Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura in doi. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1874)

ancah 22.06.2007 12:05:04

Draga Lila, nu crezi ce e o idee de a vorbi cu un preot si de a gasi impreuna cu duhovnicul tau solutie la problema ta?
Suferintele isi au rostul lor. Te-ai gandit cumva, ca acum ca ai trecutde greu si poate ai castigat cununa, suportand greutatile, vine diavolul si vrea sa te ademeneasca? Lui nu ii plac oamenii virtuosi. Deltfel gasesti scris si in 1 Corinteni 7, 10-11 referiri la casatorie si despartire.
Omul nu e perfect, mai greseste. Ar fi insa pacat, ca dupa ce ai indurat, sa faci un pas gresit, chiar daca placut.

dillema 22.06.2007 12:56:24

Citat:

În prealabil postat de consuela
. Cum ramane cu "ce a unit D-zeu omul sa nu desparta", daca religia ortodoxa da binecuvantare ? Daca ar fi asa nu ar da nici o binecuvantare! Deci proverbul asta e doar un sfat, nu o regula de respectat la marele fix cum o aduceti voi sa fie!
A2a casatorie exista, si nu degeaba, D-zeu stie ca nu e cazul sa ne nenorocim daca am fost pacaliti odata.

Sau poti foarte bine sa divortezi si sa ramai cu familia ta fara sot /sotie si in unele cazuri e mult mai bine asa, daca ai si copii nu esti singur. Ideea era sa nu curvesti, din cauza asta lasa maxim 3 casatorii, dar ce folos daca unii o fac foarte bine fiind casatoriti? Conform religiei ortodoxe, la prima incalcare de adulter in cer si deci in fata lui D-zeu casatoria e desfacuta, se fac noi slujbe si spovedanii +canoane pentru reinodarea ei pt ca deja e desfacuta, intrebati preotii sa va informati. Sotul meu are 2 prieteni care au terminat teologia si ii intreb tot ce nu stiu strict conform regulei, si cartilor dupa care invata la teologie, daca tot vreti sa respectati macar sa stiti ce anume.

Pai de aia sa mearga la un preot. Daca Biserica aproba...sa divorteze daca asta ii e vointa.

dillema 22.06.2007 13:10:04

Citat:

În prealabil postat de lilia
Rusine sa-mi fie ca l-am lasat sa-si bata joc de mine, de sanatatea mea, insa nu am pacatuit cu absolut nimic, nici macar cu un sarut. Daca ar fi toti ca mine ca nu stiu alt barbat decat pe sotul meu(nu ma laud dar asta e) ar fi ceva, sau poate ca toata lumea s-ar duce in rai si nu ar mai locuri...
Pe vremea mea nu se incerca o casatorie, sau cum se zice acum - casatorie de proba- pentru ca era pacat. Acum vad destul de bine, cu ochii cat cepele, ca o casatorie nu e precum o haina sa o schimbi, tocmai de-aia ar fi cazul sa se probeze, inainte sa te "legi la cap". Pe haina o poti schimba, insa casatoria nu... daca n-ai curajul si daca nu te bate sa-ti umfle botul ceea ce mi-am dorit, poate asa divortam la foc automat, poate ca acum era altfel, nu mai aveam experienta asta pe care nu o doresc la nimeni, nici macar la dusmanii mei. Va doresc mult noroc in toate!

Sunt mai multe feluri de pacate, cu gandul, cu vorba, cu fapta. Dar toate sunt pacatesi numai D-zeu judeca care pacat e mai mare ca altul. Pentru un individ inaintat in credinta pacatul cu gandul de ex. poate fi punctat la fel ca pacatul unuia cu fapta dar care nu a stiut prea multe despre D-zeu, acu numai el stie care ar fi si problema ta, si un sfat ar putea da si duhovnicul. Daca te-a neglijat cu tratamentul de ce nu ai facut nimic atunci si acum cand ai dat de altul ti-a venit gandul ca ai fost neglijata? Sa iti spun un secret? Toti(sotiile/sotii) is la fel (avea dreptate mama ta), dar depinde cum ii manipulezi. Acu ma gandesc daca nu cioara din mana pe cea din par.
Oricum e alegerea si constiinta fiecaruia. Ai venit aici pentru sfaturi, iaca le ai si din stanga si din dreapta. Acu depinde de tine ce faci, noi nu putem alege pentru tine. Si da fuga la un preot, te mai spovedesti, mai ceri un sfat, poate il convingi si pe el sa isi revina ca nici o data nu e prea tarziu si tarea contreaza sa castigi un suflet, ca nu pare asa de rau tipul...chiar daca ai indurat toate aspectele betiei lui excluzand violenta. Asta inseamna ca sunt semne de recuperare.
Si daca tot ai stat ca mama ta te-a sfatuit si totusi ai ascultat-o asta spune ceva. Dar imi incahipui ca atunci cand te-ai casatorit nu mama te-a fortat sa te mariti cu el, si faptul ca iubirea te-a legat de omul asta si ti-ai marturisit responsabilitatea in fata lui D-zeu. El e betiv, iar patima nu ii permite sa rationeze, si de aceea sunt doua persoane intr-o casatorie, sa se ajute si sa se completeze reciproc. De aceea sunteti doar voi in fata altarului. Daca era mai grav, sa zicem ca situatia ar fi impus reactii mai stricte.
Acum depinde de tine ce faci e viata ta si noi nu suntem in masura decat sa te sfatuim.
Doamne ajuta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:56:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.