Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintii sunt impotriva (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18566)

Igor_Paslusnik 12.08.2016 23:24:37

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628797)
Nu ma intereseaza sa postezi prostiile tale pentru ca nu despre aia discutam. Discutam despre cuvantul Sf. Marcu din sinod la momentul in care a insistat sa se citeasca vechile canoane. Daca nu a fost asa cum l-am pus eu, daca eu mint, care a fost cuvantul lui de la acel moment ? Scrie in cartea aia pe care o ai sau nu scrie ?

Nu. Nu sunt prostiile mele, sunt cuvintele Sfântului Marcu al Efesului.

O să-ți arăt originalele grecești, în PG, hotărârile de la Sinod și alte denumiri ce le face Sfântul Marcu, ereticilor din apus. O să postez ce am spus că voi posta.

Iar la Sfinte Sinoade, mai ales pan-ortodoxe, sau ecumenice, dacă sunt dogmatice, trebuie să fie menționate măcar o singură dată cuvântul "eres", sau "erezie" sau "eretici" și să nu fie plin de scolasticism și ereticii, da, să fie numiți "biserică" și "creștini", dar să se adaoge și creștini risipitori, precum fiul risipitor, sau pierduți, precum drahma pierdută, sau pierduți, precum oița pierdută, nicidecum exprimări cât mai pompoase, că acestea sunt latine, nu au treabă cu Biserică, sunt moderne și elaborate, noi trebuie să fim limpezi, lucizi, clari, simpli.

Se apropie anul 2054 ! Adică 1000 de ani de la Marea Schismă.

Personal, propun ca în toate cele 14 Patriarhate, a se introduce un al 5-lea Sfânt Post, la cele 4 câte sunt acum, probabil de o săptămână sau 10 zile sau 14 zile, ca să postim la împlinirea a 1000 de ani de la pierderea în erezii a creștinilor din Apus.

Asta-i o măsură ortodoxă, ca să contramandăm o potențială unire cu ereziile romano-catolice, fără ca ele să se vindece.

Vai de Biserică ar fi dacă ar avea loc atrocitatea unirii fără vindecările eresurilor latinilor !

Mai mult ca mine, cred că nimeni nu vrea unirea cu orice culte, dar nu cu ereziile lor.

Doamne, păzește pe ierarhii noștrii dragi. Mai ales că la Sinodul de la Creta primele hotărâri au fost controversate și au produs sminteală, dar slavă Domnului că s-au remediat, reparat, însănătoșit hotărârile și acum nu mai avem motive să fim împotriva Sinodului de la Creta. În viitor însă, să înmulțim iată, postul și rugăciunea, căci „acest neam de demoni nu ies decât cu post și cu rugăciune.”

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 628799)
Educația și bunul simț, Emiliane ???!!!! Ceea ce ai scris tu este în limbaj, 100% (și crede-mă, cu asta lucrez zilnic) de pârnăiaș:
Te rog nu-mi spune că ai cules expresiile astea de pe la facultățile de teologie pe care te lauzi că le-ai absolvit.... Sau din Patristică.... Din Biblie știu sigur că nu le-ai luat....

Dar nu scoate din text, doar ce îți place ție, papistaș micuț și iubit frate risipitor. Scrie tot textul ce l-am scris eu. N-am spus nimic de la amintiții tăi, pentru mine, un om care-a mințit, și-a golit sufletul de Adevăr, adică s-a golit de Har și pentru mine a regla contul, înseamnă că se umple înapoi sufletul, îi dovedesc lucrul mântuitor, să vină înapoi pe calea cea bună. Dacă vrea să vină... Deci dacă vrea să și-l umple înapoi, nu-i obligatoriu, dar eu niciodată nu o să ating nici un eretic și nici un om, fizic, cu niciun fir de păr din cap, împotriva voii lui, căci îi iubesc pe toți, oricine ar fi ei, catolici, păgâni, atei, protestanți, hinduși, budiști, musulmani, oricine ar fi, poartă chipul lui Hristos, deși doar Biserica se va mântui, Mireasa, cea Una.

Deci, te rog, știu că ești în întunericul papal, măcar nu ne instiga mai mult, pe noi, creștinii, la ceartă între noi.

Bine, vrei? Știu că poți. Numai să vrei.

GMihai 12.08.2016 23:31:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628797)
Nu ma intereseaza sa postezi prostiile tale pentru ca nu despre aia discutam. Discutam despre cuvantul Sf. Marcu din sinod la momentul in care a insistat sa se citeasca vechile canoane. Daca nu a fost asa cum l-am pus eu, daca eu mint, care a fost cuvantul lui de la acel moment ? Scrie in cartea aia pe care o ai sau nu scrie ?

Poate nu ai aflat, dar Einstein a greșit grav când a spus că două lucruri sunt infinite: Universul și prostia omenească.

Trei, nu două, lucruri sunt infinite: universul, prostia omenească și măsura la care se va deda un mincinos pentru a-și acoperi, sau justifica minciuna.

iuliu46 12.08.2016 23:32:55

Mai omule tu esti normal ? Nu vorbeam despre hotararile de la Sinod sau alte cuvantari ale Sf. Marcu. Vorbeam despre acel moment in care grecii solicita sa se citeasca vechile canoane. Nu ma intereseaza sa imi spui alte lucruri despre Sf. Marcu ci sa-mi spui daca IN ACEL MOMENT, Sf Marcu i-a numit pe catolici Biserica Romei. Cu B mare sau b mic conteaza mai putin, ca aia e la latitudinea celui care a tradus.
Este descris in cartea ta verde de hartie acel moment ? Da sau nu ?

GMihai 12.08.2016 23:34:09

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628803)
Mai omule tu esti normal ?

Încă nu te-ai prins ?

P.S. asemenea discuții cu Emilian au mai avut loc. La un moment dat a susținut că el nu e Emilian. La ce te mai aștepți ?

Igor_Paslusnik 12.08.2016 23:36:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628803)
Mai omule tu esti normal ? Nu vorbeam despre hotararile de la Sinod sau alte cuvantari ale Sf. Marcu. Vorbeam despre acel moment in care grecii solicita sa se citeasca vechile canoane. Nu ma intereseaza sa imi spui alte lucruri despre Sf. Marcu ci sa-mi spui daca IN ACEL MOMENT, Sf Marcu i-a numit pe catolici Biserica Romei. Cu B mare sau b mic conteaza mai putin, ca aia e la latitudinea celui care a tradus.
Este descris in cartea ta verde de hartie acel moment ? Da sau nu ?

Ploiești, Pitești... :) Of, măi suflete...

Nu-i nimic dacă nu vorbeai tu despre acele hotărâri și nu le vrei tu, vreau eu să le postez, din dulcea dorință de a arăta Adevărul prin grăirea Duhului Sfânt a Sfântului Marcu al Efesului, Evghenicul, și prin el, eu, păcătosul, de-a păzi Biserica de nebuniile mincinoase de tot felul.

Tu postează ce vrei tu, susține-ți afirmațiile greșite, să le numesc în alt fel, și eu voi posta ce voi vrea eu. Dar te rog, data viitoare, cu surse. Verificabile. Și preferabil originale, nu povestiri sau istorisiri.

E bine așa? Cu Domnul ! Iartă-mă pentru tot răul ce ți-am pricinuit.

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 628805)
Încă nu te-ai prins ?
P.S. asemenea discuții cu Emilian au mai avut loc. La un moment dat a susținut că el nu e Emilian. La ce te mai aștepți ?

De ce minți, suflete? Nu am susținut așa ceva niciodată. Am spus că: "nici nu confirm, nici nu infirm, numele meu real, ci folosesc un pseudonim".

Dar de mucenicie, dacă ne e frică, nu suntem creștini și nu iubim pe Domnul, deci dacă are vreo-unul gânduri de „bucurie și iubire față de mine”, otrăvit, pușcat, înjunghiat, ce bucurie va fi la cununa cerească! Că de Hristos, nimeni, nimic, niciodată, nu ne va despărți ! Mai bine Mucenici, decât să murim lași ascuns după perdelele întunericului, îngrozit de teamă de ecumenism sau alte minciuni !

Biserica trebuie să spună clar, la sfârșitul oricărui Sinod Ecumenic, precum de anvergura celui de la Creta de care personal mă bucur foarte mult: "Anatema tuturor ereziilor, dăm satanei învățătura asta și asta, că sunt stricătoare de suflete și mântuire.”
Cum de altfel erau amintite la fiecare Sfânt Sinod Ecumenic, ereziile anatematizate de Sinoadele de dinaintea lor.
Iar în Duminica Ortodoxiei, se reamintesc anatematismele. De ce făceau Părinții așa? Pentru păzirea Bisericii, a nu pierde Harul și mântuirea !

Așa se proceda la fiecare Sfânt Sinod Ecumenic și înaintea sinodului de la Creta, de Dumnezeu prin Sfinții Părinți. Dar Sinodul de la Creta s-a numit sinod misionar, nu dogmatic, de aceea această practică a lipsit.

Deci te rog nu mai minți, papistaș micuț poznaș. Și lasă ereziile, că sunt dovedite minciuni și hai la mântuire, că zeama catolică te duce-n iad.

Oare vei veni ?

iuliu46 12.08.2016 23:40:35

Sa nu uiti sa pui o poza cu cartea. Ca altfel or sa citeasca unii cartea in format electronic si or sa creada ca Sf. Marcu trebuie oprit de la pomenire, ca le-a spus alora biserica...anatema in stanga si in dreapta ! :)

iuliu46 12.08.2016 23:43:44

Omul nu ar descarca pdf-ul ala sa se uite in el nici mort. Exact cum faceau unii cand Galileo le zicea sa se uite in telescop si ei intorceau capul crezand ca astfel apara credinta. :)

GMihai 12.08.2016 23:52:40

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628810)
Omul nu ar descarca pdf-ul ala sa se uite in el nici mort. Exact cum faceau unii cand Galileo le zicea sa se uite in telescop si ei intorceau capul crezand ca astfel apara credinta. :)

Repet: Trei, nu două, lucruri sunt infinite: universul, prostia omenească și măsura la care se va deda un mincinos pentru a-și acoperi, sau justifica minciuna.

ioan67 13.08.2016 00:26:46

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628785)
Și psihologul Ioan te susține, că studiul acela îi acuză domeniul.

Lasa domle, ca nu ar fi primul studiu care "acuza domeniul". Domeniu care nu-i al meu, nu-i mosia mea, fii linistit.

Asadar, haide, fii bun crestin si arata-ne, cu onestitate, macar un fragment din studiul pe care il invoci. O propozitie, macar!
Iar daca nu vrei sa smintesti pe fratiori, nu-i nimic: trimite linkul pe privat!

P.S. Am impresia ca si tu esti medicinist in anul V, cum era fata aia care h-abar n-avea de nervii cranieni...
P.P.S. Igor, te intreb pentru a treia oara: la ce iti foloseste sa minti? Ce avantaje iti aduce tie, ca persoana, minciuna si apararea ei cu orice pret?

Igor_Paslusnik 13.08.2016 00:30:42

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628809)
Sa nu uiti sa pui o poza cu cartea. Ca altfel or sa citeasca unii cartea in format electronic si or sa creada ca Sf. Marcu trebuie oprit de la pomenire, ca le-a spus alora biserica...anatema in stanga si in dreapta ! :)

Sfântul Marcu, nu-i numește pe latini "biserică", ci fiii satanei. Sigur că voi pune sursa originală, din PG, nu pdf-uri de pe net.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628810)

Aceia erau inchizitorii, acei criminali blestemați "romano-catolici". Ortodoxia n-a ucis niciodată pe nimeni.

Ce facem noi aici pe net, nu este nici 0.0001% din ce a fost atunci acolo, în iadul acela de pe pământ și din mințile, inimile, ființele și trupurile blestemaților acelora de inchizitori care au ucis sute de mii de oameni și au astupat cât mai bine dovezile.

Un eveniment ce mi s-a petrecut personal, fapt real :

Am stat de vorbă iarna trecută, la magazinul bisericesc unde lucrez, cu doi domni, care au intrat în vorbă cu mine că de cine aparține magazinul, îi răspund bucuros, ei îmi spun că sunt ardeleni, am mai schimbat câteva vorbe. Erau înalți, sociabili, respectuoși, oameni buni...
Un domn mai în vârstă civil și unul mai tânăr cu cămașă albă și pantaloni cu vestă neagră și cu pătrățelul alb la gât, cel tânăr mi se prezintă ca fiind "consacrat romano-catolic". Celălalt domn în vârstă, mai micuț de statură, mi-a zis: "eu sunt tatăl lui". Mi-au spus că sunt ei cu toată familia lor, de vreo 15 ani stabiliți în Spania, cel tânăr a studiat teologia romano-catolică și s-a făcut acolo "consacrat".

Și vorbindu-i civilizat, l-am invitat cu zâmbet și bucurie, spunând: "Mă bucur pentru dvs., dar nu va-ți gândit nicio clipă, mai ales ardelean fiind, să vă lăsați de minciunile romano-catolice și să deveniți preot ortodox? Fiindcă aveți șanse reale și rapide, să fi-ți acceptat. Am fi foarte bucuroși să vă avem printre noi."
Tatăl lui se uita prin cărți, când eu am spus cuvintele astea, s-a oprit, a închis cartea, a așezat-o în raft, și a venit lângă fiul lui. La care "consacratul", s-a simțit foarte ofensat, și-a schimbat privirea și tonalitatea și îmi zice apăsat: "Și care sunt deci acele minciuni ale Bisericii Universale?"

Fără să observ în primă instanță schimbarea negativă a "consacratului", îi răspund tot bucuros: "Ooo, dragii de ei, am studiat despre acele minciuni, mi-am scris licența de absolvire a Teologiei Pastorale cu titlul <<Ereziile "romano-catolice" și influența lor asupra Ortodoxiei de astăzi>> și acele minciuni sunt cruciadele, inchiziția, primatul, infailibilitatea, purgatoriul, maria imaculata, filioqve, transubstanțialitatea, azimele, trupul fără sânge dat mirenilor, harul și eneregiile create și altele, sunt vreo 24 de erezii."

La care apoi tatăl lui, îl ia de braț și vrea să-l tragă afară și spune tatăl: "hai să plecăm, hai să ieșim de-aici". Și cel tânăr se trage de la prinsătura tatălui său, întinde mâna și arată cu degetul către mine și zice: "Ai tu noroc că nu mai avem acuma Sfânta Inchiziție, dar lasă că vine ea unirea mai câțiva ani și-o să repunem pe picioare împreună Sfânta Inchiziție și-atunci să vă mai vedem pe voi mari teologi ce sunteți." Și îi spun: "Ești sigur că a fost sfântă inchiziția aia?" Și îmi răspunde: "Da, da, las' că vine ea unirea, vedeți voi cât a fost de sfântă inchiziția." La care, tatăl său, apoi îl ia de braț și iasă amândoi, spunându-i: "Lasă-l mă, nu vezi că-i un nesimțit ordinar? Oameni bolnavi psihici peste tot în România asta."

Am rămas cu un gust amar, uitându-mă-n urma lor... sărăcuții de ei... La câteva zile de la eveniment, a venit un alt domn, un pic mai în vârstă decât cel tânăr, ce semăna cu cel tânăr, probabil era frate-su', se uită prin cărți, dar întrun minut s-s uitat de vreo 4-5 ori la mine, și îi spun: "Doamne ajută, nu vă supărați, semănați cu un domn mai tânăr care-a venit ieri aici, nu aveți un frate consacrat romano-catolic?" La care el, nu răspunde nimic, pune cartea înapoi și iasă oarecum grăbit...

Interesant, nu? :)

În fine, repet, vă rog să fi-ți foarte atenți în afirmațiile care le faceți, mai ales în "mize" atât de mari, cele mai mari, cum e mântuirea !

Doamne ajută.

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 628811)
Repet: Trei, nu două, lucruri sunt infinite: universul, prostia omenească și măsura la care se va deda un mincinos pentru a-și acoperi, sau justifica minciuna.

Da, probabil, dar eu nădăjduiesc sincer, în îndreptarea, oricărui păcătos, mincinos sau de orice natură ar fi el.

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 628816)
Asadar, haide, fii bun crestin si arata-ne, cu onestitate, macar un fragment din studiul pe care il invoci. O propozitie, macar!
P.P.S. Igor, te intreb pentru a treia oara: la ce iti foloseste sa minti? Ce avantaje iti aduce tie, ca persoana, minciuna si apararea ei cu orice pret?

Dacă faptul că refuz politicos, din pricina conștiinței și a multor rațiuni să arăt cuiva acel studiu, fie chiar și o propoziție măcar (că atunci e mai ușor de găsit), mă face un creștin rău, fără onestitate și cu alte atribute și predicate negative, frate Ioan, să trăiești și frăția ta și oricine le pune, că eu nu mă supăr pe nimeni :)

Dacă frăția ta, nu crezi că acel studiu există și nu reușești să-l găsești, nu mai sunt eu de vină. Dar eu am conștiința curată că n-am mințit. Iar despre minciună, ți-am scris câteva rânduri aici, poate nu le-ai citit: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1568

Rămâneți sănătoși !

iuliu46 13.08.2016 00:57:52

Erau oamenii de stiinta ai vremii si nu inchizitori. :)
Iar cu Sf. Marcu cred ca s-a lamurit toata lumea. Degeaba incerci sa spui ca o sa demonstrezi tu nu stiu ce, ca nu ti-a zis nimeni ca nu ar fi zis si alte lucruri despre catolici, doar ca la un moment dat i-a numit biserica. :p

ioan67 13.08.2016 01:05:56

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628820)
Iar cu Sf. Marcu cred ca s-a lamurit toata lumea. Degeaba incerci sa spui ca o sa demonstrezi tu nu stiu ce, ca nu ti-a zis nimeni ca nu ar fi zis si alte lucruri despre catolici, doar ca la un moment dat i-a numit biserica. :p

Pai, a mai fost unul numit la un moment dat "Samuel"...:)
Deci n-ar fi prima data cand printr-un nume e desemnat, de fapt, altcineva...

Igor_Paslusnik 13.08.2016 01:20:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628820)

Daaaa, s-a lămurit toată lumea, dom'le, nu alta, așa-i ?

De ce nu ai postat tu din prima, Iulișor, să spui că e pagina 14, nu 26 din cartea aceea verde și să specifici limpede că e un format word de pe net, și nici nu foarte convins de autenticitatea lui.

Dar tu acuma ești și rămâi ferm convins de lămurirea care o are toată lumea !

Mila Ta Doamne... mă va urma, în toate zilele vieții mele...

Oricum vreau să postez acelea, să vedem cu toții, un lucru. Nu apuc în seara asta, sunt obosit, mai sunt și altele de făcut, dar nu le las eu așa, pentru tine, Iulișor cu tata, cu dedicație, voi posta.

Pomenește-mă și bucură-te-n Domnul !

iuliu46 13.08.2016 01:21:48

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 628821)
Pai, a mai fost unul numit la un moment dat "Samuel"...:)
Deci n-ar fi prima data cand printr-un nume e desemnat, de fapt, altcineva...

Pai deosebirea e ca acolo ne talcuia Sf. Vasile, aici ne talcuieste Igor. :p

Igor_Paslusnik 13.08.2016 01:24:17

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628825)
Pai deosebirea e ca acolo ne talcuia Sf. Vasile, aici ne talcuieste Igor. :p

Și eu am spus că acel "samuel", era un drac, demon, cum spune și Sfântul Vasile. Nu prea știu la glumă, iertare, mai ales la subiecte atât de delicate și sensibile, unde trebuie să fim foarte exacți, pentru că ne punem în "joc" mântuirea.

Oricum din ce-ai citat, nu e nici pagina 14, nici 26, acea scanare postată. Dar poate cumperi cartea și ne arăți exact pagina și alineatul cu pricina.

iuliu46 13.08.2016 01:28:30

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628824)
Daaaa, s-a lămurit toată lumea, dom'le, nu alta, așa-i copilaș' cu tata ?

De ce nu ai postat tu din prima, Iulișor, să spui că e pagina 14, nu 26 din cartea aceea verde și să specifici limpede că e un format word de pe net, și nici nu foarte convins de autenticitatea lui.

Dar tu acuma ești și rămâi ferm convins de lămurirea care o are toată lumea !

Mila Ta Doamne... mă va urma, în toate zilele vieții mele...

Oricum vreau să postez acelea, să vedem cu toții, un lucru. Nu apuc în seara asta, sunt obosit, mai sunt și altele de făcut, dar nu le las eu așa, pentru tine, Iulișor cu tata, cu dedicație, voi posta.

Pomenește-mă și bucură-te-n Domnul !

Igor tu stii ce e aia ebook ? Adica astia care scot cartea aia de hartie o fotocopiaza ei sau altii si fac o chestie in asa fel incat sa poti citi cartea pe computer sau pe telefon, nu ai nevoie de cartea de hartie.

Nu zic ca nu-i imposibil ca intr-o astfel de carte unii sa bage de la ei, de exemplu masonii sa fi scris repede acolo Biserica Romei. Au sters latinii sau adunarea papistasilor si au scris Biserica Romei. :D

Dar eu cred ca daca te-ai fi uitat in cartea aia verde pe care zici ca o ai pe hartie, ai fi gasit exact pasajul asa cum l-am postat eu mai ales ca avea si titlu mare. Si ai fi vazut ca poza aia arata exact ca in cartea ta de hartie - pagina e posibil sa nu fie aceeasi.
Dar nu vrei, poate chiar ai gasit-o dar nu vrei sa recunosti. De aia ai inceput imediat sa denigrezi cartea, sa spui ca e o traducere de la americanski si asa mai departe. Si ca ne arati tu ...cu totul altceva decat ce te-am intrebat.

Astept sa ne arati tu de unde vrei, care a fost cuvantarea Sf. Marcu atunci cand grecii au solicitat citirea canoanelor vechi.

Noapte buna !

iuliu46 13.08.2016 01:33:21

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628826)
Oricum din ce-ai citat, nu e nici pagina 14, nici 26, acea scanare postată. Dar poate cumperi cartea și ne arăți exact pagina și alineatul cu pricina.

Ti-am zis ca poti downloada pdf-ul postat de mine si il poti compara cu cartea. E foarte usor sa gasesti asa paragraful ala.

Ordinea este cam asta :

Subiectele discutiilor
Purgatoriul
Dezbinarea Grecilor
Ciuma loveste Ferrara
Isidor
Sedintele Solemne
CITIREA CANOANELOR

ioan67 13.08.2016 01:36:31

Bine, Igor, nu-i cu suparare. Mai scapa omul cate o gogoasa, il mai ia gura pe dinainte, nu-i bai.
Atata doar, te-as ruga sa nu perseverezi. Ca, stii tu: "...perseverare est..."

Ca sa nu mai scapi gogosile, uite o tehnica psihologica:
aduna toate gogosile, baga-le intr-o punga (ma rog, in cazul tau s-ar putea sa ai nevoie de un sac, doi!), leaga strans punga la gura cu un siret de pantofi vechi, coase marginile siretului cu sarma otelita, apoi pune un lacat pe sarma, iar cheia zvarle-o-n Bega!

Daca nici asa nu merge, scrie si tu pe un carnet, in fiecare zi cand te trezesti, timp de o luna: "Doamne, ajuta-ma sa nu mai mint azi pe forum! Nema cuvintel minciunica. Zero absolut! Ca ma fac de ras, nu de alta..."

Toate cele bune,
Doamne ajuta!

iuliu46 13.08.2016 01:42:03

Iata ca Preotul Catalin Teulea, in lucrarea Mitropolitul Marcu Eugenicul al Efesului si Sinodul de la Ferrara-Florenta, da si alt exemplu :

"Andrei de Rhodos a încercat să-l contrazică, dar Marcu a obiectat că nu și-a
expus încă nici un argument al aserțiunii sale, aș cum avea dreptul. I s-a permis
să continue. „Hristos a lăsat pace în Biserică dar discipolii să-și împartă harul.
Bisericii romane i-a lipsit acest har adoptând o doctrină care nu e justificată nici
de Evanghelii, nici de Sinoadele Părinților ; dar iată o dorință de a restabili pacea prin inițiativa de a invita biserica noastră” "

ioan67 13.08.2016 01:46:28

Acuma, lasind gluma la o parte (sper, Igor, ca ai trecut peste), as aminti ca manualul de Dogmatica pentru admitere la Teologie Pastorala foloseste in toate capitolele formularea Biserica Catolica. Inclusiv in capitolul despre Fiinta Bisericii.

Igor, iti mai amintesti de la admitere? Sigur ai gasit formularea asta in manual.

Igor_Paslusnik 13.08.2016 01:48:16

Iuliu,
da, cu mila Domnului, știu ce-i ebook-ul, am avut Kindle în Anglia, au formate .epub, la fel ca toate digitalele se pot modifica foarte ușor, am folosit acel Kindle vreo 2 săptămâni și l-am vândut și de atunci nu mai citesc decât de pe laptop, foarte rar, preferând cartea adevărată.

Voi posta cu mila Domnului. Până atunci, te rog poate vrei să cumperi tu cartea, s-o ai și în bibliotecă pentru tot restul vieții tale, e minunată cartea, printre cele mai minunate de pe pământ, îți spun că eu o am, dar n-am găsit în ea ce spui tu, deci tu având-o pe a ta, citind-o integral, poate vei și găsi ce susții că este în ea, și ne vei arăta. Iar dacă nu, să știi că eu nu mă supăr, te iert spontan, chiar și dacă mă ucizi, fizic :) numai am rugămintea să fi mai atent în viitor când mai pui surse și resurse, de unde le pui, de la cine, ce text este acolo, că doar vezi și tu că e în joc cea mai mare miză de pe pământ, mântuirea unui suflet, oricare ar fi el.

Vreau să închei pentru azi, cu un citat de pe coperta din spate din cartea acea verde, citat al Sfântului Marcu al Efesului, care-a spus aceste cuvinte cu Împăratul Bizanțului de față:

"Nimeni să nu stăpânească în Credința noastră: nici Împăratul, nici ierarhii, ci numai unul Dumnezeu Care, atât prin Sine cât și prin ucenicii Săi, a predanisit-o nouă".

Și ultimele rânduri de pe copertă, mai spune :

Cine îl contestă pe Sfântul Marcu al Efesului, arată că defapt nu a înțeles el însuși Ortodoxia și arată că trăiește o credință îndoielnică, adaptată înțelepciunii acestui veac...

Doamne ajută.

iuliu46 13.08.2016 01:49:18

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 628832)
Acuma, lasind gluma la o parte (sper, Igor, ca ai trecut peste), as aminti ca manualul de Dogmatica pentru admitere la Teologie Pastorala foloseste in toate capitolele formularea Biserica Catolica. Inclusiv in capitolul despre Fiinta Bisericii.

Igor, iti mai amintesti de la admitere? Sigur ai gasit formularea asta in manual.

A rupt pagina sau a sters si a scris Adunarea papistasilor.
Anatema in stanga si in dreapta ! :)

ioan67 13.08.2016 01:51:16

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628834)
A rupt pagina sau a sters si a scris Adunarea papistasilor.
Anatema in stanga si in dreapta ! :)

In cazul asta a pastrat doar copertile...:) (ceea ce ar explica unele lacune in cunostintele de dogmatica)
Ca scrie aproape peste tot...:))

Igor_Paslusnik 13.08.2016 01:51:55

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628830)
Iata ca Preotul Catalin Teulea, in lucrarea Mitropolitul Marcu Eugenicul al Efesului si Sinodul de la Ferrara-Florenta, da si alt exemplu :

"Andrei de Rhodos a încercat să-l contrazică, dar Marcu a obiectat că nu și-a
expus încă nici un argument al aserțiunii sale, aș cum avea dreptul. I s-a permis
să continue. „Hristos a lăsat pace în Biserică dar discipolii să-și împartă harul.
Bisericii romane i-a lipsit acest har adoptând o doctrină care nu e justificată nici
de Evanghelii, nici de Sinoadele Părinților ; dar iată o dorință de a restabili pacea prin inițiativa de a invita biserica noastră” "

Iată că preotul Cătălin Teulea... nu dă sursă PG... Deci sursă, sau apă chioară...

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 628832)

Da, manualul de Dogmatică Ortodoxă, de autorii Todoran - Zăgrean, are erezii, strecurate, cu sau fără voie...

Recomand "Dogmatica Empirică" de părintele Ioannis Romanidis și "Dogmatică Patristică Ortodoxă", de același autor, și "Teologia Patristică" de același autor, în cel mai rău caz, de Pr. Mihail Pomazanski "Teologia Dogmatică Ortodoxă", pentru mireni mă refer.

Pentru cei din seminarii și facultăți, pe lânge cele specificate, și cele 3 volume ale Părintelui Dumitru Stăniloaie.

La modul cel mai serios posibil. Nu ai nicio bază de dogmatică, dacă n-ai citit Dogmatica Empirică.

Iertare.

iuliu46 13.08.2016 01:57:51

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628833)

Cine îl contestă pe Sfântul Marcu al Efesului, arată că defapt nu a înțeles el însuși Ortodoxia și arată că trăiește o credință îndoielnică, adaptată înțelepciunii acestui veac...

Doamne ajută.

Sigur nu scrie : "Cine il contesta pe Sfantul Mitropolit al Efesului ... " ? :rolleyes:

iuliu46 13.08.2016 01:59:53

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628836)
Iată că preotul Cătălin Teulea... nu dă sursă PG... Deci sursă, sau apă chioară...

Pai poate nu-s discursurile din cadrul sinodului acolo. Dar astept sa ne spui tu ce a spus Sf. Marcu atunci cand grecii au solicitat sa se citeasca vechile canoane. Din PG sau de unde vrei tu. Ca vad ca toti popii baga de la ei, fie ca vorbim de Pruteanu fie ca vorbim de astalalt. :)

Igor_Paslusnik 13.08.2016 02:00:54

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628837)
Sigur nu scrie : "Cine il contesta pe Sfantul Mitropolit al Efesului ... " ? :rolleyes:

Corect. Am vrut să văd dacă ai cartea, când citești și când mă corectezi.

Alături de scuzele de rigoare. :rolleyes: Mă bucur dacă o ai. Citește-o, mânca-te-ar Raiul.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628838)
Pai poate nu-s discursurile din cadrul sinodului acolo. Dar astept sa ne spui tu ce a spus Sf. Marcu atunci cand grecii au solicitat sa se citeasca vechile canoane. Din PG sau de unde vrei tu. Ca vad ca toti popii baga de la ei, fie ca vorbim de Pruteanu fie ca vorbim de astalalt. :)

Normal că bagă de la ei, și au tot dreptul să-și spună părerea, dar să nu aibe pretenții de autenticitate, dacă nu trimit citatele în PG.
Am spus că voi posta ce am promis. Nu mai cicăli. Va fi în zilele următoare, dacă nu adorm în Domnul.

iuliu46 13.08.2016 02:03:18

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628839)
Corect. Am vrut să văd dacă ai cartea, când citești și când mă corectezi.

Alături de scuzele de rigoare. :rolleyes: Mă bucur dacă o ai. Citește-o, mânca-te-ar Raiul.

Pai citeste-o si tu, pune primele 20 de titluri aici acum scrise cu majuscule. Ca sa vedem ce carte citesti `mneata.

Incepe cu Troparul ?

Continua cu Primii ani de viata ?

iuliu46 13.08.2016 02:05:58

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628839)

Normal că bagă de la ei, și au tot dreptul să-și spună părerea, dar să nu aibe pretenții de autenticitate, dacă nu trimit citatele în PG.
Am spus că voi posta ce am promis. Nu mai cicăli. Va fi în zilele următoare, dacă nu adorm în Domnul.

Pai eu macar ti-am dat citate dintr-o carte sau din ce au scris altii, tu numai mi-ai zis ca nu e asa ca nu dau citate din PG, pai ori le stii pe de rost si nu-s asa, ori le-ai verificat si nu-s asa. Daca nu-s asa pune-le tu pe alea originale sa vedem cum sunt.

Deci:

Care au fost cuvintele Sf. Marcu atunci cand grecii au cerut sa se citeasca vechile canoane in cadrul sinodului ? Si ce te faci daca nu scrie in PG ? O sa zici ca a tacut pentru ca nu scrie acolo ? :)

Igor_Paslusnik 13.08.2016 02:08:05

Măi omule, ești tare greu de cap, este ?
Tu ai pus citatul, tu ai obligația să arăți exact citatul din carte, fie și o altă traducere, nu originalele PG. Să nu mai pui niciodată un citat fără sursă. Dacă nu pui sursă, nu pui citat, că scrii din ce-ți aduci aminte.
Deci apoi tot tu ai pus cartea cea verde, atribuind citatul dat, acelei cărți. Deci ai datoria, nu și obligația, să susții ce vorbești. Mai ales când îți este dovedit contrariul.
Când cumperi cartea, cauți și postezi, eu nu îți fac munca ta și nici nu repar greșeala ta. Nu că nu pot, dar asta e pedagogia ce vreau să o practic aici.
Iar citatele ce am spus că le voi pune, vor fi în zilele ce urmează. Ține aproape. Dumnezeu să-ți ajute.
Iertare.

iuliu46 13.08.2016 02:09:57

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628842)
Măi omule, ești tare greu de cap, este ?
Tu ai citat, tu ai obligația să arăți exact citatul din carte, fie și o altă traducere, nu originalele PG.
Apoi tu ai pus cartea cea verde, atribuind citatul dat, acelei cărți. Deci ai datoria, nu și obligația, să susții ce vorbești. Mai ales când îți este dovedit contrariul.
Când cumperi cartea, cauți și postezi, eu nu îți fac munca ta și nici nu repar greșeala ta. Nu că nu pot, dar asta e pedagogia ce vreau să o practic aici.
Iertare.

Pai demonstreaza tu ca scrie altfel in carte. Pana una alta, eu ti-am aratat o poza, tu mi-ai aratat vorbe. Spune-mi primele 20 de titluri scrise cu majuscule din cartea pe care zici ca o ai. Sa vedem daca o ai. :)

ioan67 13.08.2016 02:14:38

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 628842)
...eu nu îți fac munca ta și nici nu repar greșeala ta. Nu că nu pot, dar asta e pedagogia ce vreau să o practic aici.

Pai se poate, Igor... Asa porti tu, crestinul model, povara aproapelui? Asa ne-ai invatat tu pe noi, la cateheze? Parca aveai o alta "pedagogie".......

iuliu46 13.08.2016 02:16:32

In carte e scris clar : Citatul e preluat de la autorul rus Ivan Ostrumov - Istoria Sinodului de la Ferrara - Florenta - pagina 61.

http://saraca.orthodoxphotos.com/bib..._florentin.htm

"După aceste cuvinte de început, Marcu al Efesului a deschis subiectul de căpetenie al discuțiilor Sinodului. „Domnul nostru Iisus Hristos a lăsat dragostea moștenire ucenicilor Săi,” a spus el, „și pacea Sa a lăsat-o lor: însă Biserica Romei a început a lăsa de-o parte porunca dragostei și a stricat pacea. Astăzi aceeași Biserică, prin adunarea acestui Sinod, arată dorința de a reașeza pacea, dar aceasta o poate împlini numai lepădând părerea care a fost și este pricina neînțelegerii dintre Biserici; iar Sinodul de față va izbândi numai dacă se va potrivi cu Canoanele Sinoadelor Ecumenice de mai înainte.” În vederea acestui țel, Marcu ceru apoi ca „mai înainte de orice altceva să se citească în Sinod Canoanele acelor Sinoade care se leagă de subiectele aflate în dispută.”

Igor_Paslusnik 13.08.2016 02:24:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628843)
Pai demonstreaza tu ca scrie altfel in carte. Pana una alta, eu ti-am aratat o poza, tu mi-ai aratat vorbe. Spune-mi primele 20 de titluri scrise cu majuscule din cartea pe care zici ca o ai. Sa vedem daca o ai. :)

Pfuuu, acuma' n-am eu cartea... :) ești tare, Iulișor, să-ți spun eu titlurile, să te verifici tu după pdf-ul ăla prăpădit.
Na hai lasă prostiile, pune mâna și cumpără cartea, că-i 10 lei, citește-o cu sănătate și te înțelepțești.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628845)
In carte e scris clar : Citatul e preluat de la autorul rus Ivan Ostrumov - Istoria Sinodului de la Ferrara - Florenta - pagina 61.

http://saraca.orthodoxphotos.com/bib..._florentin.htm

"După aceste cuvinte de început, Marcu al Efesului a deschis subiectul de căpetenie al discuțiilor Sinodului. „Domnul nostru Iisus Hristos a lăsat dragostea moștenire ucenicilor Săi,” a spus el, „și pacea Sa a lăsat-o lor: însă Biserica Romei a început a lăsa de-o parte porunca dragostei și a stricat pacea. Astăzi aceeași Biserică, prin adunarea acestui Sinod, arată dorința de a reașeza pacea, dar aceasta o poate împlini numai lepădând părerea care a fost și este pricina neînțelegerii dintre Biserici; iar Sinodul de față va izbândi numai dacă se va potrivi cu Canoanele Sinoadelor Ecumenice de mai înainte.” În vederea acestui țel, Marcu ceru apoi ca „mai înainte de orice altceva să se citească în Sinod Canoanele acelor Sinoade care se leagă de subiectele aflate în dispută.”

PG, altfel nu că e greșit, dar e istorioară, după altă istorioară. Am dreptul să cer PG, iartă-mă dacă te indispun.
Dacă vrei să facem teologie, hai să facem teologie. Măcar teoretică, din nefericire. Dar cu mila Domnului...

iuliu46 13.08.2016 02:25:31

Ma gandesc ce o sa zica Igor cand o sa constate ca si in PG exista erezii. :71:

iuliu46 13.08.2016 02:28:16

Pai cumpara si tu cartea ca nu cred ca o ai. In plus zau ca parca esti batut in cap. Tot ii dai inainte intr-una cu PG, de ce nu ne spui tu cum scrie acolo ( in caz ca scrie chestia asta ) ? Ca spui ca orice au scris altii sunt istorioare dar pana una alta tu nu ne-ai zis nimic, doar ca nu are cum sa fie asa. :)

Dovada, vorba Ceauseascai.

Deci pune mana si cauta, cred ca in vol 160 scrie despre Sf. Marcu. Ia si cauta si vezi ce anume a spus atunci cand grecii au cerut sa se citeasca vechile canoane. Ca parca PG-ul ala nu tot de oameni ar fi facut, parca a picat din cer. :)

Igor_Paslusnik 13.08.2016 02:32:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628847)

Of, măi Iuliu, scrii numai gogonele. Măcar îs' bune că-s murate :)

Sigur că există erezii în PG și PL că sunt și eretici acolo, cum e Origen, Teodor de Mopsuestia, și alții. Sunt 500.000 de mii de pagini.

Dar când ne băgăm în PG și venim cu citate din Sfântul Marcu al Efesului, acolo latinii sunt numiți "biserică", deci așa, atunci și numai atunci, spunem "biserică" cu b mic și pus în ghilimele, dar îi numim eretici, în exprimările ortodoxe și eterodocși sau frați risipitori, în exprimările ecumenice și dacă e nevoie, și "fiii satanei", precum în P.G., Sfântul Marcu al Efesului. Greșim? Nicidecum.

Pavel în Biblie, dă satanei pe hulitorii Imeneu și Alexandru. Apoi dă anatemei pe desfrânații cei mari, la Corinteni, sunt doar două exemplu, din mai multe.
Abea aștept să-ți postez. Numai să mai intru în ceva timp. Duminică și luni, că sunt Sfinte Sărbători, sper să reușesc.

Deci așa și cu Sfântul Marcu al Efesului. Stâlpul și Apărătorul Bisericii !

Doamne ajută.

iuliu46 13.08.2016 02:37:37

Pai spune-ne :

1. Cu ce e mai buna colectia PG decat istoria scrisa de Ostrumov ala ? Sau de alti cercetatori ?
2. Vad ca acum ai cam sucit-o. De unde nu le puteam spune biserica nici cu b mic nici cu B mare, acum avem voie sa punem un b mic de tot intre ghilimele dar sa le spunem in acelasi timp ca-s eretici si fii ai satanei. :21:
3. Crezi ca ai destul discernamant ca sa iti dai cu parerea ca ce si cum ? Nu crezi ca faci pacate prea mari ridicand ideile tale prostesti la rang de invataturi ortodoxe ? Nu crezi ca exista oameni mai priceputi care nu au spus despre sinod ca ar fi antihristic ? :)

E tare cum se schimba invataturile igortodoxe.

v1.0 : "singurul lucru pe care trebuie să îl facă ierarhii noștrii oriunde, fie și în Sinoade, și noi toți ca creștini, ca ortodocși, este ca în dialogurile noastre cu alte grupări de oameni, indiferent de mărturisirea și credința lor, să evităm ai numi "biserică" și să evităm ai numi "creștini". ...orice denumire, dar nu cele de "biserică" sau "creștini", fiindcă atunci, noi, ca ortodocși, ca creștini, ca membrii și mădulare a Bisericii, am greși și am minți, am cădea din har și am fi foarte deschiși spre erezie."

v1.1: "Dar când ne băgăm în PG și venim la un Sinod, precum cel din Creta cu citate din Sfântul Marcu al Efesului, dacă acolo latinii sunt numiți "biserică", da, atunci și numai atunci, spunem "biserică" cu b mic și pus în ghilimele "

Ejti nebun, vrei sa cadem din har ? :)

ioan67 13.08.2016 02:38:23

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628847)

Va fi, probabil, momentul cand se va hotari, in sfarsit, sa isi intemeieze o grota.
Acolo, in vecinatatea susurului de izvoare, impreuna cu care va deplange istoria falsificata a omenirii, va incepe sa posteze, in piatra, esentialul adevarat despre Adevar.
Cu surubelnita. Va scrijeli stanca, zi si noapte, ca un adevarat ascet.
Apoi, sute si mii de ani, pelerinii vor citi scriptele paslusnice si vor zice unul catre altul, intristati, la plecare: sarmanul Igor, ce baiat bun era, cum scrijelea el in pustnicie cu surubelnita.... pacat doar ca scria, uite frate, numai erezii pe pereti...:)))

Igor_Paslusnik 13.08.2016 02:47:08

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628850)
Pai spune-ne :

1. Cu ce e mai buna colectia PG decat istoria scrisa de Ostrumov ala ? Sau de alti cercetatori ?
2. Vad ca acum ai cam sucit-o. De unde nu le puteam spune biserica nici cu b mic nici cu B mare, acum avem voie sa punem un b mic de tot intre ghilimele dar sa le spunem in acelasi timp ca-s eretici si fii ai satanei. :21:
3. Crezi ca ai destul discernamant ca sa iti dai cu parerea ca ce si cum ? Nu crezi ca faci pacate prea mari ridicand ideile tale prostesti la rang de invataturi ortodoxe ? Nu crezi ca exista oameni mai priceputi care nu au spus despre sinod ca ar fi antihristic ? :)

E tare cum se schimba invataturile igortodoxe.

v1.0 : "singurul lucru pe care trebuie să îl facă ierarhii noștrii oriunde, fie și în Sinoade, și noi toți ca creștini, ca ortodocși, este ca în dialogurile noastre cu alte grupări de oameni, indiferent de mărturisirea și credința lor, să evităm ai numi "biserică" și să evităm ai numi "creștini". ...orice denumire, dar nu cele de "biserică" sau "creștini", fiindcă atunci, noi, ca ortodocși, ca creștini, ca membrii și mădulare a Bisericii, am greși și am minți, am cădea din har și am fi foarte deschiși spre erezie."

v1.1: "Dar când ne băgăm în PG și venim la un Sinod, precum cel din Creta cu citate din Sfântul Marcu al Efesului, dacă acolo latinii sunt numiți "biserică", da, atunci și numai atunci, spunem "biserică" cu b mic și pus în ghilimele "Ejti nebun, vrei sa cadem din har ? :)

Ce-ți mai place să le învârți.
Și ești și tare agitat.
Eu le văd simple: iei pe Sfântul Marcu? Ia-l. E printre cei mai tari. Numește Sfântul Marcu pe eretici "biserica Romei?"
Nu mi-ai dovedit încă.
Dar dacă da, atunci nu luăm de la el doar ce ne place și ce nu ne place ignorăm. Nu așaa, ci luăm tot. Le spune și că sunt eretici, sunt fiii satanei, papistași și anatematizați !

Atât de simplu.

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 628851)
Va fi, probabil, momentul cand se va hotari, in sfarsit, sa isi intemeieze o grota.
Acolo, in vecinatatea susurului de izvoare, impreuna cu care va deplange istoria falsificata a omenirii, va incepe sa posteze, in piatra, esentialul adevarat despre Adevar.
Cu surubelnita. Va scrijeli stanca, zi si noapte, ca un adevarat ascet.
Apoi, sute si mii de ani, pelerinii vor citi scriptele paslusnice si vor zice unul catre altul, intristati, la plecare: sarmanul Igor, ce baiat bun era, cum scrijelea el in pustnicie cu surubelnita.... pacat doar ca scria, uite frate, numai erezii pe pereti...:)))

Dumnezeu să te ierte...

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:56:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.