Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Alternativa la cardurile de sanatate cu cip (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15953)

antoniap 30.01.2015 19:53:45

Ovidiu,
Cred ca nu vrei sa intelegi semnele vremurilor. Exista unii, care, asa cum am mai spus, au mult de castigat din faptul ca fac pe emancipatii... Nu spun ca e cazul tau. Vad ca nu te intereseaza argumentele.

Scrie in Apocalipsa sa nu acceptam in locul numelui un numar al carui semn este 666 fara de care nu vom putea nici vinde, nici cumpara? Ce explicatie mai clara vrei? Aceasta este cea mai clara parte a Apocalipsei. Au interpretat-o cum trebuie oameni care stiau ce e postul si rugaciunea, ce e Ortodoxia si Duhul Sfant. Ei ne sunt ghizii spirituali, nu oamenii fara Dumnezeu care vor sa ne vada cipuiti din motive straine de Dumnezeu.

Eu ma mir cum se mai pot numi crestini cei care sustin de zor cipuirea oamenilor. Si daca nu sunt crestini, de ce sa ne dea sfaturi duhovnicesti?

Cad si cei alesi, din pacate. Ma doare sufletul cand ii vad pe unii preoti ca, atunci cand vine vorba despre cipuri, au priviri de gheata si, repeta speriati ceea ce spui si tu pe aici.

Pelerin spre Rasarit 30.01.2015 20:14:06

Antonia salut. De foarte multa vreme sustii aceasta idee cu privire la cipuri, folosind diverse argumente. Destui dintre cei cu care ai vorbit nu sunt de acord cu tine, aducand argumentele lor. Discutia,cel mai probabil, din perspectiva evolutiei ei, nu se va incheia cu un acord. As dori sa te intreb ceva, foarte pe scurt.

Daca cineva te-ar intrebare care este cel mai bun argument pe care il ai pt a pune semnul de egalitate intre numarul din Apocalipsa si cipuri care ar fi argumentul tau? Nu mai multe argumente, doar cel mai bun dintre ele. Multumesc anticipat.

antoniap 30.01.2015 20:40:02

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 579620)
Antonia salut. De foarte multa vreme sustii aceasta idee cu privire la cipuri, folosind diverse argumente. Destui dintre cei cu care ai vorbit nu sunt de acord cu tine, aducand argumentele lor. Discutia,cel mai probabil, din perspectiva evolutiei ei, nu se va incheia cu un acord. As dori sa te intreb ceva, foarte pe scurt.

Daca cineva te-ar intrebare care este cel mai bun argument pe care il ai pt a pune semnul de egalitate intre numarul din Apocalipsa si cipuri care ar fi argumentul tau? Nu mai multe argumente, doar cel mai bun dintre ele. Multumesc anticipat.

Eu nu am argumente proprii. Sunt mult prea neinsemnata pentru a avea asa ceva. Insa cred ca niste duhovnici cu viata sfanta si niste informaticieni crestini pot sa raspunda mai bine. Uite un exemplu:

https://apologeticum.files.wordpress...ocalipsa13.pdf.
Vei observa aici si argumentul stiintific.

cristirg 30.01.2015 20:45:35

http://www.apologeticum.ro/2015/01/c...e-4-februarie/

Atenționare! Alternativa la card nu va fi validă dacă nu facem ce scrie mai jos!!!
Da, s-a obtinut alternativa, dar asta este prevazută doar in Hotărârea de Guvern (HG) dezbatută pe 16 ian 2015. Pentru a fi valida trebuie inclusa si in Ordonanta care va modifica legea 95/2006 si care e superioara unei HG.

Propunerile se pot trimite pâna pe 6 martie pe adresa propuneri@ms.ro
Proiectul de HG de modificare a HG 900/2012 prevede alternativa la card pentru cei care-l refuza (document) (art. 2 alineat 5: persoanele … care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conștiință primirea cardului național prin depunerea unei declarații pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidență, însoțită de cardul național în situația în care acesta a fost distribuit, fac dovada calității de asigurat pe baza adeverinței de asigurat, având o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidență).

DAR PENTRU A FI VALABILA ALTERNATIVA, ea trebuie sa fie prevazuta si in legea Sănătății 95/2006. Legea poate fi modificata DOAR printr-o Ordonanta care e superioara Hotărârii de Guvern. Tot pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost postat un proiect de ORDONANȚĂ numit pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății la care se asteapta propuneri de modificare pâna pe data de 04.02.2015. Ei se fac ca au uitat sa includa si in aceasta ordonanta alternativa la cardul electronic, asa ca trebuie sa le amintim noi.

Trebuie sa urmam aceeasi pasi ca si in cazul dezbaterii publice de pe 16 ianuarie 2015.
1. Sa trimitem cat mai multe solicitari la adresa propuneri@ms.ro prin care solicitam ca alternativa la card, constand in adeverinta de asigurat, sa fie inclusa si in ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății si sa solicitam dezbatere publica. Pot fi solicitari individuale dar si in format tip tabel cu 3 coloane.
2. Dezbaterea publica o poate solicita doar un ONG
3. Participare la dezbatere

Exact ca data trecuta, pe 16 ian. 2015!

abaaaabbbb63 30.01.2015 20:50:42

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579624)
Eu nu am argumente proprii. Sunt mult prea neinsemnata pentru a avea asa ceva. Insa cred ca niste duhovnici cu viata sfanta si niste informaticieni crestini pot sa raspunda mai bine. Uite un exemplu:

https://apologeticum.files.wordpress...ocalipsa13.pdf.
Vei observa aici si argumentul stiintific.

1. Pe codurile de bare nu apare 666. Este pur si simplu o interpretare gresita facuta de niste necunoscatori pentru a vinde niste carti si informatii false:
http://www.av1611.org/666/barcode.html

2. Nu o sa gasesti nicaieri pe cartelele telefonice, cipuri, etc, in mod particular cifra 666. Pe acestea le-a scos autorul din burta, cum le-au scos si altii inaintea lui.

Iar de la al doilea capitol incolo, intra in balarii, teoria conspiratiei. Tinfoil hat maybe?

Ce ma intreb este daca autorul stie ca are CNP.

Pelerin spre Rasarit 30.01.2015 21:16:02

Antonia thx, o sa incerc sa citesc tot ce scrie acolo dar mi-au picat ochii pe un paragraf unde este invocata o carte a lui Mary S Relfe. Trebuie sa fie o greseala, doamna cu pricina avea probleme grave, a crezut ca Anwar Sadat este Antihirstul ( evident ca s-a inselat) era tribulationista si era convinsa ca Dumnezeu (!) in persoana i-a vorbit personal cu privire la momentul exact al ,,Rapirii". Ei si nimanui altcuiva. Intelegi cam ce vreau sa spun? Femeia avea obsesii in toata puterea medicala a cuvantului. Sunt uimit ca va bazati pe ea, doar secte marginale o mai sustin in prezent,nu inteleg ce cauta in argumentarea aceea.

ovidiu b. 30.01.2015 21:27:07

Antonia,

Apocalipsa nu o putem interpreta oricum. După cum ai observat e multă simbolistică. Asta nu înseamnăcă sunt pro cip, dar ne aruncăm prea devreme în luptă, cum spunea și pr. Rafail. Nu e cazul să ne împotrivim unui sistem care, în cazul de față, nu are nimic de a face cu credința, cu lepădarea de credință.

Apoi, sunt atâția duhovnici (rugători, postitori), inclusiv Sfântul Sinod, care ne sfătuiesc să ne apropiem de Hristos, de Sfintele Taine, doar în acest fel putem discerne binele de rău și să "biruim". De fapt, nu noi biruim, ci Hristos din noi. Așadar, preocuparea noastră să fie Hristos și nu actele cu cip.

Interpretarea semnelor vremurilor lasă-le în seama Bisericii pe care porțile iadului nu o vor birui. Părerea unui părinte nu poate prima în fața Bisericii. Cei răzvrătiți nu mai trăiți cu impresia că Biserica este nu știu cum. Biserica suntem noi, fiecare dintre noi, Biserica nu este numai preotul sau clerul. Dacă noi i-am vedea pe ierarhi, pe preoți ca parte din noi, nu cred că am mai arăta cu degetul spre ei.

Aceste idei nu fac decât să aducă dezbinare, tulburare, neascultare, și cred că știi și tu de unde vin toate astea.

dobrin7m 30.01.2015 22:02:55

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579618)
Ovidiu,
Cred ca nu vrei sa intelegi semnele vremurilor. Exista unii, care, asa cum am mai spus, au mult de castigat din faptul ca fac pe emancipatii... Nu spun ca e cazul tau. Vad ca nu te intereseaza argumentele.

Scrie in Apocalipsa sa nu acceptam in locul numelui un numar al carui semn este 666 fara de care nu vom putea nici vinde, nici cumpara? Ce explicatie mai clara vrei? Aceasta este cea mai clara parte a Apocalipsei. Au interpretat-o cum trebuie oameni care stiau ce e postul si rugaciunea, ce e Ortodoxia si Duhul Sfant. Ei ne sunt ghizii spirituali, nu oamenii fara Dumnezeu care vor sa ne vada cipuiti din motive straine de Dumnezeu.

Eu ma mir cum se mai pot numi crestini cei care sustin de zor cipuirea oamenilor. Si daca nu sunt crestini, de ce sa ne dea sfaturi duhovnicesti?

Cad si cei alesi, din pacate. Ma doare sufletul cand ii vad pe unii preoti ca, atunci cand vine vorba despre cipuri, au priviri de gheata si, repeta speriati ceea ce spui si tu pe aici.

Antonia, 666 nu sunt doar trei cifre si atat. A interpreta asa e eronat plus ca ar fi prea usor. Prea simplu, insa toate sunt simboluri in Apocalipsa.
Ei bine iata ca sunt si parinti duhovnici care spun ca acestea de fapt sunt trei pacate ce cuprind omenirea ca o plaga , in vremurile de pe urma: ura, desfraul si erezia.
Ne certam intre noi, iar "ei" chiar au dreptate sa spuna ca suntem inapoiati. \Caci ne certam degeaba. Indiferent de solutiile adoptate, sistemul este acelasi, deci sunt solutii din "interior", care nu schimba sistemul.
Sigur, nu acceptam cipuri in corp, insa ei deja ne controleaza sanatatea si viata. Si stiu bine ce spun.
Sfatul meu: faceti tot posibilul sa aveti un petic de pamant pentru a cultiva hrana naturala, strangeti un banut pentru sanatate (un medic privat, etc) si incercati sa dati date despre voi, cat mai putine, pe cat posibil, care ajung in sistemul lor.
Ieri telefonul meu m-a anuntat: se conecteaza GPS , plecati la munca, confirmati adresa de domiciliu (si era adresa exacta neintrodusa de mine si ora la care plec la munca).
Supermarketul de la care ma aprovizionez ne-a eliberat carduri de fidelitate, cu puncte bonus ce se transforma in bani, cu adresa exacta, numele, varsta. \din 6 in 6 luni face survey unde cere date amanuntite despre bunuri detinute, asigurari, membrii familie etc pentru imbunatatirea ofertelor. Stiu exact ce mananci, cat mananci si cum iti petreci timpul. cateva luni m-au bombardat cu bonusuri in bani daca accept invitatiile lor. Unde? spectacole rock, distractie in baruri si restaurante, produse de machiaj, bautura, etc. fireste am refuzat consecutiv. Ei stiu acum ca nu servesc aceste oferte. Au venit apoi cu oferte de credite bancare, pe care le-am refuzat din nou.
Si interesant, acum 3 luni, cand am ajuns la urgenta cu o problema medicala, dupa ce am fost primita si pusa sub medicatie, la 5 minute au venit si m-au dat afara. Desi platesc taxe aici de 3 ani. Initial nu au stiut cine sunt si apoi au cautat in sistem. Un medic m- a intrebat: de ce ati refuzat acum un an oferta noastra de rezolvare a sanatatii dvs? (am refuzat pentru ca era contrar credintei mele). Am fost in tara , ei bine, englezii in 2 ani mi-au dat diagnostic complet eronat si tratament complet gresit. Neintentionat, greseala, 2 ani? Medicul in Romania mi-a spus simplu: doamna, nu au vrut sa vada corect nu ca nu au stiut.

Atentie la acest sistem. Nu refuzuri in cadrul sistemului e nevoie ci de schimbarea sistemului , asta e nevoie.

Intrebare: daca conducatorii sistemului ar fi buni crestini, iubitori de Hristos, curati cu inima, urmand Legea Domnului ar mai fi o problema cardurile in cauza? Sau centralizarea? daca ar cauta sa stopeze infractionalitatea si pacatul?

Priviti organizarea unei manastiri si aveti raspunsul.

Lucian008 30.01.2015 22:02:58

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579618)

Eu ce-i drept insuficient deprins cu postul si rugaciunea nu doar ca nu ma simt in masura sa interpretez Apocalipsa (si pana aici nu sunt absolut deloc ironic), dar eu nu am vazut sa scrie in Apocalipsa cum ca semnul fiarei ar fi cipul.

Iar oamenii "are stiau ce e postul si rugaciunea" si care interpreteaza cipul ca fiind semnul fiarei sunt de fapt niste sectantii de prin SUA. Dupa ca unii au preluat asta este cu totul altceva.
Nu doar ca nu ai adus nici macar un argument ca cipul ar fi echivalentul lui 666 din Apocalipsa si ca sursele tale de informare sunt cateva site-uri extremiste, antisemite si intolerante, dar poate ne spui care sunt teologii recunoscuti sau marii pastori (nu pastori neoprotestanti) care spun clar "cip=666". Asta ai afirmat. Sa vedem cu ce iti sustii afirmatia.

Lucian008 30.01.2015 22:04:57

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 579630)
Antonia thx, o sa incerc sa citesc tot ce scrie acolo dar mi-au picat ochii pe un paragraf unde este invocata o carte a lui Mary S Relfe. Trebuie sa fie o greseala, doamna cu pricina avea probleme grave, a crezut ca Anwar Sadat este Antihirstul ( evident ca s-a inselat) era tribulationista si era convinsa ca Dumnezeu (!) in persoana i-a vorbit personal cu privire la momentul exact al ,,Rapirii". Ei si nimanui altcuiva. Intelegi cam ce vreau sa spun? Femeia avea obsesii in toata puterea medicala a cuvantului. Sunt uimit ca va bazati pe ea, doar secte marginale o mai sustin in prezent,nu inteleg ce cauta in argumentarea aceea.

Asta conteaza? Nu. Oricine spune ceva de rau impotriva cipului are dreptate pentru cipofobi. Problema este ca oamenii astia nu incearca sa inteleaga ce cred.

Lucian008 30.01.2015 22:05:58

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579624)
Eu nu am argumente proprii.

Tu nu ai argumente, punct.

Pelerin spre Rasarit 30.01.2015 22:22:30

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 579646)
Asta conteaza? Nu. Oricine spune ceva de rau impotriva cipului are dreptate pentru cipofobi. Problema este ca oamenii astia nu incearca sa inteleaga ce cred.

Este ceva foarte interesant in legatura cu teoriile acestei doamne, Relfe.Au aprins imaginatia la inceput, apoi,incet,incet,au inceput sa paleasca ( in combinatie cu opinii cel putin ratate ale ei pe alte subiecte), apoi analizate au inceput sa ridice si mai multe semne de intrebare si finalmente parea ca peste tot acest balamuc s-a asternut praful. Si cand ma asteptam mai putin dau peste cartea ei intr-un articol ortodox care o ia in serios. Mutatie cel putin interesanta. In fine, nu am nimic cu cei care isi pun baza in viziunea ei, am intrebat-o pe Antonia de curiozitate, este dreptul ei sa creada in ce doreste, m-a interesat pe ce isi bazeaza acest entuziasm al ei in a sustine aceasta tema.Pe mine problema cipurilor ma intereseaza foarte putin spre deloc, asa ca multumiri pt precizari, ma retrag din discutie.

iustin10 30.01.2015 22:40:46

Nu trebuie sa ne revoltam impotriva mijloacelor de a controla lumea, acestea vin inevitabil in urma progresului stiintei . Trebuie sa ne revoltam impotriva aceluia care va folosi aceste mijloace ,pentru a oblige lumea sa i se ninchine.
Acum exista palide tentatii de a folosi controlul ,dar totusi nimeni nu m-a pus inca sa ma inchin lui ca sa pot folosi cardul.Simplu fapt ca exista cash-ul,arata ca oricand am de ales.
In vremurile din urma lucrurile vor fi mult mai evidente. Salariile vor fi exclusiv pe card , nu va exista cash ., nu va exista posibilitatea sa te aprovizionezi altfel,decat prin system.,Va fi un control absolut
Si cineva va veni atunci ,ca oamenii sa i se inchine lui ,ca autor al bunastarii,sau sa li se taie posibilitatea aprovizionarii
Sa il lase pe Hristos, si sa se inchine lui , care are putere de a face minuni si de a da bunastare tuturor,dar conditionat.
Sunt semne ale acestor vremi inca de pe acum.
Dar nu existenta mijloacelor tehnice care permit controlul e rea, ci intunecarea dragostei si a mintii oamenilor , care nu vor mai fi capabile sa deosebeasca acel dictator de Hristos, si vor uita pe Domnul,care le va [parea demodat ,fata de avantajele ce le va oferi acel nou profet pragmatic
Antihristul isi va urma calea ,dar nu pentru ca exista coduri de bare sau cipuri, acestea vin de la stiinta si ca orice bun natural vin de la Dumnezeu, ci pentru ca el le va putea folosi pentru a controla lumea ,care va fi sufficient de slaba si racita ,ca sa uite de Hristos.
Chiar de s-ar desfiinta cipurile ,antihristul tot va gasi o metoda de control , pentru ca omenirea il va iubi mai mult decat pe Hristos, si aici e de fapt problema
Secularizarea de acum ,pregateste doar racirea lumii , care va putea astfel fii usor cucerita de minuni false
Oricine cauta minuni exterioare ,si nu se uita la minunea dragostei sadita in noi de Hristos, este predispus la a cadea la sosirea unui manuitor mai bun al stihiilor .
Cine iubeste esenta lui Hristos , adica dragostea , credinta sa nu se va clatina niciodata ,pentru ca niciodata nu va gasi altceva mai minunat si de dorit pe acest pamant.

CristianR 30.01.2015 22:51:20

Lăsând la o parte problema cipurilor, vă mărturisesc că eu mă simt cam pe dinafară în ce privește pericolul la care suntem expuși din cauza informatizării, adică a faptului că sistemul știe despre mine „totul”. Adică îmi cunoaște numele, CNP-ul, vârsta, greutatea, culoarea ochilor, dacă vreți, starea de sănătate, bolile pe care le-am avut sau le am, unde am fost astăzi, la ce oră, și ce am mâncat la micul dejun, ce cumpărături am făcut ș.a.m.d.

N-ar fi pentru prima dată când aș da dovadă de naivitate, de aceea aș vrea să mă lămurească cineva de ce anume ar trebui să mă tem. Ce ar putea să mi se întâmple? Cu atât mai mult cu cât eu însumi furnizez benevol date despre mine. Spre exemplu, google (cuviincios) mă întreabă dacă doresc să împărtășesc locația în care mă aflu. Zic „da”, pentru că, deși știu că este interesul lui, consider că este și al meu, în felul ăsta aprovizionându-mă cu informații mai bine țintite pe interesul meu. În același timp, și el dorește să „mă cunoască”, pentru a-mi face oferte cât mai potrivite. Asta înseamnă pentru mine timp câștigat.

Apoi, vorbind despre sistem. Cine este el? Este unul singur, sunt mai multe? Există cineva, o persoană, o organizație în spatele acestui sistem care să mă manipuleze dintr-un alt interes decât cel economic (de care, de altfel, nu prin informația personală sunt legat, ci prin interese pe care pot să le am sau nu). Mă simt foarte liber, în necunoștința mea, probabil, iar acest sistem nu simt că mă controlează, ci că mă asistă discret, gata să mă servească; din interes, bineînțeles; dar reciproc.

Iarăși nu înțeleg de ce se invocă atentarea la intimitate. Nimeni nu mi-a cerut să dezvălui chestiuni pe care le consider intime. Nu se bagă nimeni cu forța în sufletul meu, în viața mea. Pe de altă parte, faptele care nu țin de intimitate n-am niciun interes să le ascund, având în vedere că ele „vor fi strigate de pe case” la Judecată, dacă sunt rele și nu mă pocăiesc. Deci dacă cineva știe ceva rău despre mine și o spune, ar putea mai degrabă să-mi facă un bine, ca să mă îndrept.

Mihnea Dragomir 30.01.2015 23:46:14

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 579655)
Nu trebuie sa ne revoltam impotriva mijloacelor de a controla lumea, acestea vin inevitabil in urma progresului stiintei.

Mijloacele vin inevitabil, numai ca nu e de loc inevitabil sa fie folosite. Depinde ce fel de lume vrem sa construim.

Citat:

Si cineva va veni atunci ,ca oamenii sa i se inchine lui ,ca autor al bunastarii,sau sa li se taie posibilitatea aprovizionarii
Dar nu numai ca autor al bunastarii. Si ca autor si garant al libertatii. Dreptatii. Vietii insesi. Diavolul nu doreste ca lumea sa i se inchine ca unui autor al bunastarii, ci ca Autorului si atat.

Citat:

Antihristul isi va urma calea ,dar nu pentru ca exista coduri de bare sau cipuri, acestea vin de la stiinta si ca orice bun natural vin de la Dumnezeu,
Hai sa nu incurcam lucrurile. Codurile de bare si cipurile nu sunt "bun natural". Nici bun, nici natural. Sunt scorneli ale mintii oamenilor care nu au legatura cu Dumnezeu.

Citat:

Cine iubeste esenta lui Hristos , adica dragostea , credinta sa nu se va clatina niciodata ,
De fapt e invers. Cine are credinta, iubirea nu i se va clatina niciodata. Iubirea e corola a perfectiunii, dar e baza slaba. Credinta este baza solida, este stanca, este temelia asezata de Cristos pe care, daca cineva isi va construi casa vietii sale, o va implini si o va transfigura in iubire.

Fara credinta, ma ingrozesc cand aflu ce pot face oamenii din iubire. O pacienta care si-a avortat copilul in luna a 6-a mi-a spus ca a incercat sa il salveze de o malformatie congenitala, dar nu a putut. "Si atunci, l-ati omorat ?" a fost intrebarea pe care nu am rostit-o, desi mi-a ramas in gat. Ucidem din iubire si la cealalta extrema de varsta. Peste o suta de mii de eutanasiati pe an in Belgia, Olanda si Elvetia. Dintr-o procedura de exceptie, aplicata oamenilor la capatul vietii a ajuns a fi o procedura aplicata oamenilor care nu au chef sa traiasca. Si, daca actualul proiect de lege se va aproba in Franta, va deveni o procedura obligatorie. Deocamdata, obligatorie pentru medici. Dar nu numai la cele doua extreme de varsta ucidem oameni in numele iubirii de oameni, ci si la mijlocul vietii. Numarul de persoane ucise ca sa li se preleveze organele spre a fi "donate" creste de la an la an. Ati auzit de "testul de apnee" ? Se decupleaza "donatorul", de obicei un tanar care s-a nenorocit intr-un accident de motocicleta si care nu a avut timp sa protesteze contra ideii de a fi disecat de viu de la aparatul de respiratie care ii sustine viata. Faptul ca se agata disperat de tubul prin care venea aerul pana in urma cu o clipa este "testul de apnee", care demonstreaza ca e dependent de aparate, deci poate fi decuplat. Ucidem, pentru a fi siguri ca mortul a murit.

Toate acestea nu sunt proiectii de viitor. Toate acestea se intampla deja. Asta inseamna sa construiesti pe altceva decat pe baza de piatra a credintei. Inseamna sa ajungi sa ucizi in numele iubirii. Sa ajungi la nebunie.

iustin10 31.01.2015 01:35:42

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 579660)
Mijloacele vin inevitabil, numai ca nu e de loc inevitabil sa fie folosite.
Hai sa nu incurcam lucrurile. Codurile de bare si cipurile nu sunt "bun natural". Nici bun, nici natural. Sunt scorneli ale mintii oamenilor care nu au legatura cu Dumnezeu.
.

La cipuri e aceiasi stiinta ca si la calculatoare si probabil ca si la oricare alt bun iese din mana omului. Intr-un cip e acelasi program ca si intr-un calculator
Toate sunt opera lui Dumnezeu, si stiinta si toate produsele mintii umane
Chiar si bombele nucleare sunt o rea intrebuintare a legilor fizice,care sunt bune
Scopul cardurilor e benefic , inainte totul se facea pe hartie si dura mult mai mult.
Rau este antihristul nu stiinta , ca va domina lumea prin cuceririrle stiintei.
Si si mai rea este lumea ca ii va permite asta ,deoarece se va uita mai mult la minunile tehnicii si satisfacerea pantecelui decat la singurul Dumnezeu adevarat

.
Citat:

De fapt e invers. Cine are credinta, iubirea nu i se va clatina niciodata. Iubirea e corola a perfectiunii, dar e baza slaba. Credinta este baza solida, este stanca, este temelia asezata de Cristos pe care, daca cineva isi va construi casa vietii sale, o va implini si o va transfigura in iubire.
.
Credinta vor avea si in antichrist caci va face minuni ,dar iubire adevarata nu poti avea decat prin Hristos. Iubirea propusa de antichrist va fi mincinoasa ,caci va fi egoista ,asa cum o zugravesti si tu. Da,exista iubire mincinoasa care nu se bazeaza pe Hristos. Caci antihristul nu va spune iubiti pe Tatal si asemena acestei porunci iubiti pe aproapele .El va vorbi doar despre el , si va dezbina , rasplatind pe cei care ii fadc jocul si dandu-le un aer de solidaritate si exterminand pe cei care nu i se supun.
Racirea iubirii celor multi ,e un semn principal al venirii sfarsitului ,asa cum e si o profetie .
Si iubirea si credinta in Hristos sunt importante si strans legate,nu se poate una fara alta
Dar am asa un feeling ca diavolul va uumbla exact la credinta ,prin amagirea cu minuni, si cu putere , incercand sa stinga tocmai dragostea oamenilor, care numai in comuniune cu Hristos se manifesta desavarsit . Un pamant fara iubire,va fi de nelocuit,pentru ca singurul liant al iubirii pe pamant este doar Hristos.

antoniap 31.01.2015 20:16:23

https://www.youtube.com/watch?x-yt-t...yt-cl=85114404

Barsaumas 31.01.2015 22:18:47

Frate Cristian, nu te supara, dar, daca tot ai cerut sa ti se spuna, eu iti zic: dupa cat ma duce mintea mea, intr-adevar dai doovada, in parte, de o anume naivitate. Repet: in parte.
Ce ti se poate intimpla daca mult-cantatul sistem stie despre tine cam...totul? Pai, stii ce se cheama acela "abuz", nu? Imagineaza-ti un stat politienesc post-modern, garnisit si cu balcanismul autodestructiv tipic romanesc sau grecesc. Fa tu un experiment/calcul mental simplu: fiind dat cadrul legislativ de control total asupra maselor si clasei mijlocii, precum si coruptia totala a clasei politice, sa se calculeze (nu matematic, cat mai degraba ca sentiment, inevitabilitate daca vrei :) ) probabilitatea unui abuz al Puterii, sau mai bine zis al cuiva important din lantul de comanda, asupra cetateanului euroregiunii romania, anume CristianR, fiul lui cutare si cutare, de religie crestina ortodoxa, cu dosarul erpugu92u98yt2X#$$% din zz/ll/aaaa.
Si ma stii ca privesc cu luciditate chestiunea cipurilor, si cu dispret compatimitor pe cipofobi, care se aglutineaza sub potcapul unor fanatici raskolnik-like din manastirile cripto-schismatice Petru voda si Vladimiresti, precum si in anticamera BOSV. Dar realitatea Statului-Monstru, neadormit ca viermii iadului, e greu de negat. Ca orice metastaza, se dezvolta si se extinde coplesitor de rapid, deseori in "salturi" temporale si de eficienta.
Poate la tine acest gen de naivitate e linkat, genetic vorbind (da o goagla ce inseman gene linkate; nu e o insulta, ci doar o reflectie a ex-biologului din mine, pe care desori mi-o aplic si mie) cu credinta. Adica poate superbele tale mesaje, de care Mihnea zicea acum un an sau doi ca tradeaza vocatie preoteasca clara, au frumjusetea alimentata si de o incredere/candoare prea mare privind binele din semeni. Nu stiu cum sa ma explic mai clar ce simt si gindesc, atit ince va priveste, pe tine si alti colegi sau oameni credinciosi din afara forumului, cat si ince ma priveste.
Faptul ca esti asa naiv pro-occidental, incat sa spui ca sistemul vestic mai degraba seduce decat constringe, in opozitie desigur cu afurisita de stanga, e un indice. Afla ca Vestul, cind nu mai e nevoie de sedus, constringe. Da, Occidentul apreciaza mult mai bine profesionistul. De aceea, oameni de elita, inclusiv fratele Mihnea si multi alti medici exceptionali ca el, si nu doar medici, s-au alaturat diasporei. Insa Euro-occidentul NU maii este nici Occidentul precrestin al neincetatelor infruntari dintre Imperiu, celti, germanici si altii, nici cel crestin al Bisericii Nedespartite, nici cel crestin catolic unde au aparut unii ca Sf. Anselm sau Sf. Francis de Sales, nici chiar cel al marilor protestanti, precum Calvin sau Luther. Da, Calvin a ars si el, ca si statele catolice, oameni pe rug pentru "ingrozitorul" delict de opinie/credinta, Papa Borgia pacatuia cu propria fiica, etc., etc. Dar nici macar acestia, in momentele lor de mari scaderi si caderi sufletesti, in cele mai mari pacate pe care le-au facut, nu ar fi atins macar ticalosia sistemului impersonal globalizant in curs de nastere. Ia fie numai si exemplul dat de Mihnea cu eutanasia. Nu te ingrozeste?! Lasa pseudo-preotismele hiper-serene: occidentalul corect politic e degenerat. Clar.
Tine minte un lucru, foarte usor de verificat: de la 1789, 1917, 1945, incoace nu mai exista state traditionale, crestine sau nu, pe aceasta planeta! Cu exceptia Vaticanului, Athonului, si oarecum al Ungariei, Poloniei si Filipinelor. Latratul dracesc al adeptilor/adeptelor avortului, sodomiei, controlului statal absolut, puterii quasi-monarhice a corporatiilor, etc., etc., are guri in cam orice parlament si maini cam in orice guvern de pe lumea asta.
Nu ma intelge gresit: cred sincer ca si USA si Rusia, si Romania si UK, si Franta, Turcia, China, ambele Corei, etc., sunt toate state ale raului, in diferite masuri si proportii. (Da, ai citit bine, si Rusia! Nu sunt un naiv. Cel putin nu in privinta oamenilor si politicii).
Cind eu, lasandu-ma prada furiei, frustrarii si simtului meu poate hipertrofiat pentru armonia cu natura si libertatea omului, recomand bellum omnium contra omnes ca unic mijloc de a distruge sau macar slabi avansul unui Occident nu doar anti-crestin cat mai ales si anti-uman si anti-Dumnezeu, deseori imi sariti in cap, arucind empatia la gunoi. (Macar un "Ma, da' care e rationamentul zarghitului astuia, totusi?!". Sau va e asa frica, deja? Stii ceva: Si mie imi este. Foarte. Dar pur si simplu nu ma pot opri sa cred ce cred).
Cand pe topicul cu cearlihebdo, am atacat-o pe Yasmina, nu am fost un badaran, in ciuda aparentelor. Ma innebunea spalarea pe creier cu "intoleranta toleranta" tipic americana care se ghicea in rindurile ei. Sincer, nu sunt genul care sa imi doresc bine "cuibului" unde stau, daca nu imi convine moral. Traiesc intr-un loc unde e "corect politic" sa fii cat mai depolarizat, cat mai "traieste slasa si pe altii sa traiasca, dupa voia lui Dumnezeu sau a Aluia, cum vor"? Atunci ma rog sa se aleaga praful de acel loc si de locuitorii lui, cu mine cu tot (daca locuiesc acolo) daca cei de acolo scuipa pe Dumnezeu, Natura si semeni si pe normele, deopotriva nescrise si scrise, care ne pun in echilibru cu Legea data de Sus.
Revenind mai strict on-topic: da, exista un mare risc. De aceea eu unul ma rog sa crap inainte ca sistemul sa devina total global si perfect stapin, caci nu vreau sa devin nici sclav al Diavolului, nici martir al lui Cristos. Prima este total de neacceptat, de a doua nici ca mi-as dori-o: credinta, asa cum o aveti voi, eu nu pot avea.
Si incearca sa nu mai privesti arestarile din ultima vreme ca un triumf al justitiei in aceasta tara, parca etern blestemata prin coruptie. Nu e cazul. Inseamna doar ca o gasca de hoti e purgata, pentru a face lor alteia. Cam cum a fost eliminata gasca trotkista, pentru a ajunge la putere gasca lui Stalin. Tine minte: exemplul si puterea vin de la lideri, propagarea si zelul din mase. Ai vazut o crestere, clara, fara dubii, la scara de mari mase, a moralitatii romanilor?! Sa fim seriosi. Mediul e tot acelasi. s-a schimbat doar specia cultivata pe placa. La vremuri noi, oameni noi, nu? Adica e la putere o loja americana in locul uneia europene, sa zicem.

antoniap 01.02.2015 06:59:00

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 579647)
Tu nu ai argumente, punct.

Cuvioase procipist, tu nu cauti argumente, ci vrei sa contribui la impunerea unei pareri. In timp ce eu iti vorbesc cu cuvintele unor parinti, tu vii cu ideile tale. In materie de religie, parerile personale trebuie supuse unei analize atente. Cum sa ne permitem sa ignoram parerile unor sfinti si chiar Apocalipsa si sa venim noi cu pareri personale, ca, de! Noi suntem mai destepti decat aia si mai incarcati de duh. Ce fel de duh, insa?

antoniap 01.02.2015 07:09:33

CristianR, amestecul de miere cu fiere nu e caracteristic Ortodoxiei. Ori suntem ortodocsi si ne asumam acest statut, ori suntem slujitori ai lui antihrist si ne asumam statutul respectiv cu tot ce presupune.

Nu putem fi in ambele parti. Pe Dumnezeu nu-L inselam noi.

Demetrius 01.02.2015 07:51:05

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 579656)
...
Iarăs™i nu înt›eleg de ce se invocă atentarea la intimitate. Nimeni nu mi-a cerut să dezvălui chestiuni pe care le consider intime.

Nu t›i-au cerut fiidncă le-au dedus(sau sunt pe cale să le deducă).

abaaaabbbb63 01.02.2015 10:35:03

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579730)
CristianR, amestecul de miere cu fiere nu e caracteristic Ortodoxiei. Ori suntem ortodocsi si ne asumam acest statut, ori suntem slujitori ai lui antihrist si ne asumam statutul respectiv cu tot ce presupune.

Ti-am mai zis ca atitudinea ta amana a doua venire a lui Iisus?

Vezi ce-ai facut! Refuzand cardul, ai amanat venirea cu inca vreo o mie de ani. offf :))

Barsaumas 01.02.2015 12:24:13

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 579740)
Ti-am mai zis ca atitudinea ta amana a doua venire a lui Iisus?

Vezi ce-ai facut! Refuzand cardul, ai amanat venirea cu inca vreo o mie de ani. offf :))

Tant mieux! Nu ma topesc dupa apucarea respectivului moment.

iustin10 01.02.2015 14:53:33

Mai este un aspect ,in afara de centralizarea informatilor posibila prin carduri si coduri de bare, si anume centralizarea produselor, in supermarketuri
Nu inteleg de ce sa fim doar impotriva cardului si sa nu fim si impotriva ideei de supermarket
La fel trebuie sa fim si impotriva ideei de robinet,pentru ca printr-un simplu robinet se poate taia apa la un intreg cartier
Acestea toate sunt aparute de maxim 100 de ani si sunt semen clare ale POSIBILITATII de a controla distributia bunurilor necesare omului. Sunt semen ale posibilitatii antihristului de a isi supune oamenii . Sunt doar mijloace care vor fi folosite de antichrist
Nu ele insele reprezinta raul cel mare ,sunt doar mijloace .
Si nu este inca momentul de a le refuza ,decat daca ne intoarcem la tara, ceea ce nu mai e posibil la explozia demografica de acum.
Aceste mijloace de control vor trebui intradevar refuzate,dar atunci cand va veni antihristul ,nu acum.
Bineinteles,vei zice sa le refuzam preventiv de acum.
Dar e imposibil , pentru ca ar trebui sa refuzam intreaga organizare actuala a oraselor
Lumea a luat-o pe o directie dupa care nu se mai poate intoarce
Degeaba luptam impotriva semnelor vremurilor , in loc sa ne pregatim de marea confruntare si sa ne interim credinta
E ca si cum ai vrea sa incerci sa opresti sa cada frunze toamna, pentru ca aceasta e un semn al venirii iernii,in loc sa te pregatesti efectiv pentru iarna si sa aduni proviziile , care sunt cele ce ti le va cere Hristos atunci
Nu va ingrijiti de vremuri,acestea vor veni oricum , ci ingrijiti-va cum veti fi gasiti la implinirea acelor vremi.

Lucian008 01.02.2015 16:03:52

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579729)
Cuvioase procipist, tu nu cauti argumente, ci vrei sa contribui la impunerea unei pareri. In timp ce eu iti vorbesc cu cuvintele unor parinti, tu vii cu ideile tale. In materie de religie, parerile personale trebuie supuse unei analize atente. Cum sa ne permitem sa ignoram parerile unor sfinti si chiar Apocalipsa si sa venim noi cu pareri personale, ca, de! Noi suntem mai destepti decat aia si mai incarcati de duh. Ce fel de duh, insa?

Hai sa vedem care sunt ideile mele. Am sa dau doar cateva exemple. Este o ideea a mea sau o parere personala ca:

In Apocalipsa nu scrie nicaieri de cip?

Ca Sfintii Parinti care au talcuit apocalipsa nu au vorbit de cip?

Ca obiectivul crestinilor nu este amanarea apocalipsei?

Ca ideea ca cipul este Semnul Fiarei din Apocalipsa a fost lansata de sectanti?

Ca teologi recunoscuti au descris semnul 666 ca fiind patimi ale omului?

Cred ca ajunge. Ajungea si un singur exemplu, pentru ca era cu unul mai mult decat ai tu. Pentru ca, repet, tu nu ai nici unul. Dar dupa ce aberezi cum ca mari duhovnici au sustinut prostia ca "cip=666", iar mai nou vorbesti chiar de sfinti, cand ti se cere sa dai exemple ignori postarea. Si dupa continui sa vorbesti de "cuvintele unor parinti", dar nu spui care sunt acele cuvinte si care sunt acei parinti.

Asa ca revin cu rugamintea de a spune care mare duhovnic si care sfant au sustinut asa ceva. Si te rog cu citat si sursa. Daca nu, te rog, recunoaste ca ai mintit cu nerusinare ca sa iti sustii ideea sectanta.

In acelasi timp, revin si cu rugamintea mai veche, de a aduce un singur argument in sustinerea idei ca "cip=666". Te rog, totusi, nu mai da link-uri catre site-uri extremiste si sa spui dupa ca ai dat argumente. Scrie cu mana ta: "Argumentul este....". Pentru ca tu citesti niste lucruri pe care nu le intelegi (probabil de asta le crezi savante) si asa ajungi la concluzia ca sunt corecte si "ortodoxe", fara sa constientizezi ca, de fapt, sunt sectante.

CristianR 01.02.2015 19:12:39

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 579710)
Frate Cristian, nu te supara, dar, daca tot ai cerut sa ti se spuna, eu iti zic: dupa cat ma duce mintea mea, intr-adevar dai doovada, in parte, de o anume naivitate. Repet: in parte.
Ce ti se poate intimpla daca mult-cantatul sistem stie despre tine cam...totul? Pai, stii ce se cheama acela "abuz", nu? Imagineaza-ti un stat politienesc post-modern, garnisit si cu balcanismul autodestructiv tipic romanesc sau grecesc.

Sigur că nu mă supăr, pentru că de-asta am întrebat, cunoscându-mi oarecum naivitatea și știind că nu m-am vindecat de ea. După cum spui, însă, este chestie de imaginație. Iar scenarii se pot imagina cu duiumul, în orice condiții social-politice ne-am afla. Este adevărat, cred că oamenii sunt mai mult buni decât răi, pentru că altfel n-am putea trăi în viața de zi cu zi, pentru că posibilitățile ca cineva să ne facă rău sunt la tot pasul și, totuși, toți străinii pe care-i întâlnești zilnic aleg dacă nu să-ți facă vreun bine, măcar să nu-ți facă un rău. Dumnezeu ține lumea asta să nu se prăbușească și o ține prin oameni. Cu toate astea, nu sunt atât de curat la suflet încât să nu mi se întâmple destul de des să bănuiesc de intenții, de gânduri sau de fapte rele diverse persoane. Iar bănuiala este un păcat grav, pe care-l justificăm adesea ca ferindu-ne de naivitate. Opusul acesteia, însă, consider că este luciditatea, care este de dorit.

Venim dintr-o societate în care abuzul era la ordinea zilei, fără să fie nevoie pentru asta de informatizare. Se știe că adesea orice inovație tehnică este o sabie cu două tăișuri, putând fi folosită bine sau rău, pentru a vindeca sau pentru a distruge (spre exemplu energia nucleară, nu?). A lipsi statul de un instrument nu înseamnă că îl împiedici să comită abuzuri; sau persoanele particulare cu acces la informație.

CristianR 01.02.2015 19:15:19

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579730)

Răspunsul tău nu mă lămurește cu privire la întrebarea pe care am pus-o cu sinceritate, nu cu vreo ascunsă ironie (dacă la asta te-ai gândit).

antoniap 01.02.2015 21:44:13

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 579770)
Hai sa vedem care sunt ideile mele. Am sa dau doar cateva exemple. Este o ideea a mea sau o parere personala ca:

In Apocalipsa nu scrie nicaieri de cip?

Ca Sfintii Parinti care au talcuit apocalipsa nu au vorbit de cip?

Ca obiectivul crestinilor nu este amanarea apocalipsei?

Ca ideea ca cipul este Semnul Fiarei din Apocalipsa a fost lansata de sectanti?

Ca teologi recunoscuti au descris semnul 666 ca fiind patimi ale omului?

Cred ca ajunge. Ajungea si un singur exemplu, pentru ca era cu unul mai mult decat ai tu. Pentru ca, repet, tu nu ai nici unul. Dar dupa ce aberezi cum ca mari duhovnici au sustinut prostia ca "cip=666", iar mai nou vorbesti chiar de sfinti, cand ti se cere sa dai exemple ignori postarea. Si dupa continui sa vorbesti de "cuvintele unor parinti", dar nu spui care sunt acele cuvinte si care sunt acei parinti.

Asa ca revin cu rugamintea de a spune care mare duhovnic si care sfant au sustinut asa ceva. Si te rog cu citat si sursa. Daca nu, te rog, recunoaste ca ai mintit cu nerusinare ca sa iti sustii ideea sectanta.

In acelasi timp, revin si cu rugamintea mai veche, de a aduce un singur argument in sustinerea idei ca "cip=666". Te rog, totusi, nu mai da link-uri catre site-uri extremiste si sa spui dupa ca ai dat argumente. Scrie cu mana ta: "Argumentul este....". Pentru ca tu citesti niste lucruri pe care nu le intelegi (probabil de asta le crezi savante) si asa ajungi la concluzia ca sunt corecte si "ortodoxe", fara sa constientizezi ca, de fapt, sunt sectante.

Iata o scurta bibliografie. Sfantul Paisie Aghioritul explica foarte bine cum stau lucrurile:
http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13

http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/...i-pecetea-666/

http://www.buciumul.ro/2013/01/10/pr...le-de-pe-urma/

http://profetiiortodoxe.blogspot.ro/...-din-urma.html

antoniap 01.02.2015 22:03:31

Actele biometrice și lepădarea Credinței

,,Care e legătura între Actele Biometrice și lepădarea Credinței? Sunt creștini, ba chiar și preoți care ne zic că între acestea nu ar fi nicio legătură. Lepădarea de Credință va fi, zic ei, un act absolut explicit. Potrivit lor, cineva va veni să te întrebe ”Te lepezi de Hristos?”, iar tu vei răspunde. În cazul lepădării ți se va aplica pecetea fiarei, pe frunte sau pe mâna dreaptă, în caz contrar, ți se va tăia capul. Cei care vă prezintă acest scenariu sunt, cel mai probabil, profeți mincinoși.
Nicăieri în Apocalipsă nu se vorbește de o astfel de întrebare adresată oamenilor, de o astfel de lepădare formală. În Apocalipsă se spune că toți oamenii pământului vor fi convinși să își pună pe mâna dreaptă sau pe frunte, semnul fiarei. Iar aceasta va fi opera profetului mincinos, ajutorul antihristului: ”Și ea (a doua fiară – n.m.) îi silește face (Atenție! Aceasta e traducerea exactă!) pe toți, pe cei mici și pe cei mari, pe cei bogați și pe cei săraci, pe cei slobozi și pe cei robi, să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. (…) Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.”
Asta spune Sfântul Ioan Evanghelistul, care este un apostol și un profet adevărat. Deducem, logic, că lepădarea Credinței nu se face prin abandonarea verbală sau scrisă a Domnului Hristos, ci prin acceptarea însemnelor necuratului.
Aceste însemne sunt deja prezente în viața noastră. Codurile de bare ale tuturor produselor comercializate în România conțin trei linii duble mai lungi, una la începutul codului, alta la mijlocul său și alta la finalul codului. Aceste linii sunt citite de aparatul de scanat ca fiind cifra șase.
Actele biometrice reprezintă primul pas în punerea acestui însemn satanic asupra noastră. Dar și primul pas în năruirea libertății umane. Aceste acte conțin un microcip, un microprocesor care stochează date personale. Cei care le vor accepta vor putea fi scanați, cu niște aparate speciale, de la distanță, ca niște produse. Cei care îi vor scana vor ști multe despre ei.
În timp, aceste acte biometrice (carte de identitate, pașaport, permis auto, card bancar) vor deveni un singur act, fără de care omul nu va mai putea face nimic.
Următorul pas în acceptarea însemnelor diavolului va fi acela al renunțării la acest act, fie sub pretextul faptului că actele se pot pierde, fie sub acela al ”grijii” Sistemului față de sănătatea noastră, fie sub amândouă. Cipul va fi introdus direct sub pielea mâinii drepte a oamenilor. Acest lucru a devenit deja o realitate. În Statele Unite se implantează deja astfel de cipuri (care emit unde radio) în mâna dreaptă sub pretextul faptului că prin aceste cipuri se poate verifica de la distanță starea de sănătate a respectivilor oameni.
Aceste implanturi cu cip vor fi obligatorii, iar aceste cipuri implantate reprezintă, în mod clar, pecetea satanei.
Cum în România actele biometrice vor fi, din 2014, „oferite” tuturor, și cum mult sprijin nu găsim la conducătorii Bisericii, aflați sub influența masonilor, soluția pe care o propun eu este aceea a protestelor, sub orice formă. Dar fără rugăciune, cât mai multă, nimic nu vom izbândi. Lucrurile sunt avansate, iar masonii impun aceste acte biometrice în întreaga lume.
Dacă acceptați actele biometrice, sub cuvânt că ele nu sunt încă pecetluirea, veți fi părtași la construirea sistemului tehnic și comercial care va permite pecetluirea!
Actele nu sunt o obligație, ci un drept, un drept care poate fi refuzat! Cereți în locul actelor biometrice adeverințe de hârtie, fără coduri și însemne, scrise și semnate"

Sursa:https://yanush.wordpress.com/2014/01...rea-credintei/

Lucian008 01.02.2015 22:19:05

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579803)

E clar ca pricepi greu. Te-am rugat sa vii cu un singur argument pe care tu l-ai inteles si am specificat sa nu sa pui niste link-uri. Si tu ce ai facut?
Asa ca am sa repet (citeste in liniste fiecare cuvant): care este citatul in care un teolog spune "cip=666"?

Ps: Nici unul din link-urile pe care le-ai dat nu spune ca cip-ul este Semnul Fiarei. Daca folosim interpretarea, interpretarii, interpretari... si prin deductie... ajungem la ce vrem, este inutila (lucru evident, de altfel) discutia.

iustin10 01.02.2015 23:04:35

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579806)
Deducem, logic, că lepădarea Credinței nu se face prin abandonarea verbală sau scrisă a Domnului Hristos, ci prin acceptarea însemnelor necuratului.

Dar care este necuratul in prezent ?
Atunci va veni cineva in mod clar cu hule si minciuni si minuni false, deci vei stii de ce anume trebuie sa te feresti.
Acum insa este sistemul nostrum de distributie care reclama necesitatea cardurilor.
Oatre acesta este nrecuratul?
Daca este asa sistemul acesta e raul cel mare,nu cardurile insasi.
Cardurile vin de la banci ,iar codurile de bare de la sistemul de supermarketuri ,iar cardurile de sanatate de la multimea pacientilor
Cardurile sunt doar semnul fiarei,dar care e fiara ?
Lumea in care traim ?
Dar stiam oricum ca lumea aceasta e o lume a pierzarii cu sau fara card, la aceasta ne ajuta intreaga invatatura ortodoxa .

cristirg 01.02.2015 23:16:22

-lepadarea de credinta este cand accepti o erezie,ecumenismul,cand lepezi invatatura ortodoxa mantuitoare,si te duci dupa filosofii lumesti,demonice,eretice,new-age-iste,atunci e lepadarea credintei,inselarea...

AlinB 02.02.2015 01:19:16

Strict on topic, la toata discutia asta se potriveste perfect zicala cu nebunul care arunca o piatra si zeci de intelepti se chinuie sa o scoata.

Mai vezi (rar) cate un nebun asa, mai in dungi, care parca/poate s-ar da pe brazda, dar in cea mai mare parte discutia e perfect inutila.

O persoana vinde "vanturi" neoprotestante pe post de aroma fina a ortodoxiei si ceilalti ii arata tot felul de parfumuri poate poate se prinde cum un parfum ar trebui sa miroasa.

Ori, e complet inutil, doarece, cel mai probabil persoana in cauza sufera de anosmie severa.

Insa si faptul ca ceilalti nu par sa realizeze asta, denota ceva probleme.

Demetrius 02.02.2015 03:21:42

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 579787)
... Este adevărat, cred că oamenii sunt mai mult buni decât răi, pentru că altfel n-am putea trăi în viața de zi cu zi,..

”Nu sunteti ceea ce nu ati devenit.”-Sf Grigore de Nyssa
Cu alte cuvinte, omul poate deveni bun(daca se deschide), dar inca nu este fiindca nu a ajuns la meritul ce i-a fost randuit, de care nu e capabil el singur, fara asistenta Duhului Sfant.
Adam nu avea cum sa nu cada, din moment ce eu, chiar botezat si catehizat, tot pacatos sunt.
Privindu-l pe om ca fiind deja bun, mereu vom fi marcati de faptele sale care nu sunt asa cum ne asteptam de la el; prefer sa-l privesc cu suspiciune fireasca pentru ca sa nu fiu lezat de asteptari, dar si pentru ca sa fiu impresionat de faptele lui cele... simple.

10. După cum este scris: "Nu este drept nici unul;
11. Nu este cel ce înțelege, nu este cel ce caută pe Dumnezeu.
12. Toți s-au abătut, împreună, netrebnici s-au făcut. Nu este cine să facă binele, nici măcar unul nu este.(Rom3,10-12)

Daca oamenii ar fi mai mult buni decat rai, de ce ar mai fi venit Hristosul, sau de ce ramane prezent intre noi?
Pentru ca noi avem nevoie de El, nu El de noi, pentru ca nu suntem asa cum ne place sa credem despre noi.

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 579787)
Răspunsul tău(al lui antoniap-nm) nu mă lămures™te cu privire la întrebarea pe care am pus-o cu sinceritate, nu cu vreo ascunsă ironie (dacă la asta te-ai gândit).

Cred cu aceeasi sinceritate ca daca ai vrea cu adevarat sa intelegi, ai cauta si ai gasi tu singur, insa e foarte posibil sa fii sub influenta unui duh cu adevarat perfid, care te "convinge" ca ai o conceptie curata si binevoitoare, ca prin iubirea(oarba-sm) cu care-ti creditezi aproapele sa cauti ceea ce in realitate nu exista, dar tu sa cauti ca-ti va fi revelat... candva(prea tarziu-sm). Se prea poate ca tu sa fii "interesat" sa-l privesti cu ingaduinta pe aproapele, ca astfel sa te fenteze pe tine ca esti... impecabil.

Daca raspunsul meu e cat se poate de sincer, atunci intrebarea ta catre antoniap nu e sincera.
E imposibil sa nu gasesti ceea ce cauti in numele Duhului Sfant! Scormoneste in tine!

Demetrius 02.02.2015 03:43:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 579822)
Strict on topic, la toata discutia asta se potriveste perfect zicala cu nebunul care arunca o piatra si zeci de intelepti se chinuie sa o scoata...

Tot "ontopic" banuiesc eu ca nu tu ai aruncat piatra pentru ca atunci te-ai face pe tine nebun, dar cred ca vrei sa intelegem ca tu ai fi unul dintre intelepti, fara alte argumente; admit ca asta te cam chinuie.

19. Căci înțelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu, pentru că scris este: "El prinde pe cei înțelepți în viclenia lor".(1Cor3,19)

CristianR 02.02.2015 09:16:08

[quote=Demetrius;579824]

Citat:

Daca oamenii ar fi mai mult buni decat rai, de ce ar mai fi venit Hristosul, sau de ce ramane prezent intre noi?
Pentru ca noi avem nevoie de El, nu El de noi, pentru ca nu suntem asa cum ne place sa credem despre noi.
Păi să nu uităm că a venit și că noi umblăm mai ales printre oameni botezați, în care a fost răsădită sămânța binelui. Omul este după chpul lui Dumnezeu făcut, iar El ese bun. Este singurul bun, îți dau dreptate aici. Omul a căzut din această bunătate, din har. Dar fundamentul este bun pentru că este zidit de Dumnezeu și nu va pieri niciodată.

Lăsând puțin teoria la o parte, totuși, să vorbim despre ce vedem. Dar și aici nu vom putea spune că suntem obiectivi, pentru că, după cum iarăși Mântuitorul a spus, depinde cât de curat ne este ochiul. Totuși, oare nu toți întâlnim adesea oameni cumsecade, între care nu te simți amenințat de ceva, ba adesea chiar și ajutat? Nu vi se întâmplă uneori să fiți suprins de bunătatea nemeritată pe care cineva v-o arată? Nu se întâmplă să te ierte cineva deși îți dai seama că ai greșit față de el? Eu, unul, am fost înconjurat de oameni buni de când m-am născut și probabil că ei mi-au dat această încredere care mi se confirmă acum destul de adesea.

Când oamenii devin răi și când răul lor devine și puternic asta se întâmplă atunci când se aglutinează, vorba lui Theo, iar atunci nu mai sunt ei înșiși, fiind mânați de un duh străin de Dumnezeu, care poate fi o ideologie sau altceva, ce anulează personalitatea și face din oameni o masă care se manifestă uneori ca un monstru.

Nu neg posibilitatea unui rău organizat care ne-ar putea afecta pe toți și față de care trebuie să ne protejăm. Dar cred că acest rău ar trebui să fie mai bine definit, să ne fie mai clar cu cine sau cu ce ne luptăm, să nu fie doar un dușman bănuit care poate ataca din orice moment din umbră, imaginându-ne despre el orice, cuprinși de o teamă cu atât mai mare cu cât nu-i cunoaștem puterea, numărul, intențiile.

De altfel, însăși frica ține de imaginație și de aceea cred că trebuie să ne ținem în frâu imaginația, așa cum este recomandat și de către duhovnici. Nu trebuie să ai imaginație nici la rugăciune, este păcat să-ți imaginezi tot felul de lucruri despre un om sau altul, asta însemnând adeseori bănuială.

Apoi, cu atâta frică și dorință de a ne apăra, unde mai este încrederea în Hristos care, deși ne-a spus că în lume necazuri vom avea, deci ele sunt inevitabile, totuși, să îndrăznim, fiind cu El, care a biruit lumea? Cine, ce ne poate face când tot ce contează este credința în El, indiferent cât de bune sau cât de rele sunt împrejurările vieții?

Căci, apropo, adesea uităm de riscul traiului bun, care este mai mare decât al celui în lipsuri și necazuri. De acesta ne îndulcim cu toții, și când duci o viață ușoară mai repede uiți de Cel căruia I-o datorezi.

antoniap 02.02.2015 18:11:45

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 579819)
Dar care este necuratul in prezent ?
Atunci va veni cineva in mod clar cu hule si minciuni si minuni false, deci vei stii de ce anume trebuie sa te feresti.
Acum insa este sistemul nostrum de distributie care reclama necesitatea cardurilor.
Oatre acesta este nrecuratul?
Daca este asa sistemul acesta e raul cel mare,nu cardurile insasi.
Cardurile vin de la banci ,iar codurile de bare de la sistemul de supermarketuri ,iar cardurile de sanatate de la multimea pacientilor
Cardurile sunt doar semnul fiarei,dar care e fiara ?
Lumea in care traim ?
Dar stiam oricum ca lumea aceasta e o lume a pierzarii cu sau fara card, la aceasta ne ajuta intreaga invatatura ortodoxa .

Unele ganduri sunt ale noastre, altele sunt venite de la necuratul, altele sunt de la Dumnezeu. Asadar, necuratul lucreaza foarte bine prin oameni. Nici nu mai e nevoie de aparitii miraculoase cum se intampla in trecut. Daca omul nu ia aminte, poate oricand sa faca voia necuratului si atunci nu mai e nevoie de alt necurat.

Gandul de a domina lumea si de a o controla este de la necuratul. Gandul de a ne lipi inima de cele materiale este tot de la necuratul. Visand comori, calcam peste cadavre si ignoram poruncile evanghelice si indemnul din Apocalipsa de a nu ne insemna cu 666.

Fiara este necuratul. Cine nu are de gand sa se inchine necuratului, nu-si ia insemnele acestuia. Iar pe langa acestea, se ingrijeste in primul rand de cele necesare mantuirii. Poti sa refuzi documente antihristice daca ai pace in suflet, nu teama ca vei muri fara acestea.

Lumea intreaga merge intr-o directie antihristica, promovandu-se tot ce ne-ar putea desparti de Dumnezeu. Asistam la o mare cernere, caci nu putem fi si cu necuratul si cu Hristos.

abaaaabbbb63 02.02.2015 18:44:08

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 579859)
Unele ganduri sunt ale noastre, altele sunt venite de la necuratul, altele sunt de la Dumnezeu. Asadar, necuratul lucreaza foarte bine prin oameni. Nici nu mai e nevoie de aparitii miraculoase cum se intampla in trecut. Daca omul nu ia aminte, poate oricand sa faca voia necuratului si atunci nu mai e nevoie de alt necurat.

Gandul de a domina lumea si de a o controla este de la necuratul. Gandul de a ne lipi inima de cele materiale este tot de la necuratul. Visand comori, calcam peste cadavre si ignoram poruncile evanghelice si indemnul din Apocalipsa de a nu ne insemna cu 666.

Fiara este necuratul. Cine nu are de gand sa se inchine necuratului, nu-si ia insemnele acestuia. Iar pe langa acestea, se ingrijeste in primul rand de cele necesare mantuirii. Poti sa refuzi documente antihristice daca ai pace in suflet, nu teama ca vei muri fara acestea.

Lumea intreaga merge intr-o directie antihristica, promovandu-se tot ce ne-ar putea desparti de Dumnezeu. Asistam la o mare cernere, caci nu putem fi si cu necuratul si cu Hristos.

Off... Ne credem asa importanti cand afirmam lucruri de genul "vai, dracul o sa faca orice ca sa imi scrie mie 666 pe mana, si sa fiu sclava lui", cand in realitate, suntem asa de nesemnificativi in Univers.

https://www.youtube.com/watch?v=rENyyRwxpHo

O piatra, intr-un sistem solar, intr-o galaxie cu o suta de miliarde de stele, intr-un grup de o suta de mii de galaxii.

Si noi ce facem? Credem ca daca avem scris "666" pe mana, se schimba ceva.

iuliu46 02.02.2015 21:34:38

Orice om e mai important decat toate pietrele din univers. Asta pentru crestini. Pentru restul sunt mai importante ouale de vultur. :71:

https://www.youtube.com/watch?v=drWjdJSbnFU

antoniap 03.02.2015 16:19:39

https://raduiacoboaie.wordpress.com/...553/#more-2553

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:14:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.