![]() |
Întreaga Evanghelie se rezumă într-o singură poruncă a lui Dumnezeu către noi toți: ”Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt” (I Petru 1, 16).
Evanghelia nu este altceva decât o chemare a oamenilor de către Dumnezeu la sfințire, la sfințenie: ”Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire” (I Tes 4, 7). De aceea calea creștinilor este calea sfinților. Sf Apostol Petru sfătuiește pe creștini: ”După Sfântul Care v-a chemat pe voi, fiți și voi înșivă sfinți în toată petrecerea vieții” (I Petru 1, 15). Tot Sf Apostol Petru mai sfătuiește: ”Ca fii ascultători, nu vă potriviți poftelor de mai înainte, din vremea neștiinței voastre” (I Petru 1, 14). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Poate cu niste desene,schite ceva ... |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Batranul Epifanie, duhovnic cu multa experienta, spunea referitor la relatiile conjugale: “Abstinenta in casatorie, practicata exclusiv din dragoste de Dumnezeu, este un lucru excelent. Cand sotii au relatii conjugale pentru a naste copii, primesc nota foarte bine; cand se abtin doar pentru a evita nasterea de copii, primesc nota bine. Aceste note sunt pentru cei ce depasesc mediocritatea. Nota exceptional o primesc cei ce fac abstinenta din dragoste de Dumnezeu, cu conditia ca decizia sa o ia amandoi si niciodata unul singur. Daca o ia unul singur, este pacat”. (extras din cartea Cuvintele Batranilor)
|
Citat:
|
Ca iepurii.
|
Citat:
Ar fi interesant de facut un sondaj la astia care cred in prezervativ: daca stii cu certitudine ca partenerea ta are SIDA, ai mai face sex cu ea, chiar folosind prezervativ? Eu am certitudinea ca peste 90% din amatorii de relatii "fulger" ar arunca prezervativul si ar lua-o la fuga. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:54:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.