![]() |
Daca exista 2 judecati, pentru ce te judeca la una si pentru ce te judeca la cealalalta ?
|
Citat:
|
Exista in Biblie rugaciuni pentru sufletele mortilor ?
|
Citat:
Acesta fericire poate fi completata in urma judecatii universale. Sufletul poate fi scos din iad, dupa judecata particulara, prin rugaciunile Bisericii: „De poți crede, toate sunt cu putință credinciosului” (Marcu 9, 23). „Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că veți lua și va fi vouă” (Marcu 11, 24). II Mac. 12, 42-45 se aduce jertfă pentru ostașii morți și apoi se zice: „Drept aceea, sfânt și cucernic gând a fost, că a adus jertfă de curăție pentru cei morți ca să se slobozeancă de păcat” (v. 46). Iar în Baruh se spune: „Doamne atotțiitorule, Dumnezeul Lui Israil, auzi rugăciunea celor ce au murit ai lui Israil… Nu îți aduce aminte de nedreptățile părinților noștri…” (3, 4, 5). |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Scrie clar. Este vorba despre puterea rugaciunii insa nu toti pot fi salvati. |
Citat:
“Si cand a luat cartea, cele patru fiinte si cei douazeci si patru de batrani au cazut inaintea Mielului, avand fiecare alauta si cupe de aur pline cu tamaie, care sunt rugaciunile sfintilor” (Apoc., 5, 8). sfintii se roaga pentru noi si sunt ascultati de Dumnezeu (Fac., 20, 7 ; Iov, 42, 8; I Regi, 7, 9 ; Ier., 15, 15; Iacov, 5, 16-17; Apoc., 8, 3-4). Noi nu ne rugam pentru cei care au facut pacate impotriva Duhului Sfant, caci acestora nu li se iarta nici in lumea aceasta, nici in cealalta (Matei, 12, 31). “Deci, rogu-te, mai intai de toate, sa faci cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii” (I Tim., 2, 1). Sfantul apostol Iacov spune: “Marturisiti-va unul altuia pacatele si va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului” (5, 16). Sfantul apostol Pavel cere sa se faca rugaciune si pentru el (Efes., 6, 19). Citat:
|
Sfânta Scriptura ne arată că „dragostea nu cade niciodată”' (I Cor. 13, 8), deci manifestarea dragostei nu poate fi oprită de moarte.
Cei care tăgăduiesc folosul rugăciunilor pentru morți, tăgăduiesc, de fapt, porunca iubirii față de Hristos, căci dragostea față de cineva nu se oprește la piatra mormântului, după cum ne arată clar însăși Sfânta Scripturã, când relatează venirea femeilor mironosițe la mormântul Domnului. Evangheliile ne arată cum Domnul a ascultat și a îndeplinit dorința celor care s-au rugat pentru cei morți: învierea fiicei lui Iair (Luca 8,41), și învierea lui Lazăr (Ioan 11, 21-22). În Vechiul Testament, David prorocul și poporul care era cu el „au plâns și s-au tânguit, și au postit până seara după Saul și după Ionatan, după poporul Domnului și după casa lui Israel, care căzuse de sabie”' (II Regi 1, 11-12). Tobit îl îndeamnă pe fiul său: „'Fii darnic cu pâinea și cu vinul la mormântul celor drepți!” (Tobit 4, 17). |
Citat:
Citat:
http://ro.orthodoxwiki.org/C%C4%83r%...onice/apocrife Baruh și Macabei sunt cărți apocrife. Punct. |
Citat:
Citat:
- Avraam urma să se roage pentru Abimelec, amândoi fiind în viață - Iov urma să se roage pentru cei trei prieteni ai lui, toți patru fiind în viață - Samuel se ruga pentru poporul Israel, toți fiind în viață bine mersi - Ieremia se roagă pentru sine însuși, fiind viu - Rugăciune pentru bolnavi, nu pentru morți; "unii altora" nu vă spune nimic? - Simbolul rugăciunilor făcute de sfinții în viață, nu de morți ori pentru morți. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Și dragostea lor, ura lor și pizma lor a pierit de mult și nu se vor mai bucura niciodată de ceea ce se face sub soare." (Ecl.9,6) Citat:
Citat:
|
Citat:
Normal sunt apocrife daca va da peste cap teoria... :4: |
Citat:
|
Citat:
"Conform învățăturilor bisericii acestea pot fi citite pentru edificarea personală dar nu au autoritate asupra doctrinei." |
Citat:
|
Citat:
|
Sper ca cei care au stabilit ce e canonic si ce e apocrif sa fi fost la fel de insprati de Duhul Sfant ca cei care au scris cartile canonice.
Mi se pare ca cei mai activi sectari pe forumul acesta sunt adventistii? Exista vreo explicatie ? |
Citat:
"Cel care achită pe cel vinovat și cel ce osândește pe cel drept, amândoi sunt urâciune înaintea Domnului." Daca mila ar fi fost suficienta ca sa fim iertati nu ar mai fi fost nevoie de jertfa Domnului Iisus. Dumnezeu nu poate ierta un om nedrept, dupa cum spune si versetul din proverbe. |
Citat:
P.S. Sunt "vasinec". |
Citat:
Nu mai este nevoie acum că dl. vasinec v-a demascat minciuna. Să știți că scopul nu scuză mijloacele! |
Citat:
|
Citat:
Cine a vorbit de suficienta milei? E nevoie de fapte si de pocainta! Dar cel mort mai poate face fapte bune? Sau se mai poate el pocai si intoarce la Dumnezeu in iad fiind? Cred ca nu... Dar oare Dumnezeu daca ar vrea l-ar putea scoate din iad? Cred ca ar putea; Dumnezeul pe care l-am cunoscut eu este Atotputernic! Ce motive ar avea sa-l scoata? Rugaciunile unei mame indurerate, ale unui om oarecare dar care lasand egoismul se roaga pentru aproapele si nu pentru el, si mai ales rugaciunile unui prieten sau slujitor al lui Dumnezeu, ale unuia caruia Hristos i-a spus: "carora le veti ierta pacatele...", rugaciunile izvorate din dragoste. Daca Dumnezeu indeplineste cererile (cereti si vi se va da... toate cate veti cere veti primi...) de ce aceasta cerere de a-l mantui pe aproapele sa fie altfel? Si nu in ultimul rand sa nu uitam ca Dumnezeu nu este un judecator pamantesc, si judecata lui difera mult. Daca oamenii judeca pe baza dovezilor din dosar, cred ca un Dumnezeu care le stie pe toate, pana si ultimul gand, cred ca judeca mult mai drept. Nadajduiesc in continuare la mila Lui straduindu-ma sa o castig prin fapte. Iar rugaciunea pentru aproapele, fie el viu sau adormit, cred ca este o fapta buna. |
Citat:
|
Citat:
Uite cum vad eu socoata: Noi nu-i spunem lui Dumnezeu ca a gresit. Daca noi consideram ca a gresit nu Il rugam ci-i spunem imperativ: "Scoate-i imediat de acolo!". Noi consideram ca El a judecat drept. Dar pentru ca stim cat de mari sunt greselile noastre, si cat de slabi suntem noi oamenii presupunem ca majoritatea ajungem in iad, mai putin cei pentru care Dumnezeu ne arata contrariul - Sfintii. De aceea il rugam cu frica si cu cutremur: "Domane, cu mila Ta cea mare, si pentru iubirea Ta fata de fapturile zidite de Tine, izbaveste pe robii tai de chinuri, astfel sa nu cadem si noi in deznadejde din pricina multimii greselilor, si nadajduind spre rai sa ne ostenim sa facem fapte bune." |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Toti crestinii stiu ca sufletul este nemuritor....Impotriva acestui aspect eu stiu ca sunt martorii lui Iehova....Dar se pare ca nu sunt singurii....
|
Citat:
|
Citat:
Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40) Cum vom invia? Adam a primit viata fara sa existe vre-un "suflet nemuritor", de al sau, inaintea ca el sa fie creat. Nu cred ca invierea mortilor este o problema pentru Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
26. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? :67: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:05:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.