![]() |
Un nou inceput...
Buna dimineata tuturor!
Sperand ca noaptea v-a fost de bun augur, va doresc fiecaruia ca sa aveti o zi binecuvantata alaturi de Domnul nostru Iisus Hristos, sa va bucurati de partasia din biserici, fiecare pe unde va aflati; pace in familii si in inimile voastre. Laudat sa fie Domnul pentru ca a mai lasat o zi sa ne bucuram si sa ne veselim in ea! O zi binecuvantata! |
Eu am convingerea ca spiritul eretic si sectar este prezent in toate comunitatile religioase. Omul dominant de spiritul sectar, un spirit ingust si habotnic , e cel care “se inchide” intr-un mediu selectiv, avand tendinta de a face opinie separata de restul comunitatii. Omul dominat de spiritul eretic, combativ, este cel pentru care pozitia celuilalt nu trebuie doar combatuta, ci si invinsa. De aceea se spune in Scriptura: " nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi”, pentru ca retorica unor astfel de oameni nu slujeste argumentarii calme, persuasive, ci e si un dospozitiv de desfintare a adversarului (teologic), o arma de atac. Cei care nu se apropie de tine cu ganduri curate, care nu-ti pun intrebari legate de credinta dintr-o curiozitate sincera, nu vor fi multumiti de raspunsul tau, indiferent care e acela, deci e de preferat „sa nu dai cele sfinte cainilor”, pentru ca nu-l vor aprecia, iar tu vei avea sufletul cuprins de mahnire. De aceea, cand privim un om, primul lucru pe care ar trebui sa-l observam nu este apartenenta lui religioasa, ci in primul rand daca el e de buna credinta, cu intentii curate sau de rea credinta, caz in care e recomandata discretia si prudenta.
|
Citat:
|
Părintele Galeriu spunea că pentru fiecare dintre problemele noastre Domnul a dat răspuns în Evanghelie. Pilda duminicii de azi mi se pare mie că dă foarte bine răspuns întrebării topicului.
Femeia cananeancă primește de la Hristos mai întâi răspunsul: „Nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci câinilor”, răspuns dat în maniera iudeilor, pentru a încerca dragostea ucenicilor. Pentru ca, în scurt timp, uimindu-se de dragostea și smerenia de care aceasta dă dovadă, să o răsplătească spunându-i: „O, femeie, mare este credința ta; fie ție după cum voiești!” |
Citat:
unii i-au spus Lege, altii Testament ... dar eu nu vad care ar fi negotul. |
Citat:
|
Citat:
nici pentru cei relegiosi nu sunt multe optiuni, doar "alta confesiune". |
uite ca exista aici, ati putea sa raspundeti, dar nu ma mai intereseaza.
nu mai continuu conversatia cu voi nu pentru ca as fi eu mai presus de voi ci pentru ca deja nu-si mai are rostul. titlul topicului era in legatura cu altceva, era vorba de reactia noastra in fata sectarilor, iar sectarii din viata mea nu inceteaza sa atace Otodoxia, dogmele ortodoxe, preotii, icoanele, crucea si tot ceea ce inseamna ortodoxie si aici credeti-ma ca nu e vorba nici de femeia cananeana care vrea mila lui Iisus Hristos, nici de vreun amarat care vrea sa se pocaiasca ci de cineva care vrea sa ma faca sa parasesc Biserica si eventual sa am un al doilea Botez, desi este unul singur asa cum spune si Simbolul Credintei, aici e vorba de niste oameni care nu au nicio legatura cu pilda de azi din cadrul Sfintei Liturghii. s-a ajuns prea departe si imi pare rau ca am dat curs acestor discutii care din experienta personala cu astfel de oameni (din alte culte) nu aduc nimic bun si ma fac sa-mi stric ziua, ma repet nu pentru ca as fi eu mai buna ci pentru ca iau totul foarte personal. in incheiere am sa va las o rugaciune simpla care trebuie sa ne calauzeasca in fiecare clipa in fiecare zi : Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa! |
Citat:
|
Citat:
stiu ca am atras multe reactii dure ... dar am ajuns sa nu ma mai intereseze cum sunt catalogat. unii imi spun ateu, altii agnostic, unii ma injura, altii spun ca sunt chiar credincios dar nu recunosc. fiecare dupa inspiratie. eu spun doar ca sunt necredincios. si incerc sa fiu OM. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:19:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.