Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

irina77 14.05.2007 14:47:00

Citat:

În prealabil postat de odin
Pai cum nu au valoare pentru Tanacu? Doar au fost alcatuite special pentru acest caz. Nu sunt simple exercitii literare, sunt bine fondate si argumentate, se sprijina pe realitate, si in plus, au girul unor personalitati in materie nu doar de Teologie, dar si de viata duhovniceasca...

Asta cu `personalitati in materie de Teologie` este destul de subiectiva...

Parintii respectivi sunt oameni foarte culti in domeniu, si traitori. Nu ii puteti acuza nici ca sunt ignoranti, nici ca sunt de reacredinta si vor sa loveasca in Biserica. Sunt niste oameni foarte linistiti si ascultatori, de felul lor, dar... pana la un punct. Se pare ca acest punct a fost atins. Spun asta cu tristete, urasc scandalurile si balciurile de orice fel, imi place sa vad lucrurile cat mai pozitiv. Dar de data asta nu pot.

calator 14.05.2007 19:17:45

Atunci cand se face o suprapunere / extrapolare intre un stat si un om apar tot felul de exagerari. Pr Corogeanu nu reprezinta Biserica, nu reprezinta ortodoxia. Daca eu, ca om politic sunt un corupt nu insemna ca a fi criticat, a fi sanctionat insemna ca cel ce o face loveste in insasi ideea de politica. Oare de unde aceasta teama de recunoastere si acceptare a unor comportomante gresite ale unor preoti? Sunt ele atat de numeroase incat ajungem sa credem ca ortodoxia/ biserica se poate clatina din cauza lor. Cine face afirmatii despre anumite practici gresite acela loveste in Biserica?? Oare nu acel preot loveste mai intai , preotul care jura castitate de dragul lui Hristos nu este el cel care il loveste facand desfranare? Dar ajungem sa ii felicitam pe forum ca au copii!

Aceasta situatie particulara si modul in care unii ii iau apararea este o exemplificare a unei atitudini. Aceasta atitudine a dar nastere Inchizitiei. Daca in BOR erau macar 20 de genul Corogeanu si cu o echipa de sustinatori gen Sebastiana cred ca erau Sf Manastiri incojurate de cruci pe care sa atarne vreun posedat ( lucru foarte inteligent avand in vede ca legarea pe cruce este una din practicile de tortura folosite in Roma antica) Ca idee sebastiana si sylvie stiti cam cat ii ia unui om sa dea coltul intr-o asemenea pozitie?? (crucea sa fie verticala)

Motivul pentru care scriu si am scris pe acest topic nu este in mod categoric si necesar legat de partea religioasa ( intamplator este vorba despre un preot) ci datorita convingerii ca mentalitatea aceasta de "salvator" este extraordinar de periculoasa

Mirean 14.05.2007 21:41:52

Ai dretate, calator, ideea "salvatorului", a "liderului carismatic" prinde foarte bine la romani. Atata in religie cat si in politica. :D

calator 14.05.2007 22:10:14

Si orice salvator are nevoie de victime nu? Am intalnit "crestini" care cu bucurie identifica cate un pacatos ca sa -i tina teorie sa ii dea sfaturi poate paote converteste si el pe cineva sau indrepta pe calea cea buna ca sa traiasca sentimentul unui bun crestin, activ/ provaduitor. Pana la urma o forma de egoism si de mandrie ascunsa

irina77 15.05.2007 10:57:38

Trec peste exagerarile si speculatiile evidente din mesajele precedente. Faptul ca un preot nevinovat este sanctionat atat de aspru si nejustificat creeaza un precedent foarte grav. Oricine poate inscena oricui orice, si noi ne vom spala pe maini ca Pilat din Pont. Oricum, discutia a devenit inutila pentru ca tot ce s-a putut spune s-a spus deja, fiecare parte ramanand tot pe pozitia pe care a avut-o initial.

Mirean 15.05.2007 11:01:17

Citat:

În prealabil postat de irina77
Trec peste exagerarile si speculatiile evidente din mesajele precedente. Faptul ca un preot nevinovat este sanctionat atat de aspru si nejustificat creeaza un precedent foarte grav. Oricine poate inscena oricui orice, si noi ne vom spala pe maini ca Pilat din Pont. Oricum, discutia a devenit inutila pentru ca tot ce s-a putut spune s-a spus deja, fiecare parte ramanand tot pe pozitia pe care a avut-o initial.

Argumenteaza - Faptul ca un preot nevinovat este sanctionat atat de aspru si nejustificat creeaza un precedent foarte grav
Unde este inscenarea in acest caz?

macs 15.05.2007 18:00:16

intr-adevar se creaza un precedent foarte grav.
daca de acum in colo cand un preot tortureaza si omoara pe cineva il aresteaza ????

calator 15.05.2007 19:28:00

extremele se creeaza reciproc tocmai pentru a pastra un echilibru Daca pr si maicile nu ar fi fost aparate intr-un mod categoric nu ar fi existat nici reversul adica condamnarea dura Cred ca si presa a reactionat atat de dur tocmai ca un raspuns la acest tip de mentalitate a infailibitatii preotului care si cand te arde pe rug o face din voia Domnului. Pana la urma adevarul e undeva la mijloc dar acest miljoc nu se atinge cand numai una din parti face pasi spre el

calator 16.05.2007 08:00:19

Mai adaug la acest lung sir de postari pentru ca am puternica convingere ca cel mai periculos lucru este sa incurci binele si raul, o poveste. De fapt este vorba despre un film (conexiune inversa )

Il consider cumva relevant pentru argumentul care s-a repetat destul de des pe topic privind faptul ca pr a dorit sa faca binele si ca deci pt asta ar trebui considerat nevinovat etc

Filmul este despre un criminal in serie care ucide prostituate (le tine elgate intr-un acvariu unde da drumul putin cate putin la apa) La un moment dat este rpisn de politie, impuscat si fiind in coma este dus la un laborator de cercetare unde un psiholog doreste sa incerce o noua metoda si anume prin niste aparate este legat de criminal si intra in constiinta acestuia.

De aici povestea continua (un pic sf sa zic asa) cum psihologul colinda prin creierul/ constiinta criminalului La un moment dat ajunge la copilaria criminalului si il vede pe tatal sau cum o bate pe mama si ii zice copilului " uita-te ce curva e mata" Apoi mai sunt niste scene in care tatal ii distruge copilului mai multe lucruri de care acesta se bucura numai pentru a-l face sa planga

Intr-o zi prinde o pasare si cand aude pasii lui taicasu se gandeste ca ii va chinui pasarea asa cum facea cu tot ce ii era lui drag , Si atunci o pune in ghiuveta, o tine strans, da drumul la apa , o mangaie si ii spune " stai linistita te voi elibera, nimeni nu ti va face rau" pana ce pasarea moare.

In final psiholul intelege motivul pentru care el le omoara pe acele prostituate: din convingerea ca le elibereaza dintr-o viata urata, se considera un om bun, un salvator

Intersat este ca acest film ne arata o realitate interesanta si anume ca in general cei care fac rau in mintea lor sunt convinsi ca fac binele Cartea secrete succesului de Dale Carnegie incepe cu niste astfel de intampalri, un mare talhar si criminal pe scaunul de electrocutare ultimele sale cuvinte sunt " asta merit daca am fost un om bun" Dale Carnegie a tinut o corespondeta cu directorul penitenciarului dintr-un oras amre din America care ii spunea ca 80% dintre criminali sunt convinsi ca sunt oameni buni si au facut ceva bun prin crima lor

Mirean 28.05.2007 18:01:46

Citat:

În prealabil postat de irina77
Citat:

Pai cum nu au valoare pentru Tanacu? Doar au fost alcatuite special pentru acest caz. Nu sunt simple exercitii literare, sunt bine fondate si argumentate, se sprijina pe realitate, si in plus, au girul unor personalitati in materie nu doar de Teologie, dar si de viata duhovniceasca...

Asta cu `personalitati in materie de Teologie` este destul de subiectiva...

Parintii respectivi sunt oameni foarte culti in domeniu, si traitori. Nu ii puteti acuza nici ca sunt ignoranti, nici ca sunt de reacredinta si vor sa loveasca in Biserica. Sunt niste oameni foarte linistiti si ascultatori, de felul lor, dar... pana la un punct. Se pare ca acest punct a fost atins. Spun asta cu tristete, urasc scandalurile si balciurile de orice fel, imi place sa vad lucrurile cat mai pozitiv. Dar de data asta nu pot.

http://www.crestinortodox.ro/Delictul_neascultarii_de_autoritati_si_pedepsele_d upa_canoane_si_legile_bisericesti-p256-15448

krabu 30.05.2007 19:19:34

Am vazut ieri pe HBO un film american, "Un caz despre exorcizare", inspirat dintr`un caz real, care a ajuns in sala de judecata americana. Preotul care a incercat o exorcizare, in final nereusita si cu posedata decedata, a ajuns la tribunal. Apararea a abordat problema dorind sa demonstreze existenta posedarii si a diavolului.

Oarecum asemanator cu cazul Tanacu.

Si cand te gandesti ca in ziarele lor au scris despre noi ..........

Voi ce parere aveti?

odin 30.05.2007 19:34:50

Titlul original este `The exorcism of Emily Rose` (cred ca vorbim despre aclasi film) si s-a discutat despre el la topicul asta dar si la `bolnavi sau posedati` etc.

Sebastiana 02.06.2007 12:00:54

Krabu,asa este se aseamana foarte mult,as putea zice acel film"Un caz de exorcizare" allias"The Exorcism Of Emily Rose"cu acest caz,numai ca in film s-a terminat totul cu bine si Parintele Richard Moore,Parinte Catolic a fost eliberat si s-a demonstrat ca nu putea face imposibilul daca Dumnezeu si Maica Domnului au ingaduit sa aiba aceasta boala,adica posesiunea,victima Emily Rose(Anneliese Michel)doar pentru a demonstra ca diavolul exista si lumea ar trebui sa creada mai mult in Dumnezeu decat o face si ca datorita suferintei ei reale si nu inutile,vor vedea multi si se vor convinge ca exista si o alta fata a raului si ca exista taramul spiritelor asa cum este specificat in film,asa cum exista si o fata a Binelui,asa cum zice ea foarte clar in scrisoarea redactata de ea insasi,si de asemenea este subliniata ideea ca prin ea si suferinta ei multi se vor intoarce cu fata spre Dumnezeu si Maica Domnului,Cea Care care i-a spus ca demonii nu au vrut sa iasa din ea si sa o lase,dar daca vrea poate parasi aceasta existenta pt.a trece in cealalalta viata,dar daca alege sa ramana,prin ea multi vor fi sensibilizati si se vor schimba,intorcandu-se cu fata catre Dumnezeu.Ea alegand sa ramana("I choose to stay")ca sa sufere tocmai pt.aproapele,Dumnezeu a ingaduit si a invrednicit-o cu Stigmata(ranile Mantuitorului).Frumos ar fi ca si in acest caz sa se termine totul cu bine pt.toti cei care sufera poate pe nedrept,asta numai Dumnezeu stie si cu Maica Domnului.Si as vrea ca Dumnezeu sa ii incununeze cu multe daruri tocmai pt.faptul ca au suferit si sufera si sunt criticati,judecati,barfiti si urati tocmai de unii care se mai declar si crestini,culmea.Ce fel de crestini pot fi daca judeca aspru,la rece si cu sange rece suferinta altora cand Dumnezeu ne cere foarte clar"sa nu judecam pe aproapele nostru" caci eu consider ca are cine sa il judece,ma refer aici la cei cu autoritate si cu imputernicire,adica Judecatorii si Autoritatile in masura sa faca aceasta si care sunt alesi si instituiti in functie de Dumnezeu,nu la hazard si care stiu foarte clar ca se pot strecura si erori judiciare sau altele.

krabu 02.06.2007 14:33:35

Are grija Dumnezeu de noi. Sunt convins ca va fi bine. Peste ani se va vedea adevarul. In momentul de fata, diferenta dintre cele doua cazuri consta in faptul ca cel american este inchis iar cel de la Tanacu este in desfasurare.

Mirean 02.06.2007 21:24:06

Sebastiana, Sylvie, nu ati aflat? S-a cerut recurs in cazul Tanacu! Avocatii cer ca procesul sa se stramute din zona Moldovei in Ardeal. Au motivat va nivelul ridicat de spiritualitate din Moldova, ar influenta negativ decizia instantei. cred si eu cu cati catolici si (neo)protestanti sunt in Ardeal, poate in canonozeaza pe Corogeanu. Bineinteles, din respect, o sa ii spuneam "fericit" (cunoscatorii stiu de ce...)

romandragut 03.06.2007 12:00:02

Exorcism of Emily Rose este dupa un caz real? Este vb despre Cazul lui Annelise Michel din Germania?
Tanara respectiva a suferit 67 de sesiuni de exorcizare. Degeaba. 4 preoti au fost acuzati de omicid din neglijenta.

Filmul este de fapt o noua fantezie american facut sa se vanda.

http://www.chasingthefrog.com/reelfaces/emilyrose.php

Sebastiana 03.06.2007 12:33:27

Romandragut,asta nu e o noutate ce nespui tu,eu am mai dat ac.adresa mai demult,citeste postarile anterioare ale mele unde am scris aceasta adresa:
http://Emily Rose True Story of Anneliese Michel Exorcism-Real Story-
dar uita-te mai bine ca nu era si nu este deloc vb.de 4 patru preoti,ci de un Pastor si de catre un Preot Catolic,citeste mai bine daca intelegi bine engleza.Cat despre film este bazat pe ac.realitate dureroasa,realitate trista a acestei boli care se cheama posesiune,indracire sau demonizare,zii cum vrei tu,si care boala este reala si in ziua de azi.Cat despre film iti spun eu ca in filme se mai schimba putin realitatea,pe aici si pe acolo,dar in mare parte se mentine si adevarul pe pozitie,schimbarea nu este asa de mare.

Sebastiana 03.06.2007 12:45:53

Uite,Romandragut iti mai dau indicii daca vrei,cauta la
http://www.sonypictures.com/movies/exorcismofemilyrose/site/intro.swf. sau da pe Google in English si cauta dand click pe Search dupa ce ai scris numele Emily Rose sau Anneliese Michel True Story sau Requiem si gasesti o multime de adrese si site-uri unde te poti informa si documenta,daca te intereseaza cu adevarat si filmul dar, de asemenea,si cazul real din Germania,Bavaria.

calator 03.06.2007 19:10:20

asteptam si filmul pt varianta Tanacu (macar in film poate ii da un final mai fericit)

Mirean 04.06.2007 08:26:42

Citat:

În prealabil postat de calator
asteptam si filmul pt varianta Tanacu (macar in film poate ii da un final mai fericit)

Am doua propuneri pentru rolul maicilor si una pt Corogeanu!

Sebastiana 04.06.2007 11:24:51

;)Mirean ajunge si regizor de film:D,ti-am sugerat sa scrii decat"Divina Tragedie" iar nu "Divina Comedie",ca aceea a mai fost scrisa odata,am vazut eu ca ai talent,vezi,si tu nici macar nu vroiai sa ma crezi,ia mai asculta si de altii care iti doresc binele cum si tu le doresti lor:dozingoff:.Poate scrii si o sceneta sau improvizezi si o piesa de teatru???Wow!!! ce talente avem pe aici, pe forum,si noi nici macar nu ne dam seama,nu realizam asta,cu tine dam inainte la TEATRU si la Filme,vezi ca mai ai o sansa si in alt domeniu? :)Poate te reprofilezi:rolleyes:,cine stie?:D Niciodata nimic nu este imposibil sub cerul albastru,si niciodata sa nu spui niciodata!:)Sper sincer,ca in realitate sa fie un final mai frumos si fericit decat in filmul realizat si regizat de tine.???Mai sunt si minuni de la Dumnezeu,eu in acestea cred:)

odin 04.06.2007 11:52:38

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Oooo,da, da... si eu am...:D:D:D

Sebastiana 04.06.2007 13:15:51

:DTrei,Doamne si toti trei,Ioan,Luca si Matei.:D

romandragut 24.06.2007 12:54:55

Citat:

Citat:

Citat:

lol. eu vreau sa fiu maicuta rastignita. lol.

Sebastiana 24.06.2007 13:07:05

:)Romandragut,in acest caz inseamna ca ti-ai asigurat un loc in Raiul cel mult ravnit de catre toti,daca vrei sa fii in rolul ei,al surorii Irina Cornici(caci nu era si nu a fost niciodata maicuta,asta pt.cultura ta generala,ca sa stii si tu),asa ca,ce pot eu sa iti doresc tie este, sa ai mult succes de acum inainte,si calatorie sprancenata si placuta spre Rai.:D

Sebastiana 24.06.2007 13:44:47

:)Romandragut,stii ce rol mi-ar placea mie sa am in acest film, referitor la cazul Tanacu?Acela al judecatorului care da un verdict favorabil tuturor celor acuzati si incriminati.:D

Silviu 24.06.2007 14:23:56

Sa-i lasa sa plece ma saracii ca au mai fost cazuri destule cand omul posedat a murit si s-a vazut clar ca nu era vina calugarilor, monahilor.

Sebastiana 24.06.2007 14:54:11

:)Amin,Silviu!Asa sa te auda Dumnezeu,si sa se faca Voia Lui!Doamne ajuta!:)

ancah 24.06.2007 18:06:02

Citat:

În prealabil postat de romandragut
Citat:

Citat:

Citat:

Iata niste replici, care nu-si au locul pe acest topic. Se simte nevoia unui administrator activ(stiu ca din pacate nu are timp), care sa elimine asemenea manifestari. Din pacate avem destule de acest gen pe forum, fara ca cineva sa ia atitudine. Nu ne putem abtine oare, de la asemenea cuvinte fara noima? Acesta este un forum si nu e cazul sa dam celor din afara motiv sa ne judece pentru nivelul scazut pe care il afisam.
Totusi, interesanta companie, nu ziceti?!? Iar si iar aceeasi atitudine.
Consider ca ar trebui inchis acest topic, intrucat nu au mai fost de mult timp luari de pozitie la acest caz.
Sa o lasam pe Irina Cornici, fie-i tarana usoara, sa se odihneasca in pace!

Sebastiana 24.06.2007 19:34:45

:)Ancah,asa este ca tine,sunt de acord cu tine in ceea ce priveste afirmatia ta,eu am dat-o pe gluma,iar nu pe ironii sau pe vorbe rautacioase,caci nu imi plac jignirile,si cui i-or placea oare acestea?,asa ca i-am numit cei 4 muschetari(Romandragut,Odin,Calator si Mirean)ai acestui Topic,in gluma,fie vorba intre noi.Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca pe sarmana fata,si sa ii fie tarana usoara!Dumnezeu sa ii ierte de asemenea pe toti!:)

Mirean 25.06.2007 13:07:46

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

În prealabil postat de romandragut
Citat:

Citat:

Citat:

Iata niste replici, care nu-si au locul pe acest topic. Se simte nevoia unui administrator activ(stiu ca din pacate nu are timp), care sa elimine asemenea manifestari. Din pacate avem destule de acest gen pe forum, fara ca cineva sa ia atitudine. Nu ne putem abtine oare, de la asemenea cuvinte fara noima? Acesta este un forum si nu e cazul sa dam celor din afara motiv sa ne judece pentru nivelul scazut pe care il afisam.
Totusi, interesanta companie, nu ziceti?!? Iar si iar aceeasi atitudine.
Consider ca ar trebui inchis acest topic, intrucat nu au mai fost de mult timp luari de pozitie la acest caz.
Sa o lasam pe Irina Cornici, fie-i tarana usoara, sa se odihneasca in pace!

Parerea ta. Sau noi (Sebastiana, calator, odin, eu, etc), daca avem putin umor, nu mai putem discuta?

Soro, imi place sa cred ca "umorul este corolarul inteligentei".
Pe de alta parte, daca te deranjeazã, nu mai citi despre Tanavu. Ramai la parerea ta. :)

ancah 25.06.2007 13:50:06

Pentru "umorul" vostru debordant puteti deschide alt topic. Mi se pare lipsa de respect, sa va folositi de acest topic, pentru a face glume.

Mirean 25.06.2007 15:07:18

Citat:

Pentru "umorul" vostru debordant puteti deschide alt topic. Mi se pare lipsa de respect, sa va folositi de acest topic, pentru a face glume.

Scumpa mea, este un forum liber (cel putin aparent :D). Vezi si tu partea buna: decat sa ne certam mai bine glumim!

Pe de alta parte, cum altfel decat in gluma pot lua multe dintre postari?

Sebastiana 25.06.2007 16:09:59

:)Mirean,stii cum este aici,fata este moarta si e in Rai(asta e singura bucurie a mea si a multora),oamenii aceia sufera,si mai e chiar o vorba care se cam potriveste bine de tot cu aceasta stare de aici:"tara arde,si baba se piaptana",la aceasta s-a referit Ancah,pe indirect,si o inteleg ca nu e cazul si nici Topicul glumelor,ca sa ne permitem sa glumim,vizavi de suferinta altora,cum am facut chiar eu,din pacate,dar,decat sa ma contrazic la infinit cu voi,am schimbat atmosfera,intrand in jocul vostru,si nefiind mai breaza decat voi,fiind,de altfel,ca si voi,"baba"aceea,sau"mosul"acela care se mai si piaptana,cand altii sufera,din pacate.???

Sebastiana 25.06.2007 16:12:49

Cand am zis ca asta e singura bucurie a mea si a multora,m-am referit la faptul ca ea este in Rai,ci nu m-am referit la faptul ca este moarta,saraca,asa ca ai grija sa nu imi rastalmacesti cuvintele scrise in graba.

Mirean 25.06.2007 16:15:25

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
:)Mirean,stii cum este aici,fata este moarta si e in Rai(asta e singura bucurie a mea si a multora),oamenii aceia sufera,si mai e chiar o vorba care se cam potriveste bine de tot cu aceasta stare de aici:"tara arde,si baba se piaptana",la aceasta s-a referit Ancah,pe indirect,si o inteleg ca nu e cazul si nici Topicul glumelor,ca sa ne permitem sa glumim,vizavi de suferinta altora,cum am facut chiar eu,din pacate,dar,decat sa ma contrazic la infinit cu voi,am schimbat atmosfera,intrand in jocul vostru,si nefiind mai breaza decat voi,fiind,de altfel,ca si voi,"baba"aceea,sau"mosul"acela care se mai si piaptana,cand altii sufera,din pacate.???

1. Ce vrei sa spui cu "nefiind mai breaza decat noi"?
2. Problema nu este cu moartea fetei...problema este cu apararea pe criminaluiui !
Ca veni vorba: Stii ce a facut Corogeanu la recurs? S-a admis stramutarea cauzei?

ancah 25.06.2007 16:32:47

Citat:

Citat:

Scumpa mea, este un forum liber (cel putin aparent :D). Vezi si tu partea buna: decat sa ne certam mai bine glumim!

Nu uita ca esti pe topicul Tanacu. Daca tu crezi ca poate fi loc de gluma, mai gandeste-te. Putina consideratie pentru un om care a murit. daca poti!

Mirean 25.06.2007 17:14:19

Citat:

Citat:

Citat:

Nu uita ca esti pe topicul Tanacu. Daca tu crezi ca poate fi loc de gluma, mai gandeste-te. Putina consideratie pentru un om care a murit. daca poti!

Scumpa mea, nu iti place nu citi! Dar inceteaza sa mai dai sfaturi!
E drept, e tragic ca a murit o femeie! Mai tragic este ca altii apara criminalii!

ancah 25.06.2007 17:21:15

Cred ca ar trebui sa nu mai dam curs provocarilor acestora. Este ultima mea postare pe acest topic.

Sebastiana 25.06.2007 21:22:06

:)Ancah,si eu sunt de acord cu tine,ca sa nu mai raspundem la provocari si,mai ales,provocatorilor,eu sunt ca si tine de altfel,de partea ADEVARULUI,adica de partea Lui Dumnezeu,asa ca,faca-se Voia Sa! Amin!si Doamne ajuta!:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:35:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.