Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Muzica ce ne incanta! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13136)

ahilpterodactil 05.02.2016 00:54:05

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 612804)
Audiție plăcută. :)
O cântare pătimașă...

Surpriză? :)))
Manelistul nostru a devenit vedetă printre dreptslăvitorii noștri creștini. :)

Iți dedic această conferință: https://www.youtube.com/watch?v=h9MyM8KplUU

Excelent materialul, multumesc foarte, foarte mult Ovidiu!
P.S. Parintele Marian Vild a fost, in tinerete, un foarte "bun" cantaret...:)
Apoi a inteles ca arta bisericeasca este, in primul rand, act liturgic.
Bine ca n-au venit acolo parintele Dumitrescu si parintele Stelian Ionascu...

ahilpterodactil 05.02.2016 01:03:31

Citat:

În prealabil postat de Carmen135 (Post 612808)
l am ascultat si eu mai demult la radio dobrogea ..il difuza in fiecare duminica la ora 17 ..mi a placut si mie ce sa zic ...

Aminteste-ti, Carmen, ca sensul artei bisericesti nu e sa ne gadile moliciunea sufleteasca, ci este acela al oricarui demers ascetic/purificator si ascensional. Cantarea bisericeasca nu trebuie sa ne "placa", nu are menirea de a fi "frumoasa". Rostul artei bisericesti e sa ne subtieze, sa ne despatimeasca, sa ne trezeasca si sa ne daltuiasca duhovniceste. Sa ne vindece de moarte.
Or, manelele lui Marian Moise sunt departe de aceste caracteristici. Ele consoneaza placut doar cu miorlaiala sentimentaloida din noi, cu ranile puturoase ale sufletului nostru bolnav. Lalaiala aia bolnavicioasa nu vindeca. Doar amageste. Si imbolnaveste, inca, si mai tare.

Imi pare rau ca suna, poate, neplacut. Dar se pare ca tocmai asa stau lucrurile...

Carmen135 05.02.2016 01:06:33

Manelistul nostru a devenit vedetă printre dreptslăvitorii noștri creștini. :)

am citit si eu ca a fost cantaret de manele si ca acum este diacon la manastire..Dumnezeu stie ce va fi cu el si cu noi toti...e greu..
si eu nu pot sa ascult numai muzica bisericeasca...mai ascult si usoara.nu manele. ..insa dance. pop etc...ce sa fac..mi e cam greu sa renunt de tot la aceste genuri de muzica :(

ahilpterodactil 05.02.2016 01:08:55

Citat:

În prealabil postat de Carmen135 (Post 612813)
si eu nu pot sa ascult numai muzica bisericeasca...mai ascult si usoara.nu manele. ..insa dance. pop etc...ce sa fac..mi e cam greu sa renunt de tot la aceste genuri de muzica :(

Problema e doar de a nu transforma muzica bisericeasca in muzica usoara sau in alte genuri.
Ce face Marian Moise cu Acatistul este un lucru foarte daunator.

Carmen135 05.02.2016 01:16:40

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612814)
Problema e doar de a nu transforma muzica bisericeasca in muzica usoara sau in alte genuri.

am inteles...da.ai dreptate..eu nu sesizasem acesta..asaa la prima auditie suna frumos Acatistul Domnului cum il canta el...dar adevaru' ca este un pic cam lalait :)

ovidiu b. 05.02.2016 01:18:17

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612814)

Ai uitat eticheta: distrugător de suflete. :)

ovidiu b. 05.02.2016 01:20:57

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612809)
Excelent materialul, multumesc foarte, foarte mult Ovidiu!

Cu drag. Fratele Ion este bucureștean de-al vostru. Din când în când mai dă și pe la noi. Un om de la care ai ce-nvăța.

ovidiu b. 05.02.2016 01:24:50

Citat:

În prealabil postat de Carmen135 (Post 612813)

Mai bine ușoară decât lălăiala lui Marian Moise. Domnul să-l miluiască și să-l lumineze!

crinrin 05.02.2016 01:24:58

Citat:

În prealabil postat de Carmen135 (Post 612808)
ce sa zic ...

Uite ce zic eu. Asculta ce muzica simte sufletul tau si priveste ce icoana te sensibilizeaza!

Ce-mi pasa mie ca Marian Moise e numit manelist, daca cele doua acatiste interpretate de el imi ating sufletul? Le ascult cu placere.
Ce-mi pasa mie ca icoanele X pe care le-as privi la nesfarsit si care ma fac sa ma minunez de harul iconarilor sunt doar niste copii foto lipite pe niste bucati de PAL? Le privesc cu placere.

Ifosele ma lasa indiferenta. Ca si comentariile teologilor de ocazie.

ovidiu b. 05.02.2016 01:30:30

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 612809)
P.S. Parintele Marian Vild a fost, in tinerete, un foarte "bun" cantaret...:)Apoi a inteles ca arta bisericeasca este, in primul rand, act liturgic.
Bine ca n-au venit acolo parintele Dumitrescu si parintele Stelian Ionascu...

Ehee, părintele Marian Vild merită mai multă atenție. De restul nu vorbim, mai bine ne rugăm. :)

P.S. "Clopote de seară" :))))) ... superb ... :))))) ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:49:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.