![]() |
:( dar oare pe unde o fi Traditie si ce o mai face? mie una imi lipseste, parca mi-e dor de el, chiar asa mai neobisnuit cum era el. i-am dat un MP zilele trecute dar n-a raspuns, poate ca nici nu mai intra sa citeasca pe aici pe forum...
|
Poate a renuntat o perioada la calculator, s-au poate o fi plecat pe undeva prin tara :dozingoff:, dar sa speram ca va reveni cu o noua perspectiva asupra lumii.
|
Citat:
1). Tu trebuie sa demonstrezi ca exista, asta e logica. 2). Dar tu ce crezi, ca ]n vesnicie vei trai cu apa si sucuri? 3). http://www.youtube.com/watch?v=6EI71Uk28rI 4). Numai persoana exista în mod real, daca nu poti patrunde sensul acestei idei macar asteapta sa mai cresti, nu te grabi cu bascalia caci esti doar un zero trist. 5). Mântuirea e cunoasterea adevarului si nu se poate mântui cineva cu credinte false, cum e credinta în medicina. Deci daca un medic constientizeaza ca medicina e falsa, e de asteptat ca se va lasa de ea. 6). Vroiam sa zic ca omul nu stie sa creeze alt om, el doar face sex, suporta durerile nasterii. Da, din moment ce simti durerea, indiferent de cauza, inseamna ca tot ce ne inconjoara exista. Cine contrazice existenta materiei si in general a lumii, contrazice creatia lui Dumnezeu. Nu înseamna asta. Durerea e ceva sufletesc, nu trupesc. Chiar si medicina sustine ca durerea e în creier, nu în trup. Dai raspunsuri de parca ai cunoaste tainele. Iar tu care ma cataloghezi pe mine esti si mai superior. Glumesc, dar realitatea e ca expun un punct de vedere pe un forum ca si tine, nu ai motive sa-mi faci aceasta observatie. Ce ai vrea, sa nu discut nimic, sa nu particip la discutii? |
Sa lasam pe indumnezeitul la minte Parintele Dumitru Staniloaie sa raspunda:
http://www.crestinortodox.ro/Luciditate_si_duiosie-53-22629.html Un articol absolut superb care tocmai despre asta vorbeste. "In luciditatea sa cuprinzatoare, romanul ia cunostinta si de sine insusi in taina sa inepuizabila si deschisa unui plan superior inca si mai inepuizabil; el nu se pierde pe sine din vedere nici printr-o identificare cu lumea obiectelor, ca intr-o cunoastere exclusiv stiintifica, cum inclina s-o faca Occidentul, sau contrara aceleia, ca spiritul asiatic sau african. Dar se are mereu in fata constiintei pe sine, intr-o comuniune cu ceilalti si intr-o legatura cu lumea obiectelor. Pentru el e reala lumea obiectelor stiintific cunoscuta, dar e real si domeniul spiritual indeterminabil rational, precum e real si el insusi in acest domeniu. " |
Era o analiza etnologica, nu teologica.
Asta înseamna ca viziunea românului nu e un reper ci doar ca e mai lucid decât alte popoare. Totusi, nu cu luciditatea se ajunge la adevar fiindca ratiunea vehiculeaza doar idei iar adevarul nu se cunoaste prin intermediul ideilor. |
Citat:
1)Curentul exista pentru ca ai lumina in casa si iti merge calculatorul de pe care postezi pe acest forum. Cand se ia lumina de la Electrica, gata, se stinge calculatorul! 2)Traditie, nu devia subiectul, eu m-am referit strict la aceasta lume in care traim acum, nu dupa moarte. Daca nu bei apa mori, simplu. Numai sfintii pustinci se puteau infrana de la apa si mancare, ca se aflau sub harul Domnului. 3)Aceea era lumina sfanta, nu foc. Eu vorbesc de focul de la aragaz, in care daca bagi degetul, te arzi. 4)Nu sunt un zero trist, ci sunt o persoana ca si tine care traieste intr-o lume reala creata de Dumnezeu, dar diferenta intre mine si tine este ca eu nu te-am jignit niciodata. Dar sa stii ca nu ma supar, poti sa o faci in continuare. :) 5)Vezi ca aici faci niste confuzii: medicina nu este o credinta, este o meserie. Si medicii se pot mantui. Dumnezeu nu ne va judeca dupa meserii, ci dupa pacatele noastre. 6)Da, aici sunt de acord cu tine, pentru ca ai afirmat ceva adevarat. Cat despre durere, asa este, o simtim datorita creierului, aici nu intru in amanunte ca nu ma pricep, dar eu stiu ca daca iti taie cineva un deget cu un cutit, te va durea mult de tot, cu siguranta ;). Si referitor la faza cu catalogarea ai dreptate, nu trebuie sa ne criticam, ci fiecare are dreptul la propria opinie. Traditie, sa iti mai spun ceva: eu cand vorbesc de toate acestea, vorbesc la nivelul nostru de oameni pacatosi, traind in lumea aceasta aparent reala pentru noi. Sa stii ca stiu si eu foarte bine ca sfintii traiesc prin duh in aceasta lume, ei nemai fiind supusi acestor legi naturale in care se limiteaza cei mai pacatosi, cred ca asta vroiai tu sa spui, dar te rog sa ma scuzi daca gresesc cu aceasta intrebare: sunte noi sfinti? Nu! Dar ne straduim sa ne sfintim pe parcursul vietii cu nadejde in Dumnezeu! Sa speram ca asa va fi... |
Pai nu stiu dar pare destul de clar ca:
" Pentru el e reala lumea obiectelor stiintific cunoscuta, dar e real si domeniul spiritual indeterminabil rational, precum e real si el insusi in acest domeniu." Ca adica exista atomi,celule,microbi. Ca astea fac parte din "lumea obiectelor". Ca daca lumea obiectelor ar fi energiile Duhului Sfant avem conceptia panteista - ca la invataturile asiatice si africane. Aceasta lume a obiectelor (creata) este tinuta de energiile necreate de Duhului Sfant dar nu este energie a Duhului Sfant. Ca energiile Duhului Sfant sunt necreate si atomi,celule,microbii sunt creati. Si este foarte clar ca necreatul este diferit de creat. Tocmai asta si spune parintele Dumitru Staniloaie ca romanul intelege aceasta structura duala a lumii. Ca mai exista o parte creata a lumii spirituala nevazuta. "Cred intr-unul Dumnezeu : |
1. Cred intru unul Dumnezeu, Tatal atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Se vorbeste aici foarte clar despre lumea materiala (pamantul). |
Citat:
1). Crezi ca nu observasem ca calculatorul e bagat în priza? 2). Viata de acum e aceeasi cu cea vesnica. Daca apa e vitala acum e vitala si în vesnicie. 3). Acela e foc, nu face pe piosul. Nu arde fiindca asa vrea Dumnezeu si acelasi lucru se poate întâmpla si cu focul de la aragaz. Daca nu se întâmpla e fiindca Dumnezeu are alte planuri, nu pentru ca ar exista legi intrinseci ale materiei. 4). Nu m-ai jignit explicit dar continui sa ai un tip de atitudine superioara care tradeaza convingerea ta ca ratiunea mea ar fi deranjata. 5). Ma referam la medicina ca la ansamblul de convingeri pe care unii oameni îl au. Si am explicat o data ce am vrut sa spun. Teoretic, si un medic se poate mântui daca ajunge la cunoasterea necesara. Daca analizezi durerea fizica în momentele când ea are loc (poti s-o faci si cu o senzatie tactila nedureroasa) vei observa ca localizarea ei undeva pe corp e o iluzie. Corpul nostru e în mintea noastra si acolo i s-a facut, de-a lungul vremii, un sistem iluzoriu de identificari spatiale datorita combinatiilor de senzatii tactilo-vizualo-auditive. Nici un Sfânt nu a fost un superman, au fost oameni obisnuiti dar au luptat cu pacatele fara crutare. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:29:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.