Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sfintele Pasti - Invierea Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5070)
-   -   Lumina de la Ierusalim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12830)

AlinB 18.04.2015 00:39:21

Serios? Hai sa nu vorbim de mine, eu sunt insignificat, nici de cei cca. 100-150 credinciosi care ii are o biserica in fiecare duminica ci de restul pana la 1000 care ii vezi doar in noaptea de inviere crezand ca si-au facut mare pomana duhovniceasca pentru tot restul anului ca si-au aprins lumanarea cu "Sfanta Lumina".

In pahare da, in suflete ba.

Si mai trist este ca din cate vad, ceva din spiritul ala se regaseste si prin unii din aia 100-150, teologic nimic, dar sar imediat sa te apostrofeze ca nu te imbraci asa, ca nu stai asa, ca nu pasesti asa ca nu tii lumanarea asa si nu atribui proprietati mistice unei flacari.

De ce? Pai nici ei nu stiu, de aia, asa.

AlinB 18.04.2015 00:40:41

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 588088)
Ia nu va mai certati fratilor,ca nu sunt decat cateva zile de dupa Inviere!
Nu va sade bine,dupa aia nu va mai vorbiti cu anii !

Nu e cearta, e un debate :)

Sau ma rog, as vrea sa fie dar asta nu se poate face fara argumente si eu tot cer argumente dar degeaba..

abaaaabbbb63 18.04.2015 00:40:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588029)
Nu te onoreaza in nici un fel aceasta hula ( afirmatie ) ! ! !
Apoi , vad ca tot matul plin este mult mai important pentru propaganda atee mascata !

Este relativa treaba cu hula. Pana la urma exista multi ortodocsi care pun sub semnul intrebarii autenticitatea acestei minuni. De multe ori in istorie s-a mentionat ca minunea ar fi o frauda, inca din sec. 13, critici venite din Grecia, Rusia, Lumea Otomana.

In plus, afirmatia lui Alin sta in picioare, avand in vedere ca, pana de curand, romanii nu aveau nici o problema sa nu primeasca aceasta flacara cu avionul privat de la Ierusalim.

AlinB 18.04.2015 00:42:33

Acum ca au parte de "original one" fara doar si poate ca viata lor duhovniceasca se va imbunatati substantial.

Abia astept sa ajung duminica asta la Biserica sa-i vad si pe restul de 700-800 oameni de care nu era picior in restul anului.

Sau probabil am sa-i vad, lasand 5 lei si un pomelnic, aprinzand 20 lumanari cu "sfanta lumina" si acasa la televizor sau la gratarel..

cristiboss56 18.04.2015 00:45:40

Efectul tradarii lui Alin , bucuria prostilor ! ( este o expresie sud coreana :) )

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 588093)
Este relativa treaba cu hula. Pana la urma exista multi ortodocsi care pun sub semnul intrebarii autenticitatea acestei minuni. De multe ori in istorie s-a mentionat ca minunea ar fi o frauda, inca din sec. 13, critici venite din Grecia, Rusia, Lumea Otomana.

In plus, afirmatia lui Alin sta in picioare, avand in vedere ca, pana de curand, romanii nu aveau nici o problema sa nu primeasca aceasta flacara cu avionul privat de la Ierusalim.

Mare bucurie in tabara atee cand un ortodox va da apa la moara , precum Alin .

cristiboss56 18.04.2015 00:47:58

Un nou membru in grupul ateilor va posteaza primul dau pamflet !

Citat:

În prealabil postat de alinb (Post 588094)
acum ca au parte de "original one" fara doar si poate ca viata lor duhovniceasca se va imbunatati substantial.

Abia astept sa ajung duminica asta la biserica sa-i vad si pe restul de 700-800 oameni de care nu era picior in restul anului.

Sau probabil am sa-i vad, lasand 5 lei si un pomelnic, aprinzand 20 lumanari cu "sfanta lumina" si acasa la televizor sau la gratarel..

. . . . . . . .

abaaaabbbb63 18.04.2015 00:48:49

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588097)
Mare bucurie in tabara atee cand un ortodox va da apa la moara , precum Alin .

Bine ca nu fac parte din ea, nu?

Nu e bine sa iei orice afirmatie in mod personal. Fiecare om are dreptul la o opinie, mai ales pe un forum facut pentru a discuta... opinii.

Inclusiv o discutie pe care o consideri "taboo" se poate desfasura intr-un mod ordonat si fluent, fara implicare emotionala excesiva.

cristiboss56 18.04.2015 00:50:43

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 588102)
Bine ca nu fac parte din ea, nu?

Nu e bine sa iei orice afirmatie in mod personal. Fiecare om are dreptul la o opinie, mai ales pe un forum facut pentru a discuta... opinii.

Inclusiv o discutie pe care o consideri "taboo" se poate desfasura intr-un mod ordonat si fluent, fara implicare emotionala excesiva.

Mie imi spui ?
Cunos de 8 ani fenomenul OZN ! :)

iustin10 18.04.2015 00:51:18

Citat:

.

Poate este o minune poate nu. Nimeni nu stie daca este ceva aranjament acolo sau este minunea insasi.
Dar chiar daca ar fi aramnjament , credinta atatora ,tot ar transforma-o in minune
In afara ca , este si destul de vizibila aceasta minune .
Minunea cea mai mare este credinta . Daca reusesti sa accepti ,uneori impotriva logicii ,ce vezi sau ce auzi de la un om , atunci lumina chiar se va aprinde . Uneori in palme,uneori in inima....

AlinB 18.04.2015 00:51:57

Citat:

Eu nu am contestat miracolul (cum a zis si iustin, nu pot nici sa-l neg, nici sa-l dovedesc) ci utilitatea duhovniceasca a flacarii adusa cu avionul particular inchiriat pe o suma frumusica.

Din pacate exista un soi de pietism babeasc care tinde sa dislocuiasca din volumul de credinta partea de bun simt si utilitate duhovniceaca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:30:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.