![]() |
Citat:
Dacă spui tu. |
Corpul uman este acoperit in proportie de 2-4 milioane de glande sudoripare repartizate pe toata suprafata corpului, in jur de 100-200 de glande pe cm2, intr-o proportie mult mai mare in zona talpii piciorului, a palmelor, a fruntii si a axilelor iar aceste"minunatii"de glande produc in medie 0.5 -1 litru sudoare/zi.
Sudoarea, formata 99%din apa si 1% saruri,nu ar mirosi urat daca nu ar intra in contact cu bacteriile/microorganismele care traiesc la nivelul pielii si o descompun,in derivati ai sulfului.Exista posibilitatea ca netinand a igiena stricta a picioarelor,sa se ajunga la ciuperci ale picioarelor si ale unghiilor. Despre igiena organele excretoare/sexuale nici numai vorbesc... Despre igiena bucala,la fel este de prisos... Pe vremuri,la sate,"baia generala"se facea sambata seara pentru a te duce musai curat si primenit la intalnirea cu Domnul;in rest isi mai spalau bratele si picioarele,in timpul saptamanii cand veneau de la munca. Chiar nu inteleg care-i treaba cu acest topic?care-s nelamuririle legate de igiena,de curatenia trupeasca? |
Citat:
|
intrebari de felul acesta nu-si au rostul :)))))))... cum sa nu te speli ? biblia ne invata sa ne tratam corpul ca fiind templul duhului sfant,nu trebuie sa ne batem joc de el ci sa-l ingrijim cat putem de bine: hrana sanatoasa,igiena si toate cele. deja o dati in nebunie.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
dar daca alegem sa traim in lume, trebuie sa respectam niste reguli. iar cele legate de igiena sunt esentiale. cred ca in patericul egiptean am citit asta: intrebat fiind un parinte cum trebuie sa fie haina unui calugar, el a spus: daca iti vei lasa haina 3 zile la o raspantie de drumuri si nu o va lua nimeni, atunci este buna. (citat aproximativ) asa trebuie sa faca un crestin mirean din ziua de azi? unde am ajunge? sa nu uitam ca in acele vremuri, o bucata de panza avea alta valoare ca acum. |
Citat:
|
Citat:
toate pasarile se "curata". vrabiile fac "baie" in praf. unele maimute isi spala chisr si hrana, se despaducheaza, etc. cam toate animalele se curata intr-un fel. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:32:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.