58

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 579578)
Nu ne sunt de folos pentru mantuire, de acord, dar NICI NU NE IMPIEDICA SA NE MANTUIM. Doar noi, in "desteptaciunea" noastra ne impiedicam propria mantuire. Simplu ca "Buna ziua".
Ca unii s-au trezit sa zica chestii de genul celor ce le-am scris mai sus, e alta, dar si intre preoti, cati sunt atat de anti-cip, cati sunt pro-cip sau macar indiferenti? Cei care ne spun ca cipurile si plasicurile astea NU influenteaza mantuirea sunt mai prosti si mai tampiti decat cei care spun contrariul (vezi, cauta bine, ai sa vezi sa sunt mai multi cei care cred ca cipurl nu influenteaza mantuirea).

Ti-ai insusit parerea oficiala de la televizor. Din pacate, ai cazut intr-o capcana. Cipurile nu sunt recomandate crestinilor cu intentii nobile. In privinta mantuirii, crestinii nu pot afirma altceva decat ceea ce scrie in Apocalipsa, capitolele 13-17. E dreptul nostru sa ignoram ce vrem, insa e dreptul lui Dumnezeu sa ne judece in functie de alegerile noastre. Cipurile din carduri, fiind premergatoare pecetii antihristice, e bine sa le evitam, conform recomandarilor unor oameni care stiu ce e postul, rugaciunea, Ortodoxia si Sfantul Duh.

Fiecare crestin isi alege de cine asculta, caci acesta e veacul minciunii si al marii inselaciuni. De ce se spune ca in aceste vremuri se vor mantui foarte putini? Uita-te putin la acest videoclip si vezi cum poate fi influentat comportamentul unui animal. Vezi ce ni se pregateste si apoi spune cu sinceritate daca ai vrea sa ai un microcip implantat.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-c...-ts=1422503916

Daca multi accepta carduri de diferite feluri, crezand ca acestea aduc doar avantaje, s-ar putea sa accepte si cipurile implantate. In conditiile in care comportamentul omului poate fi influentat, mai poate fi posibila mantuirea? Crezi ca avertismentul din Apocalipsa este ceva ce poate fi ignorat fara consecinte directe asupra mantuirii?

oaie_cugetatoare 30.01.2015 16:57:06

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579598)
Daca multi accepta carduri de diferite feluri, crezand ca acestea aduc doar avantaje, s-ar putea sa accepte si cipurile implantate.

ei vezi, aici e baiul.Ca multi stiu diferenta dintre un card si un cip implantat.

ovidiu b. 30.01.2015 18:46:09

Citat:

S-au adus destule argumente anti-cip.

Eu încă le mai aștept. Interpretarea celor două versete din Apocalipsă, fără nici o bază teologică, nu ține de argument. În Apocalipsa totul, sau aproape totul, este simbolic, și descrierile și culorile și cifrele, deci nu e la mâna oricui să o înțeleagă.

"Și am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea zece coarne și șapte capete și pe coarnele ei zece cununi împărătești și pe capetele ei: nume de hulă." (Apoc. 13, 1)

Cele șapte capete sunt șapte împărați, e vorba de împărați romani, iar cele 10 coarne sunt regii vasali care fac jocul fiarei.

"Și am văzut, la mijloc, între tron și cele patru ființe și în mijlocul bătrânilor, stând un Miel, ca înjunghiat, și care avea șapte coarne și șapte ochi," (Apoc. 5, 6)

Îți dai seama că dacă încerci să reprezinți Mielul cu șapte coarne și șapte ochi nu dă prea bine. Cornul este simbolul puterii și ochiul este simbolul științei. Șapte coarne și șapte ochi înseamnă că Hristos are toată puterea și atotștiința.

Citat:

Daca erai crestin, le pricepeai.

Eu cred că invres. Continui să ignori argumentele pe care l-ai primit. Se pare că e mai ușor să le ignori decât să încerci să le înțelegi.

Citat:

Oare pentru asta S-a rastignit Hristos? De ce n-a inventat atunci niste cipuri, daca ne erau de folos pentru mantuire? Cum a hranit atatia oameni prin minune dumnezeiasca, putea sa gaseasca si o cale sa fim numerotati si cipuiti. De ce atunci n-a fost necesar si acum este?

Cred că te-a "insuflat" filmul rusesc pe care l-ai postat, în care așa-zisa monahie consideră că preoții care merg cu mașina păcătuiesc pe motiv că Hristos nu a mers cu mașina. Asemenea argumente "bat" argumentele protestante.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:50:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.