Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

Sebastiana 02.04.2007 17:35:13

Nu ai inteles ideea deloc.Cui ii place bataia?nu ii place nimanui,iar daca unii se complac,problema lor.Acest caz are legatura cu falsa exorcizare,de aceea, am trimis si te sfatuiesc si pe tine sa citesti de acolo, de la Exorcizari,de pe Forum unde sunt povestite cazuri reale,ce Doamne iarta-ma!Aceste cazuri sunt tratate in lacasuri si locuri sfinte ca SFINTELE MANASTIRI si SFINTELE BISERICI,Dumnezeu sa dea putere si sanatate celor care ajuta aproapelui in suferinta.Eu nu ma consider sado-masochista si nu imi place sa maltratez si nici sa fiu maltratata.Prost e cel care bate,adica cel rau,care actioneaza prin persoane bolnave.

Sebastiana 02.04.2007 17:46:53

Si am omis din nou,fara sa vreau,ca da,sunt Sfinti printre noi,de care Biserica are habar,in caz ca nu stii tu dar nu se pronunta decat la moartea lor sau nu mai stiu eu asta.Parintele Ilarion Argatu si multi altii pe care i-am cunoscut,Dumnezeu sa-i tina aproape de EL, si inca mai cunosc,ca sunt in viata printre noi,dar mai cerceteaza si tu, ca traim si in mijlocul sfintilor,si in randul pacatosilor, dar si printre muritori de rand asa ca mine.Dumnezeu m-a invrednicit pe mine,chiar daca nu merit,sa cunosc si astfel de Sfinti care m-au ajutat,asa sa stii tu mai bine,putin credinciosule,sper ca nu te superi iar pe mine ca ,uite,imi cer iertare in avans de te superi.

Mirean 02.04.2007 17:48:37

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Nu ai inteles ideea deloc.Cui ii place bataia?nu ii place nimanui,iar daca unii se complac,problema lor.Acest caz are legatura cu falsa exorcizare,de aceea, am trimis si te sfatuiesc si pe tine sa citesti de acolo, de la Exorcizari,de pe Forum unde sunt povestite cazuri reale,ce Doamne iarta-ma!Aceste cazuri sunt tratate in lacasuri si locuri sfinte ca SFINTELE MANASTIRI si SFINTELE BISERICI,Dumnezeu sa dea putere si sanatate celor care ajuta aproapelui in suferinta.Eu nu ma consider sado-masochista si nu imi place sa maltratez si nici sa fiu maltratata.Prost e cel care bate,adica cel rau,care actioneaza prin persoane bolnave.

Stiu despre ce este vorba.
Stii, mie nu imi plac oamenii carora le prezinti o idee, le argumentezi o aformatie, apoi vin si ti-o servesc asa...ca si cum ar fi a lor.
Acum ca te-ai lamurit si tu ca este vorba de o falsa exorcizare nu e politicos sa ma inviti la topicul cu "exorcizari pe bune".

Sebastiana 02.04.2007 18:14:07

De ce te superi?M-ai intrebat de Sfinti,de cum stau lucrurile cu bataia,si acuma dupa ce am raspuns,na,uite unde se ajunge.Si eu te-am intrebat de ce nu au internat-o intr-o institutie speciala cu boli psihice ca a ei, daca tot se vehiculeaza ideea ca nu era demonizata,de ce,te intreb,i-au dat-o cu tronc Parintelui?ca sa arunce numai asupra lui vina si ceilalti,mititeii sa stea pe margine si sa judece asa frumos?esti unul dintre ei de le tot iei apararea?sau ma insel eu...De ce nu au trimis-o la un control medical,sau daca au facut-o,ma rog,de ce au lasat-o intr-alt mediu care nu se potrivea cu al ei?Adica,nu era de exorcizare ci era de competenta psihiatrilor care stiu ce calmante sa ii dea,ce sedative puternice, ca sa ii aline durerile si care o leaga sa nu vatame pe cineva sau pe ea insasi...Tu,asa zici,ca ei nu gresit dar eu nu bag mana in foc pt.asta ca ma ard,Doamne fereste!~

Sylvie 02.04.2007 19:44:00

Si,tot eu mai adaug,doctorul sau doctora care i-a dat diagnosticul de schizofrenie,chiar nu si-o fi dat seama ca nu sufera de altceva decat de schizofrenie si nu de vreo boala provocata de duhurile intunericului si cele rele?Una este una, si alta este alta.Vezi tu Mirene,ca mai sunt si altii implicati in acest caz,altii care raman in umbra si au si ei o raspundere a lor de care trebuie sa dea socoteala in fata Justitiei Divine si Supreme.Dar Dumnezeu ii va trage la raspundere daca nu se caiesc,poti sta linistit.Asta e treaba cu capetele de acuzare,si unde se mai si cauta sa se ascunda si cealalalta fata a adevarului,pe care nu toata lumea vrea sa o vada sau sa o priceapa.Stii tu,adevarul este undeva pe la mijloc si numai Dumnezeu il stie.Cam asa stau lucrurile pe aici,in acest caz cu totul aparte si iesit din comun.

Mirean 02.04.2007 20:57:50

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Si,tot eu mai adaug,doctorul sau doctora care i-a dat diagnosticul de schizofrenie,chiar nu si-o fi dat seama ca nu sufera de altceva decat de schizofrenie si nu de vreo boala provocata de duhurile intunericului si cele rele?Una este una, si alta este alta.Vezi tu Mirene,ca mai sunt si altii implicati in acest caz,altii care raman in umbra si au si ei o raspundere a lor de care trebuie sa dea socoteala in fata Justitiei Divine si Supreme.Dar Dumnezeu ii va trage la raspundere daca nu se caiesc,poti sta linistit.Asta e treaba cu capetele de acuzare,si unde se mai si cauta sa se ascunda si cealalalta fata a adevarului,pe care nu toata lumea vrea sa o vada sau sa o priceapa.Stii tu,adevarul este undeva pe la mijloc si numai Dumnezeu il stie.Cam asa stau lucrurile pe aici,in acest caz cu totul aparte si iesit din comun.

Cele afirmate de tine sunt simple speculatii. Argumenteaza ce ai spus.
E simplu sa arunci cu noroi in medici, fara sa ai nici un argument.
Si eu pot spune de unu sau de altul ca este habotnic si nu a inteles nimic din ortodoxie. dar ar trebui sa rgumentez asta, nu?
Argumente! Concret!

Sebastiana 02.04.2007 21:13:06

Mireanule,iti argumentez eu daca vrei.Daca crezi in Mantuitorul,nu inseamna neaparat ca esti si habotnic.Sa stii tu mai bine,ca tu arunci cu noroi in altii dupa care te retragi frumos.Iti spun eu,care am o prietena in grija careia este o bolnava de schizofrenie si care a devenit f.periculoasa pt.ca ataca si nu vorbeste vreuna sau nu vorbesc mai multe voci din ea,si nu e posedata.Tu chiar nu pricepi ca au incurcat lucrurile si au internat-o intr-o Manastire,unde nu avea ce cauta,de este adevarat sau nu,ca era schizofrenica cum au zis...Lasa-i pe cei habotnici deoparte, ca nu discutam aici de ei,nu avem treaba noi cu ei aici,in aceasta discutie.Trebuia sa o interneze intr-un spital de boli psihice,nu la Manastire,pricepe odata pt.totdeauna,ca au incurcat locurile si,uite asa,s-a gresit.

Mirean 02.04.2007 21:31:38

Citat:

De ce te superi?M-ai intrebat de Sfinti,de cum stau lucrurile cu bataia,si acuma dupa ce am raspuns,na,uite unde se ajunge.Si eu te-am intrebat de ce nu au internat-o intr-o institutie speciala cu boli psihice ca a ei, daca tot se vehiculeaza ideea ca nu era demonizata,de ce,te intreb,i-au dat-o cu tronc Parintelui?ca sa arunce numai asupra lui vina si ceilalti,mititeii sa stea pe margine si sa judece asa frumos?esti unul dintre ei de le tot iei apararea?sau ma insel eu...De ce nu au trimis-o la un control medical,sau daca au facut-o,ma rog,de ce au lasat-o intr-alt mediu care nu se potrivea cu al ei?Adica,nu era de exorcizare ci era de competenta psihiatrilor care stiu ce calmante sa ii dea,ce sedative puternice, ca sa ii aline durerile si care o leaga sa nu vatame pe cineva sau pe ea insasi...Tu,asa zici,ca ei nu gresit dar eu nu bag mana in foc pt.asta ca ma ard,Doamne fereste!~

Fata mea, iar intri in contradictie cu parearea oficiala a BOR.
Ori esti rau-voitiare , ori "nu ai simtul umorului".
Tocmai am raspuns la intrebarea ta, mai sus!
A fost la medic. A fost externata la cerere si ar fi trebuit sa urmeze tratament medical pentru a evita crizele, dar nua facut asta!
Stii de ce? Pentru ca Corogeanu a decis sa o faca el bine. Si uite ce a facut.
Stii cine a luat-o de la spital? Maicutele. Maicile lui Corogeanu. Alea care l-au ajutat sa o omoare.
Stii ce scandal aparuse imediat dupa moartea maicutei? Ala legat de niste bani pe care Corogeanu si maicutele i-ar datora femeii pentru ceva munci prestate la manastire, plus ceva bani pe care Irina i-ar fi dus de acasa.
Cred ca r fi mai util sa citesti TOT ce am postat pe forum la topicul asta. Ne-ar scuti pe amandoi de batai de cap inutile.
Stii, pana acum am discutat doar despre partea oficiala a cazului.<Nu cred ca vrei ca discutia sa intre pe partea neoficiala. Asâputea face si eu ca tine. faze auzite pe OTV si alte bazaconii. Zic sa pastram discutia la un anumit standard. Daca poti.
Retine: medicii nu i-au dat-o. A fost luata. De Corogeanu& company.
Mititeii? Limbajul tau suburban si tendentios devine enervant. Mai am eu un cunoscut care face faza asta. Dar macar el el are tulburari de personalitate si il inteleg...
Cred ca am fost suficient de clar pana aici. Dar tu revii la problema initiala. E atat de greu sa accepti ca te-ai inselat, ca popii nu sunt Dumnezei pe pamant,ca sunt si ei oameni si ca pot gresi?
Chiar daca ar fi dat-o parintelui nu aveau ce vina sa arunce asupra lui. Pana sa intre pe mana (sau sa cada in ghearele) lui Corogeanu fata era fizic sanatoasa!
Nimeni nu judeca. Poate doar tu. Discutam.
Repet: nu iau apararea nimanui! Pentru mine nu exista "noi voi". poate doar vii si morti.
Incearca sa asculti de Biserica. Esti mai departe de Biserica decata iti inchipui. Dai interpretare proprie faptelor, nu te inclini in fata evidentei.
Cat despre sfinti esti intr-o mare eroare. Mergi la un duhovnic bun sa te lamureasca.
Sfintii se caninizeaza la multi ani dupa moarte (sute). Una din ratiunile practice pentru care se face asta esta ca nu cumva sa apara urmasi sau "ucenici" ai acestora si sa profite de numele celui camonizat.
Ultima canonozare din BOR este a unui mkitropolit din secolul al XVII-lea.
Plus ca faza cu "iertarea anticipata" stiind ca urmeaza sa jignesti este "curat mestesug dracesc", virba lui Creanga.
Sincer, chiar ai nevoie de ajutor. Intra pe forum, la alte sectiuni sau cauta un duhovnic bun cu care sa vorbesti de sfintii pe care spui ca i-ai cunoscut.
Nu te mandri sa spui ca nu am dreptate. Mergi la un duhovnic si discuta problema, sau cum am mai spus intreaba-i si pe altii pe forum.
Macar sa iti spuna ca ma insel eu!

Mirean 02.04.2007 21:38:44

Citat:

Mireanule,iti argumentez eu daca vrei.Daca crezi in Mantuitorul,nu inseamna neaparat ca esti si habotnic.Sa stii tu mai bine,ca tu arunci cu noroi in altii dupa care te retragi frumos.Iti spun eu,care am o prietena in grija careia este o bolnava de schizofrenie si care a devenit f.periculoasa pt.ca ataca si nu vorbeste vreuna sau nu vorbesc mai multe voci din ea,si nu e posedata.Tu chiar nu pricepi ca au incurcat lucrurile si au internat-o intr-o Manastire,unde nu avea ce cauta,de este adevarat sau nu,ca era schizofrenica cum au zis...Lasa-i pe cei habotnici deoparte, ca nu discutam aici de ei,nu avem treaba noi cu ei aici,in aceasta discutie.Trebuia sa o interneze intr-un spital de boli psihice,nu la Manastire,pricepe odata pt.totdeauna,ca au incurcat locurile si,uite asa,s-a gresit.

Pai pana acum sustineai altceva.Sustineai ca afacut bine Corogeanu ca a adus-o la exorcizare. Acum ti-ai schimbat parerea si incerci sa ma convingi de ceea ce tocmai ti-am explicat si argumentat.
Ma apuca greata!!!

calator 02.04.2007 21:40:29

Sebastiana cum adica au internat-o la manastire? Din cate stiu eu la manastire nu se intra pe baza de internare. Faptul ca a fost externata este ok in contextul in care cei de la manastire si-au asumat raspunderea pentru ea.

Inca nu am inteles ce cauta ea la manastire Au luat-o sa o vindece? desi stiau de la inceput ca are schizofrenie dar probabil s-au gandit ca niste rugaciuni/ slujbe se rezolva? Am mai intalnit pe la manastiri persoane sa zicem cu anute tulburari psihice. Cine isi asuma raspunderea pentru ele? Maicile au cred destule pe cap si fara grija unui bolnav psihic pe care nu il poti lasa slobod prin manastire.

Inainte de 1950, nu exista nici un tratament eficace în schizofrenie. Majoritatea persoanelor cu această afecțiune erau nevoiți să stea în spitale de bolnavi psihiatrici cronici, pentru siguranța lor și a celorlalți, suferind de simptome extrem de grave. În 1952 a apărut însă primul medicament antipsihotic eficient, clorpromazina. Această medicație a permis anumitor pacienți să se amelioreze suficient pentru a părăsi spitalul și a trăi în comunitate. Terapia medicamentoasă pe termen lung a fost și este crucială pentru a preveni reapariția simptomelor și a stabiliza afecțiunea. Unele dintre aceste medicamente au variante de administrare injectabilă, pe o durată de câteva săptămâni, astfel încât persoana cu schizofrenie nu trebuie să-și amintească să ia zilnic medicația.

manifestari: halucinații (de regulă, pacienții aud voci inexistente, care critică sau condamnă); idei delirante (credințe false, adesea despre amenințări sau persecuții); paranoia; comportament inadecvat; vorbire dezorganizată sau incoerentă. Si daca vocile vorbesc impotriva lui Dumnezeu destul de usor de crezut ca avem un demonizat.

Cand este vorba de un demonizat el vine cu familia, stao o zi doua si pleaca. Dar in acest caz ea stand acolo poate ar fi trebuit sa ia in calcul si medicamentatia si nu sa se limiteze la a spera intr-un soi de interventie divina.

Nu cred ca au legat-o pt ritual ca asta nu tine zile in sir ci cateva ore si de la cateva ore legat nu mori.

Biserica normal ca a abordat o astfel de atitudine caci contextul politic mai ales nu permite altfel. Ce putea sa declare? Ca in biserica ortodoxa astfel de practici (si nu uitam cu era prezentat totul in mass media: preot fost fotbalist, femeie crucificata, rituale etc) sunt acceptate si ca ortodoxia promoveaza iertarea? Asta in conditiile in care imaginea bisericii ortodoxe e si asa destul de negativa (ca nu respecta drepturile omului: ex problema homosexualitatii)iar presiunea UE este extrem de puternica?

Atituiudinea BOR si dovezile (sa ne amintim de un cazul destul de mediatizat al unui politician care fiind beat a ucis un copil pe trecerea de pietoni si peste cateva zile probele disparusera si la dosar era un act cu alcolemia zero) nu sunt relevante.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:02:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.