Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Abstinenta sexuala. Cine si cum face? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15552)

ovidiu b. 07.01.2013 15:26:02

Întreaga Evanghelie se rezumă într-o singură poruncă a lui Dumnezeu către noi toți: ”Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt” (I Petru 1, 16).

Evanghelia nu este altceva decât o chemare a oamenilor de către Dumnezeu la sfințire, la sfințenie: ”Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire (I Tes 4, 7). De aceea calea creștinilor este calea sfinților.

Sf Apostol Petru sfătuiește pe creștini: ”După Sfântul Care v-a chemat pe voi, fiți și voi înșivă sfinți în toată petrecerea vieții” (I Petru 1, 15).

Tot Sf Apostol Petru mai sfătuiește: ”Ca fii ascultători, nu vă potriviți poftelor de mai înainte, din vremea neștiinței voastre (I Petru 1, 14).

stefan florin 07.01.2013 16:55:00

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 493660)
Florine, când ne lămurești cum stă treaba cu Sf Tradiție, cu Biblia, cu Sf Biserică, cu Sf Părinți...atunci poate are rost că mai continuăm dicuția.

ce tot o tragi cu Sf. Traditie? Cu Biblia si cu Biserica STIU cum sta treaba, stai linistit. Tu insa din cate vad NU stii cum sta treaba cu Biblia. Am vazut ca tu gasesti in ea lucruri care NU sunt trecute

DragosP 07.01.2013 17:10:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 493733)
ce tot o tragi cu Sf. Traditie? Cu Biblia si cu Biserica STIU cum sta treaba, stai linistit. Tu insa din cate vad NU stii cum sta treaba cu Biblia. Am vazut ca tu gasesti in ea lucruri care NU sunt trecute

Surdu cu mutu autist.

Yasmina 07.01.2013 18:06:53

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 493742)
Surdu cu mutu autist.

Ma intreb daca vor ajunge la vreun consens in vreo cativa ani ??
Poate cu niste desene,schite ceva ...

stefan florin 07.01.2013 18:45:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 493742)
Surdu cu mutu autist.

macar stii ce este autismul?

ovidiu b. 07.01.2013 19:53:31

Citat:

ce tot o tragi cu Sf. Traditie? Cu Biblia si cu Biserica STIU cum sta treaba, stai linistit.

Ai cam dovedit contrariul.

Citat:

Tu insa din cate vad NU stii cum sta treaba cu Biblia. Am vazut ca tu gasesti in ea lucruri care NU sunt trecute

Probabil că le vei vei găsi și tu cândva, dacă le vei căuta cu adevărat. Dar nu mânat de propia ta tâlcuire, ci îndrumat de un sfânt sau un părinte înduhovnicit. Apropo duhovnicul tău îți dă dreptate în ceea ce susții?

Ekaterina 08.01.2013 02:56:19

Batranul Epifanie, duhovnic cu multa experienta, spunea referitor la relatiile conjugale: “Abstinenta in casatorie, practicata exclusiv din dragoste de Dumnezeu, este un lucru excelent. Cand sotii au relatii conjugale pentru a naste copii, primesc nota foarte bine; cand se abtin doar pentru a evita nasterea de copii, primesc nota bine. Aceste note sunt pentru cei ce depasesc mediocritatea. Nota exceptional o primesc cei ce fac abstinenta din dragoste de Dumnezeu, cu conditia ca decizia sa o ia amandoi si niciodata unul singur. Daca o ia unul singur, este pacat”. (extras din cartea Cuvintele Batranilor)

stefan florin 08.01.2013 09:13:18

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 493946)
Batranul Epifanie, duhovnic cu multa experienta, spunea referitor la relatiile conjugale: “Abstinenta in casatorie, practicata exclusiv din dragoste de Dumnezeu, este un lucru excelent. Cand sotii au relatii conjugale pentru a naste copii, primesc nota foarte bine; cand se abtin doar pentru a evita nasterea de copii, primesc nota bine. Aceste note sunt pentru cei ce depasesc mediocritatea. Nota exceptional o primesc cei ce fac abstinenta din dragoste de Dumnezeu, cu conditia ca decizia sa o ia amandoi si niciodata unul singur. Daca o ia unul singur, este pacat”. (extras din cartea Cuvintele Batranilor)

si nota insuficient cum se ia?

DragosP 08.01.2013 09:22:28

Ca iepurii.

AlinB 08.01.2013 11:22:50

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 493525)
Adevarul e ca HPV nu se transmite atat PRIN prezervativ, adica prin microporii lui, cat PE DEASUPRA prezervativului.
In aceeasi situatie este si bacteria sifilisului, care e mai mare decat microporii prezervativului. Am vazut cu ochii mei cazuri numite deja in jargonul medical "sifilis de prezervativ" si care nu pot fi confundate cu nimic, sancrul de inoculare formand un coronament la baza organului copulator barbatesc.

Prezervativul este ignoranta pentru ignoranti.

Ar fi interesant de facut un sondaj la astia care cred in prezervativ: daca stii cu certitudine ca partenerea ta are SIDA, ai mai face sex cu ea, chiar folosind prezervativ?
Eu am certitudinea ca peste 90% din amatorii de relatii "fulger" ar arunca prezervativul si ar lua-o la fuga.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:54:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.