![]() |
Citat:
Oameni buni nimeni nu are darul de a talcui o Biblie,nu e usor!e mai bine sa lasam in mana preotilor sa ne spune noua ce nu intelegem.Va trebuie o scoala serioasa ca sa stii sa talcui multi ani ca sa stii sa talcuiesti o Biblie.NU AVEM HARUL DE LA DUHUL SFANT SA INTELEGEM CE VA DIN BIBLIE!!!.Dar putem sa fim niste crestini cum se cade.Si in plus in Biblie va lipsesc multe carti. |
Citat:
|
Citat:
Mai porunca a 2a lea fost dat evreilor ca aia erau cu idolatrii,dar in crestinism gasim ceea ce a existat deja.Acei oameni au existat si iau bine placut la ochii Domnului si ia rasplatit cu Raiul,trupul Sfintilor nu au putrezi fiindca au dus o viata bine gandita.Daca vrei sa vii in ortodoxia vei vedea ca moastelor izvorasc mir binemirositor si nu miroase a nestricat.O da moastele acestor sfintii au vindecat multi oameni,daca nu crezi biserica ortodoxa si minunea savarsita prin harul Domnului Dumnezeu. |
Domnul Dumnezeu impreuna cu Maica Domnului si cu Sfintii Sai prieteni sa te ajute in continuare ca te afli pe cale destul de stramb.
|
Citat:
Între aceste două momente a existat un interval de timp, în cazul lui Isus, care a fost de câteva zile. Întrebare: ce credeți că s-a întâmplat cu sufletul Lui în acest interval ? Citat:
Și o ultimă întrebare: ce e așa de deosebit în cazul lui Moise ? Să insistăm un pic pe acest lucru. |
Citat:
in rest complimentele le faci pe bani? intrebam si eu ......:65: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aș avea o notă la ceea ce am scris mai sus: Hristos pe cruce a suferit chinurile morții a 2-a. Te rog nu-mi cere să dezvolt, că nu mă simt în stare. Atât pot să spun că a preluat vinovăția păcatelor noastre care cer moartea (moartea veșnică) și că a fost părăsit în acele momente de Dumnezeu (e tot una din definițiile morții a 2-a). Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Multa perseverenta ai Trice
Pacat ca sustii lucruri incepatoare si evidente . Evident ca omul moare,si nu mai stie de nimic,ce mare noutate ! De ce nu insisti mai degraba pe Inviere? Caci cum e in groapa stim cu toti. Tu o sa stai in groapa ,fara cunostinta,noi o sa stam in ceruri ,daca vom fi in iad vom tanji dupa groapa ta. Dar la Inviere ,in care credem cu toti,si noi si voi,ideea e sa ne intalnim de a dreapta Domnului |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
sotul meu este de treaba si ar fi socat daca n-as primi complimente.:5: |
Așa. Să revenim domnule Trice. Dar, mai întâi aș avea nevoie de niște clarificări asupra credinței dv pe marginea celor discutate, ca să nu existe ambiguități.
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
pentru trice..
Citat:
|
Hai ca-L neanitzarati si pe Hristos, nu ajungea toata omenirea :) A tras si Dumnezeu un somn adanc de doua zile, nefiind constient de Sine Cel Ce este.
Asa duh de moarte ca-n teoriile astea mai rar. |
Citat:
|
Citat:
|
Trice, m-ai facut curioasa. Cum interpretezi asta: [ce e bolduit plus contextul] Despre ce se povesteste de fapt?
"Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă." |
Citat:
|
Citat:
"Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare". Nu e limpede ? "omorât cu trupul, viu cu duhul", ce poate fi mai clar ? De ce să ne pierdem în filozofii deșarte ? Dar, dacă nu credeți în infailibilitatea petrină, poate credeți în cea paulină. La ce se referă Sf Ap Paul aici: "Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți! " (Rom 10:7) ? Despre ce "adânc" e vorba ? Despre mormânt ? Păi mormintele nu sunt chiar așa de adânci, al lui Isus era de-a dreptul la suprafață. Poate că mai limpede vi se va părea Sf Paul în Efeseni 4 cu 9: "Iar aceea că "S-a suit" - ce înseamnă decât că S-a pogorât în părțile cele mai de jos ale pământului?". Care să fie părțile acelea unde era Isus mort ? Mormântul ? Dar a spune că sufletul lui Cristos a fost aneantizat în perioada în care trupul Lui a stat în mormânt nu este numai nebiblic ci și cu totul ne-teologic. Asta ar presupune că Dumnezeu a lipsit din Cer (unde nu era, că nu se înălțase încă), de pe Pământ (unde era aneantizat, adică nu era) și din Iad (fiindcă nu a coborât acolo). Cum vă închipuiți că ar continua să existe creația prin dispariția Creatorului chiar și o secundă ? Și încă ceva, dacă tot suntem la argumente teologice: prin a cui putere a înviat Cristos cu trupul ? Dacă nu mai era, cum poate să învieze singur ? Citat:
"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" " se referă la ridicare cu trupul la Cer a lui Moise ? De ce nu s-ar referi la o dorință pe care ar fi avut-o diavolul ca trupul lui Moise să fie îngropat la loc cunoscut, ca să fie adorat precum un idol ? De unde știți că interpretarea dv, și nu interpretarea mea este cea corectă ? Ar putea Vechiul Testament să arunce o lumină în această problemă ? Poate că aici: "Și a fost îngropat în vale, în pământul Moabului, în fața Bet-Peorului, dar nimeni nu știe mormântul lui nici până în ziua de astăzi. " (Deut, 34 cu 7). Eu, mai degrabă înțeleg de aici ceea ce citesc, și anume că Moise a murit, a fost îngropat, iar locul unde se află trupul său este necunoscut. A câștigat Mihail, care dovedise deja că e mai puternic decât diavolul. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
E drept că între timp topicul a fost închis. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
" Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare," Oricat as intoarce-o nu-mi iese Noe ca subiect. De fapt nici nu vorbeste de Noe ci de sufletele ucise in zilele lui Noe. |
Citat:
Citat:
P.S. Eu am încercat să-ți ofer o explicație succintă, nu o traducere. |
Citat:
"3:18 For Christ also hath once suffered for sins, the just for the unjust, that he might bring us to God, being put to death in the flesh, but quickened by the Spirit: 3:19 By which also he went and preached unto the spirits in prison; 3:20 Which sometime were disobedient, when once the longsuffering of God waited in the days of Noah, while the ark was a preparing, wherein few, that is, eight souls were saved by water." Si American standard: "1PET 3:18 Because Christ also suffered for sins once, the righteous for the unrighteous, that he might bring us to God; being put to death in the flesh, but made alive in the spirit; 1PET 3:19 in which also he went and preached unto the spirits in prison, 1PET 3:20 that aforetime were disobedient, when the longsuffering of God waited in the days of Noah, while the ark was a preparing, wherein few, that is, eight souls, were saved through water:" Mai, chiar toti astia au tradus aiurea? Cum ar arata o traducere adventista? |
Citat:
|
Citat:
Nu-i in romana, nu-i, da-mi in ce limba e. Trebuie sa ai tu o traducere exacta. Doar nu ai crezut pe altii pe cuvant...Deci? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Se pare totuși că avem de-a face cu un lucru ce nu-l avem în comun. Cred că e bine să revenim la topic... |
Citat:
Viata vesnica e opusul mortii,mai ales a mortii privita ca vesnicie,ca uitare absoluta Dar viata vesnica poate fi de 2 feluri:chinuri vesnice sau bucurie vesnica alaturi de Domnul. Deci important e sa vedem cum putem trece de Judecata cea mare,si sa avem parte de Rai.Caci altfel ,orice alta discutie e inutila,si mai buna ar fi uitarea vesnica ,si moartea decat iadul. Iar pt a trece de Judecata trebuie sa facem faptele milosteniei ,ale dragostei fata de Dumnezeu .Iar acestea nu le putem face decat daca ducem razboiul cu noi insine . |
Citat:
Pentru noi, viata vesnica poate (ar trebui sa fie asa) incepe de acum, si nu se va intrerupe la moartea trupului, pentru un somn bun pana la Judecata. Si nu vad cum putem reconcilia doua viziuni radical diferite: ei care sustin ca o sa dormim pana la Judecata, si noi care spunem ca vom fi in rai sau in iad pana atunci, cu sufletele. Pana si viata vesnica o intelegem altfel. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:47:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.