Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 490925)
1. N-am zis "fanatici religiosi". De altfel ar fi un termn fad si soft vs. adevaratele dimensiunil ale problemei.
2. Daca e adevarat ce spui, tu ai pierdut deja lupta asta - ai calculator si Internet.
Rusine? Stii tu ce e aia?
A, da, pentru tine - inca o stratagema atunci cand celelate nu functioneaza, saritul de la o idee la alta, aerul de atotstiutor, citate si trimiteri aiuristice, inrolat de-a valma parinti la cauza ta, cauza cu care nu au de a face, etc.
Sunt mult mai multi preoti si duhovnici care nu sunt de acord cu aceste opinii, chiar si "razboinicii" tai pe care ii citezi atat de des au publicat intens in acest sens (ar fi cazul sa-i citesti si pe partea asta, nu doar articolele cu iz apocaliptic).
Dimpotriva, acesti oameni care s-au dovedit mult mai rezonabili si echilibrati, au fost discreditati si atacati de cei ca tine, pentru faptul ca nu s-au angajat in tranta asta pseudo-duhovniceasca.
|
la stat pe margine, ridiculizat si facut gargara romanu' e primul! doar s-a nascut "poet"!!
daca voi reusiti asa bine sa va stapaniti ego-ul si reusiti sa sesizati cu ochi de vultur prin hatisul zilnic de "necesitati" si "trebuinte" unde anume incepe capcana sentimentului de siguranta intr-o "viata care sa cuprinda conditii decente de trai" pentru a o identifica si a lupta cu ea, felicitari! sunteti niste crestini model, demn de urmat!
eu insa am vazut emisiunea din ajun de Craciun pe pro tv, unde Inalt Prea Sfintitul Justinian Chira spune ca cel mai tare se teme de ISPITA!!
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...rdem-dumnezeu/
si daca acest om traind in SFINTENIE, se teme de ISPITA, omul din lume, ametit de aerul imbacsit al "libertatii" de ce oare ar trebui sa se mai teama?
dupa SIGURANTA voastra prin care va bateti cu caramida dreptatii in piept, se pare ca nu trebuie sa se mai teama de NIMIC!!
dar realitatea e alta fratilor, oricat de drepti va aratati voi pe aici:
http://www.novapress.ro/video/preot-...n-teusdea.html
si acest sfant (eu asa-l consider) - acest om caruia ii stralucesc ochii de focul credintei spune ca se incearca dominarea pe alta cale si trebuie luate masuri inainte sa-ti arda casa:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=MjwzuVx_Jgo
Cine crede ca este tare si cu credinta fierbinte si de nezdruncinat ar trebui poate sa plece urechea la sfatul "sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte…". Ca infruntarea cu bine a ceea ce ne-asteapta tine de curaj, iar curajul vine din increderea in Acela care ne este adevaratul stapan, curajul este frica (paradoxal, nu?) careia ii rezisti un pic mai mult, inseamna rezistenta la frica, stapanirea fricii, nicidecum absenta ei, a avea o sensibilitate perfecta a masurii pericolului si o dorinta mentala de a il indura.....
dar e mai comod sa bravam despre ce discernamant curat avem sau acel "te asigur că știu mai multe lucruri despre Efrem, Isaac și creștinismul siriac decât reușești tu să asimilezi în următorii zece ani, iar dacă continui să te informezi exclusiv de pe internet, mai adaug încă zece".... care e pur si simplu K.O.!!
contraziceti de amoru' artei! nu aduceti niciun argument doveditor cum ca "cipofob/ul e isteric, arțăgos, lăudăros" si ca totul e furtuna in pahar cu apa, dar ce confortabil va e sa jigniti! tot inainte!! va admir "consecventa" :(