Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Familia, Mama si copilul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13987)

Yasmina 22.10.2013 07:18:42

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 538238)
Nu ceilalti copiii sunt problema, caci ei sunt mici, nu au ce rau sa faca. Problema poate sa vina de sus, cum este in unele tari din Vest, gen Suedia. Programa gradinitei poate sa fie tacanita rau si sa corupa, nu copiii si parintii lor necredinciosi. Nu iti vei da copilul la o gradinita unde se preda educatie sexuala(exista gradinite de acest gen), ci la una normala la cap.

(Articolele, doua la numar, nu sunt scrise de cei de la razboi, sunt preluate de pe evz.ro.)

Pai si sunt astfel de gradinite ca cele suedeze,si la noi?
Unde,aratati-mi si mie programa.

Daca nu sunt atunci despre ce vorbim,despre drobul de sare?
Cand s-or semnala cazuri si la noi,atunci putem purta o discutie,dar pana atunci...

Yasmina 22.10.2013 07:56:26

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 538234)
Nu cu ochi răi, ci cu ochii deschiși.

Nu cred că îi este de folos copilului să știe toate prostiile de care unii părinți nu-și feresc copilul, prostii pe care implicit și copilul tău le va copia. Un măr bun pus într-o ladă cu mere stricate la un moment dat se va strica și el. Nu neg că îți poți educa copilul astfel încât să poate discerne binele de rău.
Nu spun să nu ne dăm copiii la grădiniță, dar trebuie să căutăm ceea ce e mai bun pentru ei în materie de educație, adică grădinița potrivită cu cerințele noastre de părinți creștini.

Ținta mirenilor sunt monahii, iar a monahilor sunt îngerii. Prea ne-am obișnuit să punem cam tot în cârca călugărilor și noi să ne vedem de orice, mai puțin de credință. Creștinismul nu e numai o afacere de Duminică, ci e o strădanie de toată zilele.

Da sau ba,nu mi-ai raspuns la intrebare :)
Sfintii,monahii si preotii s-au sustras de gradinita si scoala normala orientandu-se catre gradinite si scoli speciale?
In asta consta secretul lor ?
Da sau nu?

Parascheva16 22.10.2013 18:33:12

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 538240)

Cand s-or semnala cazuri si la noi,atunci putem purta o discutie,dar pana atunci...

Nu e vorba despre mersul la gradinita, ci despre obligativitate. Nu are nimeni nimic cu gradinita in sine. Poate o sa si raspunzi la subiect.
Raspunsul citatat de tine este ptr. Alin si ce a zis el.
**
Da, au fost cazuri si la noi, dar au facut parintii scandal. Suntem in UE pana la urma. Lucrurile se misca mult mai repede decat s-au miscat in SUA. Deja au scos numele parintilor de pe buletin, deja este legea anti-discrimare in loc. Si la noi s-a introdus educatia ptr. sanatate. Momentan nu e 100% obligatorie ca in alte tari, dar exista. Au sarbatorit o zi,am uitat cum o numesc, in care fetele trebuiau sa se imbrace in baiat, iar baietii in fete. Si da, la gradinita. A fost postat cazul pe acest forum. Nu stim daca in alte gradinite s-a intamplat asta, stim doar de gradinita unde parintele a facut scandal si au incetat.

Apoi, noi trebuie sa discutam doar cand se intampla? De cand asa ceva? Nu este greu de prezis ce vor sa faca, ptr. ca deja s-a intamplat in Vest si in alte tari. Sunte in UE+NATO si se pun presiuni. Stim deja ce vor sa faca, de ce sa vorbim cand deja s-a petrecut? Nu mai bine actionam din timp? o.O
*
Se poate reveni acum la subiect?

Ekaterina 22.10.2013 18:55:52

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 538240)

Am citit despre cazul prezentat de Parascheva si consider ca s-a mers foarte departe.

Revenind la gradinita, nemultumirea mea ca parinte in momentul de fata este ca personalul este depasit fizic si psihic de numarul de copii. O invatatoare si doua ingrijitoare la 30 de copii mi se pare cumplit. Am toata admiratia pentru aceste doamne care rezista in asemenea conditii, dar in acelasi timp este tare periculos. Au fost atatea cazuri in care copiii nesupravegheati corespunzator (din cauza mentionata mai sus) au ajuns in situatii periculoase.

Un alt aspect este faptul ca racesc si se imbolnavesc destul de grav, stai cu ei mai mult pe acasa sau prin spitale, ii indopi cu medicamente la care se adauga suferinta copilului si a ta ca parinte.

ovidiu b. 22.10.2013 19:12:31

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 538289)
Revenind la gradinita, nemultumirea mea ca parinte in momentul de fata este ca personalul este depasit fizic si psihic de numarul de copii.

Și nu numai, ce folos dacă acea învățătoare nu are nici o treabă cu Dumnezeu și le vorbește copiilor de vrăjitoare. (am dat un exemplu forțat). Când nu ai cu cine lăsa copilul și ești constrâns să mergi la serviciu, atunci devine o mare problemă.

Citat:

Un alt aspect este faptul ca racesc si se imbolnavesc destul de grav, stai cu ei mai mult pe acasa sau prin spitale, ii indopi cu medicamente la care se adauga suferinta copilului si a ta ca parinte.

Un caz identic cunosc și eu. Și-au dat copilul la grădiniță în toamna aceasta și copilul s-a îmbolnăvit de destul de des (răceală, otită).

ovidiu b. 22.10.2013 19:33:15

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 538241)
Da sau ba,nu mi-ai raspuns la intrebare :)
Sfintii,monahii si preotii s-au sustras de gradinita si scoala normala orientandu-se catre gradinite si scoli speciale?

Să ne facem înțeleși, eu nu am adus în discuție școala normală, ci am dicutat despre grădiniță.
Legat de Sfinți, monahi, poate îmi aduci tu mai multe exemple edificatoare ale unor Sfinți sau părinți înduhovniciți care vorbesc de educația primită la grădiniță.

Yasmina 22.10.2013 19:35:11

Citat:

Am citit despre cazul prezentat de Parascheva si consider ca s-a mers foarte departe.

Revenind la gradinita, nemultumirea mea ca parinte in momentul de fata este ca personalul este depasit fizic si psihic de numarul de copii. O invatatoare si doua ingrijitoare la 30 de copii mi se pare cumplit. Am toata admiratia pentru aceste doamne care rezista in asemenea conditii, dar in acelasi timp este tare periculos. Au fost atatea cazuri in care copiii nesupravegheati corespunzator (din cauza mentionata mai sus) au ajuns in situatii periculoase.

Racelile nu cred ca sunt boli grave...alte boli sunt specific copilariei,oreionul,pojarul-si nu se ajunge prin spital de la ele.Am trecut si eu prin ele si am facut orice boala posibila si imposibila.
Cred ca sunteti niste parinti destul de exagerati daca considerati racelile printre imbolnaviri grave :)
(Ecaterina si Ovidiu)
Stati linistiti,le va face si la scoala chiar daca omit gradinita.Ca si la orice schimbari bruste de temperatura.

Yasmina 22.10.2013 19:52:35

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 538291)
Să ne facem înțeleși, eu nu am adus în discuție școala normală, ci am dicutat despre grădiniță.
Legat de Sfinți, monahi, poate îmi aduci tu mai multe exemple edificatoare ale unor Sfinți sau părinți înduhovniciți care vorbesc de educația primită la grădiniță.

Nu ai adus discutia acum despre scoala,dar pe alte topice altii au discutat si asta.

Parerea mea este ca exagerati cu toate aceste masuri anti-gradinita,anti-vaccinare,anti-nastere cu asistenta medicala,anti-...,anti-... etc incat o sa sfarsiti dorind orase separate de omenirea de rand.
De ce? Nu inteleg elitismul pe care-l emanati?
Voi si copiii vostri sunteti mai speciali ca altii sau cum?
Credeti ca prin masurile astea fortate veti salva omenirea de la pacat?

Puteti sa omiteti sa va dati copilul la gradinita unde invata prostii(dupa parerea voastra)ca mai tarziu acesta sa aiba inclinare spre viata de pacat si sa fie pierdut,sau sa gaseasca o prietenie,un anturaj rau si sa se piarda.
Tot educatia de acasa si relatia dintre tine si copil ramane de baza.

Decat sa va ascundeti odraslele de restul lumii pacatoase dupa fusta mamei,mai bine le dati o educatie sclipitoare acasa,astfel incat atunci cand ies prin multime sa se vada diferenta.

Parascheva16 22.10.2013 22:14:06

Citat:

Asa multi sunt intr-o grupa? Eu nu-mi amintesc sa fi fost asa multi inainte. Dar si la scoala tot 30 sunt. Se merge pe cantitate nu pe calitate.

In Anglia nu se scocheaza nimeni ca kinderii racesc si nu sunt indopati cu medicamente,caci spun ca este ceva normal, sistemul imunitar trebuie sa se dezvolte si sa se adapteze. Spun de Anglia, ca de ei stiu. Poate asa fac si alte tari. Oricum, raceala nu se trateaza cu antibiotice.

Parascheva16 22.10.2013 22:25:54

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 538298)
Nu ai adus discutia acum despre scoala,dar pe alte topice altii au discutat si asta.

Parerea mea este ca exagerati cu toate aceste masuri anti-gradinita,anti-vaccinare,anti-nastere cu asistenta medicala,anti-...,anti-... etc incat o sa sfarsiti dorind orase separate de omenirea de rand.
De ce? Nu inteleg elitismul pe care-l emanati?
Voi si copiii vostri sunteti mai speciali ca altii sau cum?
Credeti ca prin masurile astea fortate veti salva omenirea de la pacat?

Puteti sa omiteti sa va dati copilul la gradinita unde invata prostii(dupa parerea voastra)ca mai tarziu acesta sa aiba inclinare spre viata de pacat si sa fie pierdut,sau sa gaseasca o prietenie,un anturaj rau si sa se piarda.
Tot educatia de acasa si relatia dintre tine si copil ramane de baza.

Decat sa va ascundeti odraslele de restul lumii pacatoase dupa fusta mamei,mai bine le dati o educatie sclipitoare acasa,astfel incat atunci cand ies prin multime sa se vada diferenta.

Exagerezi putin. Daca nu sunt oamenii de acord cu toate chestiune varate pe gat de sistem, asta nu inseamna ca fug de lume sau ca sunt elitisti. Nu a scris nimeni aici ca e impotriva gradinitei, caci nici nu era acesta subiectul. Oricum, daca ai sansa sa dai copilul la o gradinita ortodoxa, de ce nu ai face asa? Este aceiasi programa, dar se include si Hristos si Biserica Sa.

(nu-mi amintesc sa fi zis careva de nasterea fara asistenta, ci se vorbea despre intervetiile exagerate sau dreptul mamei de a alege cum naste. chiar si mamele din SUA,Olanda,U.K. care aleg sa nasca acasa, sunt asistate de moaste+dula.)

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:51:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.