Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Postul Craciunului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5134)

Yasmina 01.12.2012 20:28:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485459)
poate ar trebui să ne împărtășim rețete culinare :) decât să ne certam pe alte teme.

Nu ne certam,incercam sa explicam de ce avem opinii diferite :)

cristiboss56 02.12.2012 20:10:08

Sa nu uitam gustoasele scovergi ! Cea mai simpla reteta , dar merita !

Scovergile dospite, sunt economice si usor de facut. Singura "problema", ar putea fi, pentru unii, prajitul. Dar merita! :1:

Ingrediente si cantitati:

1 ciur de faina
drojdie cat o nuca
1/2 de lingurita de sare
apa calduta
ulei

Mod de preparare:

Se amesteca faina, drojdia si sarea cu apa pentru a obtine o coca potrivita. Se lasa la dospit. Se imparte in bucatele mici care se intind in mana, sau, daca aveti vreo forma rotunda, puteti sa o folositi si pe aceea. Alegeti metoda mai usoara pentru dumneavoastra. Se pun apoi in ulei incins si se rumenesc. Se pot da prin zahar pudra, dupa gust.

Miha-anca 02.12.2012 21:40:32

Am facut zilele acestea clatite fara ou:
Faina, putina sare, un praf de copt si apa minerala.
Au iesit pufoase si bune!

cristiboss56 03.12.2012 21:13:42

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 485734)
Am facut zilele acestea clatite fara ou:
Faina, putina sare, un praf de copt si apa minerala.
Au iesit pufoase si bune!

Cu adevarat ies mai bune fara lapte , caci nu se prind , si nici oul nu este asa de neceasar in reteta . Sunt topit dupa clatite umplute cu gem de caise sau capsiuni !:6:

fallen 03.12.2012 21:41:03

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 485328)
Ideea e ca si ea e foarte calica, mananca mult, e "disperata" dupa mancare. Eu am rasfatat-o de mica, am zis sa nu-i lipseasca nimic, dar se pare ca i-am facut rau :( Chiar m-am gandit sa o duc la un cabinet veterinar sa ii fac niste analize, sa-i dea un tratament ceva.

Exact asa ma gandeam si eu. Incearca sa-i dai boabe Gastrointestinal sau Digestiv confort. Costa ceva mai mult, dar chiar merita. Sa stii ca mai toate terapiile la animale de companie se bazeaza si pe o dieta speciala, ajuta foarte mult daca e respectata de proprietar si acceptata de animal. Oricum ar trebui sa fie mai usor acceptata decat injectiile sau pastilele... (Ce bine ar fi sa se gaseasca si pt. noi asa ceva... mancare speciala pt. stomac, pt. slabit, contra caderii parului, ... etc..). Succes.

Raoul 03.12.2012 21:59:44

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 486013)
Exact asa ma gandeam si eu. Incearca sa-i dai boabe Gastrointestinal sau Digestiv confort. Costa ceva mai mult, dar chiar merita. Sa stii ca mai toate terapiile la animale de companie se bazeaza si pe o dieta speciala, ajuta foarte mult daca e respectata de proprietar si acceptata de animal. Oricum ar trebui sa fie mai usor acceptata decat injectiile sau pastilele... (Ce bine ar fi sa se gaseasca si pt. noi asa ceva... mancare speciala pt. stomac, pt. slabit, contra caderii parului, ... etc..). Succes.

Hmm... o sa caut si din acelea. Multumesc de info. De unde aveti astfel de cunostinte de medicina veterinara? Aveti pisica si dvs.? Eu tin mult la ea.

fallen 03.12.2012 22:37:00

De unde oare? Mi-o fi ajuns atata scoala... Am si eu doua chiar. Daca stai cumva din intamplare prin Berceni ai putea gasi de exemplu la mine la magazin. Daca nu, trebuie sa fie si la tine in cartier magazine, cabinete, farmacii veterinare, cat de cat mai dotate...

Miha-anca 04.12.2012 00:38:33

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 486008)
Cu adevarat ies mai bune fara lapte , caci nu se prind , si nici oul nu este asa de neceasar in reteta . Sunt topit dupa clatite umplute cu gem de caise sau capsiuni !:6:

Eu nu pun niciodata lapte, ci doar apa in aluatul de clatite. Dar e prima oara ca nu am pus ou si a mers!
In lipsa de "capsini" eu folosesc gem de fructe de soc. O minunatie! :103:

Yasmina 04.12.2012 01:30:09

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 486043)
Eu nu pun niciodata lapte, ci doar apa in aluatul de clatite. Dar e prima oara ca nu am pus ou si a mers!

Fructe de soc??Nu am mai auzit pana acum.
Am mancat gem de macese si coarne,care erau preferatele mele in copilarie dar de fructe de soc nu am auzit.Cred ca este aromat :)

cristiboss56 04.12.2012 19:23:36

Mea culpa

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 486043)

Ai dreptate : capsuni :36:

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:11:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.