![]() |
Citat:
Totusi, o intrebare ma chinuie: la voi pe sectie cam cat mai costa un halat? (Cred ca a ajuns politica de partid la sambetisti sa scrie TOTI Numele Iisus cu doi de "i", asa, ca stil de propaganda). |
Citat:
Macar daca s-ar pune, dogmatic, de acord in toate privintele. Citat:
Nicaieri in Sf. Scriptura nu se vorbeste de "confesiuni religioase". De unde le mai scoti? |
Citat:
Citat:
Sau tu in viata de apoi nici macar la nivelul lui Adam nu te vei plasa? Citat:
Dar sa nu uitam ca mai erau doua categorii f. preocupate cu studiul Scripturii. Te las pe tine sa ghicesti care sunt alea. Citat:
Asta de ce, ca sa va umflati in pene ca sunteti "dupa Scriptura" si sa nu va prindeti ca de fapt urmati traditia lui Luther & Co? Citat:
Unele invataturi da, dar cele pe care se bazeaza ideile de genul ca sunteti "confesiune crestina" nu exista in Scriptura. Cred ca asta spune destule. |
Citat:
Garantat? Fara nici un efort personal? |
Citat:
Citat:
Si astia erau majoritatea. Citat:
Cum dovedesti ca apartii de Biserica? Doar ca frunzaresti Scriptura si ii dai niste interpretari pe placul tau? |
Citat:
Nu este singua invatatura pe care o poti deforma pentru a construi o secta. Citat:
I se explica o chestie, i se arata ca judecata ii e falimentara (ce aplica la altii nu aplica si la el), bolboroseste ceva dar in principiu se face ca nu observa, o da cotita si zece postari mai incolo revine cu aceeasi obsesie. Se pare ca e un narav tipic neoprotestant. |
Citat:
Ce fel de nevoi ai? Din cum vorbesti se pare ca ai doar certitudini. Citat:
Citat:
Si daca nu? |
Citat:
Ai citit ce s-a scris aici pe topic, până acum? Sau vi și arunci cu rebuturi ale satanei din protestantism? Nu au folosit Sfinții Apostoli obiecte de cult? Păi felonul ce-i, mânca-te-ar Raiul ? :) Ia spune ! Ce-i felonul ? Ia uite aici: II Timotei 4, 13: Când vei veni, adu-mi felonul pe care l-am lăsat în Troada, la Carp, precum și cărțile, mai ales pergamentele. Cu un singur verset se demontează ÎNTREG protestantismul, cu FALSA lor urmare a Apostolilor. Ce-i felonul? De ce l-a folosit Pavel, când a slujit cu Carp la Troada? Și a lujit și cu cărțile și pergamentele. Acolo erau scrise rugăciunile. Că altfel, nu le-ar fi cerut Pavel de prost, nu? Nu? Hopaaa ! ;) Ai grijă frate, ca-i să mergi în iad, ți-o spun cu durere și iubire, dacă nu ești în singura Biserică Creștină care mai există pe pământ: Ortodoxia, ai să sfârșești în iadul cel veșnic ! Ai grijă mare de tot ! Iar dacă stăruiești în în întunericul și nebunia satanei, vai ție și celor pe care îi urmezi. VAI în ziua judecății. |
Citat:
Matei 7, 21-23: 21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. 22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea. Îți dai seama ce înseamnă să faci minuni în numele Domnului Iisus și totuși să nu te mântuiești ? Mă cuprind fiorii de fiecare dată când citesc acele rânduri. Și mai spune-mi că ne-am dovedit acuma că APOSTOLII foloseau cu adevărat obiecte de cult și veșminte preoțești de slujire, spune-mi, de ce mai avem Vechiul Testament? Dacă ne luăm după "cum făceau apostolii", ce treabă mai avem cu cele 10 porunci din Vechiul Testament? Și dacă luăm cele 10 porunci, ce facem restul Vechiului Testament? Sau luăm doar ce ne place? :) Nu, nu-i voie. :) Luăm BIBLIA ! Amin. Numai așa ne mântuim. Apostolii, s-au ghidat și eu după ceva, nu? Că pe timpul lor, nu exista Biblia ! Ghici după ce s-au ghidat! După două lucruri: după Sfânta Tradiție a Noului Testament (adică transmis prin viu grai, de la unii la alții) și desigur, prin Vechiul Testament scris. Sfânta Tradiție care exista înaintea Bibliei, a Noului Testament. Sfânta Tradiție care a fixat și practicile din Biserică, cu veșmintele preoțești, cu obiectele de cult și cu Dumnezeu prezent în obiecte, cum ar fi toiagul lui Moise, a lui Aaron, în mantia lui Hristos, în umbra Apostolilor, în părul lui Samson, în Chivotul Legii ! DOVEDIT ! CU BIBLIA ! Nu pe ghicite ! Nu ! Cu Biblia ! Deci oprește-te din hulit. Citește cu atenție tot topicul, să vezi că tu NU ești pe calea Apostolilor. Și nici nu vei fi niciodată, până nu devi ortodox. Citat:
Deci dacă nu vrei să-L întristezi pe Tatăl Ceresc, pune mâna și CAUTĂ ! Caută Adevărul cu lacrimi în ochi, roagă-te și strigă înăuntrul tău: Doamne, unde ești? Ajută-mă să te găsesc. Așa m-am rugat și eu. Și Hristos îți va spune: Aici sunt, vino la Mine. Și vei deveni ortodox. Adică creștin. Și te vei mântui. |
Citat:
Important este să luăm aminte la învățăturile lui Hristos, foarte bine spui. Hristos, care este Cuvântul Tatălui ! Hristos care este prezent, dar nedescoperit, în Vechiul Testament, la Crearea lumii, apoi când a venit în trup, apoi când S-a înălțat la Ceruri, dar care ne-a spus, că: Matei 28, 20: Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. Să păzim ce anume ne-a poruncit EL, HRISTOS? Uite ce: II Tesaloniceni 3, 16: Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi. I Corinteni 11, 2: Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat. II Tesaloniceni 2, 15: Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (poftim Sfânta Tradiție, anume predaniile) De ce să facem astfel? Păi uite de ce: Luca 10, 16: Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine. Luca 16, 31: Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. Poftim, trebuie să ascultăm de Moise și de prooroci. Au avut ei Altar? Avut! Au avut veșminte preoțești? Avut! Avut Sfânt Altar de slujire? Avut! Au avut cădelniță, tămâie, lumânări, catapeteasmă, iconostas, Chivot, toiag, table, năstrapă? Avut, avut! :) Și multe altele, ce sunt azi, doar în Ortodoxie, nu? Culmea Ortodoxia asta... :) Tot ce are ea, e în Biblie ! Uite ce le spun la toți protestanții, și toți dinafara Ortodoxiei: Ioan 8, 47: Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu. Ioan 9, 31: Și noi știm că Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoși; dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu și face voia Lui, pe acesta îl ascultă. Ioan 10, 27: Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine. Deci trebuie exact ca în ORTODOXIE, cu îmbrăcarea FELONULUI, la slujire, că dacă nu: II Tesaloniceni 3, 14: Și dacă vreunul nu ascultă de cuvântul nostru prin epistolă, pe acela să-l însemnați și să nu mai aveți cu el nici un amestec, ca să-i fie rușine. Iar ceilalți, care nu sunt ortodocși, nu sunt din Dumnezeu, uite: I Ioan 4, 5: Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume și lumea îi ascultă. I Ioan 4, 6: Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii. Vasilescu, frate, ascultă ce spune Domnul: Apocalipsa 1, 3: Fericit este cel ce citește și cei ce ascultă cuvintele proorociei și păstrează cele scrise în aceasta! Căci vremea este aproape. Ascultă deci și citind, vei găsi Adevărul ! Amin. |
Citat:
Oare chiar ai tu grijă să nu fi amăgit? Și cum ai tu grijă să nu fi amăgit? Cu rugăciune? Și hindușii se roagă. La 33 de milioane de zei. Se mântuiesc? Nu... Ție milă de ei? Ooo ! Că mi-aș da și viața pentru măcar 3 hinduși care să devină creștini. Ortodocși mă refer. Dar spui că te rogi la Hristos? Nu, frățior, îți garantez cu jurământ pe însăși viața mea dacă trebuie, că tu nu te rogi la Hristos, ci te rogi la dracu. La hristos, cu h mic, adică dracu-hristos, hristos-demonul, ceartă-i Dumnezeu să-i certe ! Lor te rogi. Care au luat chip de înger de lumină și aduc "duhu" peste penticostali, aduc predestinația peste calviniști, etc... Ți-am mai spus că nu oricine îmi spune: "Doamne Doamne", intră în Împărăția Cerurilor. Ci cel ce face voia Tatălui. Care-i voia Tatălui? Crezi sau nu, voia Tatălui e să fi ortodox. ORTODOX, înțelegi? Adică creștin fără erezie. Singurii creștini mai sunt ortodocșii. Restul erezii care mai de care mai colorate ! Și mai însiropate cu arome, ca pe prăjituri, numai bune de mâncat, așa dulci și frumoase sunt ! Aranjate, parfumate, ca o "pocăită" ce merge joi seara la "adunare". Scumpa de ea, dacă ar știi unde merge... Dar Ortodoxia? E acră. E amară ! Ca pelinul și oțetul ! E chin și suferință. Metanii, post, tăierea voii, rugăciune cu orele, acatiste, paraclise, catisme, slujbe, Liturghie, haine negre, de doliu pentru omenirea tot mai depărtată de Hristos, tăierea voii, ascultarea de preot, de duhovnic, e Golgota, Ortodoxia, asta e, Golgota ! Că nu poți să învii cu Hristos, dacă nu te răstignești cu Hristos ! Fuste lungi, nu până la genunchi, ca "pocăitele" de duminică, poate adesea cu lacrimi în ochi, femeile din Ortodoxie plâng. Plâng în hohote, când nu le vede nimeni mai ales, plâng de aspră și amară suferință. Pentru că asta-i viața asta, numai plâns. Aduna-te per total, e prea puțin zâmbet, și râset poate deloc. Hristos nu a râs. Dar spune că a plâns, în 3 locuri. Nu cu zâmbetul plin și larg pe chipul lor, "pocăitele", care merg la "casa Domnului", de parcă casa Domnului nu e peste tot pământul și nu întâmplător Biserica, unde preoții și creștinii slujesc Domnului, e doar în anumite locuri. Ortodoxia nu se machiază, e mama care plânge după oile pierdute, că știe că nu are motive să se bucure, când diavolul seceră fără milă capete după capete, unu după altu. Ortodoxia nu se parfumează, că știe că nu vrea să atragă, nu obligă, nu impune, nu manipulează, nu hipnotizează, nu! Ortodoxia e Hristos ! Tainica chemare la poarta inimii: deschide-mi, sunt Eu, Hristos! Asta-i Ortodoxia! Blândă, suavă, tăcută, gingașă, atentă, zâmbitoare, strivită de iubirea pentru aproapele, și plină de răni pe suflet și lacrimi, pentru toți. Cea mai iubitoare mamă din câte a existat vreodată și vor exista, așa e Ortodoxia ! Ce nume ! Ce bucurie a limbii să pronunți acest cuvânt: Ortodoxia ! Ce mângâiere, ce odihnă ! Ce viață și ce bucurie ! La pronunțarea numelui ortodox, parcă vezi miile de sfinți, cum îți zâmbesc tainic și îți spun, prin cuvintele Domnului: răbdare, răbdare cu putere și har de la Domnul, căci "cel ce va răbda până în sfârșit, acela se va mântui." (Matei 10, 22) Amin. |
Citat:
În Rai, nu mai citește nimeni. Cititul e aici, pe pământ, ca să-L descoperi pe Dumnezeu. Din Biblie, din scrierile Sfinților Părinți. Dar în Împărăția Cerurilor, nu mai citești. Crede-mă, nu mai ai nevoie. :) Când Îl vezi pe Dumnezeu, când stai cu El de vorbă, când respiri slava Lui, și iubirea Lui, te poartă prin tot Universul și mii de taine și necunoscute ascunse și mistere în toate galaxiile și în toate milimetrele de pământ, pe care noi nu le cunoaștem și nu le știm, cu toată știința și avansarea, atunci nu vei mai avea de citit. Râsetele de bucurie, de odihnă, de uimire, a trupului înviat, care, transfigurat, trece prin materie, ca Hristos, la ucenici, prin porțile casei încuiate, și dialogurile cu miile de sfinți, și ooo, împreuna slăvire a Domnului Dumnezeu, din Psalmi, din Liturghiile care se slujesc încă de aici de pe pământ cu îngerii, dar care acolo, față către față cu toți... ce fior... Imensitatea evenimentului, care nu se mai termină, bucuria "care nimeni, niciodată nu o va lua de la noi", cum spune Biblia, de a fi cu Hristos ! De a sluji Sfintei Treimi... Doamne ! Oare să mă lași pe mine să îți slujesc? Doamne, când eu nu sunt vrednic să respir, dar mai să intru în Biserică, duminica la Liturghie, să privesc Sfântul Tău Iconostas, și Sfințiți Tăi Slujitori preaînfrumusețați de slava Ta, nu o să fiu vreodată vrednic să privesc un fir de iarbă, Doamne ! Ai milă și mântuiește-mă, ai milă de mine, ai milă Doamne, și lasă-mă ca să-ți slujesc Ție veșnic... Doamne, în cel mai mic colțișor de Rai, posibil, din câte există, Doamne, tu cercetezi inimile și rărunchii și știu că știi ticăloșia mea, faptele mele stricate, cu care te supăr, mândria mea cu care, împreună cu dracii, sunt vrednic să sufăr, vezi cât sunt de pătimaș și de îndărătnic, de mic și de rău, tu vindecă-mă, Dumnezeule a lui Avraam, Isaac și Iacob, Hristoase, preadulce, ajută-mă să reușesc, să biruiesc, să mă mântuiesc. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a tuturor Sfinților Tăi, Amin. Iar la "PRECUM ESTE SCRIS", se referă în Noul Testament, la citate și trimiteri la Vechiul Testament. Iar "crede și nu cerceta", nu este în Biblie, deci nu e creștinesc, fiindcă nu e ortodox. |
Igor (sau Daniel?), chill a little ca prea esti sigur de tot; prea sti cine se mantuieste si cine nu. Hindusii fac parte din neamuri si se judeca dupa alte considerente decat ortodocsii, asa ca nu zi tu ca nu se mantuiesc ca poate o vor face inaintea ta.
Dupa postarea ortodoxie=suferinta nici nu ma mir ca unii fug de ortodoxie; si eu s face-o daca te-as baga in seama si as crede ce debitezi. De ce ortodoxia inseamna taierea voii cand Dumnezeu ne-a creat liberi; e ca si cum ai zice "esti liber in acesti 2 mp;mai departe nu este nimic ca esti inchis". Asa afirmatii sigure faci Igor, e parca ai fi fost in vizita in Rai si sti deja cum e acolo; sti ca nu se citeste (si daca oamenii vor putea citit in Rai cete faci?), sti si care este Voia Tatalui...de parca ti-ar fi vorbit El insusi. Mai, mai... zau, chill si ia ceva pastile, ca exagerezi omule. Oricat ai crede ca sti cine se mantuieste s cin nu, tot nu o sa sti lucrul acesta. Nu esti Dumnezeu, nu sti cum judeca Dumnezeu si n-o sa afi decat la Judecata, atunci cand aflam toti. Smintesti Igor, smintesti ... De la discutia desre icoane s-a ajuns la afirmatii despre mantuire si descrierea ortodoxiei ca fiind suferinta... |
Citat:
Devize precum "ortodoxia e suferinta" suna a masochism. Astfel incit sa indeparteze oamenii de credinta, Necuratul prezentind, prin slujitorii sai, intreaga credinta crestina ca un masochism bolnav. Evident, urmatorul pas ar fi "veniti la mINE, in Iad, nu vedeti ca ortodoxia crestina produce si propune suferinta?" (intentionat am scris mINE, in opozitie cu "Mine", cum ar fi vorbi Dumnezeu despre Sine, te-ai prins tu). |
Iartă-mă "barsaumas", dacă te-am smintit, și Corinușa la fel, iertați-mă, sunt doar un om care suferă mult, pentru nebunia tot mai mare în care văd că se scaldă lumea. Pentru că îmi pasă. Și mă doare cumplit. Așa văd eu lucrurile. Nu putem gândi la fel și nu putem simți la fel. Și desigur, nu putem fi toți de acord, pentru că nu putem mulțumi pe toți.
Sunt român, nu rus, dar politica, țările, timpurile, toate trec ca apa de râu, și oamenii sunt tot mai departe de Dumnezeu. Astăzi se produce "reeducarea de la Pitești", pe plan mondial, dar soft, foarte soft. Iar asta-i cea mai periculoasă. Iartă-mă din nou, frate. Ai grijă de tine,nu sta în prejudecăți, în aparențe, ci aleargă pe virtuți, fă comerț cu virtuțile, cum spunea Sfântul Ioan de Kronstadt. Roagă-te cât de mult poți. Cât mai mult posibil. |
Citat:
Masochismul este o boală cu etiologie inconștientă. Nu este o asumare liberă și conștientă, ci o supunere obținută prin constrângere internă, percepută ca misterioasă și implacabilă. Masochistul alege durerea pentru că trebuie, nu pentru că vrea. El vede în durere o necesitate imperioasă, nu o valoare demnă de a fi cultivată peren. Suferința creștină este calea tămăduirii și salvării omului. Biserica este bolniță. În bolnițe oamenii nu se distrează, nu cultivă plăceri, ci suferă pentru a se înzdrăveni. Pentru a trăi. Suferința asumată și cultivată liber de către omul creștin este răsplătită, ici-colo, cu momente de sănătate - bucuria duhovnicească. Simpla bucurie neîntinată de vreun gând străin. În astfel de clipe, fulguiri ale Vieții în oameni, creștinul capătă dovada că efortul lui de a se lecui în mod dureros de patimi, de moarte, are sens și șansă de rodire. Mângâierea harului îmbărbătează și încununează suferințele deja asumate. Învinsul devine, treptat, învingător. Când fugim de suferința jertfelnică, individul egoist din sămânța persoanei noastre își afirmă rezistența. Nu pe sufletul cel dăruit cu viață de Dumnezeu îl doare jertfa, ci pe omul vechi, pe individul căzut din comuniunea cu Viața. Mintea noastră lumească, pervertită la toate relele, suferă când i se iau dulcețurile. Uitînd că după plăcere, urmează durere. Sau resemnîndu-se, prea ușor, cu aceasta. Acest cerc vicios continuu al omului trupesc, plăcere-durere, este nimbul morții asupra noastră. Semnul și cununa deșertăciunii. El poate fi străbătut și depășit numai prin saltul eroic, cu adevărat bărbătesc, al asumării suferinței izbăvitoare. Scopul ascezei creștine este transfigurarea unei ființe care suferă pentru vanitatea ei lezată, într-o persoană, într-o conștiință vie care tânjește după bucurie și Viață. Biserica ajută pe om să se elibereze din văicăreala putrejunii pentru a înainta și dura în bucuria Vieții. Acum, prin ocean de tristețe și picături de bucurie dăruite de Doctor, apoi prin nesfârșita pace și bucurie a celor vii în Hristos. Dumnezeu să ne țină și să ne mângâie inimile! |
Citat:
De suferinta avem parte pentru ca traim in lumea aceasta, plina de necaz si suferinta. " In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea"(Ioan 16:33). Dar, nu suferim pentru a fi mantuiti. Mantuirea este capatata prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. "Pentru ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe Fiul Lui, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16) Mantuirea prin suferinta este amagirea diavolului ca sa ratezi mantuirea. Dumnezeu ne spune: "Bucurati-va in nadejde" (Romani 12:12) "Tot asa si voi, bucurati-va si bucurati-va impreuna cu mine" (Filipeni 2:18) "Bucurati-va totdeuna in Domnul; iarasi zic bucurati-va"(Filipeni 4:4) "Bucurati-va intotdeauna" (1 Tesaloniceni 5:16) Crestinismul este caracterizat de increderea in Dumnezeu si bucuria pentru ceea ce El a facut pentru noi si a fagaduit ca va mai face. |
Toate la vremea lor, prietene.
Și fiecare să vorbească întemeiat în experiența proprie, mai întâi. |
Citat:
Apoi, dacă El s-a jertfit, tu ai impresia că tre' s-o huzurești? :39: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Credinta demonilor este o simpla recunoastere a existentei si puterii lui Dumnezeu, ceea ce-i face sa se infioare. Credinta crestina este o deplina incredere, plina de nadejde, in fagaduintele lui Dumnezeu. Tu, unde te incadrezi? Crezi in fagaduintele lui Hristos (revenirea Sa, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice)? Sau, crezi in altfel de fagaduinte (ceva despre "loc cu verdeata" si altele asemanatoare)? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Apocalipsa nu are o dată fixă când se va petrece, pentru că profeție fiind, data ei, se poate amâna la infinit, dar proorocia se va împlini, mai devreme sau mai târziu, doar că timpul este unitatea de măsură, după un set de criterii care o grăbesc sau o amână. Unul din criterii, sunt rugăciunile Bisericii, ale Ortodoxiei, chiar făcute mecanic, sunt făcute drept(!) plăcut lui Dumnezeu, rugăciunile și trăirea adevăratului creștinism, ține lumea. Pustnicii țin lumea și călugării, ei îndepărtează Apocalipsa, și o trimit tot mai departe în timp, "ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului." (Evrei 11, 38). Unde e asta la penticostali, baptiști, adventiști și alții? Unde-i călugăria? Ioan Botezătorul a fost călugăr, Ilie Tesviteanul a fost călugăr. Nu trebuie să fie scris cuvântul "călugăr" în Biblie. Cum nu este scris cuvântul "creștin" în Biblie. Credința creștină, vie și adevărată, e un alt criteriu, o altă unitate de măsură. Cât timp mai sunt drept-credincioși pe pământ, Dumnezeu nu aduce sfârșitul lumii. E ca Lot, în cetatea Sodomei. Pentru Lot și familia lui, Dumnezeu nu vroia să distrugă păcatul dintre oameni, să treacă Sodoma prin foc. Abea doar când Lot a avut dialogul cu Dumnezeu, și a fost trimis Lot afară din cetate, cu ai lui, atunci a venit sfârșitul pentru Sodoma. Și ce-i spune Lot lui Dumnezeu? Doamne, dacă mai sunt 50, 40, 30, 20, 10 drepți în cetate cruți cetatea? "Da, Lot, o cruț", spune Dumnezeu, "dar nu mai sunteți decât voi". Iubirea lui Lot, pentru cei din Sodoma, era fără margini. Ontologic, se petrece la nivel mondial, ceea ce s-a petrecut simbolic, în Sodoma, unde au fost uciși de Dumnezeu câteva sute de oameni, locuitori ai Sodomei și Gomorei, dreptul Lui de Creator fiind, să facă ce vrea cu creația Lui, că El a spus că prin păcat vine moartea: adică prin neascultarea de El (păcatul), te depărtezi de El, Îl uiți, Îl alungi, respingi nemurirea, viața și bucuria veșnică de a sta în și cu Creatorul Universului, nemurirea care El ți-o dă, (deci așa vine moartea). Creștinii de azi (adevărații creștini, ortodocși, turma mică), sunt ca Lot cu familia lui, în Sodoma și Gomora. Când vor fi un număr foarte mic, pe care Dumnezeu va trebui să-l scoată, ca să pună capăt cetății, anume pământului căzut, atunci, va fi sfârșitul lumii. Până atunci, cele din Apocalipsă, grăbite sau întârziate. E foarte mult de scris. Mă opresc aici. Deci, prin credința în jertfa Domnului Hristos, poți să faci minuni, să învii chiar și morții și totuși să te duci în iad, cu tot cu credința ta în jertfa Domnului Hristos. Pentru că credința nu e în Hristos, e în hristos, cu h mic. Matei 7, 22: Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Matei 7, 23: Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea. Deci ce observăm din Matei 7, 22-23? Că ÎN NUMELE DOMNULUI poți să faci minuni, dar credința ta să fie stricată (neo-protestantă, azi, secolul 21, ariană în secolul 4, iconoclastă secolul 7, romano-catolică secolul 11, și etc). Deci în numele Domnului, SE POT FACE MINUNI, și totuși să mergi în iad ! Culmea? Spun Sfinții Părinți, că nu numele Domnului te mântuiește. Și un ateu îl poate rosti, și să nu creadă în el, sau și numele Domnului poate fi hulit. Dar odată rostit, elementele, natura, stihiile, Îl recunosc, și se pleacă. Și minunea se întâmplă, chiar dacă credința ta este stricată. Trebuie să fi ortodox, ca să te mântuiești. Dar poți să fi orice credință, ca să faci minuni, în numele jertfei lui Iisus Hristos. Dar nu minunile te mântuiesc. Spune Isaac Sirul, că "mai mare decât învierea unui mort, este să îți vezi păcatele tale". Iar insultele față de Hristos... sunt când omul nu e creștin ortodox. Și prigonirea creștinilor (ortodocși), acestea și altele asemenea, sunt insultele față de Iubire. Suferința? Numai suferința aduce bucurie! |
Citat:
Citat:
Deci e exact invers ce ai spus. Suferința o urăște diavolul, căci nu îl mai poate ține legat pe om de cele materiale, trecătoare și căzute, ca să-i piardă sufletul. Adevărata lume este când materia stă în nematerie, în duh, și nemateria stă cu materia, cu trupul, și se văd una pe alta, se înțeleg, se ascultă, se întregesc, ca și cum era în Rai, Adam, înainte de cădere. Odată omul căzut, numai suferința îi mai poate aduce mântuirea. Și cum va fi iar, după înviere. "în spini și pălămidă și sudoarea frunții îți vei câștiga pâinea", spune Dumnezeu la Adam, când îl alungă din Rai. Ce spune Hristos? "Eu sunt Pâinea Vieții". Poftim! Poți vedea? E calea! "calea strâmtă și îngustă și grea, care duce la viață", spune la Matei. Citat:
Exact asta faci faci și tu, Vasilescule. Te pierde diavolul. Fiindcă nu poți reține decât versete scurte, și pierzi esențialul. Te pierzi (te pierde) în aparent. Când a spus Pavel acele cuvinte, care le-ai dat tu citate, cu "bucuria"? Când a suferit. Mult de tot a suferit. Și când el spunea celorlalți, să se bucure, nu cred că el se bucura. Sau nu bucuria care o visezi tu. Bucuria diavolească, luciferică, a egoismului. Căci uite ce spune Pavel: II Corinteni 11, 9: în lipsuri aflându-mă, n-am făcut supărare nimănui. Și în toate m-am păzit și mă voi păzi să nu vă fiu povară. II Corinteni 11, 12-14: Dar ceea ce fac, voi face și în viitor, ca să tai pricina celor ce poftesc pricină, pentru a se afla ca și noi în ceea ce se laudă. Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. II Corinteni 11, 20: Căci de vă robește cineva, de vă mănâncă cineva, de vă ia ce e al vostru, de vă privește cineva cu mândrie, de vă lovește cineva peste obraz, răbdați. II Corinteni 11, 23-28: În osteneli mai mult, în închisori mai mult, în bătăi peste măsură, la moarte adeseori. 24 De la iudei, de cinci ori am luat patruzeci de lovituri de bici fără una. 25 De trei ori am fost bătut cu vergi; o dată am fost bătut cu pietre; de trei ori s-a sfărâmat corabia cu mine; o noapte și o zi am petrecut în largul mării. 26 În călătorii adeseori, în primejdii de râuri, în primejdii de la tâlhari, în primejdii de la neamul meu, în primejdii de la păgâni; în primejdii în cetăți, în primejdii în pustie, în primejdii pe mare, în primejdii între frații cei mincinoși; 27 În osteneală și în trudă, în privegheri adeseori, în foame și în sete, în posturi de multe ori, în frig și în lipsă de haine. 28 Pe lângă cele din afară, ceea ce mă împresoară în toate zilele este grija de toate Bisericile. Poftim! Suferință! Să-ți intre bine în cap asta, frățior iubit. Când intră asta, acceptarea suferinței, pentru binele celuilalt, iasă dracu, care vrea egoism, pasiune, binele tău nu al celuilalt, iar binele tău devine "bine" aparent, căci adevăratul bine, e binele de comuniune, e binele din Biserică. Tu crezi că versetele care le-ai pus, cu bucuria, denotă așa o stare efervescentă ? Bucuria ta, e un fel de Coca-Cola, agitată bine, și deschizi sticla apoi, te umpli de suc pe haine și pe mâini, și devi lipicios. Mamă, ce bucurie, nu? Doar avem coca-cola, trebuie să fie bucurie, nu? Doamne ferește ! Suferința adevărată și bucuria adevărată, a lui Hristos, a lui Pavel, a martirilor, a sfinților, este cea care aduce adevărata bucurie, bucuria în Domnul, cum spune Pavel. Adevărata bucurie, vorbești foarte greu despre ea. Orice cuvinte de ai arăta frumusețea, sunt neputincioase. Cuvintele, sunt tipice materiei. Sunt... grele... Sunt incomplete. Orice cuvinte să definească indefinitul, o vor face "ca din topor". Oricât de ascuțit și înalat ai vorbi, despre bucurie, despre iubire, despre virtuți, vei eșua lamentabil. Bucuria adevărată, venită din suferință, gustul bucuriei, atunci când tu nu ai, ca celălalt să aibe, e fără cuvinte, nu poate fi vorbită, frumusețea și simțirea ei se trăiește, se simte, se pipăie. Jertfa cea fără de sânge, e omului pentru semenul său, aceea e adevărata bucurie... Of, aș mai scrie așa de mult... Știți ce e adevărata bucurie? Atunci când îți dedici timpul tău, orice ai face, îl dedici, lui Dumnezeu. Să-ți "pierzi timpul pentru Dumnezeu": "cine-și pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi." (Matei 10, 39) Când mănânci, să citești ceva, carte sau să citești pe laptop, ceva ce e legat de Dumnezeu. Tot timpul. Timpul e cea mai de preț comoară materială pe care o are omenirea căzută. "ori de mâncați, ori de beți, ori altceva de faceți, toate spre slava lui Dumnezeu să le faceți." (I Corinteni 10, 31) Deci cu această cea mai de preț comoară, timpul, omul are numai două opțiuni, de la naștere până la moarte: să se mântuiască sau nu. Afirm și închei, cu dragoste vă spun: să vă fie clar la toți, clar ca apa de izvor: FĂRĂ SUFERINȚĂ, NU EXISTĂ MÂNTUIRE. AMIN! Iertare, nu vream să mă impun în cuvinte, vreau să mărturisesc Adevărul, cu A mare. Să vă vorbesc măcar despre simțirea adevărată, pe care și eu o simt foarte rar și după care alerg cu bucurie. |
Citat:
Ce reprezinta pentru tine fagaduintele Domnului Iisus (revenirea Sa, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice)? Reprezinta singura nadejde sau sunt fagaduinte de umplutura (nu sunt necesare - oricum cei morti ajung la Domnul, trimisi de biserica)? |
Aceleasi AZS-isme repetate ad infinitum. E clar ca azeseul este stultocratia perfecta. Cum poate cineva, capabil de logica, sa nu inteleaga cat de incoerenta e teoria anihilationista, e peste puterile mele de intelegere.
D-le Vasilescu, toate religiile lumii, de la samanism la iudaism, sustin si chiar demonstreaza existenta si imortalitatea sufletului. Toate. Cu exceptia voastra si a martorilor lui Ebola, din turnul de hartie al lui Russell. |
Citat:
|
Citat:
Așa e. În două locuri. Mulțumesc și iertare. Recomand însă a fi înțeleasă idea mântuitoare a mesajului, per ansamblu. "Diabolismul stă în detalii", spune Denis de Rougemont. Nu e sfânt, dar d.p.d.v. lumesc, analizând puternic, spune bine. |
Citat:
|
Citat:
Normal că sufletul e nemuritor, conștient, plin de simțiri. Îți dau versete? Am câteva duzini. Dar să le și crezi, păcătosule :) "La loc cu verdeață", e o exprimare simbolică, cum și Dumnezeu a ales Sfintele Icoanele ca în mod simbolic să-L reprezinte pe El, dar El e viu în ele. Cum "loc cu verdeață și loc cu odihnă", e viu și adevărat acel loc. Cum în toiagul lui Moise și a lui Aaron, Dumnezeu a fost viu și adevărat. Cum în părul lui Samson, Dumnezeu a fost viu și adevărat. Cum în Chivotul Legii și între cei doi heruvimi de aur, Dumnezeu a fost viu și adevărat acolo. Cum în hainele Mântuitorului, întreaga Sfântă Treime era vie și adevărată, și deși mulți se atingeau de ea, de haină, doar femeia cu scurgere de 14 ani, s-a vindecat, fiindcă avea credință, dar culmea în cei 14 ani cât se tot ruga, nu s-a vindecat, doar când s-a atins de haina Mântuitorului. În umbra Sfinților Apostoli, era Dumnezeu viu și adevărat, și umbra lor când trecea vindeca pe mulți, pe cei care credeau. Da, era Dumnezeu în umbră. Păi nu era și lângă umbră? Ei, uite că nu era lângă umbră, doar în umbră. Culmea și Dumnezeu, nu? Vrea numai prin obiecte și simboluri, să facă treabă, nu? Prin cele care aparțin cuiva, sfinților Lui. Doamne iartă-mă. De aceea Sfintele Icoane sunt făcătoare de minuni. Oh, vai de voi de toți rătăciții. Mânca-v-ar Raiul, de fii risipitori... Ce milă mi-e de voi, dar înafară de rugăciune și cuvânt, altceva n-am ce să fac... Iertare dacă am smintit. |
Citat:
Există doar Biserica și restul, care se numește erezia. Adevărul și minciuna. Hristos și mamona. Domnul și dracii. Nu există 5 Biserici. Nu există 5 Adevăruri. Doar Un Adevăr, restul sunt minciuni. Doar Una, o Biserică, aduce și oferă mântuirea, și spune Adevărul, restul mint. Doar Un Hristos aduce și oferă mântuirea, restul sunt hristoși mincinoși. Și am fost avertizați că vor veni. Și au venit. Demult. Rămâne să descoperi tu, care și cum. Tu ești catolic și eu sunt ortodox, unu din noi doi minte! Și clar, unu din noi doi, nu se va mântui! Ori eu și neamul meu de ortodocși, ori tu și neamul tău de catolici, însă îți spun viu, și cu putere, că unu din astea două neamuri de pe pământ, neamul catolicilor și neamul ortodocșilor, nu se va mântui. Asta-i sigur și limpede ca apa de izvor. Pentru că se închină la un hristos mincinos, la un drac. Nu vreau să te sperii, vreau să te trezesc. Rămâne ca tu, dacă nu devii ortodox, să te convingi tu singur, la Judecată, care neam nu se va mântui și care se va mântui. Ai grijă ! Mare grijă... Daca-ș' putea, te-aș mântui, dar nu depinde de mine. Și Hristos vrea ca: "toți(!) oamenii să se mântuiască și la cunoștiința adevărului să vină" (I Timotei 2, 4) Dar foarte puțini se vor mântui. Foarte puțini... Turma e mică, calea e strâmtă și îngustă și grea și puțini o află... Deci unu din noi doi minte, ai mare grijă... Deci pentru ortodocși spun acum: când spune în Biblie, că Dumnezeu, va judeca neamurile, nu se referă la germani, la ruși, etc, nu! Ci neamurile de credințe! Pentru că la Dumnezeu nu mai este rus, bulgar, croat, român, chinez, american, polonez, la Dumnezeu "nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus." Galateni 3, 28. Pentru că doar poporul lui Israel, se va mântui. Păi cine e Israel, azi? Evreii? Nu. Evreii nu vor să audă de Hristos. Noi, ortodocșii, noi suntem Israel, și doar noi ne vom mântui. Restul neamurilor vor fi judecate de Hristos și de sfinți, de noi. Stați tari și cu putere, nu vă fie teamă ! Pentru că stăm pe Hristos Domnul Savaot Biruitor ! Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârșit, acela se va mântui. Matei 10, 22 E limpede, frați ortodocși? Să luăm aminte. "Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați." Pomeniți-mă. |
Dar nu am inteles, unde anume mint eu ?! Care cuvinte ale mele le consideri minciuna ?
|
Citat:
In Sfanta Scriptura nu exista expresia "suflet nemuritor". Scriptura spune deslusit (cu subiect si predicat) ca sufletul moare (ex: Ezechiel 18: 4 si 20). P.S. Cum se potriveste teoria sufeltului nemuritor (adica, omul aproape in intregime - fara ambalaj) care merge la Domnul, cu fagaduinta Domnului ca se va intoarce sa-i invie pe cei morti si sa-i ia cu El? Nu se potrivesc deloc. Trebuie sa alegi: ori Il crezi pe Domnul si Scriptura, ori crezi in filozofiile lumesti si invataturi pagane. Vezi Ioan 14:1-3 si 1 Tesaloniceni 4:13-18 - unde apostolul Pavel explica limpede cum este cu cei morti. |
Citat:
Înțelegi, acuma ? Nădăjduiesc :) |
Nenea Vasilescu, iertare, aștept răspuns, dacă vrei versete din Biblie, din care reiese că sufletul e nemuritor, fără să fie exclusiv sintagma "suflet nemuritor", că nu ești tu chiar atât de încuiat la cap, să nu-ți dai seama. Sper... Nădăjduiesc... :)
Am câteva duzini, și le și explic un picuț, dacă vrei, dar hai mai bine să facem un alt topic separat, că aici vorbim despre Sfintele Icoane, vrei, frăția ta? Iartă-mă dacă te supăr, îmi ești tare drag. |
Citat:
Iar daca te referi la credinta Sfintei Biserici Romano-Catolice, aceasta nu invata ca BO nu ar fi mantuitoare. BC nu sustine ca BO "minte", si de altfel, nici reciproca nu este valabila. Deci, nu vad unde este reductionismul de care te agati tu. |
Citat:
P.S. Astept verset (macar unul), nu interpretari ale versetelor. |
Citat:
Iertare. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:13:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.