![]() |
Citat:
|
Citat:
P.S. Am incredere doar in puterile dumneavoastra tamaduitoare. |
Bine grăiești, Cătălin, dar ești prea serios pentru subiectul acestui topic, mai bine deschizi altul.
|
Citat:
Nu esti psihiatru. Un psihiatru adevarat nu se poarta asa, decat daca a innebunit si el. Nu esti nici ortodox, pe acest forum sunt ortodocsi pe care nu m-ar mira sa ii stiu in Imparatie. Dupa reeducare, o sa ajungi sa repeti "Dumnezeu nu exista" si "sunt un fanatic" precum un monah rugaciunea inimii. Nu sunt si nu as putea fi ateu, dar tie o infuzie de ateism administrata cu forta nu ti-ar face decat bine. Cu asta, te las in "religia" ta inchipuita. |
Citat:
Va inteleg neputintele dar nu va faceti iluzii: indiferent de prezenta sau tipul credintei religioase, toti userii au drepturi EGALE de a posta. Daca vreti drepturi speciale incercati pe circ.ro sau bascalie.ro, saituri administrate de tot felul de neica nimeni. Citat:
|
Sa deratizam forumul prin reguli precise
Citat:
Tupeul extrem al acelor atei care-l neaga pe Dumnezeu este exact acesta, de a fi considerati pe acest forum "egali" in dreptul de a "posta" cu un crestin ortodox. Singura sansa de a scapa de acei atei care ca niste omizi au tabarat pe acest forum crestin ortodox, este sa deratizam forumul prin reguli precise. Va asigur ca putem impune aceste reguli ... toti cei care sunt de acord cu ele nu trebuie decat sa trimita un mail administratorului acestui forum, la adresa info@crestinortodox.ro cu subjectul "SCHIMBARE REGULAMENT!" |
Citat:
______ P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă. Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă." |
Citat:
Astazi nu crede in Dumnezeu dar maine s-ar putea sa creada. Mai depinde si de ceea ce vede in viata ta, care te dai mare ortodox. Si ateul de astazi s-ar putea sa ajunga inaintea ta in Rai. Iar tu nu esti Dumnezeu. E aproape sigur. Faptul ca cineva se crede egal cu tine nu-i nici o blasfemie. E o cinste care ti se face dar tu nu iti dai seama. Citat:
Si nu oricui. Tu vrei sa impui ceva adminului acestui forum. Ai folosit de 15 ori acest termen in campania ta publicitara. Dar adminul fie este in vacanta fie se distreaza cand iti citeste postarile. Voi, trollii, reusiti sa amuzati multa lume. Ateii, in schimb isi exprima opinia lor. Este un drept legitim. Pentru asta exista forumurile. Daca aduc jigniri, folosesc obsenitati, sau insulta vreo credinta religioasa este coresct sa se ia masuri. Deja este stipulat in regulament. Citat:
Ateii au "tabarat" ca niste omizi pe acest forum. Aici ai zis adevarul. Ca trei omizi pe un copac mare. |
Petre Tutea, despre atei
Eu cred că omul e făcut de Dumnezeu si cred că Dumnezeu n-a instalat nici un drac în el. Nu pot să spun că Dumnezeu a făcut un om purtător de drac. Dacă omul e făptura lui Dumnezeu, dracul intră ocolit acolo, nu intră cu voia Lui.
Un filozof care se zbate fie să găsească argumente pentru existenta lui Dumnezeu, fie să combată argumentele despre inexistenta lui Dumnezeu reprezintă o poartă spre ateism. Aparitia unui mare gînditor e pentru creier ca o baie pentru un om care a muncit, a asudat, s-a murdărit si se spală. Gîndirea este o ''spălare'' a creierului. Asta mă face cîteodată să cred că gîndirea nu e din creier si că acest creier e numai un sediu... De ce gîndirea nu e produsă de creier, care e numai un sediu? Fiindcă n-o produc toate creierele. Dacă inteligenta ar fi produsul creierului, atunci între Goethe si nea Ghită n-ar mai fi nici o diferentă. Scara valorilor umane contine: sfîntul, eroul, geniul si omul obisnuit - dincolo de acestia situîndu-se infractorul. Sfîntul, eroul si geniul sînt fără voia societătii, care e obligată să-i recunoască. Nimeni nu-ti contestă dreptul la existentă dacă esti om obisnuit, dar nimeni nu trebuie să facă confuzie între tine, sfînt, erou si geniu. Oamenii sînt egali în fata legii, adică trebuie respectati ca atare, dar nu confundati, nu făcuti identici, că e o gogoasă... Nimeni nu-ti contestă dreptul la o viată normală dacă porti masca de om. Numai că dacă esti mediocru, nu trebuie să te instalezî în vîrf, pentru că nu e nici în interesul tău. Acolo trebuie să stea cei dotati. Sfîntul stă în fruntea tablei valorilor pentru că el face posibilă trăirea absolutului la scară umană. Eroul se consumă făcînd istorie si nedepăsind sfera laicului. Eroul este admirat - asa cum este si geniul - dar nimeni nu i se închină, chiar dacă fapta lui aduce foloase reale omului. În vreme ce sfîntul se situează dintru început în eternitate, eroul moare în istorie, pentru că urma pe care o lasă el, ca om împlinit, este fixată doar în timp si în spatiu. Prima functie a unei religii reale este consolatoare, fără religie am lătra precum cîinii. Ne nastem, trăim, ne îmbolnăvim, îmbătrînim si murim. Si întreg peisajul speciei om culminează în cimitir. Destinul uman nu e o invitatie la fericirea de-a trăi. Singurul mod de-a evita nelinistea metafizică a cimitirelor este religia. Cu religia intri în cimitir în plimbare. Cu filozofia intri în cimitir - cum a intrat prietenul meu Cioran - prin disperare. Cine n-a putut fi înlocuită? Religia! Iar filozofia care speculează autonom, face onanie mintală. Si dacă vrea să scoată, să extragă esente din stiintele naturii, e parazit. Atît! Nu îndrăznesti să spui despre religie, teologal vorbind, - dacă esti cinstit - că a fost înlocuită de filozofie sau de stiintă. Un crestin îti spune că adevărul se defineste prin jocul celor două lumi: cea de aici o oglindeste imperfect pe cea de dincolo. Spune contra dacă poti! |
Masuri s-au luat, s-au dat ban-uri , s-au sters topice ...de exemplu stiu ca mi s-a sters un topic in care intrebam de ce sunt 30.000 de secte si grupari crestine .
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:03:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.