![]() |
Citat:
|
din ce cauza a luat amploare protestatismul
unul nu cred ca Biserica Ortodoxa a cret probleme unei Biserici protestante ca istoria ne dovedeste asta. ci cred este o parere personala nu am baza temeinica ,dar poate fi o supozitie, ca Biserica Catolica sa aibe ceva impotriva altor religii.
asta am observat din Biserica Catolica dupa cum bine stiti una din cele mai persecutatoare biserici este Biserica Catolica, cu RUGURI, DECAPITARI si chestii din asta ... renegari ale unor persoane care acum si-au cerut iertare dar degeaba ca iei sunt morti. daca nu stiati Isaac Newton a fost unul din inceputul protestatismului si a renuntat la Biserica Catolica in favoarea lui Luther, el a fost renegat de Biserica Catolica pt ca a spus ca Pamantul este rotund. acum daca ar fi sa ma iau dupa Apocalipsa si cum spun adventisti as putea sa spun si sa le dau dreptate ca aceasta Biserica a ucis oameni care erau mai crestini decat ei care Biblia s-ar parea sai numeasca martiri, spunad urmatoarea "ca sangele sfintilor plang" acum putem sa spunem ca si din randul Biserici Ortodoxe au fost ucisi dar si protestanti ai vremurilor respectiva, pana sa apara Luther si Calvin cu reformele lor. am spus sunt doar pareri proprii nu doresc sa dezbat prea mult subiectu vreau sa ma mai documentez. deci sar parea ca au existat mereu inafara de aceste doua religii si altele din cauza asta sa facut sinodul al doilea ecumenic in sec 4-5 ca sa afirme sau sa infirme celelalte religi aparute. acum nu stim cat au existat si cat au ramas acestea. un lucru este cert de la Luther a inceput sa se accepte alte religi de stat in afara de Ortodoxie si Catolicism. |
Citat:
|
pt cei care vor sa mai dezbatem un subiect sau una alta sa ne ajutam in citirea Scripturii putem vorbii si pe messenger caci id meu este: fierari88@yahoo.com
|
Citat:
Ortodoxia spune:credinta fara fapte este moarta;sau:nu toti cei ce-mi zic Doamne,Doamne,v-a intra in Imparatia Cerurilor. =>ortodoxia nu iti pune pe tava mantuirea,trebuie sa lupti ca un ostas pt. cununa de lauri(=mantiure). Vrednic este lucratorul de plata sa. Pr.Cleopa a fost c-am aspru cu cei de alte culte,dar atunci cand vorbeau cu ei,era mai bland. |
Citat:
Si eu am ramas uimit cand pe o "biserica'' apartinand unui cult (nu dau nume pt.ca eu indragesc pe toata lumea si nu vreau sa fac discriminari) am vazut ca a pus cruce. Sa nu te miri cand vei vedea ca v-or pune si icoane ,argumentand ca si Moise a sculptat ingeri si a pus pe chivot,sau ca a pus chipuri pe perdeaua din Cortul Sfant. |
Citat:
|
am afirmat multe lucruri cred ca sunt cam de ajuns imi cer iertare pt cei care poate i-am necajit in special pe fratii mei Ortodoxi, dar si pe fratii Adventisiti.
eu raman doar la scriptura. si nu cred in Traditie. Traditia = talmud deci o usurare inaintea lui Dumnezeu. am crezut ca am cu cine vorbi dar nu prea exista sa vad pe cineva sa poata sa isi sustina o idee cu Biblia deschisa. m-am agitat cam mult sa postez aici anumite lucruri care alti nici macar nu au stiut unde se gasesc dau search pe google cauta ceva si posteaza ... unii nici macar nu stiti de ce are Biserica Ortodoxa un perete care desparte un sfert de 3 sferturi din ea. si ce motivatie ar avea locul acela acolo. si ca astazi ar trebuii ca acolo sa se gaseasca poate altceva... sau nici macar nu stiti ce inseamna sa va faceti Crucea. incepand de la tinerea degetelor pana la a te inchina. caci ati deschis ochii in Traditie ati luat lucruri de acolo si nu aveti argumente. daca o alta tara are o traducere de Biblie in mai multe feluri este gresit??? eu nu cred din ce cauza cum cuvantul broasca inseamna si yala dar si animal nu stiu cum a fost tradus trbuie sa cercetezi. tot |
adresa e aici, http://www.youtube.com/watch?v=yERCebCi4oI
nu mi-am mai amintit exact se pare ca nu blandul pastor e reprezentat dar tot un fel de icoana este |
Citat:
Ne bucuram ca tu cunosti toata simbolistica ortodoxa, oricum la judecata nu mergi pe cunostinte ci pe credinta si inima buna |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:03:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.