![]() |
Rectificare pentru postarea #614
Rectificare pentru postarea #614
În postarea #614 era comentat următorul citat din "Cuvântul lui Dumnezeu" anunțat la Pucioasa în 8 martie 2009: “ [COLOR=blue]Vă voi da povețe, voi sta cu voi în sfat și vă voi mângâia și vă voi învăța și vă voi crește pentru ale Mele, și fericiți vor fi cei ce vor crește întru ale Mele, și aceia vor fi rodul Meu, căci lucrarea Mea cu voi este pentru [/COLOR][COLOR=red]învierea morților, tată, și ei se vor scula și vor mărturisi pe Dumnezeu și lucrarea Mea de azi cu voi[/COLOR][COLOR=blue]. Amin.[/COLOR] “ [COLOR=black] Comentariulpresupunea că odată cu împlinirea a 40 de zile de la moartea lui Nicolae Ștoica (fostul "soț" al "Șfintei Virginia"), va fi "readus" spiritul lui Nicolae pe pământ. Scopul acestei ședințe de spiritism ar fi fost ca Nicolae (cităm): [/COLOR][COLOR=black]«[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=purple]să mărturisească întregii lumi pe care a părăsit-o, ce mult rău i-a făcut el Verginicăi pe pământ atunci când a părăsit-o și cât de mult se căiește el acum. Și mai ales, să-i mustre pe cei care încă se mai răzvrătesc împotriva noilor "Guru" de la Pucioasa, liderii pucioshi, și să-i îndemne la supunere desăvârșită. Iar dacă nu se vor supune, vor păți și ei la fel ca și Nicolae Ștoica: vor fi "extrași" din lumea aceasta, că altfel nu se mai poate cu ei.[/COLOR][COLOR=black]»[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]Trebuie să recunoaștem deschis că presupunerea s-a dovedit – deocamdată – insuficient de precisă. Din ultimul “Cuvânt “ de la Pucioasa, cel din 22 martie 2009, rezultă că acest eveniment ieșit din comun nu se va mai consemna la împlinirea a 40 de zile de la deces, iar ședința de spiritism, când “suflețelul” lui Nicolae Ștoica va fi rechemat la Pucioasa, se amână tocmai până în ziua de Paști:[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=blue]“ Și acum, poporul Meu, iată, Verginica stă între Mine și tine cu cel ce a fost însoțitorul ei pe pământ la începutul lucrării Mele cu ea și care acum a fost ridicat de la locul lui. S-au scurs patruzeci de zile de când el a fost ridicat, iar ea stă înaintea Mea și înaintea ta cu el. Faptele lui le cântăresc Eu, dar mai mult cântăresc credința lui în lucrarea cuvântului Meu și căința lui înaintea sfârșitului lui. Verginica pune în cântar multa lui iubire și ascultare la începutul lui cu lucrarea Mea, căci apoi el a ieșit de sub ascultare și a fost smuls din brațul Meu. Am dat acum cuvânt ca să fie adusă pentru el jertfă de ispășire și de împăcare patruzeci de zile, până la sărbătoarea învierii Mele, iar lucrarea Mea este mare, și prin ea Eu am așezat cu puterea Mea rânduială de rugăciune, jertfă de împăcare înaintea Mea a făpturii, și tot ce este așezat de cuvântul Meu are putere prin Mine, iar cel ce trece cu trupul în poporul Meu vede aceasta, și e mare taină învierea morților, numai omul este mic la credință, mic la minte de nu pricepe taina învierii celor adormiți. […][/COLOR][COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]O, mila Mea este fără de margini, dar și dreptatea Mea lucrează lângă ea. Iată, am dat cuvânt în mijlocul tău, poporul Meu, să se pomenească în grădinița cuvântului Meu pe jertfelnicul dumnezeieștii liturghii jertfa Mea cea fără de sânge, la care să se numească iertarea acestui suflețel [/COLOR][COLOR=purple]plecat nepregătit de pe pământ[/COLOR][COLOR=blue], căci el [/COLOR][COLOR=purple]a fost neputincios pentru sine[/COLOR][COLOR=blue], pentru trup și pentru suflet, fiindcă [/COLOR][COLOR=purple]satana l-a robit pe el[/COLOR][COLOR=blue] prin neascultarea lui și apoi prin neputința lui de a se ridica din slăbiciuni, din cursa diavolului, în care el a stat prins până la sfârșitul trupului lui, căci legăturile puse peste el au fost mari, prin cea care l-a smuls pe el de lângă trâmbița Mea, căci duhul rău s-a răzbunat în toată vremea împotriva vasului Meu, prin care-Mi coboram Duhul și cuvântul pe pământ. Eu, Domnul, voi lucra acum izbândă mare pentru acest suflețel și[/COLOR][COLOR=purple] [/COLOR][COLOR=red]îl voi răcori apoi pe el în ziua de prăznuire a învierii Mele[/COLOR][COLOR=blue], iar până atunci am pus să se aducă pentru el jertfă de ispășire aici, în grădinița cuvântului Meu, pe jertfelnicul împăcării Tatălui cu omul, prin Mine, Mielul Cel junghiat pentru cei credincioși.[/COLOR][COLOR=purple] [/COLOR][COLOR=blue][…][/COLOR] [COLOR=blue]Acest suflețel, pomenit de Noi și de voi astăzi, [/COLOR][COLOR=purple]a fost mereu sub păcat[/COLOR][COLOR=blue], dar lucrarea Mea a lucrat pentru el și Mi-am mângâiat pe trâmbița Mea, căci ea a avut de la Mine iubire mare pentru acest fiu, care a ascultat-o pe ea în vremea cea de la început a lucrării Mele, și apoi el [/COLOR][COLOR=purple]a plecat și n-a mai ascultat[/COLOR][COLOR=blue], dar n-a mai făcut vreun altfel de rău, vreo altă vătămare lucrării Mele, și s-a dus și [/COLOR][COLOR=purple]a stat căzut, săracul, sub pizma celui rău[/COLOR][COLOR=blue], care a pândit mereu lucrarea Mea ca să Mi-o strice și ca să nu mai fie ea. Acum Eu, Domnul, am întins mâna spre el și l-am smuls din cursă și l-am pregătit pentru plecarea din trup, l-am pregătit prin credință și apoi prin suferință și prin iubire pentru așezarea Mea de azi, și apoi l-am trecut pe el hotarul, iar în clipa despărțirii lui de trup am avut la căpătâiul lui pe păstorul cel pus de Mine pentru poporul Meu, iar acesta l-a dat Mie, și iată, după cum am făgăduit trâmbiței Mele că Mă voi arunca Eu după el ca să-l scot din apele tulburi în care el s-a înecat, așa am făcut, așa am lucrat și așa l-am scos ca să-l izbăvesc, dar el [/COLOR][COLOR=purple]a plecat nepregătit[/COLOR][COLOR=blue], căci n-a avut putere să-și pregătească trupul pentru unirea lui cu Mine prin jertfa Mea cea fără de sânge pentru om. Acum însă am dat cuvânt pentru pomenirea lui, pentru iertarea lui, și îl voi învia pe el [/COLOR][COLOR=red]în ziua de prăznuire a învierii Mele, când Eu îl voi aduce ca să ia de pe masa Mea merindea vieții[/COLOR][COLOR=blue], și va fi salvat. Amin.[/COLOR] [COLOR=blue]O, să nu se mire cei necredincioși de lucrarea Mea cea cu atâta biruință, căci cei credincioși pot totul prin credință, precum este scris, iar Eu pot prin ei. Amin. O, necăjit [/COLOR][COLOR=purple]a fost[/COLOR][COLOR=blue] acest suflețel și [/COLOR][COLOR=purple]mult robit de satana[/COLOR][COLOR=blue]! O, să nu-l izbăvesc Eu pe el? Îl voi izbăvi, îl voi izbăvi! Eu, Domnul, am făgăduit de mult aceasta, și acum împlinesc. Amin.” […] (22-03-2009)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]Ce concluzie tragem?[/COLOR] [COLOR=blue]Suflețelul acestui “însoțitor al Verginicăi”este acuzat că: [/COLOR] [COLOR=purple]1.[/COLOR][COLOR=purple]a fost mereu sub păcat[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Îl voi izbăvi, îl voi izbăvi! Eu, Domnul, am făgăduit de mult aceasta, și acum împlinesc. Amin.”[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] Acest “acum “ este proiectat deci pentru ziua de Paști, ocazie festivă cu care Nicolae va fi primit în triumf în “Împărăția cerurilor pucioșilor”. [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] |
Un comentariu extrem de pertinent
Un comentariu excepțional de pe [COLOR=Purple]www.noul-ierusalim.info[/COLOR] . Transcriere integrală:
[COLOR=Blue][COLOR=Red]“ [COLOR=Blue]Poporul Meu și bun și rău, Mă uit din slăvile senine când îți schimbi firea din creștin în păgân. Mă uit la tine, și de aceea îți spun popor bun și rău. Poporul Meu, când vine timpul să-ți zic: poporul Meu bun? Oi mai trăi să zic că sunteți numai buni?[/COLOR]” (29 aprilie/12 mai 1974) Se intreba “Dumnezeu daca “o mai trai”??? Dupa cum incepe paragraful: “Ma uit din slavile senine.” si continua la persoana I, cel care vorbeste este “Dumnezeu”, dar cum poate Dumnezeul cel vesnic sa se intrebe: “oi mai trai?” Inseamna ca cel care vorbeste este o fiinta muritoare, umana, adica Verginica insasi, pt ca ea “prorocea”, “trambita” in acel an. De aici rezulta ca Verginica vorbea in locul lui Dumnzeu (nici macar in numele Lui, ci in locul lui). Cata indrazneala !!! Numai antihristul poate avea atata indrazneala, cel care se pune in locul lui Dumnezeu si se da drept Dumnezeu. Sarmana femeie ! Era probabil schizofrenica si ea chiar credea ca e Dumnezeu (sau ca Dumnezeu vorbeste prin ea) in anumite momente), pentru ca a minti atat de grav in mod deliberat este culmea indraznelii… Numai diavolul are o asemenea indrazneala, dar se pare ca nici diavolul nu vorbea prin ea, pt ca nici el nu s-ar fi intrebat daca “o mai trai”… [/COLOR][COLOR=Black]Autor: Ionela din USA[/COLOR] [/COLOR] |
desi eu nu cunosc biblia asa de bine cum as vrea ,abia acum am inceput sa o citesc si aprofundez asa cum trebuie, bibilia spune despre falsii profeti care vor veni ...toti vor zice ca ei sunt adevarata religie ,ca ei detin adevarul suprem ...nisip in ochi! pot spune ca am trecut prin mai multe faze : credeam in D-zeu cu toata fiinta,am fost atee,apoi D -zeu mi-a aratat ca am gresit,m-am pocait si acum pot spune ca incerc sa fac ceea ce vrea D-zeu ! nu a trebuit sa trec la alta credinta,am ramans ortodoxa,desi au incercat sa ma convinga ,desi m-au invitat in "biserica" lor,dar eu am zis: asa m-am nascut asa mor! si mi s-a dat raspunsul: pai vezi asta e pb ca tu esti in rel asta pt ca asa te-ai nascut ! gresit ,sunt ortodoxa din 2 motive : 1.ca asa m-am nascut si 2.pt ca eu ma simt bine asa !
Ideea este ca dc tu te simti bine asa cum esti ,nu trebuie sa te lasi influentat! D-zeu te iubeste atata timp cat ii respecti cele 10 porunci ! |
Citat:
[COLOR=#ff0000]“ [/COLOR][COLOR=blue]Poporul Meu și bun și rău, Mă uit din slăvile senine când îți schimbi firea din creștin în păgân. Mă uit la tine, și de aceea îți spun popor bun și rău. Poporul Meu, când vine timpul să-ți zic: poporul Meu bun? Oi mai trăi să zic că sunteți numai buni?[/COLOR][COLOR=#ff0000]”[/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=black]hai sa va arata cum pricepe un prost, adica unul schizofrenic asha ca mine:[/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]aici nu este vorba ca se gandeshte Dumnezeu ca v-a muri, caci omul se gandeshte ca v-a muri, iar daca se gandeshte shi Dumnezeu asha este pentru ca Dumnezeu ia mereu Crucea omului asupra sa, deci aceasta intrebare pusa de Dumnezeu shi om, aceasta amaraciune a unei ashteptari mult prea mari, caci creshtinul devine tot mai pagan shi din bun se face rau shi nu mai poate fi numit poporul Meu cel bun ci bun shi rau, caci se face rau, merge n-apoi la gLume, deci e o durere nesfarshita shi sfashietoare in sufletul Lui Dumnezeu, care luand asupra Sa durerea shi a sf Verginica incerca sa o linishteasca din indoiala zadarniciei lucrarii lui Dumnezeu prin ea, sa o mangaie, shi sa mustre putzintel cu Duhul Blandetzii atat de dulci a Domnului care se intreaba ca pentru omul care nu mai apuca sa vada ca din om bun care a devenit pagan shi rau shi acum este shi bun shi rau va vedea shi omul impreuna cu Dumnezeu vreodata, v-a apuca sa fie numai Bun, un creshtin-ortodox numai bun shi nu pagan...[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Dar sarmana Ionela din SUA, probabil sub insinuaruile ratacirilor psihanalizei shi psihiatriilor aberante se spreie shi nu poate concepe cum de Dumnezeu a vorbit prin proorocul Sau... poi asha este, in cazul acesta a vorbit Dumnezeu, dar in multe cazuri vorbeshte duhul rau iar Ionela sarmana nu poate face deosebirea, nu poate pricepe ca unori Dumnezeu mai vorbeshte shi prin schizofrenici, nu e cazul meu, dar de exemplu, am cunoscut unul prin care mi se pare ca uneori a vorbit Dumnezeu... chiar daca nu era prooroc... [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]shi domnule da, suntem noi proorocii cu totzii nishte schizofrenici... shi ce va pasa voua de noi? ce ne plangetzi pe noi sau ce demonstratzi voi, ca suntem mincinoshi? poi ia cititzi Cuvantul lui Dumnezeu shi ia sa vedem unde il gasitzi voi ca minte El shi nu cumva voi aia neschizofrenicii... dar voi nici macar nu pricepetzi ca este un termen inventat o denumire infricoshatoare lipsita de contzinut, o baba cloantza, o sperietoare a fraierilor ca sa asculte de gLume, de gLumea snobilor telectuali shi mari mediji... [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]poi schiz-o inseamna rupere iar frenos inseamna minte, deci ruperea mintzii, iar duhovnicia tocmai asta inseamna, ruperea mintzii de la patimi shi pacate... deci trebuie din greu sa te straduieshti ca sa fi mereu schizofrenic asha intr-o frenezie fara sfarshit, ca sa ajungi candva sa fi numai bun shi nu shi pagan daca vrei sa fi in "poporul Meu bun", sa ajungi in slavile senine shi nu in cele 6 ceruri ale mandriei, trufiei shi ingamfarii "razbonzabile" pentru slava de sine shi de la oameni...[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]deci sa fim serioshi draga Ionela din SUA... shi nu mai da crezare oricarui duh... ce te ingrozeshte cu schizofrenia... ca nici ei nu shtiu ce inseamna dar lipesc eticheta respectiva mereu, cum te-au vazut ca dai semne de timiditate, gata, te-au diagnosticat shi incep sa te trateze:[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]somn indus cu droguri shi boabe adica pat, tzigara, desfranare asha ca o mare 'berare spre vindecare... [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]nu mai datzi crezare oricarui duh! ne sfatuia sf Ap Ioan Teologul...[/COLOR] |
Căsătoria la Pucioși
Citat după Vsovi:
[COLOR=Blue][COLOR=Magenta]Cuvantul lui Dumnezeu este sabia Duhului cu doua taishuri[/COLOR] care trebuie sa o luam asupra noastra ca sa poata spulbera Dumnezeu duhul rau din noi inshine... ca sa fim vii in veacul ce va sa fie, in veshnicie prin ascultare shi urmarea Domnului care ne carmuieshte prin mocirla asta shi prin padurea asta uscata a mortzii condusa shi stapanita de Pisi cu puishorii ei nimfomani shi hulpavi care miorlaie mereu sa-i satisfaci shi sa le plineshti voile zicand ca este spre sanatate shi imputernicire... [COLOR=Red] deci cu ce i-am amagit? da exemple? arata prin ce?[/COLOR] ca asha pot sa spun shi eu despre tine: -ba tu ii amageshti caci insinuezi fara sa ai bunul simtz de a da macar un exemplu, un argument, ci eshti un lipitor insinuator de etichete?[/COLOR] [COLOR=Black]Cu asta [COLOR=Red]i-ai amăgit[/COLOR] pe cititori: susținând cu fervoare, dar numai din sentiment și nu cu argumente, că secta NIP nu e sectă. Or, se vede de la o poștă că e sectă, însăși prin simplul fapt că și-au luat alt nume, pompos, prin care să se diferențieze de BOR. Te anunț că acest nume nu exista oficial până prin 1993 chiar dacă mai era folosit din când în când, doar cu titlu simbolic.Deci, până la 1993 nu putem vorbi de o sectă, ci de o mișcare centrifugă. Când viteza centrifugă a devenit prea mare, s-a desprins și s-a proiectat în hău. Dar nu numai la prima vedere se observă că e sectă, ci și la o analiză amănunțită, de fond. Să luăm un singur exemplu. Toată lumea știe că în BOR sunt la mare cinste cele 7 Taine ale Bisericii. Ei bine, la pucioși nu mai există 7 taine! Unele au fost desființate (Căsătoria, și prin consecință, Botezul și Mirungerea) iar altele au fost schimonosite până la caricatură (Spovedania, Preoția). Singurele care au rămas practic la fel sunt Maslul și Împărtășania, cu observația că acestea sunt executate de preoți care nu au hirotonia canonică... Așa că putem spune că într-adevăr, [/COLOR][COLOR=Blue][COLOR=Magenta]Cuvantul lui Dumnezeu de la Pucioasa este sabia Duhului cu doua taishuri[/COLOR][COLOR=Black] , iar cu al doilea tăiș a retezat zdravăn din învățătura ortodoxă, așa că din 7 Taine au mai rămas 4, dintre care 2 sunt ciungi de-a binelea...[/COLOR][/COLOR] [COLOR=Black] Pentru a justifica în parte cele spuse mai sus, voi reproduce în continuare, ca [COLOR=Red]exemplu[/COLOR] concret și pentru lectura ta particulară, un material care vorbește despre atitudinea pucioșilor față de căsătorie: [/COLOR] [COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XVI)[/COLOR] [COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea I[/COLOR] [COLOR=blue]1. [/COLOR]La început, căsătoria era respectată La începuturi (prin anii ‘50-‘60), căsătoria era respectată necondiționat, ca o Sfântă Taină a Bisericii, fiind îngăduită tuturor creștinilor. “Proorocii” acelor vremuri binecuvântau nunțile chiar prin prezența lor: [COLOR=blue]“…O, copiii Mei, am ținut să reînnoiesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]nunta[/COLOR][COLOR=blue] din Cana Galileii și să vă arăt taina [/COLOR][COLOR=fuchsia]nunții[/COLOR][COLOR=blue] creștine. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nunta[/COLOR][COLOR=blue] creștină este o mare taină a bisericii Mele…Iată mireasa de azi… Am venit la această [/COLOR][COLOR=fuchsia]nuntă[/COLOR][COLOR=blue] cu cinci prooroci, și va rămîne mărturie, căci ca aceasta nu a mai fost și nici nu va mai fi.” (1 iulie 1956) [/COLOR] [COLOR=blue]“Iată, pe cel ce vrea să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue], nu-l opriți. Pe cel ce nu vrea nu-l obligați, ca să nu fiți judecați, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] va merge până la judecată, până la sfârșit…” (14 mai 1957)[/COLOR] (N-a fost să fie așa. Vom vedea cum au evoluat “proorociile”, până la transformarea ei într-o stare delictuală și apoi desființarea totală a căsătoriei, fiind considerată “apoteoză a desfrânării”.) [COLOR=blue]2. [/COLOR]Laicilor căsătoriți li se sugerează abstinența; celor necăsătoriți, renunțarea la intenția de a se căsători După o vreme, a început să li se sugereze și laicilor că n-ar strica să se orienteze, în ceea ce privește căsătoria, după opțiunea “înfrânării” totale, specifică vieții monahale: [COLOR=blue]“Nu este oprită [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue], dar cine are dragoste și hotărâre să ajungă la sfinți, aceia se opresc.” (4 mai 1958 )[/COLOR] [COLOR=blue]“Cine vrea să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue], e liber să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Cine vrea să se [/COLOR][COLOR=fuchsia]mărite[/COLOR][COLOR=blue], să se[/COLOR][COLOR=fuchsia] mărite[/COLOR][COLOR=blue], nu sunteți opriți, dar cine vrea să rămână așa, bine face, că așa vrea Tatăl Meu” (2 iulie 1959)[/COLOR] [COLOR=blue]3. [/COLOR]“Căsătoria albă” Ulterior, căsătoria a devenit doar tolerată, fiind considerată o formă de “acoperire legală” a păcatelor trupești. De aceea s-a “poruncit” o refugiere obligatorie a celor căsătoriți în așa-zisa “căsătorie albă”: [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Împreunarea[/COLOR][COLOR=blue] bărbatului cu femeia a fost pentru naștere de fii și nu pentru poftă… …Frate și soră, ferească Dumnezeu să se zămislească copii în pântecele tău din pofta pe care o ai. Nu te supăra că-ți spun: acel copil va fi tot bolnav, va fi răutăcios, că zice cineva: de ce este copilul bolnav sau rău? O, tu nu te-ai gândit la Domnul Iisus Hristos, ci te-ai gândit cum să-ți faci pofta. Dacă ar veni moartea în timpul acela ar fi greu de tine. Rușine Îmi este Mie de acest [/COLOR][COLOR=fuchsia]păcat[/COLOR][COLOR=blue]. Înfricoșați-vă de acest lucru. Am dat poruncă să ușurez brațele la femei și au spus că nu poate el. Fraților, cine este creștin, să lucreze după porunca Mea. Cine nu este creștin, să lucreze după el.” ( 2/15 septembrie 1965)[/COLOR] De aici ar rezulta că acei copii car vor fi născuți în eprubetă vor fi oarecum favorizați (mai sănătoși și mai buni), față de cei zămisliți după rețeta strămoșilor. [COLOR=blue]4. [/COLOR]Căsătoria este considerată “întinare”, iar soții căsătoriți “trăiesc în păcat” Legăturile trupești dintre soți sunt de acum considerate ca fiind “pofte”, adică păcate care vin “de la duhul cel rău”: [COLOR=blue]“Frate și soră, între tine și femeia ta să fie Duhul lui Dumnezeu, să nu fie duhul rău. Nu am găsit bărbat sau femeie să stea față în față fără poftă. În trecut bătrânii petreceau cu fecioarele împreună ani de zile, în peșteră, la întuneric, dar nu pofteau, ci trăiau în Domnul. Astăzi, sunt bărbați care se învârtoșează să se ducă după femei.” ( 6/19 decembrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Copilașii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu a interzis căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]păcat[/COLOR][COLOR=blue]…”(25 iunie 1979)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul a oprit căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] pentru că numai e timp de [/COLOR][COLOR=fuchsia]întinare[/COLOR][COLOR=blue] și de [/COLOR][COLOR=fuchsia]pofte trupești[/COLOR][COLOR=blue],…” (1 mai 1982)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Astăzi nu mai e timp de însurat și de măritat[/COLOR][COLOR=blue], cum face lumea care [/COLOR][COLOR=fuchsia]se întinează[/COLOR][COLOR=blue] până moare. În patria cerească nu intră nimeni întinat și nepregătit. (8noiembrie 1982)[/COLOR] |
Căsătoria la Pucioși
[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (XVI)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea a II-a [/COLOR] [COLOR=blue]5. [/COLOR]Căsătoriile de complezență Mai apoi, în intenția de a se desființa complet căsătoria, s-au făcut câțiva pași laterali, propovăduindu-se transformarea ei într-o legătură artificială și convențională, bazată exclusiv pe “aranjamente de familie”. Unii creștini au avut reacții prompte, de bun simț, față de această tentativă: [COLOR=blue]“… căci Domnul nu a venit să mă oblige pe mine să mă [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue] cu fata care nu-mi place mie, ca să trăim cu urât în familia noastră…[/COLOR][COLOR=blue]” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR] Din păcate, asemenea căsătorii între copiii familiilor de creștini, forțate și “aranjate” de către părinți, au fost destule; dar nefiind întemeiate pe dragoste, ele nu puteau să dureze. Chiar și Virginia Tudorache s-a căsătorit “de formă” cu Stoica Nicolae, care era mai mic decât ea cu 15 ani. După o vreme, simțindu-se neîmplinit și înșelat de părinți, Nicolae a părăsit-o pentru a-și întemeia o familie normală și a-și crește copiii, așa cum simțea el că este firesc să fie. [COLOR=blue]6. [/COLOR]Căsătoria este pentru nașterea de prunci Nici nașterea de prunci nu mai justifică de acum încolo căsătoria. Mai grav este că se pretinde că această rânduială a “ne-nașterii de prunci” ar fi fost trasată de Dumnezeu încă de la început, de la facerea lumii, iar omul ar fi înțeles-o diferit, așa cum a vrut el: [COLOR=blue]“Pentru ce este [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue]? Acest altoi este de la facerea Celui Înalt și am zis și spun: nașteți fii în duhul, și nu în trupul, căci altfel nu te voi chema creștin după legea Mea și te voi chema creștin împotriva Mea…[/COLOR] [COLOR=blue]…Dumnezeu va strica zămislirea pruncilor dacă va fi ascultare în oștirea română. Căci am luat altoi pentru voi și pun altoi de la început ca cel născut să rămână înviat… ” ([/COLOR][COLOR=red]25 decembrie 1965/[/COLOR][COLOR=blue]7 ianuarie 1966)[/COLOR] Aceasta este însă o răstălmăcire a [COLOR=#993300]Scripturii[/COLOR], unde încă de la cartea [COLOR=#993300]Facerii[/COLOR] se vorbește limpede despre înmulțirea trupurilor, nu a duhurilor: [COLOR=#993300]“Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "[/COLOR][COLOR=#ff6600]Creșteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și umpleți pământul și-l supuneți;… "”[/COLOR][COLOR=#993300] (Facerea, 1:28 )[/COLOR] [COLOR=#993300]“Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: "[/COLOR][COLOR=#ff6600]Nașteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și umpleți pământul și-l stăpâniți![/COLOR] [COLOR=#993300]Voi însă [/COLOR][COLOR=#ff6600]nașteți și vă înmulțiți[/COLOR][COLOR=#993300] și vă răspândiți pe pământ și-l stăpâniți! "”[/COLOR][COLOR=#993300] (Facerea, 9:1,7)[/COLOR] Până și proorocii cei adevărați dădeau aceleași îndemnuri: [COLOR=#993300]“Luați femei și[/COLOR][COLOR=#ff6600] nașteți fii și fiice![/COLOR][COLOR=#993300] Fiilor voștri luați-le soții, iar pe fiicele voastre măritați-le, ca să nască fii și fiice, și să nu vă împuținați acolo, ci înmulțiți-vă! “ (Ieremia, [/COLOR][COLOR=#993300]29:6)[/COLOR] Cât privește renunțarea la prunci, prin stricarea zămislirii lor, această “profeție” contrastează flagrant cu mesajul lui Hristos: [COLOR=#993300]“Iar Iisus, văzând, S-a mâhnit și le-a zis: Lăsați copiii să vină la Mine și [/COLOR][COLOR=#ff6600]nu-i opriți[/COLOR][COLOR=#993300], căci a unora ca aceștia este împărăția lui Dumnezeu.” (Marcu, [/COLOR][COLOR=#993300]10:14)[/COLOR] [COLOR=blue]7. [/COLOR]Căsătoria nu e după planul omului, ci după planul lui Dumnezeu [COLOR=blue]“Nimeni să nu-și ducă planul după voia sa ci toți să-și ducă planul după voia lui Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] nu este după voia sa, ci este după planul lui Dumnezeu. Nici un creștin să nu trăiască cu femeia sa după voia sa și să trăiască numai după voia lui Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=red]O, creștine, ai ajuns la ziua de sărbătoare, să te oprești. Ai ajuns la ziua de Paști, să te oprești. Dumnezeu a făcut această oprire. Blestemat este acela care nu se oprește[/COLOR][COLOR=blue]. Este scris în lege despre cel ce [/COLOR][COLOR=#00ccff]strică Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue]. Pe acela îl numește vrăjmașul Său” (7 ianuarie 1966)[/COLOR] Aici, legăturile trupești încă mai sunt încuviințate, deși indirect, îndată ce se stabilesc niște limite ale relațiilor intime( destul de largi, de altfel) : orice sărbătoare trebuie să fie considerată un timp de reținere. Asta ar însemna în total vreo 80 zile dintr-un an (52 de duminici, plus zilele de Paști, plus vreo 25 de sărbători care cad în cursul săptămânii), ceea ce nu e deloc insuportabil pentru un creștin evlavios și responsabil. Ediția din 2006 elimină însă integral pasajul care legiferează aceste “înlesniri”. Iată acest pasaj: [COLOR=red]O, creștine, ai ajuns la ziua de sărbătoare, să te oprești. Ai ajuns la ziua de Paști, să te oprești. Dumnezeu a făcut această oprire. Blestemat este acela care nu se oprește.[/COLOR] Această mutilare a textului original s-a făcut pentru a se lăsa să se înțeleagă că nici o zi din an nu mai este permisă pentru apropierile trupești dintre soți. Paradoxal, a mai rămas aici acel avertisment pentru cei care, după planul lor, [COLOR=#00ccff]“strică Cuvântul lui Dumnezeu”[/COLOR];dar cei care au operat eliminarea textului cu pricina chiar din “[COLOR=#00ccff]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]” se pare că nu au a se teme de cineva sau de ceva, sau că “Domnul i-ar numi vrăjmașii Lui” [COLOR=blue]8. [/COLOR]Abolirea căsătoriei este esența “legământului cel nou” de la Pucioasa [COLOR=blue]“ Fiilor, a sosit timpul legământului nou, căci cineva din creștini spune că Dumnezeu a venit să [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit cu neprihănirea și n-am găsit fecior sau fecioară în toată țara ca să nu dorească [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorie[/COLOR][COLOR=blue] trupească, dar Eu am venit din legea lui Dumnezeu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]9.[/COLOR] O aparentă cedare de moment “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” dă să cedeze în fața “îndărătniciei” omului față de cerința ce i s-a pus, de a respinge legătura trupească: [COLOR=blue]“…Eu am pus o [/COLOR][COLOR=fuchsia]bară [/COLOR][COLOR=blue]între femeie și bărbat, dar zic[/COLOR][COLOR=red]:[/COLOR][COLOR=blue] decât să hulească, mai bine să rămână cum vor ei.” ( [/COLOR][COLOR=red]22 ianuarie/[/COLOR][COLOR=blue]4 februarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]10. [/COLOR]Căsătoria este totuși legământ făcut “cu Dumnezeu” “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște că legământul căsătoriei este sfânt și intangibil, fiindcă este [COLOR=fuchsia] legământ[/COLOR] făcut “[COLOR=fuchsia]cu Dumnezeu[/COLOR]”: [COLOR=blue]“Fiilor, ce rău vă stă petrecând și curvind cu femei străine, din lume, voi care aveți [/COLOR][COLOR=fuchsia]legământ cu Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] la [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] voastră pe care ați făcut-o!” (25 noiembrie/8 decembrie 1970)[/COLOR] Totuși, formularea este defectuoasă, sugerînd că doar alegerea este greșită ([COLOR=blue]femei străine, din lume[/COLOR]), deci o altă alegere, orientată către femeile cunoscute și bune creștine, ar putea fi eventual acceptabilă. [COLOR=blue]11. [/COLOR]Se anunță amurgul căsătoriei “[COLOR=blue]Daniele, a fost vremea când am căsătorit, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine vremea să nu le mai căsătorim[/COLOR][COLOR=blue]. Nu să le trimitem în mânăstiri, ci să le ținem în casele noastre. E scris în Scriptură.” (8/21 iulie 1973)[/COLOR] [COLOR=blue]12. [/COLOR]Căsătoria trebuie respinsă [COLOR=blue]“Plâng îngerii și se întristează pentru pruncul care se naște pe pământ în vremile de azi. Nu face Dumnezeu lucruri ca să nu se mai nască pruncul Dar cine voiește să fie pentru Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să respingă căsătoria[/COLOR][COLOR=blue]. Cununia voastră și nașterea pruncilor voștri să nu fie în poftă și în păcat…”[/COLOR][COLOR=blue](4 august 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Dumnezeu s-a hotărât ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu mai fie căsătorie[/COLOR][COLOR=blue]. Acum ce facem noi, stricăm legea? Dar cu ce să împlinim legea dacă nu am cu ce? (1 august 1979)[/COLOR] |
Căsătoria la Pucioși
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea a III-a [/COLOR] [COLOR=blue]13.[/COLOR] Creștinii n-au voie să se ducă la nunți Creștinii n-au voie la nunți, care sunt “nelegiuiri”; nici măcar la rude apropiate, căci nunta îi face pe toți “păcătoși”: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu [/COLOR][COLOR=blue]că dacă face nuntă ruda ta, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să te duci la nuntă[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu să te duci la nuntă [/COLOR][COLOR=blue]că e fratele tău. E scris în carte, creștine, să nu stai la masă cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]nelegiuirea[/COLOR][COLOR=blue] și cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]păcătosul[/COLOR][COLOR=blue]” (3/16 aprilie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]14. [/COLOR]Copiii nu mai trebuie să fie zămisliți [COLOR=blue]“ … Creștinilor, supravegheați-vă copiii, că Dumnezeu S-a hotărât ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]nici un copil să nu se mai zămislească[/COLOR][COLOR=blue]. ” (21 noiembrie/4 decembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]15. [/COLOR]Căsătoria este oprită [COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Opresc căsătoria![/COLOR][COLOR=blue] După anul nou, trimit un număr de fecioare la mănăstire, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu voiesc să mai căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue]. Din toate familiile creștine, să fie o fiică la mănăstire și feciori…” [/COLOR][COLOR=blue](4 decembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu te mai căsători[/COLOR][COLOR=blue], fecioară, și tu, fecior! Nu te mai îmbrăca frumos, nu, tată, nu mai e vremea.” (30 noiembrie/13 decembrie 1977)[/COLOR] Chiar dacă au renunțat deocamdată la căsătorie, tinerii și tinerele de la [COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] au păstrat o preocupare bolnăvicioasă pentru hainele frumoase, pe care ei le numesc doar “cu bun gust”, și le croiesc singuri și se mândresc cu ele pe ulițele satului. [COLOR=blue]“ Copilașii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu a interzis căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] pentru păcat…”(25 iunie 1979)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul a oprit căsătoria[/COLOR][COLOR=blue] pentru că numai e timp de întinare și de pofte trupești,…” (1 mai 1982)[/COLOR] Tinerii sunt îndemnați să nu se supere că le-a fost interzisă căsătoria, ci să aștepte făgăduința (care, din păcate, s-a dovedit a fi mincinoasă) că peste puțin timp ascultarea lor va fi darnic răsplătită: [COLOR=blue]“ O, poporule al Domnului, tinerii mei din turma mea! Vă roagă [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul[/COLOR][COLOR=blue] să nu vă supărați pe El că [/COLOR][COLOR=fuchsia]v-a oprit căsătoria[/COLOR][COLOR=blue], că v-a oprit acum, când [/COLOR][COLOR=fuchsia]e gata să vă dea răsplata[/COLOR][COLOR=blue] ca să fiți ai Lui, ai cerului și nu ai iadului.” (12/25 iunie 1982)[/COLOR] În realitate, au trecut de atunci peste douăzeci și cinci de ani și nici o răsplată n-a apărut. Înșelați încă din anii ’70 cu o Apocalipsă iminentă, care ar face inutilă orice căsătorie, tinerii de atunci au început să albească la păr, gândindu-se poate cu nostalgie la faptul că, dacă nu s-ar fi lăsat mințiți, acum poate ar fi avut și nepoței pe genunchii bătrâneților... [COLOR=blue]16.[/COLOR] “Dumnezeu” s-a supărat și nu mai face căsătorii [COLOR=blue]“ Uitați-vă și nu mai doriți fecioarelor căsătorie, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]s-a supărat și nu mai face căsătorii[/COLOR][COLOR=blue].” (23 februarie 1976)[/COLOR] [COLOR=blue]17. [/COLOR]“Dumnezeu” n-a venit pentru a face căsătorii, dar a venit și a făcut căsătorii [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu am venit ca să te căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue], că dacă nu [/COLOR][COLOR=fuchsia]veneam Eu [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să te căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue], și așa te căsătoreai tu cu fiicele Sodomei. Dar Domnul Iisus [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit[/COLOR][COLOR=blue] și te-a făcut ucenic [/COLOR][COLOR=fuchsia]și ți-a dat femeie[/COLOR][COLOR=blue] din fiicele lui Israel. Că nu știe femeia ta să te servească, nu-i nimic. Că nu știe să te îngrijească, nu-i nimic. Dar nu așa ca lumea, ci ca ai Mei creștini din vremurile de demult.”(11/24 aprilie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]18.[/COLOR] Participarea la nunți este interzisă [COLOR=blue]“…Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]veți fi poftiți la nunți[/COLOR][COLOR=blue], veți fi poftiți la chefuri. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Vai de cel ce se va înșela[/COLOR][COLOR=blue]… (17 iunie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]19. [/COLOR]Credința se dovedește prin faptul că nu mai dorești căsătorie și nici copii [COLOR=blue]“ …Dacă ai fi credincios, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu ai mai dori să te căsătorești[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nici fii și fiice nu ai mai dori[/COLOR][COLOR=blue]. Pentru că ți-i ia vremea aceasta. Te-ai scrie în Cartea unor fii: feciori și fecioare…”(23 iunie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]20. [/COLOR]Relațiile afective în cadrul căsătoriei sunt interzise [COLOR=blue]“ Că “dacă mi-a dat Dumnezeu nevastă”, așa zice cineva. Cuvântul acesta e scris de duhul necurat. Crezi? Nu ți-a dat d-aia… ți-a dat tovarăș de viață, ca omul să nu fie singur pe pământ și să aibă tovarăș de ajutor, de viață. Dumnezeu nu a scris nevastă pe nici o hartă…”(13 decembrie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]21. [/COLOR]Căsătoria și zămislirea de copii “pentru o zi” sunt repudiate [COLOR=blue]“ Nu mai doriți [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorie pentru o zi[/COLOR][COLOR=blue], nu mai doriți zămislire de copii pentru o zi…”(23 februarie 1978.)[/COLOR] |
Căsătoria la Pucioși
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea a IV-a [/COLOR] [COLOR=blue]22. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște că “a căsătorit” pe creștini Încă de la început, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pretinde că aduce un [COLOR=fuchsia]nou legământ[/COLOR], o nouă lege a căsătoriei: [COLOR=blue]“ Fiilor, a sosit timpul [/COLOR][COLOR=fuchsia]legământului nou[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cineva din creștini spune că Dumnezeu a venit să[/COLOR][COLOR=fuchsia] căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit cu neprihănirea și n-am găsit fecior sau fecioară în toată țara ca să nu dorească [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătorie[/COLOR][COLOR=blue] trupească, dar Eu am venit din legea lui Dumnezeu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR] Pentru moment, el recunoaște că a făcut căsătorii, dar totodată plănuiește abolirea căsătoriei, fără trimiterea la mănăstiri a feciorilor și fecioarelor: “[COLOR=blue]Daniele, [/COLOR][COLOR=fuchsia]a fost vremea când am căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine vremea să nu le mai căsătorim[/COLOR][COLOR=blue]. Nu să le trimitem în mânăstiri, ci să le ținem în casele noastre. E scris în Scriptură.” (8/21 iulie 1973) [/COLOR] Acuzat de creștinii din “popor” de inconsecvență în poruncile pe care le debitează și care se schimbă de la o zi la alta,“Dumnezeul de la Pucioasa “ e tentat să mintă fără perdea, și nu mai recunoaște deloc faptul că a făcut căsătorii: [COLOR=blue] “… [/COLOR][COLOR=fuchsia]Auzi ce spune, că a pus Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] poporul Său să ia televizor și a pus [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se însoare și să se mărite[/COLOR][COLOR=blue] și casă să-și facă și să pună pe omul Său să mintă.” (18/31martie 1974)[/COLOR] Pus în fața evidențelor, este silit să recunoască din nou că a căsătorit, dar revine cu “inovația” de a-i da căsătoriei alte coordonate decât cele tradiționale (adică “însoțirea pentru naștere de prunci”) și de a o transforma în “căsătorie albă”: [COLOR=blue]“ …Am tineri și tinere [/COLOR][COLOR=fuchsia]căsătoriți de Mine[/COLOR][COLOR=blue] să fie familie sfântă, să nu se întineze niciodată…”(7/2o noiembrie 1974).[/COLOR] Când își pune în practică planul, se face că uită ceea ce spunea pe [COLOR=blue]21 iulie 1973 [/COLOR]că “[COLOR=blue]…e scris în Scriptură…[/COLOR]”despre tineri și tinere, iar în consecință promisiunea de a-i ține acasă pe cei necăsătoriți și a nu-i duce cu forța la mănăstire este și ea “uitată”: [COLOR=blue]“…Opresc căsătoria! După anul nou, trimit un număr de fecioare la mănăstire, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu voiesc să mai căsătoresc[/COLOR][COLOR=blue]. Din toate familiile creștine, să fie o fiică la mănăstire și feciori…” [/COLOR][COLOR=blue](4 decembrie 1975)[/COLOR] Oprirea căsătoriei vine dintr-o supărare pe creștinii lipsiți de obediență, urmată de răzbunare: [COLOR=blue] “ Uitați-vă și nu mai doriți fecioarelor căsătorie, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]s-a supărat și nu mai face căsătorii[/COLOR][COLOR=blue].” (23 februarie 1976)[/COLOR] “Strâns cu ușa” de creștinii nemulțumiți că se sucește de pe o parte pe alta și nu-și ține promisiunile, creând “o nouă lege”, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște în sfârșit ceea ce negase cu candoare în martie 1974: faptul că “a căsătorit [COLOR=blue]după lege[/COLOR]”, făcându-și acum chiar un titlu de onoare din împlinirea legii căsătoriei: [COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Am căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], ca să nu ziceți că am scos ceva din [/COLOR][COLOR=fuchsia]lege[/COLOR][COLOR=blue]; și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu am ținut tineri necăsătoriți[/COLOR][COLOR=blue].” (14 iulie 1978.)[/COLOR] Totodată, aici se face o mărturisire deschisă că nunta este una dintre Tainele [COLOR=fuchsia]Legii[/COLOR] celei noi a lui Hristos Dumnezeu, ceea ce pune sub semnul întrebării propriile tentative de a o desființa, desfigurându-i semnificația inițială. Tratamentul diferențiat, prin care “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi favorizează pe unii, iar pe alții îi nedreptățește, a ajuns să-i scandalizeze pe creștini: [COLOR=blue]“ Este cineva care așteaptă să se căsătorească și zice: “[/COLOR][COLOR=fuchsia]A căsătorit alții[/COLOR][COLOR=blue] mai mici, și pe mine mă trimitea la mănăstire. [/COLOR][COLOR=fuchsia]A căsătorit[/COLOR][COLOR=blue], și pe mine m-a trimis să mă pocăiesc.”(1/14 iulie 1978.)[/COLOR] În replică la această “răzvrătire”, “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu se justifică, ci devine amenințător: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu mă judecați, că vă veți căi[/COLOR][COLOR=blue]. Da. E numai și numai îndoială în poporul Meu de ceea ce a făcut Dumnezeu: “ că m-a dus de la oraș, la țară; că m-a dus la mănăstire; că la unul i-a dat să trăiască așa, și la altul i-a dat să trăiască așa…”E numai îndoială în poporul Meu: “că unul suferă și altul nu suferă”. Dar Eu zic: fiecare va avea vreme de suferit și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nimeni nu va scăpa de suferință[/COLOR][COLOR=blue], dar să asculte de aceste cuvinte, oricum ar fi ele.”(1/14 iulie 1978.)[/COLOR] |
Căsătoria la Pucioși
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. V:[/COLOR] Căsătoria[COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=Magenta]Partea a V-a [/COLOR] [COLOR=blue]23. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pretinde că modelul “căsătoriei neîntinate” este oferit de apostoli și de leviți [COLOR=blue]“ Păstrați căsătoria neîntinată. Că la mulți dintre voi căsătoria e ca o masă când hrănește trupul cu bucate și îl hrănește și cu păcate. Cine are femeie, este rugat să fie [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca un apostol[/COLOR][COLOR=blue], să fie [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca un levit[/COLOR][COLOR=blue]. Să fie ca un ales sfințit. Seminția lui să fie cu plăcere Domnului…” (7 august 1978.)[/COLOR] Despre leviți, Sfânta Scriptură spune că formau un trib, care avea rânduieli firești, adică bărbații își luau neveste, chiar și concubine, cu care întemeiau familii și care le creșteau copii: [COLOR=#993300]“Iar Moise, omul lui Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]și fiii lui[/COLOR][COLOR=#993300] au fost numărați la tribul lui Levi.”(I Par. 23,14)[/COLOR] [COLOR=#993300]“În zilele acelea, când nu era rege în Israel, trăia un levit pe coasta Muntelui Efraim. Acesta [/COLOR][COLOR=fuchsia]și-a luat o concubină[/COLOR][COLOR=#993300] din Betleemul Iudei.” (Jud. 19,1)[/COLOR] [COLOR=#993300]“Și a grăit Domnul cu Moise și cu Aaron și a zis:[/COLOR] [COLOR=#993300]"Numără din [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiii lui Levi[/COLOR][COLOR=#993300] pe fiii lui Cahat, după neamurile și după familiile lor, pe toți cei buni de slujbă,[/COLOR] [COLOR=#993300]De la treizeci de ani în sus până la cincizeci de ani, ca să lucreze la cortul adunării.[/COLOR] [COLOR=#993300]Slujba [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiilor[/COLOR][COLOR=fuchsia] lui Cahat[/COLOR][COLOR=#993300] la cortul adunării va fi să ducă sfânta sfintelor.”Num. 4,1-4)[/COLOR] [COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Familia[/COLOR][COLOR=#993300] casei lui Levi deosebit și [/COLOR][COLOR=fuchsia]femeile ei[/COLOR][COLOR=#993300] deosebit; familia lui Șimei deosebit și femeile ei deosebit;[/COLOR] [COLOR=#993300]Toate familiile care rămân, fiecare pentru sine și [/COLOR][COLOR=fuchsia]femeile lor[/COLOR][COLOR=#993300] pentru sine.(Zah.12, 13-14)[/COLOR] Este adevărat că Sfântul Apostol Pavel a pledat pentru păstrarea fecioriei, el însuși fiind necăsătorit. Dar Sfântul Apostol Petru era căsătorit și nu și-a lăsat nevasta, pentru a se arăta fățiș celorlalți că este desprins de patimile trupului. În schimb, la Pucioasa toți care au avut familii s-au despărțit de facto, unii chiar prin divorț oficializat la primărie, cu excepția unui singur cuplu: familia Zidaru. Aceștia s-au încăpățânat să rămână fideli unul altuia, motiv pentru care au avut însă mult de suferit din cauza liderilor pucioși, care i-au criticat aspru în mai multe rânduri pentru “modelul inadecvat” pe care îl oferă cei doi artiști nonconformiști celorlalți creștini și lumii întregi. Liderii pucioși ar fi vrut ca Marian Zidaru să se despartă radical și definitiv de Victoria și să se retragă la atelierul de la Pucioasa, iar Victoria să rămână la București. În acest fel, scos de sub controlul și ocrotirea soției sale, Marian Zidaru ar fi putut fi complet manipulat de către liderii pucioși. De la promovarea “căsătoriei albe” se trece rapid la aberanta poruncă a unei permanente preocupări de evitare și chiar de separare efectivă, deși cei doi foști soți (deveniți între timp “frate și soră”) stau încă sub același acoperiș: [COLOR=blue]“…Te-aș ruga creștine [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu stai tu în casă niciodată cu femeia ta singur[/COLOR][COLOR=blue], că te îndeamnă să faci păcat…”(7 august 1978.)[/COLOR] Este germenele ideii de înființare a “obștilor”, formațiuni amorfe în care conviețuiesc femei și bărbați pe principiul “frățietății creștinești”, dar care s-au dovedit falimentare odată cu incidentul “[COLOR=blue]Nicolae de la Coșereni[/COLOR]”, în care tocmai “obștea” s-a dovedit a fi cauza indirectă a unui insolit caz de poligamie. [COLOR=blue]24. [/COLOR]Căsătoria este oprită doar pentru “poporul Dumnezeului de la Pucioasa” [COLOR=blue]” …Eu aș zice către poporul Meu: [/COLOR][COLOR=fuchsia]opriți-vă de la căsătorie[/COLOR][COLOR=blue]. Căsătoria din vremea de azi nu mai e duhovnicească. Cine vrea, să ia aminte aceste cuvinte. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Cine nu vrea, e liber să se căsătorească[/COLOR][COLOR=blue]. Cine nu vrea să asculte aceste cuvinte, este rugat să nu încurce ceea ce Domnul grăiește…”[/COLOR][COLOR=blue] (26 august 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]25. [/COLOR]Căsătoria e admisă, dar numai “în Domnul” [COLOR=blue]“ Dacă cineva vrea să se căsătorească, în Domnul să se căsătorească, să primească duhovniceasca viață” (9-10 august 1979)[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]27 martie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] Desigur că această "căsătorie în Domnul" este o formă voalată de a transforma mascarada "căsătoriei albe" într-o cutumă perfect validă și onorabilă. Or, esența căsătoriei este însăși menirea ei: consolidarea unei familii normale, firești, în care rodul de copii devine el însuși o binecuvântare, așa cum citim chiar în Biblie (Luca, cap.1) despre cuplul Zaharia-Elisabeta: [COLOR=DarkRed] 24 Iar după aceste zile, Elisabeta, femeia lui, a zămislit și cinci luni s-a tăinuit pe sine, zicând: 25 Că așa mi-a făcut mie Domnul în zilele în care a socotit [COLOR=Magenta]să ridice dintre oameni ocara mea[/COLOR]. [COLOR=Black]Din păcate, la pucioși toate aceste învățături sunt acum răsturnate: copiii nu mai sunt considerați o binecuvântare, ci "[COLOR=Magenta]o rușinoasă dovadă vie a trăirii în păcat[/COLOR]".[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=Magenta] [/COLOR] |
MM: Citat după Vsovi:
[COLOR=blue][COLOR=magenta]Cuvantul lui Dumnezeu este sabia Duhului cu doua taishuri[/COLOR] care trebuie sa o luam asupra noastra ca sa poata spulbera Dumnezeu duhul rau din noi inshine... ca sa fim vii in veacul ce va sa fie, in veshnicie prin ascultare shi urmarea Domnului care ne carmuieshte prin mocirla asta shi prin padurea asta uscata a mortzii condusa shi stapanita de Pisi cu puishorii ei nimfomani shi hulpavi care miorlaie mereu sa-i satisfaci shi sa le plineshti voile zicand ca este spre sanatate shi imputernicire... [COLOR=red]deci cu ce i-am amagit? da exemple? arata prin ce?[/COLOR] ca asha pot sa spun shi eu despre tine: -ba tu ii amageshti caci insinuezi fara sa ai bunul simtz de a da macar un exemplu, un argument, ci eshti un lipitor insinuator de etichete?[/COLOR] [COLOR=black]Cu asta [COLOR=red]i-ai amăgit[/COLOR] pe cititori: [COLOR=black][COLOR=darkorchid](se pare ca te-ai facut proorocul lui ursi, sau avocatul, foarte bine, ai venit sa raspunzi dumneata in locul lui, deci ia sa vedem cu ce?)[/COLOR] [/COLOR] susținând cu fervoare [COLOR=darkorchid](dar dumneata cum sustzii ? :-) )[/COLOR], dar numai din sentiment și nu cu argumente [COLOR=darkorchid](ei asta-i buna, daca nu tzi-am dat argumente cat o bascula de 6 tone inseamna ca se pare ca scriu la păretzi)[/COLOR], că secta NIP nu e sectă [COLOR=darkorchid](poi sigur nu e secta, shi ti-o repet mereu ca poate ei pricepe ca nu eu te mint ci ei afla dumneata candva cine)[/COLOR]. Or, se vede de la o poștă că e sectă [COLOR=darkorchid](aici e foarte bine spus, de la o poshtă, shi apoi poshta shtim shi noi ce inseamnă)[/COLOR], însăși prin simplul fapt că și-au luat alt nume, pompos, prin care să se diferențieze de BOR [COLOR=darkorchid](nu e un nume pompos ci e Numele prevestit din scripturi, e numele proorocit, deci nu l-au luat ei ci e Nume de la Dumnezeu)[/COLOR]. Te anunț că acest nume nu exista oficial până prin 1993 chiar dacă mai era folosit din când în când, doar cu titlu simbolic. [COLOR=darkorchid](poi numele sa da dupa ce copilul se nashte, se leapada de satana gLumii asteia prin nashi, se curatzeshte, shi spala, se sfintzeshte shi se boteaza, e firesc daca mergi dupa invatzatura shi randuiala divina, de la Dumnezeu cel Adevarat, dupa sf Treime.)[/COLOR] Deci, până la 1993 nu putem vorbi de o sectă, ci de o mișcare centrifugă [COLOR=darkorchid](asta cine a mai inventat termenul asta din mishcarea circulară?, ca nu cred sa se fi invartit sf Verginica sau pucioshii dupa Dumnezeu ca doar ei n-au avut pile cum au unii ci au fost cu totzii oameni simplii din popor, dar mai mult decat aia simplii caci s+a dovedit ca aveau shi credintza dar shi curaj dar shi rabdare in smerenie pana la sfarshit, deci nicipedeparte nu erau ei simplii, ci plini de duh sfant)[/COLOR] . Când viteza centrifugă a devenit prea mare, s-a desprins și s-a proiectat în hău. [COLOR=darkorchid](i-auzi la ea ce mai explicatie fizicista, poi draga MM, dumneata numeshti hau ascultarea de Dumnezeu?, numeshti hau sa te lepezi de toate shi sa faci ce a cerut Dumnezeu? poi ce pentru unii e hau, socotesc ei ca e hau, pentru Dumnezeu care este Viatza shi Adevarul este Calea spre Rai... dar nu s-au desprins de BOR ci de Pisi shi nu pentru ca ea a inceput sa-i dea pe linghishpirpir ca sa-i arunce afara ci pentru ca inauntru, acolo sus, nu se intra decat cu haina de nunta, sa+tyi pun iara pe batranul acela? mai vrei odata sa te dai cu hilinta?)[/COLOR] Dar nu numai la prima vedere se observă că e sectă, ci și la o analiză amănunțită, de fond. [COLOR=darkorchid](poi care e analiza? citatele din Estera-Doamna sau din Ionela dogtoritza lui Pisi, sau din unii conferentiari ravnitori de titluri onorifice sa+shi faca o glorie anatemizand pe Dumnezeu? care sunt analizele, vorbeshti de ceva ce lipseshte cu desavarshire, ca daca ar fi nu se poate sa nu realizezi Adevarul, n-ai cum, decat daca singur vrei sa vrei sa fi orb shi smintit, cazand in sine pentru slava de la oameni)[/COLOR] Să luăm un singur exemplu. Toată lumea știe că în BOR sunt la mare cinste cele 7 Taine ale Bisericii. Ei bine, la pucioși nu mai există 7 taine! Unele au fost desființate (Căsătoria, și prin consecință, Botezul și Mirungerea) [COLOR=darkorchid](poi nu dumneata intuieshti ca Domnul il va scoate pe Stoica din iad, din sheol, pe sotzul sau logodnicul sf Verginica shi brusc acum pucioshii nu mai respecta casatoria sfanta, poi cum se poate sa fi chiar asha de inconsecventa in mersul tau centripet, poi daca ai shi intuit shi creyi ca daca ai intuit inseamna ce e minciuna sau e diabolic, poi felicitari ca ai intuit bine daca ai intuit bine ceva din ce va fi, ca doar greu era sa suspicionezi cate ceva bun...)[/COLOR] iar altele au fost schimonosite până la caricatură (Spovedania, Preoția)[COLOR=darkorchid] (nu zau, sa te Hirotoniseasca sfintzii trei Ierarhi o fi schimonosenie la unii shi caricatura la altzii, dar pentru necredincioshi Crucea e nebunie iar pentru altzii erezie)[/COLOR]. Singurele care au rămas practic la fel sunt Maslul și Împărtășania, cu observația că acestea sunt executate de preoți care nu au hirotonia canonică... Așa că putem spune că într-adevăr, [/COLOR][COLOR=blue][COLOR=magenta]Cuvantul lui Dumnezeu de la Pucioasa este sabia Duhului cu doua taishuri[/COLOR][COLOR=black] [COLOR=darkorchid](nu numai cel de la Pucioasa, ca scrie ca Duhul merge shi in alte locuri unde se cheama Numele Domnului, deci Cuvantul lui Dumnezeu in intregimea Sa, o cirta sau o iota curata shi bine pazita, intr+unul din aceshtia mici ai Mei, sabia Duhului este, caci asha este scris ca va fi shi este pentru cine voieshte shi asculta shi traieshte asha),[/COLOR] iar cu al doilea tăiș a retezat zdravăn din învățătura ortodoxă [COLOR=darkorchid](aici mintzi ca nu a retezat nimic ci persiflezi mereu sperand in ceva efecte de scena, ca or crede unii din scornicirile lui Pisi-Misi-rupi )[/COLOR], așa că din 7 Taine au mai rămas 4, dintre care 2 sunt ciungi de-a binelea... [COLOR=darkorchid](fireshte, dai in taine, dai in mine, dai in mine dai in tine, dai in fabrici shi uzine, in tractoare shi tzarani ca sa ne umplem de bani)[/COLOR] [/COLOR][/COLOR] [COLOR=black]Pentru a justifica în parte cele spuse mai sus, voi reproduce în continuare, ca [COLOR=red]exemplu[/COLOR] concret și pentru lectura ta particulară, un material care vorbește despre atitudinea pucioșilor față de căsătorie: [COLOR=darkorchid]nu exista exemple shi justificari, shi iti reamintesc ce spune batranul monah cu nasul roshu de la cele trei bube mici la sfarshit: ca am avut dovada shi n-ai sa mai potzi spune nimic in fatza sf Treimi... [/COLOR] [COLOR=darkorchid][/COLOR] [COLOR=darkorchid]poi nu de casatorie fug ei ci fiind un fel de calugarie dar shi cetate sfanta, unde exista shi oameni casatoritzi nu numai monahi, ei se straduie sa fuga de pacatele din casatorie pentru care abea de le vor ajunge lor shi celor sositzi la petrecere vin din cele 6 ciubere cu vin nou shi bun ca sa spele multzimea de pacate shi faradelegi din casatoriile aste gLumeshti ale malahienilor... ca asha a ajuns sfanta Taina matrimoniala... un acoperish pentru toata malahia shi desfranarea shi adulterul shi distractzia shi bordelul shi pornografia... apoi nici io nu-s mai bun chiar daca nu-s casatorit... sau sunt, nici nu mai shtiu ce statut mai am shi eu... un fel de cojcubbinajojustic ori asha cumva asha ca nu vorbesc ca shi cum ash fi io vrednic, ca shi io tot din iad viu, dar incerc sa viu... deshi parca tot in cele 6 iaduri ale mandriei ma sui shi nu in slavile senine ale lui Dumnezeu... ca nici cum nu gasesc cale shi o ratacesc mereu, deshi e simplu de tot:[/COLOR] [COLOR=darkorchid]nu mandrie shi slava de la oameni ci smerenie shi slava de la Dumnezeu cand va fi sa fie... shi bineintzeles neranirea aproapelui in conshtiintza lui... dar fara dragoste la nimic nu-mi foloseshte... shi intai pocaintza pentru ca imparatzia cerurilor s-a apropiat.[/COLOR] [/COLOR] |
Vsovi afirmă, fără nici o acoperire, că Dumnezeu vorbește astăzi nu numai la Pucioasa, ci și prin alte părți:
[COLOR=darkorchid]…nu numai cel de la Pucioasa, ca scrie ca Duhul [/COLOR][COLOR=fuchsia]merge shi in alte locuri[/COLOR][COLOR=darkorchid] unde se cheama Numele Domnului…[/COLOR] Dacă [COLOR=purple]“așa scrie”[/COLOR], era bine ca domnul Vsovi să vină și cu dovezi. Presupunând însă că are dreptate, înseamnă că avem de-a face cu o altă inconsecvență gravă a ideologiei pucioase, deoarece în alte locuri se exprimă o poziție complet diferită. Dacă Vsovi ar fi citit cu atenție [COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa [/COLOR], ar fi observat că “Dumnezeul de la Pucioasa” pretinde că [COLOR=fuchsia]nu se mai duce nicăieri, [/COLOR]ci numai la “Israelul” de la Pucioasa. Tot ce este exterior Noului Ierusalim al Pucioasei este denumit generic “[COLOR=fuchsia]lume[/COLOR]”, în care “Duhul” nu se mai duce. Iată trei texte doveditoare: [COLOR=blue]«Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc să mai dau învățătură[/COLOR][COLOR=blue]. Nu Mă mai duc nici la preoți, nici la împărați, nici la cei învățați, căci împărații M-au judecat, preoții M-au condamnat la moarte și lumea M-a batjocorit și M-a hulit și M-a scuipat. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]acum, am venit la tine, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să stau cu tine de vorbă. ( Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-03-1992)[/COLOR] [COLOR=fuchsia]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Pe unde Mă duc e numai amestecătură, numai spini, numai pământ moale, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu Mă mai duc, și stau cu tine, fiule, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit să-Mi iubesc poporul, și cu iubire să stau pe lângă el, că omul de azi zice că nu mai vin, dar iată-Mă cu tine, poporul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc, și stau cu tine[/COLOR][COLOR=blue] și suflu peste tine și te învăluiesc în sfatul Meu ceresc, în graiul Meu ceresc, ca să nu rămân fără tine, că toate dau să te apuce pe tine și să-ți fure lumina cea de la Mine, dar lumina este de la Mine, și nu-ți poate fura ție nimeni această lumină. (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 15-02-1995)[/COLOR] [COLOR=blue]Pace ție, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporule Israele[/COLOR][COLOR=blue]! Duhul rău nu are de unde să-ți dea ce-ți dau Eu, Domnul Dumnezeul tău. Pace ție îți dau, pace ție rostesc! Aceasta este cheia cu care descui duhul tău, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să intru în mijlocul tău și să-ți aștern cină de cuvânt și să mănânc cu tine, poporul Meu. Am venit și ți-am spus așa: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue], și toată bogăția Mea ție ți-o dau».[/COLOR][COLOR=blue] […] Israele, stai, tată, sub cortul Meu. Stai, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Israele[/COLOR][COLOR=blue], stai, și mănâncă la cina Mea și fii cuvânt din cuvânt, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiule Israele[/COLOR][COLOR=blue]. […] De aceea am spus: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue]».[/COLOR][COLOR=blue] (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-12-1995)[/COLOR] |
mariamargareta:
Vsovi afirmă, fără nici o acoperire,[COLOR=darkorange](asha este n-am acoperire ca cei ce o cauta pe asta vor sa-shi mushamalizeze pacatele shi interesele, eu am intr-acoperire)[/COLOR] că Dumnezeu vorbește astăzi nu numai la Pucioasa, ci și prin alte părți: [COLOR=darkorchid]…nu numai cel de la Pucioasa, ca scrie ca Duhul [/COLOR][COLOR=fuchsia]merge shi in alte locuri[/COLOR][COLOR=darkorchid] unde se cheama Numele Domnului…[/COLOR] Dacă [COLOR=purple]“așa scrie”[/COLOR], era bine ca domnul Vsovi să vină și cu dovezi. [COLOR=red](poi nu tzi le-am expus? nu tzi-am zis ca am umblat prin 5-6 biserici shi am constatat ca sunt pline de Duhul? vazut shi nevazut? ce dovezi ai vrea sa-tzi dau? poi ce eu umblu sa ma dezvinovatzesc, eu tzi-am expus din bucuria mea, iar daca crezi sau nu e treaba ta ca nici nu ma priveshte pe mine, dar Adevarul tzi l-am marturisit pentru tine ca sa nu cumva sa nu fi marturisit prin tacere minciuna ori lashitatea mea, ca shtiind ca sunt lash am preferat sa ma arat curajos, dar se shtie ca sund doar un iepurdre, un iepurdrash coconash ai fujuit de pe imaj shi te-ai dus colo-n sus intr-un hau mi te-ai ascuns, un dublau, caine rau tea gornit in drumul tau shi tzi-a dat de sapat balta buna de scapat, adica pamant moale)[/COLOR]Presupunând însă că are dreptate, înseamnă că avem de-a face cu o altă inconsecvență gravă a ideologiei pucioase, deoarece în alte locuri se exprimă o poziție complet diferită. [COLOR=green](ce inconsecventza? poi nu spune Domnul mereu ca nu pentru gLume se roaga, ca sa-l vada lumea, pentru cei din lume ca sa creasca prostiile din gLume ci pentru cei ce i-a dat Dumnezeu Lui, caci ai Tai erau Parinte shi mi i-ai dat Mie ca sa fie asha cum suntem Noi, ceva de genul asta... deci inconsecventza este in aprecierile shi interpretarile tale shi degeaba incerci mereu sa intorci ce te invatz eu ca sa nu mai faci, le intorci in capul meu ori in al Lui Dumnezeu... ca te faci de shi mai mare rushine, din pacate pentru tine, dar nu ma refer la rushinea de la oameni, de la lume, ci de rushinea aia cand se va rushina Domnul de amandoi cand v-a veni in slava Tatalui Sau caci v-a constata ca in loc sa ne iertam shi sa ne iubim, noi ne judecam shi ne mandrim... hulind mereu pe Dumnezeu)[/COLOR] Dacă Vsovi ar fi citit cu atenție [COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=darkorange](ai dreptate n-am citit cu atentzie ci am fusherlit din suficientza shi lene)[/COLOR][COLOR=darkorchid],[/COLOR] ar fi observat că “Dumnezeul de la Pucioasa” pretinde că [COLOR=fuchsia]nu se mai duce nicăieri, [/COLOR]ci numai la “Israelul” de la Pucioasa [COLOR=blue](aici iarashi inventezi, tzi-am spus ca e vorba de Rumania noastra, se mai duce ca este scris dar vrei sa demonstrezi iarashi ceva... vrei sa rupi painea in doua, dar painea nu se rupe ci se frange, este vorba de frangerea painii shi nu de ruperea ei cum te stradui mereu, shi a frant-o shi a dat-o lor, asha ceva este scris)[/COLOR] . Tot ce este exterior Noului Ierusalim al Pucioasei este denumit generic “[COLOR=fuchsia]lume[/COLOR]”, în care “Duhul” nu se mai duce [COLOR=red](poi Noul Ierusalim de la Pucioase are shi o fatza Tainica, reprezentand Lacashul sfant din Cer shi de pe Pamant al lui Dumnezeu cu sfintzii shi cu oamenii, deci la ce gLume sa se mai duca? cand Domnul ii cheama la El shi nu invers ca sa mearga oile la gLume, nu pentru asta a trimis sfintzii apostoli in lume ca sa devina oile shi mai pagane shi mai rele ci sa vina la pasune, la Calea-Adevarul shi Viatza, ca viatza lumii e moartea chiar daca omul se vede plin de viatza el nu shtie ca aia e moarte defapt, caci viatza omului e moartea iar cerul omului e iadul cu cele 6 iaduri ale cerului omului... deci pentru ce vrei sa ma pacaleshti shi sa faci pe cineva sa te creada, ca este scris "noi sau un inger din cer" shi este scris "nu datzi crezare oricarui duh ci cercetatzi duhurile daca sunt de la Dumnezeu" deci vezi dumneata cum iese eresul prin gura omului eretic? vezi dumneata ce este aia secta? caci barfa shi judecata altuia itzi inneghineaza ochiul tau Cel drept shi daca ochiul tau este intuneric atunci cu atat mai mult intunericului care este in tine... vai de neamul acela care cere semne shi minuni, dar findca ceri dovezi atunci este scris ca semnul lui Iona se va da lor, shi semnul lui iona este shi acesta: 3 zile mai sunt shi cetatea va fi distrusa... caci acest semn a dat Iona, asta a zis, asta a grait, asta a scris... sau mai poate fi talmacit shi ca trei zile cetatea Ierusalimului a fost moarta, dar dupa Trei zile a inviat Domnul din Mortzi, iar apoi a proorocit ca pe toate le va Innoi, "Noi le vom face pe toate"... deci daca vrei dovezi am sa-l pun iarashi pe batranul cu riduri shi cu nasul roshu de la bube shi cu privirea iscodind daca ai priceput ce a vrut sa zica).[/COLOR] Iată trei texte doveditoare: [COLOR=blue]«Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc să mai dau învățătură[/COLOR][COLOR=blue]. Nu Mă mai duc nici la preoți, nici la împărați, nici la cei învățați, căci împărații M-au judecat, preoții M-au condamnat la moarte și lumea M-a batjocorit și M-a hulit și M-a scuipat. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]acum, am venit la tine, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să stau cu tine de vorbă. ( Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-03-1992)[/COLOR] [COLOR=fuchsia]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Pe unde Mă duc e numai amestecătură, numai spini, numai pământ moale, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu Mă mai duc, și stau cu tine, fiule, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit să-Mi iubesc poporul, și cu iubire să stau pe lângă el, că omul de azi zice că nu mai vin, dar iată-Mă cu tine, poporul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc, și stau cu tine[/COLOR][COLOR=blue] și suflu peste tine și te învăluiesc în sfatul Meu ceresc, în graiul Meu ceresc, ca să nu rămân fără tine, că toate dau să te apuce pe tine și să-ți fure lumina cea de la Mine, dar lumina este de la Mine, și nu-ți poate fura ție nimeni această lumină. (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 15-02-1995)[/COLOR] [COLOR=blue]Pace ție, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporule Israele[/COLOR][COLOR=blue]! Duhul rău nu are de unde să-ți dea ce-ți dau Eu, Domnul Dumnezeul tău. Pace ție îți dau, pace ție rostesc! Aceasta este cheia cu care descui duhul tău, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să intru în mijlocul tău și să-ți aștern cină de cuvânt și să mănânc cu tine, poporul Meu. Am venit și ți-am spus așa: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue], și toată bogăția Mea ție ți-o dau».[/COLOR][COLOR=blue] […] Israele, stai, tată, sub cortul Meu. Stai, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Israele[/COLOR][COLOR=blue], stai, și mănâncă la cina Mea și fii cuvânt din cuvânt, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiule Israele[/COLOR][COLOR=blue]. […] De aceea am spus: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue]».[/COLOR][COLOR=blue] (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-12-1995)[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=magenta]cat de dulce graieshte [/COLOR][COLOR=darkorange]Dumnezeu![/COLOR] |
Cerul e iadul cu iadurile cerului...
Citat din Vsovi:
[COLOR=red]cerul omului e iadul cu cele 6 iaduri ale cerului omului... [COLOR=black]Oare cum trebuie înțeleasă această înșiruire de cuvinte? O soluție ar fi să creăm o paradigmă de ajutor, adică o parafrază simplificată de genul: [COLOR=Red]găina e pasărea cu cele 6 păsări ale găinii... [/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][COLOR=Red][COLOR=Black]Dar... tot nu se limpezește nimic. Să mai încercăm odată, dând totodată un caracter antonimic frazei: [COLOR=Red]pământul este raiul cu cele 7 raiuri ale pământului... [COLOR=Black]Tot tulbure rămâne, tot tulbure. Ar fi mai bine să ne lăsăm păgubași. Poate se îndură Vsovi și ne lămurește, presupunând că el în mod sigur știe la ce s-a gândit.[/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR] |
[COLOR=black]Entuziasmul lui Vsovi față de pucioshi nu mai are margini. În ultima lui postare (dar, sperăm, nu cea mai de pe urmă), Vsovi exclamă siderat:[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]cat de dulce graieshte [/COLOR][COLOR=darkorange]Dumnezeu![/COLOR] [COLOR=black]Ce l-a entuziasmat pe Vsovi așa de mult? Iată textele care l-au scos pur și simplu din minți:[/COLOR] [COLOR=blue]«Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc să mai dau învățătură[/COLOR][COLOR=blue]. Nu Mă mai duc nici la preoți, nici la împărați, nici la cei învățați, căci împărații M-au judecat, preoții M-au condamnat la moarte și lumea M-a batjocorit și M-a hulit și M-a scuipat. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]acum, am venit la tine, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să stau cu tine de vorbă. ( Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-03-1992)[/COLOR] [COLOR=red]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Pe unde Mă duc e numai amestecătură, numai spini, numai pământ moale, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu Mă mai duc, și stau cu tine, fiule, poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Eu am venit să-Mi iubesc poporul, și cu iubire să stau pe lângă el, că omul de azi zice că nu mai vin, dar iată-Mă cu tine, poporul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]în lume nu Mă mai duc, și stau cu tine[/COLOR][COLOR=blue] și suflu peste tine și te învăluiesc în sfatul Meu ceresc, în graiul Meu ceresc, ca să nu rămân fără tine, că toate dau să te apuce pe tine și să-ți fure lumina cea de la Mine, dar lumina este de la Mine, și nu-ți poate fura ție nimeni această lumină. (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 15-02-1995)[/COLOR] [COLOR=blue]Pace ție, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporule Israele[/COLOR][COLOR=blue]! Duhul rău nu are de unde să-ți dea ce-ți dau Eu, Domnul Dumnezeul tău. Pace ție îți dau, pace ție rostesc! Aceasta este cheia cu care descui duhul tău, [/COLOR][COLOR=fuchsia]poporul Meu[/COLOR][COLOR=blue], ca să intru în mijlocul tău și să-ți aștern cină de cuvânt și să mănânc cu tine, poporul Meu. Am venit și ți-am spus așa: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue], și toată bogăția Mea ție ți-o dau».[/COLOR][COLOR=blue] […] Israele, stai, tată, sub cortul Meu. Stai, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Israele[/COLOR][COLOR=blue], stai, și mănâncă la cina Mea și fii cuvânt din cuvânt, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fiule Israele[/COLOR][COLOR=blue]. […] De aceea am spus: «[/COLOR][COLOR=fuchsia]În lume nu Mă mai duc[/COLOR][COLOR=blue]».[/COLOR][COLOR=blue] (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 04-12-1995)[/COLOR] [COLOR=black]Laitmotivul care se pare că l-a[/COLOR][COLOR=black] electrizat pe Vsovi este unul și același: “ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ… nu Mă mai duc, și stau cu tine, fiule, poporul Meu [/COLOR][COLOR=black]” Dar cine este “fiul”? Și cine este “poporul Lui” ? Nimeni altul decât obștea sectară de la Pucioasa, auto intitulată “Noul Ierușalim”.[/COLOR] [COLOR=black]Drept este, că e “dulshe graieshte ashest Cuvhânt”, dar și tare, tare mincinos grăieshte. Adică, se contrazice fără nici o jenă: odată zice că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu se mai duce[/COLOR][COLOR=black], dar altă dată zice că [/COLOR][COLOR=fuchsia]se duce[/COLOR][COLOR=black], și tot așa. Spre exemplu, iată un text în care “Hristosul” de la Pucioasa promite că se va mai arăta și la alte “lucrări” de prin lume, dar într-un alt chip, aparte:[/COLOR] [COLOR=blue]“…Fiți atenți la viața voastră, că mulți vor îndrăzni ca să se facă prooroci și ca să proorocească, dar voi fiți cuminți, că Domnul Iisus Hristos [/COLOR][COLOR=fuchsia]se va mai arăta la altcineva[/COLOR][COLOR=blue], dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu în lucrarea aceasta[/COLOR][COLOR=blue], căci Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]în felul acesta nu va mai fi[/COLOR][COLOR=blue].” (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 12 noiembrie 1965)[/COLOR] Nu Mă duc… ba Mă duc! “ [COLOR=red]Eu nu Mă mai duc nicăieri pe pământ[/COLOR][COLOR=fuchsia]” …[/COLOR]ba nu…[COLOR=fuchsia] “ [/COLOR][COLOR=red]Mă duc într-un colț al pământului[/COLOR][COLOR=fuchsia]”[/COLOR]… iată doar câteva bolboroseli care se contrazic într-o manieră de-a dreptul stupefiantă: [COLOR=blue]“ Eu am încheiat. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă duc[/COLOR][COLOR=blue], că sunt însoțit de un ucenic care a venit în genunchi în fața Mea, să [/COLOR][COLOR=red]Mă duc într-un colț al pământului[/COLOR][COLOR=blue] să-Mi arate unele lucruri care s-au făcut fără voia Mea. Niște barbari strică biserica Mea, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă duc să-i nimicesc[/COLOR][COLOR=blue], prin rugăciunile unor profeți” (Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, 1/14 august 1973)[/COLOR] [COLOR=black]…dulshe graieshte ashest Chuvhânt… [/COLOR][COLOR=black]Miere sintetică… Aspartam, nu alta! …E-951![/COLOR] |
Rectificare
Rectificare pentru postarea #693. Pasajul:
[COLOR=red][COLOR=black][COLOR=Red][COLOR=Black][COLOR=Blue]Să mai încercăm odată, dând totodată un caracter antonimic frazei:[/COLOR] trebuie rectificat astfel: [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][COLOR=Red][COLOR=Black][COLOR=Blue] Să mai încercăm odată, dând totodată un caracter antinomic frazei: [COLOR=Black]Cu solicitarea de scuze pentru neatenție.[/COLOR] [/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR] |
Purcederea la Pucioși
[COLOR=purple]32. Misterele Pucioasei (XXVIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XVII:[/COLOR] Purcederea [COLOR=blue])[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=blue]1.[/COLOR] “Sfânta” Virginia și Sfântul Duh purced de la Sfânta Treime [COLOR=blue]“Tatăl iubește pe Fiul și Fiul iubește pe Tatăl, și [/COLOR][COLOR=#ff6600]vasul și Duhul vin de la Sfânta Treime[/COLOR][COLOR=blue]” (14 mai 1957)[/COLOR] [COLOR=blue]2.[/COLOR] De la Duhul Sfânt purcede atât Fiul, cât și (deopotrivă), Fiul și Tatăl [COLOR=blue]Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci [/COLOR][COLOR=fuchsia]prin acest cuvânt să înțelegeți pe[/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]și pe[/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl[/COLOR][COLOR=blue], adevăratul Dumnezeu. Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=fuchsia]prin care grăiește cuvintele[/COLOR][COLOR=blue] pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=fuchsia]se numește[/COLOR][COLOR=blue]: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul…” (10 mai 1972)[/COLOR] De aici rezultă: a) - Duhul Sfânt este gura lui Dumnezeu care grăiește Cuvântul; - Cuvântul purcede din gura Domnului, adică de la Duhul Sfânt. - Cuvîntul este Fiul lui Dumnezeu și Tatăl; Deci, Fiul și Tatăl purced de la Duhul Sfânt. b) - Duhul Sfânt este gura Domnului care grăiește Cuvântul, este gura lui Dumnezeu; - Cuvântul purcede din gura Domnului, adică de la Duhul Sfânt. - Fiul este Cuvântul; Deci, Fiul purcede de la Duhul Sfânt. Inutil de a mai adăuga că ambele variante par a fi perfect valabile, dar se exclud reciproc; peste toate acestea, amândouă sunt profund eretice. [COLOR=blue]3.[/COLOR] Alintul, răsfățul și toate cele ale firii, de la Domnul purced [COLOR=blue]“ Ce nu face Domnul pentru cei dulci ai Săi, pentru cei ascultători ai săi? Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]îi și ocrotește, îi și alintă, îi și răsfață[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cele ale firii tot din cele cerești purced[/COLOR][COLOR=blue], dar puțini ar înțelege aceste însușiri care sunt cerești și ele, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]din cele cerești purced[/COLOR][COLOR=blue]. Când un tată sau o mamă dulce își alintă copilul iubit, de unde purcede această iubire? [/COLOR][COLOR=fuchsia]De la Domnul purcede[/COLOR][COLOR=blue], măi copilul Meu cel dulce, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel alintat și cel[/COLOR][COLOR=fuchsia]răsfățat de Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue]..”(7/20 ianuarie 1991)[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]27 martie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
Definiții pucioase
[COLOR=purple]56. Misterele Pucioasei (LII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XXXVIII:[/COLOR] Definiții subtile și nostime [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Cyan]Partea I[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) [COLOR=blue]1. [/COLOR]Definiția focului: focul este foc [COLOR=blue]“Această lumânare este făcută din ceară, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]focul[/COLOR][COLOR=blue] care arde [/COLOR][COLOR=fuchsia]este foc[/COLOR][COLOR=blue]” (15 mai 1963)[/COLOR] [COLOR=blue]2. [/COLOR]Definiția ciorilor: ciorile sunt ciori [COLOR=blue]“ Și Domnul a zis: așa mănâncă, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]ciorile sunt ciori[/COLOR][COLOR=blue]” (16 aprilie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]3. [/COLOR]Definiția trenului: un șarpe cu ciocul de fier [COLOR=blue]“Copilașii Mei, un tren este un [/COLOR][COLOR=fuchsia]șarpe cu ciocul de fier[/COLOR][COLOR=blue] care duce mii de oameni pe spatele lui în toate părțile lumii, plini de tot felul de păcate, mândrie, răutăți și desfrâu, duce lucrarea lui antichrist.” (4 mai 1958.)[/COLOR] [COLOR=blue]4. [/COLOR]Definiția golului: “cel care lipsește” [COLOR=blue]“ Nu este, măi, nici unul dintre voi ca să simtă golul unui frate când este lipsă dintre voi, cum simt eu lipsa voastră, cu durere. Mă apasă, măi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]golul[/COLOR][COLOR=blue] vostru [/COLOR][COLOR=fuchsia]care lipsește[/COLOR][COLOR=blue] dintre cetele de sfinți” (17/30 aprilie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]5. [/COLOR]Definiția creștinilor: creștinii sunt români [COLOR=blue]“O, astăzi nu i se mai spune [/COLOR][COLOR=fuchsia]român la nimeni[/COLOR][COLOR=blue], decât celui [/COLOR][COLOR=fuchsia]creștin[/COLOR][COLOR=blue]. Poate să fie el german, indian, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă este creștin este român[/COLOR][COLOR=blue]. Pace poporului român. Pace ție poporul Meu” (7 ianuarie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]6.[/COLOR] Definiția binecuvântării “Domnului” : beton armat [COLOR=blue]“Nu te speria, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]binecuvântarea Mea e beton armat[/COLOR][COLOR=blue], dar dacă n-ai ieșit din ea” (27 noiembrie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]7. [/COLOR]O definiție eretică a Sfintei Treimi [COLOR=blue]“M-am uitat și am văzut chipul Domnului în soare și vorbește către mine glas puternic. Căci gura care grăia din soare, mă pătrundea la os. Zicea către mine: Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]acest cuvânt[/COLOR][COLOR=blue] să înțelegeți pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]și[/COLOR][COLOR=blue] pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl[/COLOR][COLOR=blue], adevăratul Dumnezeu. Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=blue] prin care grăiește cuvintele pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia] Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=blue] se numește: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul…” (10 mai 1972)[/COLOR] De aici rezultă: a) [COLOR=fuchsia]Cuvîntul[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR] și este totodată [COLOR=fuchsia]și Tatăl[/COLOR]; b) [COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR]; c) [COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR] care grăiește Cuvântul; dar Cuvântul ieșea din gura Verginicăi; deci gura Verginicăi era [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR]. d) Înseamnă că gura Verginicăi era Duhul Sfânt, căci Duhul Sfânt este gura lui Dumnezeu (vezi pct.c)) ; iar prin gura ei ieșea Cuvântul, adică Fiul (vezi pct.b)), dar și Tatăl (vezi pct.a)) e) Deci, atât Fiul cât și Tatăl ieșeau din gura Verginicăi, adică din Duhul Sfânt. f) Rezultă că atât Fiul, cât și Tatăl, purced din Duhul Sfânt, ceea ce este o erezie. [COLOR=blue]8. [/COLOR]O altă definiție a Sfintei Treimi: Tatăl este casa, Fiul este ușa, iar Duhul Sfânt este cheia ușii [COLOR=blue]“Dă-le de veste cum ai văzut: cum că ușa este Fiul, precum de multe ori am spus: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt ușa, cheia ușii este Duhul Sfânt și casa este Tatăl[/COLOR][COLOR=blue]. Și în casa Tatălui Meu, multe locașuri sunt…” (10 mai 1972)[/COLOR] Din felul cum este formulată definiția ar rezulta însă că sunt două case: o casă [COLOR=#ff6600]este Tatăl[/COLOR] și o casă [COLOR=#ff6600]este a Tatălui[/COLOR], iar “ [COLOR=#993300]în casa Tatălui sunt multe locașuri[/COLOR] “(v. [COLOR=#993300]Ioan 14,2[/COLOR]) pregătite pentru cei aleși. Împărăția lui Dumnezeu nu poate fi circumscrisă (interioară) lui Dumnezeu, pentru că atunci s-ar identifica cu o parte din însăși Ființa Lui. Ea este exterioară Lui, și tocmai de aceea s-a numit și “sânul lui Avraam”. Nici măcar lui Avraam ea nu-i este interioară, din motive asemănătoare, de aceea s-a zis “în sânul lui”. Cea mai propice analogie pentru Împărăția lui Dumnezeu, lucrată de pronia Sa, o constituie un prunc în brațele mamei sale. [COLOR=blue]9. [/COLOR]Definiția anafurei: trupul Domnului [COLOR=blue]“Și mai aduc la cunoștință: când se miruiește și se ia [/COLOR][COLOR=fuchsia]anafura[/COLOR][COLOR=blue], îi curge printre degete și calcă [/COLOR][COLOR=fuchsia]trupul Domnului[/COLOR][COLOR=blue] Iisus Hristos, care S-a junghiat în sfântul altar” (12/25 februarie 1973)[/COLOR] Cărțile de slujbă ne învață altceva: anafura se dă în locul Trupului Domnului (care este Sfântul Agneț), ca o mângâiere, celor care nu au avut pregătirea desăvârșită pentru a primi cu vrednicie Trupul Domnului. [COLOR=blue] 10.[/COLOR]Definiția sportului: cel mai mare idol [COLOR=blue]“…Feriți copiii de meciuri și de [/COLOR][COLOR=fuchsia]sport, că acesta este cel mai mare idol[/COLOR][COLOR=blue]. Vai de cel ce moare la acest idol, ascultând sau practicând! că nimeni nu-l va putea scăpa de cel mai rău loc din iad”. (20 noiembrie/3 decembrie 1973)[/COLOR] |
Definiții pucioase
[COLOR=purple]56. Misterele Pucioasei (LII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XXXVIII:[/COLOR] Definiții subtile și nostime [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Cyan]Partea a II-a [/COLOR] [COLOR=blue]11.[/COLOR]Definiția omizilor: omizile sunt poftele [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Omizile sunt poftele[/COLOR][COLOR=blue] care le poftește creștinul în viața sa.” (14 februarie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]12.[/COLOR]Definiția otrăvii: postul și rugăciunea [COLOR=blue]“Omizile sunt poftele care le poftește creștinul în viața sa. Stropiți cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]otravă, adică cu post și rugăciune[/COLOR][COLOR=blue]…” (14 februarie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]13.[/COLOR] Definiția morții: moartea este sfârșitul vieții [COLOR=blue]“ Căci Domnul îți va lua tot ce ai avut de la Sine, până ce și moartea se va lua de la tine, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]moartea e sfârșitul vieții[/COLOR][COLOR=blue], tată” (24 ianuarie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]14.[/COLOR] O altă definiție a morții: moartea este păcatul! [COLOR=blue]“…Copilașii Mei, să nu vină moartea peste voi. Ce este moartea? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Moartea este păcatul![/COLOR][COLOR=blue]...”[/COLOR] Această definiție pare mai serioasă decât precedenta, însă intră în conflict cu învățătura Sfintei Scripturi. Într-adevăr, aici se spune că “[COLOR=#993300]plata păcatului este moartea[/COLOR]”[COLOR=#993300]( Rom.6,23).[/COLOR]Dacă admitem ca adevărată definiția moartea este păcatul, rezultă prin silogism că plata păcatului este păcatul, ceea ce este absurd, deci inacceptabil. Rezultă că: ori temeiul scripturistic de la [COLOR=#993300]Romani 6,23[/COLOR] a fost formulat greșit, ori definiția dată de Verginica este defectuoasă. Desigur că orice creștin responsabil va respinge cu energie prima variantă și va clasa “definiția morții” ca fiind cel puțin infantilă. [COLOR=blue]15. [/COLOR]Trei definiții ale meciului: ce nu a fost pe vremea moșilor și strămoșilor; scamatorie; cel mai mare idol [COLOR=blue]“Ce e aceea meci? [/COLOR][COLOR=fuchsia]E ce nu a fost pe vremea moșilor și strămoșilor[/COLOR][COLOR=blue] voștri. Feriți-vă de acest cuvânt, meci. Feriți-vă de [/COLOR][COLOR=fuchsia]scamatorie[/COLOR][COLOR=blue]. Acesta este [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel mai mare idol[/COLOR][COLOR=blue] din vremurile voastre…”(9 martie 1977)[/COLOR] Multe sunt ele care n-au existat pe vremea moșilor și strămoșilor, dar acum sunt folosite din plin de către creștinii pucioși: și mașina mică, și telefonul mobil, și electricitatea, și computerele, și multe, multe altele. Despre niciuna nu s-a zis însă că este “meci” , sau “scamatorie”, sau “idol” și nu s-au pronunțat nici un fel de interdicții asupra lor. Curios lucru: definiția sportului, dată mai sus la poziția [COLOR=blue]10.[/COLOR] spunea același lucru: “sportul este cel mai mare idol“[COLOR=blue](20 noiembrie/3 decembrie 1973)[/COLOR]Aici apare o contradicție serioasă: orice meci este un sport; dar nu orice sport este un meci. În multe cazuri, aceste definiții intră într-o serioasă contradicție. [COLOR=blue]16.[/COLOR] Definiția naturii: aceasta care nu e cu Dumnezeu [COLOR=blue]“ Natură se cheamă [/COLOR][COLOR=fuchsia]aceasta care nu e cu Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și stă împotriva Duhului lui Dumnezeu și L-a alungat cum alungă un bogat pe un argat.”(10/23 iunie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]17.[/COLOR] Definiția cuvântului “amin”:amin înseamnă când pecetluire, când tăcere [COLOR=blue]“ Și “Amin” ce înseamnă? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Pecetluirea[/COLOR][COLOR=blue]. (25 decembrie 1974/7 ianuarie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] “ Amin, amin, amin. Fiule, cuvântul amin, amin, amin, ce înseamnă? Înseamnă [/COLOR][COLOR=fuchsia]tăcere[/COLOR][COLOR=blue]” (6/19 iunie 1978.)[/COLOR] Dicționarele spun însă cu totul altceva: Amin înseamnă o confirmare verbală de genul: Adevărat! sau Așa să fie! Această tălmăcire este regăsită, în sfârșit, într-o a treia definiție: [COLOR=blue]“Al patrulea ce vine? Amin. Ce înseamnă? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Așa să fie[/COLOR][COLOR=blue]…”(1 noiembrie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]18.[/COLOR] Curvia și mândria sunt niște doamne [COLOR=blue]“…Cel mai mărșav păcat, mândria. Este doamnă mare mândria în această lume. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Curvia și mândria sunt niște doamne[/COLOR][COLOR=blue]…” (28 august 1988 )[/COLOR] [COLOR=blue]19. [/COLOR]O definiție a Duhului Sfânt [COLOR=blue]“ Duhul Sfânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]este Dumnezeul [/COLOR][COLOR=blue]Sfintei Treimi [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel din vremea de sfârșit[/COLOR][COLOR=blue]” (26 decembrie 1990)[/COLOR] Altfel spus, Sfânta Treime are și ea câte un Dumnezeu pentru fiecare vreme. Cel din vremea de sfârșit este Duhul Sfânt, de unde deducem că în celelalte vremi Sfânta Treime are alt Dumnezeu (sau alți Dumnezei?!). O altă definiție a Duhului Sfânt, apărută în “Cuvânt” după tipărirea cărții, oferă o perspectivă pnevmatologică substanțial diferită: [COLOR=blue]“ Vă iau în Duhul Meu, în [/COLOR][COLOR=fuchsia]sânul Meu[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]aceasta înseamnă Duhul Meu[/COLOR][COLOR=blue], fiilor[/COLOR][…][COLOR=blue]” (30 august/12 septembrie 2007)[/COLOR] Cu alte cuvinte, “[COLOR=blue]Duhul este sânul Fiului.[/COLOR]” [COLOR=blue]20.[/COLOR] Definiția omului limbut: omul limbut are două limbi [COLOR=blue]“ Ferește-te de [/COLOR][COLOR=fuchsia]omul limbut[/COLOR][COLOR=blue], că acela [/COLOR][COLOR=fuchsia]are două limbi[/COLOR][COLOR=blue].” (7/20 aprilie1991)[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]16 iulie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=Cyan] [/COLOR] |
Biserica pucioșilor: o biserică necanonică
[COLOR=purple]102. Biserica pucioșilor: o biserică necanonică [/COLOR]
Canonul 35 Apostolic stabilește termenii în care o biserică poate fi considerată că își păstrează neștirbită autonomia eparhială: [COLOR=red]“Episcopul să nu îndrăznească să facă hirotonii în afara eparhiei sale, în cetățile și în satele care nu-i sunt supuse lui; iar de s-ar dovedi că a făcut aceasta fără încuviințarea celor care stăpânesc cetățile sau satele acelea, să se caterisească și ei și cei pe care i-a hirotonit.”[/COLOR] Semnificația simplificată a acestui canon constă în delimitarea strictă a atribuțiilor de conducere ale episcopilor numai la eparhia proprie. În acest sens, niciun episcop nu are dreptul să se amestece în treburile bisericești ale altei eparhii. Faptul că în canon nu se specifică decât preocuparea pentru actul special al hirotoniei nu trebuie înțeles ca un aspect restrictiv. Dimpotrivă, particularizarea indică tocmai faptul că, odată ce restricția se aplică celei mai importante slujiri episcopale ( hirotonia de noi preoți), ea este valabilă in extenso tuturor ceorlalte slujiri. Într-adevăr, toate celelalte slujiri (chiar și sfințirea de biserici, făcută prin delegație) se pot atribui sau aparțin de drept și preoților, nu numai episcopilor, pe când hirotonia este un drept exclusiv al episcopilor. Particularizând restricția explicită doar la hirotonie, canonul 35 Apostolic face o implicită generalizare la toate slujirile care îi aparțin de drept episcopilor. Acest lucru este observat și întărit de canonul 2 de al Sinodul al II-lea Ecumenic, care se referă explicit la autonomia ierarhilor și a unităților bisericești: [COLOR=red]Episcopii puși peste o dieceză, să nu se întindă [/COLOR][COLOR=red](treacă) asupra bisericilor din afara hotarelor lor, nici să nu tulbure bisericile, ci potrivit canoanelor, […]. Iar nechemați, episcopii să nu treacă peste dieceza lor pentru hirotonie sau pentru alte oarecari (lucrări de cârmuire bisericească) cârmuiri bisericești. Păzindu-se însă canonul stabilit mai înainte privitor la chivernisiri, este clar că cele privitoare la fiecare eparhie le va cârmui sinodul eparhiei (hotărâte) la Niceea. […][/COLOR] Așadar și acest canon legitimează privilegiile pastorale ale episcopilor din capitalele diecezelor. Evenimentul din decembrie 1991 de la Pucioasa, prin care un episcop din eparhia Clujului a “sfințit” o biserică la Glodeni-Pucioasa, în eparhia Târgoviștei, se încadrează perfect în categoria contraveniențiilor sancționate de acest canon. Într-adevăr, nu exista la data zidirii “bisericii” de la Glodeni-Pucioasa nici o hotărâre sinodală a eparhiei Târgoviștei, care să valideze această inițiativă subterană a liderilor pucioși, la care a subscris, din pură naivitate, și episcopul Irineu. Însăși zidirea propriu-zisă a locașului de cult a stat sub semnul diletantismului, al lucrului făcut în pripă și pe ascuns, și, ceea ce este cel mai grav, al fraudei. Într-adevăr, autoritățile locale au fost mințite cu bună știință și cu acte în regulă, cu promisiunea că noua cădire pentru care se ceruseră aprobările legale de construire va fi exclusiv un centru de creație artistică, pe profil de artă plastică bisericească. Abia când lucrările au fost terminate, scopul pucioșilor a fost dat pe față peste noapte, adică în noaptea când ei au instalat pe neașteptate o cruce aurită, în vârful clădirii. Atunci s-a dat pe față minciuna: nu era vorba de nici un atelier de creație, ci de o nouă și originală “Biserică”. Trecem mai repede peste amănuntul că linia arhitectonică nu respecta absolut deloc nici erminia clasică ortodoxă, nici canoanele care prevăd existența spațiilor distincte denumite pronaos, naosși altar. Ceea ce era deosebit de grav era încălcarea nonșalantă a canoanelor arătate mai sus, după ce autoritățile locale fuseseră destul de ingenios duse de nas. Pucioșii au primit pentru gestul lor fraudulos o consistentă amendă de la Primărie, pe care au plătit-o fără să crâcnească, și chiar bucuroși, odată ce s-au văzut “cu sacii în căruță”. Pucioșii mai pretind uneori (când au de-a face cu o vizită ceva mai simandicoasă) că cei trei “preoți” (Ilie Bunea, Spiridon Șerban și Nicolae Nedelcu) cu care s-au început slujbele în acea biserică, sunt hirotoniți canonic, adică de un episcop. De cele mai multe ori însă, ei sugerează că “hirotonia “ celor trei s-a făcut “mai presus de fire”, adică prin ungere nevăzută de sus, cu “har de la Duhul Sfânt”. Presupunând însă că “cei trei mușchetari” au primit o hirotonie “validă”, adică de la un episcop al B.O.R., nu putem să nu ne ațintim atenția tot spre episcopul Irineu, căci el este singurul episcop care s-a perindat pe la Pucioasa prin acele vremuri. Să-i fi hirotonit Irineu în taină pe cei trei? Greu de crezut, îndată ce el s-a lepădat și de această acuză, așa cum s-a lepădat și de Pucioasa, atât în 1993, cât și mai târziu, în câteva rânduri. Dar chiar dacă ar fi făcut-o, “hirotonia” respectivă ar încălca la rândul ei același canon 35 Apostolic, care o invalidează ca fiind ilegală. Desigur că, cei mai riguroși se întreabă în sinea lor: de ce n-a fost caterisit Irineu Bistrițeanul? Foarte simplu. În primul rând, pentru că la acea vreme eparhia Târgoviștei era vacantă, deci exista “un vid de putere” pe plan local, iar Irineu nu avea cui să i se adreseze în mod direct ca să obțină o eventuală aprobare. În al doilea rând, episcopul Irineu a recunoscut public faptul că a greșit intrând într-o eparhie străină, iar în Biserica noastră îndelung răbdătoare și iertătoare, o faptă recunoscută cu părere de rău este ca și iertată. În al treilea rând, aspectul punitiv al canonului nu trebuie înțeles ad litteram decât dacă se observă caracterul intențional și de rea voință a celui care a greșit, precum și consecvența aceluia în a susține că faptele sale sunt perfect valide. Dar de ce n-au fost caterisiți “cei trei mușchetari de la Pucioasa”? Biserica oficială a preferat să creadă că este vorba de o farsă, și nu de o însușire reală a statului de “preot” de către cei trei. A-i caterisi pe cei trei ar fi echivalent cu a recunoaște că – măcar pentru o scurtă perioadă de timp – ei au fost preoți în adevăratul sens al cuvântului, ceea ce se pare că B.O.R. a respins dintotdeauna. Așadar, Biserica a preferat să considere că “cei trei preoți” nici măcar n-au existat vreodată, chiar dacă la Pucioasa s-au jucat non-stop mai multe scenete, în care trei cabotini primiseră exact aceste roluri. Partea hazlie – dacă n-ar avea ceva tragic în ea – abia urmează. Cei trei “preoți” au devenit între timp “episcopi”, dar fără a renunța nici la rangul de preoți, nici la veșmintele lor preoțești (întotdeauna albe, patriarhale), pe care le poartă în continuare cu nedisimulată mândrie. Cine i-a făcut episcopi? Aici era nevoie de cel puțin doi episcopi, nu numai unul, ca să-i hirotonească, pentru că așa prevăd canoanele. Or, pe vremea avansării lor în grad, pe la Pucioasa nu mai trecea nici un episcop, nici măcar în vizită turistică! Teza “ungerii” lor de sus , cu ulei șfânt din cer, a fost din nou acreditată, și mai dăinuie și astăzi printre cei mai “credincioși” dintre cei pucioși. [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca [/COLOR] [COLOR=purple] 29 martie 2009[/COLOR] [COLOR=purple] …………………………………………………………………[/COLOR] |
[COLOR=#ff0000]“Episcopul să nu îndrăznească să facă hirotonii în afara eparhiei sale, în cetățile și în satele care nu-i sunt supuse lui; iar de s-ar dovedi că a făcut aceasta fără încuviințarea celor care stăpânesc cetățile sau satele acelea, să se caterisească și ei și cei pe care i-a hirotonit.”[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000]Episcopii puși peste o dieceză, să nu se întindă (treacă) asupra bisericilor din afara hotarelor lor, nici să nu tulbure bisericile, ci potrivit canoanelor, […]. Iar nechemați, episcopii să nu treacă peste dieceza lor pentru hirotonie sau pentru alte oarecari (lucrări de cârmuire bisericească) cârmuiri bisericești. Păzindu-se însă canonul stabilit mai înainte privitor la chivernisiri, este clar că cele privitoare la fiecare eparhie le va cârmui sinodul eparhiei (hotărâte) la Niceea. […][/COLOR] poi draga MM, u se vede clar ca aici e vorba de conflict? de un posibil conflict intre mai marii locului? nu se vede clar ce e voie daca exista incuvintzarea mai marilor locului, deci sa nu se treaca pe dedesubt sau pe deasupra iscand conflicte shi nemultzumiri, deci granitzele prevazute sunt intre biserici ale aceluish Dumnezeu, ce tzin de aceiashi randuiala de sus, granitzele fiind prevazute prin comunul acord intre maimari, ca o buna randuiala.... dar dumneata insashi spui ca era vacant scaunul de stapanire asupra bisericilor, deci cu cine sa nu se fi intzeles un inalt ierarh bisericesc? cu cine sa fi intrat in conflict? MM:"Desigur că, cei mai riguroși se întreabă în sinea lor: de ce n-a fost caterisit Irineu Bistrițeanul? Foarte simplu. În primul rând, pentru că la acea vreme eparhia Târgoviștei era vacantă, deci exista “un vid de putere” pe plan local, iar Irineu nu avea cui să i se adreseze în mod direct ca să obțină o eventuală aprobare." deci nu numai ca nu a incalcat canoanele respective ci tocmai ca s-a ocupat de ei ca maimare, caci era de datoria cuiva sa nu lase de izbelishti acea cetate, acea Eparhie, deci nu numai ca nu a greshit ci dincontra ca a procedat exact cum ar fi trebuit... deci "barfa shi procesul" inqizitorial este absurda... caci asha se cadea, cineva sa mearga shi sa se ocupe de credincioshi... deci niciintr-un caz nu a greshit, caci daca sheful tau moare shi turma este in pericol sa se risipeasca, atunci daca cineva din alta eparhie, tot al lui Dumnezeu vine ca sa hirotoniseasca preotzi or sa se ocupe de cele ale lui Dumnezeu este o plinire a poruncii shi nicidecum incalcarea ei... [COLOR=blue]"7. [/COLOR]O definiție eretică a Sfintei Treimi [COLOR=blue]“M-am uitat și am văzut chipul Domnului în soare și vorbește către mine glas puternic. Căci gura care grăia din soare, mă pătrundea la os. Zicea către mine: Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci prin [/COLOR][COLOR=fuchsia]acest cuvânt[/COLOR][COLOR=blue] să înțelegeți pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]și[/COLOR][COLOR=blue] pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tatăl[/COLOR][COLOR=blue], adevăratul Dumnezeu. Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=blue] prin care grăiește cuvintele pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este[/COLOR][COLOR=fuchsia] Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue]. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sfîntul Duh[/COLOR][COLOR=blue] se numește: [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR][COLOR=blue]. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul…” (10 mai 1972)[/COLOR] De aici rezultă: a) [COLOR=fuchsia]Cuvîntul[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]Fiul lui Dumnezeu[/COLOR] și este totodată [COLOR=fuchsia]și Tatăl[/COLOR]; b) [COLOR=fuchsia]Fiul este Cuvântul[/COLOR]; c) [COLOR=fuchsia]Sfântul Duh[/COLOR] este [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR] care grăiește Cuvântul; dar Cuvântul ieșea din gura Verginicăi; deci gura Verginicăi era [COLOR=fuchsia]gura lui Dumnezeu[/COLOR]. d) Înseamnă că gura Verginicăi era Duhul Sfânt, căci Duhul Sfânt este gura lui Dumnezeu (vezi pct.c)) ; iar prin gura ei ieșea Cuvântul, adică Fiul (vezi pct.b)), dar și Tatăl (vezi pct.a)) e) Deci, atât Fiul cât și Tatăl ieșeau din gura Verginicăi, adică din Duhul Sfânt. f) Rezultă că atât Fiul, cât și Tatăl, purced din Duhul Sfânt, ceea ce este o erezie. [COLOR=blue]8. [/COLOR]O altă definiție a Sfintei Treimi: Tatăl este casa, Fiul este ușa, iar Duhul Sfânt este cheia ușii [COLOR=blue]“Dă-le de veste cum ai văzut: cum că ușa este Fiul, precum de multe ori am spus: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt ușa, cheia ușii este Duhul Sfânt și casa este Tatăl[/COLOR][COLOR=blue]. Și în casa Tatălui Meu, multe locașuri sunt…” (10 mai 1972)[/COLOR] Din felul cum este formulată definiția ar rezulta însă că sunt două case: o casă [COLOR=#ff6600]este Tatăl[/COLOR] și o casă [COLOR=#ff6600]este a Tatălui[/COLOR], iar “ [COLOR=#993300]în casa Tatălui sunt multe locașuri[/COLOR] “(v. [COLOR=#993300]Ioan 14,2[/COLOR]) pregătite pentru cei aleși. Împărăția lui Dumnezeu nu poate fi circumscrisă (interioară) lui Dumnezeu, pentru că atunci s-ar identifica cu o parte din însăși Ființa Lui. Ea este exterioară Lui, și tocmai de aceea s-a numit și “sânul lui Avraam”. Nici măcar lui Avraam ea nu-i este interioară, din motive asemănătoare, de aceea s-a zis “în sânul lui”. Cea mai propice analogie pentru Împărăția lui Dumnezeu, lucrată de pronia Sa, o constituie un prunc în brațele mamei sale." [COLOR=green]pe langa o "logica" shi o "demonstrare" foarte ciudata a eresului, ma intreb cum de nu este clar unde "bate" Domnul cand a grait prin sf Verginica:[/COLOR] poi: 1)cine este gura care striga in pustie? 2)cine este Usha? shi Cine este cheia? 3)ce este acela un prooroc al lui Dumnezeu, shi ce inseamna prooroc, sau ventriloc, sau cum vretzi sa numitzi pe cineva care graieshte Cuvintele altuia, in locul altuia, trimis de altul... dar nu orishicine, caci proorocii Domnului sunt intru Dumnezeu... 4)shi deshi Fiul este mai mic ca Tatal shi mai mare ca Duhul, totushi pentru ce anume cele greshite Fiului Omului se vor ierta dar cele greshite impotriva Duhului Sfant nu se vor ierta lor... deci raspunsurile la aceste intrebari demonstreaza temeinicia Cuvintelor Domnului date prin sf Verginica shi niciintr-un caz eresul... ori alte acuzatzii neintemeiate... cum ar fi calcarea canoanelor ori altele asemenea... cand se shtie ca Legea shi proorocii este pentru cel rau shi necredincios iar pentru cel credincios shi drept nu mai este alta lege decat decat Legea Harului, porunca cea noua... a urmarii lui Dumnezeu spre desavarshire shi inviere, deci cine nu crede, deja a shi fost judecat, darmite atunci cel ce judeca, osandeshte, minte, inshala, pierde... "prin Lege am murit fatza de Lege ca sa vietzuiesc lui Hristos" (sf ap Pavel care astfel a trecut de la rautate shi necredintza la iubire shi credintza in Dumnezeu) |
shi sa shtii draga MM ca daca ai sa shashai mereu din lipsa de argumente, s-ar putea sa te autoconvingi ca eshti shtirba shi ca trebuie sa mergi la dentist, iar dentistul negasind altceva de scos s-ar putea sa-tzi scoata tocmai maseaua de minte...
"de la Minte atarna..." cele ale inimii, ale omului, ale firii, ale hotararii, ceva de genul asta parca ne spunea Trambitza nr 3 (par prooroc Arsenie Boca) "4. Atentie la minte în timpul rugãciunii, gura zice dar mintea e la plimbare. Paza mintii: cu ce e ocupatã si pãtatã mintea, cu aceea vã prezentati la judecatã." |
shi sa shtii draga MM ca daca ai sa shashai mereu din lipsa de argumente, s-ar putea sa te autoconvingi ca eshti shtirba shi ca trebuie sa mergi la dentist, iar dentistul negasind altceva de scos s-ar putea sa-tzi scoata tocmai maseaua de minte...
"de la Minte atarna..." cele ale inimii, ale omului, ale firii, ale hotararii, ceva de genul asta parca ne spunea Trambitza nr 3 (par prooroc Arsenie Boca) "4. Atentie la minte în timpul rugăciunii, gura zice dar mintea e la plimbare. Paza mintii: cu ce e ocupată si pătată mintea, cu aceea vă prezentati la judecată." (am repetat ca iar s-au strecurat && din pricina ca m-am grabit cand am citat shi n-am dat preview/vizualizare la copy-paste) |
Citat după vsovi:
[COLOR=Blue]"Iar nechemați, episcopii să nu treacă peste dieceza lor pentru hirotonie sau pentru alte oarecari (lucrări de cârmuire bisericească) cârmuiri bisericești. Păzindu-se însă canonul stabilit mai înainte privitor la chivernisiri, este clar că cele privitoare la fiecare eparhie le va cârmui sinodul eparhiei (hotărâte) la Niceea. […] [COLOR=RoyalBlue] poi draga MM, u se vede clar ca aici e vorba de conflict? de un posibil conflict intre mai marii locului?"[/COLOR][/COLOR][COLOR=RoyalBlue] [COLOR=Black]Nu dragă Vsovi, nu e vorba de nici un conflict, e vorba de o restricție clară, care spune ca fiecare episcop să stea locului în pătrățica lui și să nu-și vânture poalele anteriului prin eparhii străine; nu de alta, dar nu e frumos să-i lași pe ai tăi de pripas și să te duci ca să faci ordine pe aiurea. Și mai zice ceva și de sinodul eparhiei, adică episcopul nu e chiar de capul lui, se mai consultă (de regulă) și cu alți frați mai mici ai lui.[/COLOR] [/COLOR] |
Nedumeririle lui Vsovi:
Vsovi a început să aibă nedumeriri, de unde până acum el le shtia pe toate, shi la toți le dădea lecții de religie shi mutări în plic. El se întreabă cu vsovicească candoare:
[COLOR=Red]4)shi deshi Fiul este mai mic ca Tatal shi mai mare ca Duhul, totushi pentru ce anume cele greshite Fiului Omului se vor ierta dar cele greshite impotriva Duhului Sfant nu se vor ierta lor... [COLOR=DarkRed]Foarte simplu: pentru că Fiul [COLOR=Red]nu[/COLOR] este mai mic ca Tatăl și [COLOR=Red]nici[/COLOR] mai mare ca Duhul. Acelea pe care se bazează nedumerirea lui Vsovi sunt două erezii vsoviceshti, combinate meshteshugit în aceeashi frază.[/COLOR] [/COLOR] |
[COLOR=Blue]Citat din Vsovi:[/COLOR]
[COLOR=Red]shi sa shtii draga MM ca daca ai sa shashai mereu din lipsa de argumente, s-ar putea sa te autoconvingi ca eshti shtirba shi ca trebuie sa mergi la dentist, iar dentistul negasind altceva de scos s-ar putea sa-tzi scoata tocmai maseaua de minte...[/COLOR] [COLOR=Blue]Se vede că (tot din lipsă de argumente), Vsovi a trecut la atac la persoană, vrea să-mi scoată totzi dintzii din gură, ca să nu mai vorbesc împotriva pucioshilor lui dragi shi scumpi. Nu mor caii când vor câinii... așa zice o vorbă den betrâni...[/COLOR] |
Gura Vorbitoare Care vorbea din Soare
[COLOR=blue]Alte nedumeriri ale lui Vsovi:[/COLOR]
[COLOR=green]pe langa o "logica" shi o "demonstrare" foarte ciudata a eresului, ma intreb cum de nu este clar unde "bate" Domnul cand a grait prin sf Verginica: [/COLOR][COLOR=black]O fi ciudată "demonstrarea" pentru unii care nu prea le au cu logica matematică, dar poate e clară pentru alții. Aici e vorba de două guri, care amândouă vorbesc Cuvântul lui Dumnezeu: 1. Gura lui Dumnezeu, care vorbește din Soare, așa încât "[/COLOR][COLOR=red]o pătrunde pe Verginica până la os[/COLOR][COLOR=black]": 2. Gura Verginicăi, care le vorbește creștinilor, Verginica fiind atunci adormită (?) zice-se în somn profund, fără vise. Apoi se adaugă, în Cuvântul de la Pucioasa:[/COLOR] [COLOR=black] “[/COLOR][COLOR=blue]Iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]gura Lui[/COLOR][COLOR=blue] prin care grăiește cuvintele pe care voi le auziți [/COLOR][COLOR=fuchsia]este Sfântul Duh[/COLOR][COLOR=blue].” [/COLOR][COLOR=black]Deci, care gură? mai precis care dintre ele? Că amândouă (cică) vorbeau Cuvântul…[/COLOR] |
Domnul Pucioasei vorbește din Soare în gura mare
[COLOR=black]Desigur că erezia la care mă refeream era cea legată de purcedere. Dar pentru cineva care crede în gura mare că Domnul are gura în Soare și că Tatăl e mai mare decât Fiul, iar Fiul e mai mic decât Tatăl, dar o leacă mai mare decât Duhul Șfânt Delapucioasa, chestia asta cu purcederea e mai greu de sesizat, dacă nu chiar imposibil.[/COLOR]
|
Citat:
probabil ca atunci sf Ioan Botezatorul, care era plin de Duhul sfant de la inchinarea preasfintei Marii, de pe cand se afla saracutzul in burtica maicii Sale, deci probabil ca sf Ioan Botezatorul era un mincinos din moment ce spunea ca el nu este vrednic sa-i dezlege incaltzamintea Mielului ce a venit sa ridice pacatele Lumii... deci probabil ca era mai mare ca Hristos dar mintzea... domnule nu exista Egalitate in sf Treime ci egalitatea se refera doar la faptul ca Toate Cele Trei Puteri sunt un Dumnezeu, deci se refera ca Dumnezeu este shi Tatal, shi Fiul shi Duhul Sfant, deci sunt vrednici de ascultare... shi urmare... dar sfanta Ierarhie, Tainica shi iubitoare este, Tatal (+Maica asha ca shi un Dumnezeu) apoi Fiul apoi Duhul shi apoi Maica asha ca un om shi apoi sfintzii cu arhanghelii shi apoi poporul dreptcredincios cu ingerashii... deci erezia este in mintzile unora care au interpretat defectuos scripturile shi pe sfintzii parintzi iar Cuvantul lui Dumnezeu nu-L i-a in seama, caci Cuvantul lui Dumnezeu este Prima shi a doua Putere Cereasca dar shi a Treia daca vorbeshte prin sfintzi sfintzitzi shi prooroci shi dreptzi, prin viatza lor de pocaintza shi smerenie... deci draga MM eu am nedumeriri doar referitoare la faptul ca prea ma rabda Dumnezeu deshi sunt plin de pacatoshenie shi dulceatza shi gLume, shi ma mir cum imi lasa gura asta ca a unui pui de vipvip-era... ca sa vorbesc mereu pentru sl de sine shi sl de la oameni... ca un sportiv cascador shi dribleur adica un fel de jongleur scamator... ce culege scame de pe altzii cand pe hainele sale sunt pete mari de pacura gata oricand sa ia foc... un foc care nu e foc asha cum la lumanare e foc... caci focul de la pacura nu arde ci te vei chinui cum spune CLD merau... deci vezidumneata cum apere ereesul? "noi sau un inger din cer" "alta evenghelie" "nu datzi crezare oricarui duh ci cercetatzi daca este de la Dumnezeu"... shi cui i s-a dat putere sa fulgere shi sa tune shi sa arunce afara pe eretici, sectantzi shi pacatoshi.... dar degeaba vorbesc fiindca dumneata nu iei aminte la batranul monah cu 3 bube roshii pe nas shi cu privirea iscoditoare daca ai priceput shi care tzi-a aratat doezile pe care le cautzi mereu... deci mai asculta odata te rog... http://video.crestinortodox.ro/Cuvan...-20001588.html shi a explicat Dumnezeu ce este ala trenul... shi asha poate ai sa te bucuri shi dumneata, ca o mironositza, Dumnica dimineatza... cand va fi sa fie... ca altfel tare ma nelinishtesc pentru tine... ca poate shi din pricina mea eshti atat de invershunata... |
...
Citat:
|
Citat:
poi nu tzi-am aratat unde se scrie? nu tzi-am dat argumente cat o bascula de 6 tone? poi dumneata ai citit ce am scris sau eshti doar un bodiguard de la paza shi ordinea fatzarniciei, a renovarii fatzadelor la interior shi exterior shi la aurirea clopotnitzelor shi cupolelor din splendida biserica unde se va autointrona antichrist? adica un tip asemenea organului din actuala politzie shi fosta militzie shi securitate... poi ce taram iluzoriu aperi dumneata? incerci sa-i fereshti pe creshtini de Calea-Adevarul ca sa nu mai ajunga la Viatza? sau ai cazut shi dumneata in plasa jidoveasca, aia care au intins-o mereu, cu secta, cu eresul, ca punandu-L pe Dumnezeu intre doi talhari au incercat sa-L faca sa taca, sa nu-L mai ia gLumea in seama, sa-L compromita... dar Domnul din talharul ce a recunoscut adevarul, ce s-a pocait shi a crezut cand pana shi unii din ucenici il parasisera a facut un sfant shi a impartzit cu el Crucea Sa, caci in ziua urmatoare l-a ridicat in Rai pe talhar... deci iata cum au intrat in Rai talharii shi criminalii shi desfranatele inaintea fiilor imparatziei... shi multzi dintre ei mai intra shi astazi tot asha ca acum 2000 de ani... pentru ca ei s-au pocait de faradelegile lor shi de faptele lor shi s-au smerit shi au crezut pana la sfarshit... deci tzi-am dat argumente ca nu e vorba de alte scripturi, alte inventzii, nu e vorba de erezii ci se pare ca nici dumneata nu prea pricepi ce scriu sfintzii parintzi, dar faci apel la echilibru, la pace, la ascultare... poi in ce? in minciuna? in nedreptate? in osandire? in desfranare? de ce va place sa-i facetzi mereu lui Pisi? lasatzi pisoiashii sa mearga shi sa se alipeasca de Dumnezeu, de ce va nelinishteshte mereu cand vedetzi ca unii ar putea crede Adevarul? Nu tzi-am aratat ca exista aceasta sf ierarhie? poi Fiul pentru ce a facut voia Tatalui? poi pentru ca se considera ca este mai mic decat Tatal, de aia shi pentru ca a ascultat, iar sf Ioan Botezatorul de ce s-a temut sa-L boteze pe Maimarele Sau? deshi era plin de Duh Sfant... poi pentru ca proorocul "shi mai mult decat un prooroc" era mai mic decat Fiul shi Cuvantul lui Dumnezeu ca ierarhie deshi avea statut de Arhanghel... dar aceasta egalitate de care vorbesc sfintzii parintzi este aceea ca trebuiesc socotite Toate cele Trei puteri, Acelashi shi Unul Dumnezeu... dar ascultarea se face de catre cel mic a celui mai mare... in cadrul sfintei ierarhii Divine, dar nu este asha o tiranie shi o rautate, ci spune shi Fiul ca nu tzine de Fiul ci Tatal hotareshte, ca de sus sunt lasate, shi ca Tatal da aceste mariri ierarhice, caci fiilor lui Zevedei, chiar daca au suferit shi au murit ca shi Hristos, totushi nu li s-a promis shi aceiashi inaltzare ierarhica ca altora ce vor shedea impreuna cu Fiul Omului, atunci cand s-au aratat ei capabili de astfel de urmare jertfelnica... "Tu chiar crezi ca cineva te invata de rau?" intrebarea asta pune-o shi tzie mereu cand te referi la Cuvantul lui Dumnezeu... shi ai sa gaseshti repede cine sunt cei care cu adevarat te invatza la rele... dar cand cautzi sa te numeri shi pe tine, ca sa nu patzeshti ca shi nastratin hogea care magarul pe care statea nu-l numara shi cand se dadea jos erau totzi iar cand se urca pe magar lipsea unul, shi nu shtia de ce shi iar o lua de la inceput... shi a tot numarat mereu... ca de aia au shi inventat arabii cifrele alea... iar acum vor sa ne puna numar unii scamatori din gLume, poate ca sa nu mai fie nevoitzi sa ne numere mereu... dar asha vor veni, din casa in casa, ca la un recensamant, ca sa ne invoim shi sa semnam ca sa-l introneze pe antichrist, ca sa-l primim sa se autointroneze cu participarea patriarhului, care atunci cand il va recunoashte, antichristul desconspirat il va ucide... shi oamenii daca vor semna le va da bunastare peste bisericile peste care s-a intronat antichristul, dar ne invatza sfantul Lavrentzie ca sa nu intram in acele biserici fiindca sunt o sinagoga a satanei shi se aduce jertfa sangeroasa... adica se desfraneaza, se pacatuieshte, pacate nesangeroase la inceput pana se va ajunge la varsare de sange sfant... sange de creshtini, aruncandu-i in pacatuire... deci se spune sa nu semnam, sa nu intram in acele biserici, in alea ce slujesc la CMB shi CIE... ca se vor ocupa cu pescuitul mandriei shi cu osandirile ca-l vor avea pe motanul Danila peste ei shi vor pune pe creshtini la szita... despartzind ei oile de capre in locul sf Ilie shi a sfintzilor ingeri... caci vor veni in avans aceasta echipa de scamatori... avandu-l pe marele 'berator in fruntea lor... dar marshavia shi chipul ascuns nu se va vedea... shi vor da semne mari shi minuni shi multzi vor crede pentru aceste minuni shi semne ca este de la Dumnezeu dar este de la cel rau... shi daca te-ai inchinat, adio... deci luatzi aminte la CLD ca nu El va amageshte... cititzi nainte shi cu multa atentzie... shi s-ar putea sa ieshitzi vii din padurea asta uscata shi plina de copaci arzand, deci s-ar putea sa ieshitzi fara sa luatzi foc pe petele de pacura de pe hainele voastre... caci din cele 4 vanturi vin toate relele pe capul shi pe sufletul nostru shi de aceea cauta sa-i adune Dumnezeu shi0i cehama pe totzi din cele patru vanturi, pe cei ai Lui, ca sa vina shi sa-i adaposteasca pe puishorii galbiori, asha cum pasarea ishi tzine puishorii sub aripi... ca sa nu aiba parte de nenorocirile shi incercarile care vin peste tot pamantul... "numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa" (par. proor. A.Boca) "Eu sunt Moshul putregaiul manca-v-ar Raiul" (par Ilie Cleopa) "bobul lui se preschimba in taciune shi el se crede grau nedreptatzit" (pa.pr.A.B.) "rabdare, rabdarica, rabdaroi" ca sa nu te preschimbi in moroi ori miroi ori euglenea verde ori parameciul |
[COLOR=blue][COLOR=#000000]MM:[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=blue]Citat din Vsovi:[/COLOR] [COLOR=red]shi sa shtii draga MM ca daca ai sa shashai mereu din lipsa de argumente, s-ar putea sa te autoconvingi ca eshti shtirba shi ca trebuie sa mergi la dentist, iar dentistul negasind altceva de scos s-ar putea sa-tzi scoata tocmai maseaua de minte...[/COLOR] [COLOR=blue]Se vede că (tot din lipsă de argumente), Vsovi a trecut la atac la persoană, vrea să-mi scoată totzi dintzii din gură, ca să nu mai vorbesc împotriva pucioshilor lui dragi shi scumpi.[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=green]sa shtii ca nu-s nici boxeur nici stomatolog, dar daca citeai mai atenta ce am scris, ai fi observat ca nu eu te amenintz cu scosul maselei ci te faceam sa iei aminte ca shashaind mereu, singurica te vei duce la dentist crezand ca eshti shtirba shi dentistul neavand ce sa-tzi scoata, are sa-tzi scoata maseaua de minte pentru ca sa faca shi el ceva, shi va scoate ceea ce nu se vede cand "ranjueshti" la gLume... ca sa cashtige shi el un ban, shi sa vezi shi tu ca te-ai vindecat, ca asha te trateaza e-dentistul... sa faca shi el un ban... deci era de luat aminte shi nu te amenintzam, ci itzi deschideam cuvantul ca ce ai sa patzeshti daca ai sa tot shashai ca sa demonstrezi prin asta ca defapt e asha cum spui tu... incercand asha ca unii avocatzi "inteligentzi" sa distrugi pledoaria apararii, ori acuzarii, in functzie de cazul respectiv... dar eu nu advocatzesc, ca n-are nevoie Domnul de advocatzi ci eu imi manifestam bucuria sincera cand ajungi sa afli cate ceva despre Adevar, fiindca Adevarul va va face liberi... shi nu altcineva ca doar Calea-Adevarul itzi poate darui Viatza, caci restul itzi daruie prin smecherii shi driblinguri moarte dar facandu-te sa crezi ca-tzi daruie ei ce nu poate sa-tzi daruie decat Dumnezeu... iar omul se uita dupa "fecioara" sodomei shi gomorei cea plina de driblinguri...invatzate bineintzeles de la idolol sport shi meci... [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]deci totushi daca te-ai simtzit amenintzata shi infricoshata de "amenintzarea" mea, intuind un abuz din partea mea, sa shtii ca eu am citit:[/COLOR] [COLOR=green]"nici abuzul, nici refuzul" (pr A.B. tr. nr 3)[/COLOR] [COLOR=green]ca se poate zice shi asha:[/COLOR] [COLOR=green]"nici mandria, nici trufia" ca intre ele e ingamfarea, deci nici sa te inchini ei... asha ca o cale de mijloc a caldeenilor caldicei[/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=#0000ff][/COLOR] [COLOR=blue]Nu mor caii când vor câinii... așa zice o vorbă den betrâni...[/COLOR] [COLOR=green]ba asha zice Nichita Stanescu, dar sunt covins ca era shi el un fel de betran... adica un beutor care n-a mai rezistat la minciunile din epoca de trista amintire decat cu drogul alcoolului shi poezilele, dar epoca de azi e de shi mai trista nalucire...[/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]shi sa shtii ca asha este, caii sunt apostolii, iar cainii sunt credincioshii lui Pisi...[/COLOR] [COLOR=#008000][/COLOR] [COLOR=#008000]deci ma iarta daca te-am infricoshat printr-o insinuare dedusa de sufletzelul tau din textul meu... dar nu de mine trebuie sa te temi ci de haul plin de smoala arzatoare shi manie shi tristetze a iezerului de foc ce arde cu pucioasa, caci acolo ajungem totzi necredincioshii care se fericesc fals cu regele slaoawSlaoaol ceshi intinde dulcile omizi peste tine tarandu-te in placere, in ingamfare shi in manie... ca sa devi un mini saul shi tu insutzi... un michidutz... un aurashe păcurashe iepurdrashe coconashe plin de desznădejdea cea mare... cu chipul ei nevazut... caci demult zăcem in ea gata invoitzi shi biruitz shi stie toata lumea doar noi insushi inca n-am aflat...[/COLOR] [COLOR=#008000][/COLOR] [COLOR=#008000]deci ma iarta draga shi stimata MM, ca te-ai infricoshat "din pricina Mea" dar este scris:[/COLOR] [COLOR=#008000]"pocaitzi-va pentru ca imparatzia cerurilor s-a apropiat" iar dovezi tzi-a dat batranul acela pe care l-ai persiflat in loc sa fi atenta la ce iscodea el dar n-ai observat ca a shi plescait de trei ori cand a vorbit de virtutzi, a inghitzit shi a plescait in sec, iar mai incolo a mai plescait odata... asha:[/COLOR] [COLOR=#008000][/COLOR] http://video.crestinortodox.ro/Cuvan...-20001588.html |
[COLOR=black]trebuie sa fac o completare:[/COLOR]
[COLOR=black]iar omul se uita dupa "fecioara" sodomei shi gomorei cea plina de driblinguri...invatzate bineintzeles de la idolol sport shi meci... ca la un hartan (copan, pulpa din aia mare, ori bucatzica cum le spun unii)[/COLOR] |
...
Bine zic Sfintii Parinti, dupa a treia mustrare departeaza-te de omul eretic. Numai bine si Doamne ajuta!
PS La judecata de apoi , multi vor avea o mare surpriza neplacuta! |
Citat:
dar macar ai aflat de ce ai putea fi numit eretic? ai citit macar ceva? sau simtzindu-te eretic te-ai lepadat definitiv? o, pardon, defapt tu erai cel ce mustra... shi eu eram ereticul... poi atunci ia te rog sa-mi aratzi proba, dovada, da-mi te rog frumos argumentul ca sa shtiu shi eu sa ma indrept... sau neavand, va multzumtzi ca insinuand sa pasatzi coditza barfitoare a naparparcii in gura fraierului... a mea adica... poi domnule Andrei25, sfintzii parintzi zic bine, dar dumneata aplici rau... nu pentru ca tocmai dumneata te-ai gasit sa mustri, ci pentru ca dumneata nu ai argumente, shi neavand argumente, atunci, neavand ei ce sa raspunda... insinueaza shi vehiculeaza umbra mortzii... poi domnule, eu despre ce vorbesc? vorbesc ca suntem deja mortzi... invoitzi cu moartea veshnica, dar se pare ca unii nici daca le citeshti pe litere nu pricep... poi atunci sa fi sanatos... domnule neeretic... sa fi sanatos... ca sa mai ai vreme sa itzi dai seama ca mustrarea se adreseaza ereticilor aia ascunshi, ca lupii cu blana de oaie, ascunshi printre oi... deci totushi fi bun shi arata-mi shi mie erezia... te rog frumos... ca sa ai motiv sa crezi ca ai curatzit pe cineva de eres... care este erezia? te rog frumos s-o prezintzi... aha dumneata ma trimitzi s-o caut eu... poi eu am cautat-o shi n-am gasit-o shi de aceea afirm cu Tarie ca tot Cuvantul lui Dumnezeu este fara greshala, fara pata, fara eres... pe cand dumneata ai ingitzit galushca lui medam Pisi... poi nu ma invinovatzi pe mine de ce ai inghitzit dumneata ..... sau probabil asta e tot ce vor spune cei scoshi afara de la nunta cand vor fi mustratzi ca nu au haina, totzi vor zice tacand: -Doamne am crezut ca nunta ta e eres, shi fiind eres, am mustrat pe creshtini ca de ce nu se inchina la Pisi, deci noi le-am zis, i-am mustrat ca-s eretici... deci sintetizand vor raspunde: -te-am lepadat Doamne pentru ca eshti eretic... dar atunci sa-tzi aminteshti te rog de mine ca eu tzi-am cerut sa-mi prezintzi de ce eres il acuzi pe Dumnezeu, dar shi pe mine pacatosul... prezinta te rog ce ai de zis... ca asha, zic shi eu de dumneata... nici macar n-ai citit, dar de afirmat afirmi... minciuni, ca altceva ce poate sa afirme un tip din asta suparacios care mustra de trei ori shi apoi itzi ofera anatema ca shi sfintzii monahi din manastiri... iata ce au invatzat ei, aceshti tineri creshtini... poi domule, sfintzii erau in DUHUL shi manatzi de Domnul ii mustrau pe aceia ca sa-i intoarca shi nicidecum nu ca sa-i osandeasca... caci anatema insemna sa-i lase, sa le dea pace, sa nu-shi mai puna sufletul pentru ei ca shi asha ei au ales alta cale, deci ca sa nu creeze nemultzumire in ei inshishi sau in altzii, caci Domnul nu a chemat la pocaintza pe cei dreptzi... ci pe cei pacatoshi caci "mila voiesc shi nu jertfe" ... shi arderi de tot... deci mai studiaza ori te roaga shi ai sa afli "cum atarna de la cumpana Mintzii" toate ... shi daca eshti iertator atunci ai sa ma pomeneshti shi pe mine in rugaciunile tale, ca eu am nevoie ca am mai spus ca sunt un simplu mirean pacatos din BOR... dar cu inima shi ochiul catre Cuvantul lui Dumnezeu... |
Uite MM am vrut sa mai citesc azi ceva de mai demult shi peste asta am dat din prima:
[SIZE=3][COLOR=#660066]Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea sfântului prooroc Iezechiel[/COLOR][/SIZE] Eu iar vin la voi, fiilor din grădină, ca să vă grăiesc, ca să vă învăț ce este de lucrat, căci Ilie proorocul Meu se roagă la Mine să Mă ating de fărădelegea de pe pământ, de fărădelegea din bisericile din lume, căci pentru aceste fărădelegi vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării. Vin iar la voi, vin cu grabă la voi și iar grăiesc. Ridicați și voi mâinile și rugăciunile cele pentru stârpirea necredinței de la oamenii bisericii, că iată, de câte ori se ridică aceștia să lovească în cuvântul Meu așa cum au făcut în toate veacurile, aduc ei mânia Mea peste pământ. O, și Mi-e milă de oamenii necăjiți, de oamenii lipsiți de cunoștința Mea, că n-are cine-i învăța calea luminii Mele, și sunt loviți de mânia Mea pentru necredința oamenilor bisericii. Mereu, mereu apăr acest sătuț în care Eu Mă cobor cuvânt ca s-o fac pe România țară a nunții Mele, munte al fericirilor să fac din ea, și cu ea să lucrez peste neamurile pământului mântuire de la Mine. Mereu, mereu lucrez ca să păzesc toate cetățile din jurul acestui sătuț, sătuțul cuvântului Meu. Mereu, mereu lucrez cu mila Mea până la hotarele cetăților care țin de cetatea Târgoviște, căci am milă până la marginile acestei cetăți pentru darul pe care-l are ea în acest sătuț al cuvântului Meu. O, mereu, mereu Mă căznesc să am milă de țara Mea română, de țara cuvântului Meu, dar oamenii bisericii sunt plini de nelegiuiri, și așa stau înaintea Mea pentru România, și dacă stau așa, ei aduc mânia Mea peste oameni. Eu am ocrotit în toată vremea ei pe România, chiar dacă și ea a greșit înaintea Mea, dar am avut pe ici, pe colo în ea, am avut când și când câte un om care era plăcutul Meu, și făceam din el cuvânt ceresc și salvare prin pocăință. Vin la voi cu grabă. Ridicați mâinile și cereți la Mine cu duh de pocăință pentru toți cei ce nu iubesc pocăința, cereți să strâng la locurile lor norii și să se ivească seninul și să se oprească mulțimea ploilor cele peste măsură, că Mi-e milă de cei necăjiți, de cei oropsiți și lipsiți, Mi-e milă să-i văd fără de hrană, Mi-e milă, că timpul apasă greu, și cresc oamenii răi, iar cei mici și buni și săraci și credincioși stau apăsați sub răutatea timpului și a oamenilor timpului, care-și zidesc împărăție în timp. O, Ilie proorocul Meu se roagă să Mă ating de duhul necredinței din biserică. Vor oamenii bisericii să lovească în tine, grădiniță a cuvântului Meu cel plin de mântuire și de pace și de iubire și de sfințenie. Vor să se ridice să se lupte cu Mine, Cel ce Mă fac Duh Sfânt și cuvânt peste grădinița Mea din România. Mi-am ales în România petecuțul de pământ care s-a ivit prima dată din apă atunci când am făcut cerul și pământul, și acest petecuț l-am numit grădinița cuvântului Meu, taina Mea cea dintru început ivită din apă, primul petecuț de uscat, capul pământului, piatra cea din vârf, iar când l-am zidit pe om din pământ, acesta a fost locul de unde am luat pământ. Grăiesc deslușit această taină, ca să Mă audă oamenii bisericii și să știe de la Mine cu cine au pornit război. O, oameni ai bisericii, o, arhiereilor care strecurați țânțarul și înghițiți cămila! O, slujitorii Mei care pedepsiți păcatele oamenilor, dar voi nu vă opriți nicicum de la fărădelegi, de la desfrânare și de la beție și de la hulă împotriva proorocilor Duhului Sfânt despre care ziceți că au demon și nu pe Dumnezeu! O, vin și vă întreb, iar voi să-Mi răspundeți. Ce vă face vouă rău grădinița cuvântului Meu? Eu sunt Cel ce curg cuvânt peste acest petecuț de grădiniță cu fii mici în ea, nu mari ca voi, căci ei slavă de la oameni nu voiesc și nu primesc, ci fug de slavă deșartă așa cum am fugit Eu și apostolii Mei și sfinții Mei cei adevărați sfinți. Eu am înființat această grădiniță în România, ca o binecuvântare peste ea și pentru ea. De ce vă temeți de planurile Mele și de întocmirea lor? Oare, nu este mai bine și mai sfânt să lucrez Eu ca să vină mântuirea și pacea și lumina Mea peste pământ? Oare, este mai bine să lucrați voi? Iată, voi lucrați necredință și o puneți și peste oameni, și din pricina voastră și a fărădelegilor pe care le săvârșiți în biserică vine mânia Mea peste fiii voștri și suferă și fiii cei credincioși Mie, iar Eu sunt ocrotitorul celor credincioși și curați cu duhul și cu viața. continuare mai jos |
continuare:
"Ziceți că nu credeți că sunt Eu cuvântul cel trimis vouă, și peste pământ trimis. Dar ce vă împiedică să Mă puneți la încercare? Ziceți că trebuie să treacă timp mult ca să se adevereze cuvântul Meu și mântuirea care vine din el. Dar cei de azi peste care Mă fac cuvânt n-au nevoie de mântuire prin acest cuvânt mântuitor? Cine v-a învățat pe voi că trebuie să treacă timp peste cuvântul Meu? O, Eu sunt mereu astăzi, și Scriptura așa spune: <<Astăzi, cei ce auziți cuvântul Meu, nu vă împietriți la auzul lui>>. Cuvântul Meu își dobândește singur adevărul cel din Scripturi, dar voi de ce nu sunteți vii? de ce nu sunteți credincioși ca cei dinainte care primeau pe Duhul Sfânt și nu-L goneau prin necredință? Voiți, oare, să aduceți mânia Mea peste țara alegerii cea din zilele acestea? O, nu vă voi lăsa să biruiți cu necredința voastră cursul râului cuvântului Meu care vine în vremea aceasta de lângă Tatăl pe pământ precum este scris în Scripturi. Nu mai osândiți, nu mai batjocoriți, nu mai înjosiți pe arhiereul cel uns de Mine peste țara Mea de nuntă. Dragostea lui de voi vă va osândi. Bunătatea lui și ascultarea lui de voi vă îndeamnă la pocăință, vă îndeamnă să ascultați de Mine precum ascultă el de voi, căci cel mai mic este cel mai mare între voi. El n-a făcut nici un rău. El a împlinit cuvântul Meu, căci cuvântul Meu poartă în el putere să se împlinească. Am pus peste arhiereul Meu duhul înțelepciunii și al credinței și al împlinirii Scripturilor. Mă uit la voi cum îl înjosiți, cum râdeți de el, cum îl amenințați, cum îl învinuiți, și el suferă de la voi pentru numele Meu. O, dacă n-ar fi el printre voi cu mila lui de voi și cu rugăciunea lui cea caldă care Mă pleacă spre milă pentru voi, ce ați face voi în vremea aceasta când toate ale voastre dau să se descopere și sunt urâte faptele voastre cele făcute la întuneric? El este binecuvântarea Mea printre voi, dar iată, sunteți necredincioși, și se uită sfinții părinți la voi, se uită cum călcați învățăturile lor, cerând altora să le împlinească. Voi trebuie să le împliniți cel mai întâi, iar voi nu aveți dragoste de Mine. O, arhiereule de Târgoviște, lucrezi cu planuri ascunse împotriva grădiniței cuvântului Meu, că tu n-ai dragoste de Dumnezeu. Dai să înjosești în fața neamului român pe arhiereul cel uns de Mine. Dar el este curat și nu v-a greșit. Nu erai tu atunci peste bisericile din cetatea Târgoviștei. El nu ți-a greșit băgându-se peste tine. Eu l-am trimis pe el la cel mai mare peste biserică și i-a dat de veste planul Meu și i-a spus de cuvântul Meu care cere ridicarea acestei pietre, iar cel mai mare nu i-a spus să n-o ridice, ci i-a spus să aibă grijă ce face, și el a avut grijă și a făcut cu grijă lucrul cel poruncit de Mine. Dar când ai venit tu peste această cetate și ai găsit această piatră care străjuiește cu duh de mântuire peste cetatea ta, te-ai sculat cu răutate și cu necredință și cu șiretlic și ai osândit pe arhiereul Meu cel credincios, și de atunci faci numai tulburare în biserică, fiindcă tu nu iubești biserica. Tu te iubești pe tine și nu păstorești pe fiii bisericii, ci îi îndemni la faptele fărădelegii, pe care le faci și tu. O, arhiereule de Târgoviște, câtă tulburare, câtă dezbinare ai lucrat tu în biserica din România! Ce bine-ți era ție și României și bisericii din ea dacă foloseai duhul înțelegerii și al iubirii față de taina cuvântului Meu și a bisericii pe care Eu am zidit-o prin arhiereul cel uns de Mine! Și de ce este uns de Mine? Iată taină îți spun ție, și taina să fie cunoscută în biserică: Eu am rostit cuvânt și l-am trimis prin fiii cuvântului Meu către cel mai mare din biserică și așa i-am spus aceluia: <<Ia aminte, cârmuitor al bisericii! Ridică-te, și așează sfat, și apoi să-Mi ungi cu untdelemnul sfințeniei pe unsul cel de la Mine, că acesta este de la Mine și nu de la tine, și cu el voi încheia legământ viu pentru biserică și voi face din România Ierusalim nou și slavă a Mea peste popoare>>. Așa i-am spus celui mai mare, și el M-a ascultat și l-a uns pe cel de la Mine și a împlinit cuvântul Meu. A voit sau n-a voit, a crezut sau n-a crezut, l-a uns pe cel de la Mine, ca apoi să pot Eu să așez prin el piatră curată și sfântă, biserică fără pată, fără zbârcitură, biserică cerească pe pământ; cerească și nu pământească. I-am spus arhiereului Meu că-l voi ridica peste biserică, i-am spus cu ani în urmă prin cuvântul Meu, și el Îmi zicea: „Doamne, mi-e teamă. Nu pot. Îmi place mănăstirea și liniștea și viața umilă“. Dar Eu îl aveam în planul Meu cel pentru biserică sfântă și curată și l-am luat din mănăstire ca să treacă prin treptele cele până la arhierie ca să lucrez cu el pentru România, că România este țara strălucirii rostită prin Scripturi. O, arhiereule de Târgoviște, bagă sabia ta în teaca ei, căci sabia Mea este sabie cu două ascuțișuri, și ea este cuvântul Meu! Amin. Tu ești necredincios și nu Mă iubești și nu faci voia Mea și nu iubești viața cea sfântă, iar biserica Mea are nevoie de sfințenie. Iată, aduci mânia Mea peste fiii tăi, peste fiii bisericii tale, căci fiii bisericii Mele sunt cei ce fac voia Mea în trupul și în duhul lor. Te ridici și împingi pe arhiereul Meu să blesteme grădinița Mea, dar Eu le-am zis fiilor din grădină: binecuvântați pe cei ce vă blesteamă și faceți bine celor ce vă urăsc, căci Eu sunt cu voi. Fiii grădiniței Mele nu vă greșesc vouă cu nimic, nu greșesc nici duhului și învățăturii bisericii și a sfinților. Voi sunteți cei ce greșiți poruncilor Mele, și v-am dat în dar această piatră de altar sfânt, ca să vă fie vouă de izbăvire, căci scris este: <<Dacă într-o cetate sunt zece sau cinci care fac voia Mea, voi scăpa toată cetatea de la sabie>>. O, arhiereilor, nu mai urâți locul grădiniței cuvântului Meu. Lucrați cu duhul păcii Mele. Nu lucrați cu răutate. Nu osândiți pe nimeni fără să judecați pricina, că nu vă dă voie Scriptura la judecată fără cercetare. Lucrați duh de pocăință față de Mine, și Eu vă voi vindeca pe voi de necredință. Lucrați cu dragoste, căci toate se vor dovedi prin lumina Mea. Lucrați voia Mea în biserici, că altfel aduceți mânia Mea peste fiii voștri. Scris este despre cei fățarnici: <<Vai vouă, că din pricina voastră vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării>>. Iată, proorocul Ilie strigă la Mine să Mă ating de faptele voastre, și rugăciunea lui rodește. S-a umplut pământul de ape și ies apele din matca lor și fac durere peste oameni, și oamenii sunt necăjiți. De ce să sufere țara Mea? De ce să nu aibă binecuvântarea Mea peste ea prin faptele credinței voastre? Iată, v-ați hotărât să veniți cu amenințare peste grădinița cuvântului Meu, și Eu M-am mâniat peste toate cetățile Târgoviștei și oamenii suferă, căci apele cele de sus le strică roadele, și glasul Meu grăiește prin semnele Mele. Nu mai aduceți mânia Mea prin necredința voastră. Lăsați pacea Mea peste voi, și între voi. Lăsați binecuvântarea să vină peste România. Eu am trimis pe fiii cuvântului Meu să desfacă nodul cel cu legătură de peste cetățile Târgoviștei, căci fărădelegea cea de demult a adus mânia Mea și a făcut legătură peste cetate. Lăsați binecuvântarea să rodească. Nu mai ațâțați la mânie. Dați râu dragostei, că împotriva dragostei nu stă legea, nu stă, ci cade prin dragoste, căci Eu sunt dragoste cerească între fiii dragostei. Iată, încă vă spun: vă atrageți dispreț din partea tuturor celor care văd că luptați împotriva grădiniței Mele din România și a fiilor ei. Ea este nădejde și duh de nădejde și de pace sfântă peste România. România este împânzită de tagme străine, de credințe străine de duhul ortodoxiei, și Eu voiesc s-o curățesc de duhuri străine de ortodoxie, că voi nu puteți s-o curățiți. România este ortodoxia Mea și așa s-a născut ea și așa a fost ea botezată. Fiți ortodocși adevărați, că am grăit de atâtea ori peste voi prin cuvântul Meu cel de azi! Am rostit cuvânt peste voi, și cu grabă l-am rostit, căci vă pregătiți să faceți răutate peste grădinița Mea. Întoarceți-vă de la faptele voastre cele rele, și Eu vă voi vindeca de neascultare și de necredință. Amin, amin, amin. [SIZE=4][SIZE=2]Iar tu, poporul Meu, și tu, grădiniță de fii ai poporului Meu, binecuvintează pe cei ce te blesteamă și fă bine celor ce te urăsc, că Eu sunt cu tine și sunt cu pacea Mea peste tine. Amin. Sunt venit cu duhul dreptății, și am descoperit fărădelegea care dă să se așeze peste tine, grădinița Mea, căci Eu sunt Cel ce te ocrotește. Amin, amin, amin. [/SIZE] [SIZE=2]03-08-1997"[/SIZE] [SIZE=2]deci vezi MM cum este Adevarul despre respectarea canoanelor? shi cine este chemat sa se roage pentru curatzire shi cscoatere din erezii shi sectarism ? citeshte bine shi adutzi aminte de moshul acela monah ce plescaia in sec shi ne invatza preabine(shi crede-ma ca n-am cautat indreptatzire, ci mi-a fost dor sa mai citesc, shi am intrat direct aici din prima)[/SIZE][/SIZE] |
Vsovi, deși ai negat din răsputeri, iată-te că ești apostol al pucioșilor. De acum să nu te mai dezici de ei, cum ai făcut până acum, căci tu singur ai ales ca să-i reprezinți și să le faci propagandă gratuită textelor inventate de ei. Nu de alta, dar să nu se dezică și Dumnezeul Pucioasei de tine, la o adică.
|
Fenomenul acesta, al venirii Dumnezeului Pucios pe aripile vântului (iar alteori, pe valurile albastre), în duh de noapte (la Pucioasa, la Târgoviște și la Maluri), în chip nevăzut, dar auzit de urechea ciulită a omului maniaco-inventiv și îndrăzneț, seamănă izbitor cu venirea Dumnezeului Adventist, care a avut loc tot în taină, sau - după cum le place advenților să se exprime - ca un fur, noaptea.
Erezia tocmai aici constă: că noi vestim cu buzele ceea ce am învățat din Scripturi și de la Sinoadele a toată lumea: "Și iarăși va să vie cu slavă..." dar sunt unii care se pretind mai ortodocși decât Papa și pretind că Hristos a venit pe furiș, ca nimeni să nu-I vadă slava... și așa au ajuns antihriștii să-L dezbrace de slavă pe Dumnezeu și apoi țipă cu spume la gură că nu-i înțelege nimeni și că-i face pe nedrept eretici. Nu-i face nimeni, ei se fac singuri. Și eretici, și de râs (- plâns). |
Oare nu s-au proorocit aceste vremuri și aceste erezii? Citiți Scripturile, căci ele mărturisesc toate acestea:
[COLOR=#993300]3. Și șezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea și care este semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului?[/COLOR] [COLOR=#993300] 4 Răspunzând, Iisus le-a zis: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Vedeți[/COLOR][COLOR=fuchsia] să nu vă amăgească cineva[/COLOR][COLOR=#993300].[/COLOR] [COLOR=#993300] 5 [/COLOR][COLOR=fuchsia]Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, și pe mulți îi vor amăgi[/COLOR][COLOR=#993300]. (Matei, 24 3-5)[/COLOR] [COLOR=#993300]3. Și șezând pe Muntele Măslinilor, în fața templului, Îl întrebau, de o parte, Petru, Iacov, Ioan și cu Andrei:[/COLOR] [COLOR=#993300] 4 Spune-ne nouă când vor fi acestea? Și care va fi semnul când va fi să se împlinească toate acestea?[/COLOR] [COLOR=#993300] 5 Iar Iisus a început să le spună: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Vedeți să nu vă înșele cineva.[/COLOR] [COLOR=fuchsia] 6 Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând că sunt Eu, și vor amăgi pe mulți.[/COLOR][COLOR=#993300] (Marcu 13, 3-6)[/COLOR] Vor veni mulți, așadar, nu doar unul-doi. Vor veni legiuni, zicând care mai de care: “ Eu sunt! Închinați-vă la mine!”. Și vor fi unii care li se vor închina cu bucurie. |
Citat:
Nu am decis sa-i reprezint shi nu le fac propaganda shi nu sunt apostol sau ceva ci doar un umil pacatos mirean din BOR dar cu ochiul shi cu inima la cetatzile lui Dumnezeu, la Trambitzele Sale ingereshti, sfinte, shi discut cu tine pentru a-mi exprima bucuria, shi in eventualul folos shi al altora ca sa bea din izvorul ce curat shi cristalin shi aurit shi astfel presarand Dumnezeu pe cale stelutzele Sale, smerenie shi umilintza, sa gaseasca shi creshtinul nostru ortodox, drumul spre Casa... ieshind din capcanele pe care i le intinde gLumea lui Pisi inaintea lor ca sa-i rataceasc, sa-i fure shi sa-i piarda... deci nu m-a pus nimeni nimic ci o fac din libera alegere... shi nu m-am pus apostol sau advocat sau ce vrei tu acolo ci e de datoria orishicui creshtin ca sa caute Calea shi Adevarul ca traind in ele sa ajunga la Viatza cu ajutor de sus, de la ingerashul ala care il asculta pe Dumnezeu... slujitorul Lui... ori chiar prin staruintza shi inlesnirea sfintzilor sau chiar prin Mila shi Bunatatea lui Dumnezeu... deci n-ai ghicit insinuand ca m-ash fi dezis cum ai arunca dumneata plasa ca sa ma cred vrednic shi sa neg mereu... ca fariseul... poi tocmai pentru ca prea ma dezic mereu shi ma leapad in tot ceasul shi in toata clipa ingamfandu-ma cu gandul inimii shi cu parerea de sine shi hulesc pe Dumnezeu shi batjocuresc pe aproape e bine sa-L citesc mereu ca incredintzandu-ma sa capat shi eu folos in credintza... ca altfel ma ratacesc duhurile rele cu care ma unesc mereu pe la cinci palme fiind mereu biruit de plictis shi delasare shi astfel ele recunoscandu-se pe ele imi formateaza firea cu firea lor scurta de drac shi ajung sa vietzuiesc in ispita ca intr-o pita schimbandu-mi directzia de la pocaintza tainica, dragoste shi smerenie spre mandrie laudaroasa shi cruzime pentru slava de la oameni.... iar Dumnezeul Pucioasei care este Hristos-Duhul, Hristos-Dumnezeu, Domnul, el nu se dezice de nimeni, ci cei care s-au dezis shi se vor dezice de Dumnezeu, se va rushina shi El in fatza Tatalui Sau cand va veni in Slava Sa in Slava Tatalui Sau impreuna cu sfintzii ingeri shi cu totzi sfintzii shi dreptzii shi credincioashii... deci nu ca se va dezice Domnul ma infricoshez ci ca ma voi lepada eu mai devreme sau mai tarziu acceptand intronarea entuziasmanta a antichristului shi a satanei peste noi prin CMB sau CIE sau alte organizatzii de tip jidovesc ori masonice ca sa nu ne mai mantuim ci ca sa hulim fara sa ne dam seama, fara sa realizam, ca rugaciunea asta comuna este o forma masonica de inchinare la marele arhitect... dar nu e nevoie sa ii mustram noi pe catolici shi protestantzi shi eretici ca a dat Dumnezeu la Fatima shi Lourdes shi prin celelalte locuri de pelerinaj sfintzi mici care au combatut vehement de la sf Maria sau Dumnezeu teoriile shi doctrinele lor, dar ei n-au citit shi n-au intzeles ce scrie ci au crezut mereu ca-i aproba, dar n-au priceput elementarul ca in acele locuri shi prin acei oameni Dumnezeu a incercat sa-i mustre, sa le arate Adevarul, sa-i intoarca de la mergerea spre slujirea lingushitoare catre Pisi shi satana din ascuns, cu chip ascuns marshav shi scamator... deci a dat lor spre indreptare, dar ei le-au folosit spre sprijinirea minciunilor shi invartosherilor lor, considerandu-le locuri mari de pelerinaj, poi ce au marturisit copiii shi sfintzii vine in contra a ceea ce sustzin bisericile apostate shi nedepline... deci daca ar lua ei aminte ar pricepe adevarul shi s-ar indrepta... dar ei cred ca sunt minuni de sus ca sa-i sprijine, poi nu-i sprijina ci vorbesc tocmai ca sa le arate absurdul propriilor conceptzii care le-au dogmatizat in mod fraudulos... pentru ortodocshi nu sunt folositoare pentru pelerinaj locurile minunate din catolicism, caci s-ar putea contamina de primirea catolicismului entuziasmant sau a altor culte apostate ori nedepline... pentru noi avem destule locuri sfinte shi minunate... uite de exemplu shi izvorul ARIieshului este un izvor binecuvantat caci ne invatza ca sa-l scoatem din noi pe cei asemenea lui Arie, arie-ieshi! shi asha ne mai vindecam oleaca de paganul eretic shi sectant interior ce zace in fiecare ortodox: "fiecare creshtin purtam un necredincios in spate" (pr proor A.Boca) deci nu sunt un apostol ori un propagandist dar se pare ca dumneata neincapand de mine, ma faci in fel shi chip doar doar oi tacea... dar nu ai cum sa taci shi sa nu spui Adevarul cand il afli, cand il shtii, cand il Cunoshti olecutza, pentru ca Adevarul va fa face LIberi... shi este bucurie mare ca sa ieshi din invoiala cu veshnicia mortzii a doua... dar Apostol este chiar Domnul shi prooroc shi Trambitza caci n-are nevoie de cineva anume ca sa plineasca ce mai are El de plinit... dar totushi a ales sa graiasca prin cei mici, prin cei smeritzi ca sa mustre pe cei mari shi ingamfatzi, care nu vor sa auda... pentru ca au pete ascunse... pete de pacura, care vor arde cu foc care nu arde ci se vor chinui, pe cand focul de la lumanare e foc, iar ciorile chiar daca sunt negre de aia mananca toate spurcaciunile shi cadavrele pentru ca sunt ciori. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:15:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.