![]() |
|
Citat:
poi Hristos nu vorbeshte de El, shi nici de Dumnezeu ca zice acolo "un om oarecare" iar din ce am bolduit se vede clar ca Hristos in locul pierzarii celor rai cu raul, in loc sa-i piarda pe rai cu raul, doar spune ca imparatzia se va lua de la voi... shi se va da celor ce fac roadele ei la vreme. iar piatra imi pare ca e rushinea in fatza lui Bunicu shi a lui Bunica, rushinea ca de fatza Fiului acelui om oarecare nu s-au rushinat. deci piatra ajunsa in capul unghiului cred ca e Bunicul shi Bunica. caci aceasta piatra a fost nesocotita de zidari. |
Luca 10, 38-42 ; 11, 27-28
<< Și pe când mergeau ei, Iisus a intrat într-un sat, iar o femeie, cu numele Marta, L-a primit în casa ei. Și ea avea o soră ce se numea Maria, care , așezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui . Iar Marta se silea cu multă slujire și, aparopiindu-se, a zis : "Doamne, au nu socotești că sora mea m-a lăsat singură să slujesc ? Spune-i deci să-mi ajute ". Și, răspunzând, Domnul i-a zis : "Marto, Marto, te îngrijești și pentru multe te silești ; dar un lucru trebuie : căci Maria partea bună și-a ales, care nu se va lua de la ea". Și când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul , I-a zis : "Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt". Iar El a zis : "Așa este, dar fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc". >>
|
Luca 8 , 16 - 21 :
Iisus a spus : "Nimeni, aprinzând făclia , n-o ascunde sub un vas sau n-o pune sub pat, ci o așează în sfeșnic, pentru ca cei ce intră să vadă lumina. Căci nu este nimic ascuns, care să nu să dea pe față și nimic tainic, care să nu se cunoască și să nu vină la arătare. Luați seama deci cum auziți : Celui ce are i se va da ; iar de la cel ce nu are, și ce i se pare că are se va lua de la el ". Și au venit la El mama Lui și frații ; dar nu puteau să se apropie de El din pricina mulțimii. Și I s-a vestit : " Mama Ta și frații Tăi stau afară și voiesc să Te vadă ". Iar El, răspunzând, a zis către ei : " Mama mea și frații Mei sunt aceștia care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l îndeplinesc ".
|
Epistolele Pauline - Întâia Epistolă către Corinteni a Sf. Apostol Pavel ( 15 : 1-11)
Vă aduc aminte, fraților , Evanghelia pe care v-am binevestit-o , pe care ați și primit-o, întru care și stați , prin care și sunteți mântuiți ; cu ce cuvânt v-am binevestit-o dacă o țineți cu tărie , afară numai dacă numai dacă n-ați crezut în zadar . Căci v-am dat , întâi de toate, ceea ce și eu am primit, că Hristos a murit pentru păcatele noastre după Scripturi ; Și că a fost îngropat și că a înviat a treia zi, după Scripturi ; Și că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece ; În urma S-a arătat deodată la peste cinci sute de frați, dintre care cei mai mulți trăiesc până astăzi, iar unii au și adormit ; După aceea S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor ; Iar la urma tuturor, ca unui născut înainte de vreme, mi S-a arătat și mie. Căci eu sunt cel mai mic dintre apostoli, care nu sunt vrednic să mă numesc apostol, pentru că am prigonit Biserica lui Dumnezeu. Dar prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt ; și harul Lui care este în mine n-a fost în zadar, ci m-am ostenit mai mult decât ei toți. Dar nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine. Deci ori eu, ori aceia , așa propovăduim și voi așa ați crezut.
|
Citat:
Imi poti explica mai bine partea in "bold"? |
Citat:
27. Se cuvenea deci ca tu sa pui banii mei la zarafi, si eu, venind, as fi luat ce este al meu cu dobanda. 28. Luati deci de la el talantul si dati-l celui ce are zece talanti. 29. Caci tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are si ce are i se va lua. " Ptr ca aceasta pilda se refera la darurile lui Dumnezeu este de inteles de ce Dumnezeu il va lipsi la sfarsitul lumii pe cel care nu a valorificat darurile primite. |
Citat:
|
Citat:
|
domnule, da, shi mie mi-a fost greu sa pricep shi recunosc ca n-am intzeles oricat mi s-a explicat shi oricat am incercat sa pricep, pur shi simplu era ceva de neintzeles
"celui ce are i se va da shi celui ce nu are i se va lua shi ceea ce credea ca are" shi m-a luminat o discutzie la care am tras cu urechea, pvestea o femeie de servici la o secretara a unui profesor shi zice ea: am dat la cineva ceva, primise shi ea de la cineva un mic dar, un plocon, shi daduse cuiva ce primise shi a zis ca: daca dai Dumezeu itzi da, daca nu dai atunci Dumnezeu itzi ia shi ceea ce ai... shi m-am luminat pe loc... ea avea dreptate... asa cum a spus-o, fericita de Dumnezeu shi ca a facut shi ea o fapta buna m-a molipsit shi pe mine shi atunci am priceput ceva pe aproape... ca defapt Dumnezeu se refera la ceva tainic... |
Citat:
Citeste aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Etica_p...capitalismului |
poi Dumnezeu cand vorbeshte de talant se refera la sufletul omului... deci e clar ca trebuie sa ne inmultzim sufletul... Harul... sa avem un suflet cat mai mare... cat mai curajos... cat mai nepasator de moartea sa... cat mai curat... modest, nepacatos shi care nu vede nicaieri gresheli la altzii decat la sine insushiri... la sine oridecate ori prin viclenie ishi freaca capacitatzile... socoteala... mintzelepciunea aleasa crezandu-se vrednic shi uitand sa asculte ca ar trebui sa se scoale mai devreme shi sa se culce mai tarziu... uitand sa asculte shi astfel sufletul lui se umfla cu bertate shi asha gonflat incepe sa oracaie: joac, joac, joac... shi iar incepe sa se joace cu rama shi furnica...
|
Citat:
|
Citat:
De exemplu, am 10.000 de euro. Ii tin sub saltea cu frica de ai pierde sau ii investec in ceva, inmultind "talantii"? |
Citat:
|
Filipeni 4:13
Pot totul in Hristos, care ma intareste.
|
Epistolele Pauline-Întâia Epistolă către Corinteni a Sf. Ap. Pavel ( 16 : 13-24 )
Privegheați , stați tari în credință, îmbărbătați-vă, întăriți-vă. Toate ale voastre cu dragoste să se facă. Vă îndemn însă, fraților, - știți casa lui Ștefanas , că este pârga Ahaei și că spre slujirea sfinților s-au rânduit pe ei înșiși. Ca și voi să vă supuneți unora ca aceștia și oricui lucrează și se ostenește împreună cu ei. Mă bucur de venirea lui Ștefanas, a lui Fortunat și a lui Ahaic, pentru că aceștia au împlinit lipsa voastră. Și au liniștit duhul meu și al vostru. Cunoașteți bine deci pe unii ca aceștia. Vă îmbrățișează Bisericile Asiei. Vă îmbrățișează mult, În Domnul , Acvila și Priscila, împreună cu Biserica din casa lor. Vă îmbrățișează frații toți. Îmbrățișați-vă unii pe alții cu sărutare sfântă. Salutarea cu mâna mea, Pavel. Cel ce nu iubește pe Domnul să fie anatema ! Maran atha ( Domnul vine ) . Harul Domnului Iisus Hristos cu voi. Dragostea mea cu voi toți , în Hristos Iisus ! Amin . +
|
Matei 23 , 1-12 ; 13 , 1-12
"Atunci a vorbit Iisus mulțimilor și ucenicilor Săi , zicând : << Cărturarii și fariseii au șezut în scaunul lui Moise : deci toate câte vă vor zice vouă , făceți-le și păziți-le ; dar după faptele lor nu faceți , că ei zic , dar nu fac. Că leagă sarcini grele și cu anevoie de purtat și le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le miște. Toate faptele lor le fac ca să fie priviți de oameni ; căci își lățesc filacteriile și își măresc ciucurii de pe poale. Și le place să stea în capul mesei la ospețe și în băncile dintâi, în sinagogi, și să li se plece lumea în piețe și să fie numiți de oameni : Rabi . Voi însă să nu vă numiți rabi, că unul este Învățătorul vostru : Hristos , iar voi toți sunteți frați. Și tatăl vostru să nu numiți pe pământ, că Tatăl vostru unul este , Cel din ceruri. Nici învățători să nu vă numiți, că Învățătorul vostru este unul : Hristos. Și care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru. Cine se va înălța pe sine se va smeri , și cine se va smeri pe sine se va înălța. >> ".
|
Evanghelia Duminicii inaintea inaltarii Sf. Cruci
Ioan 3, 13-17
13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer. 14. Și după cum Moise a înălțat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului, 15. Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. 16. Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. 17. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea. |
Marcu 8 , 34 - 38 ; 9 , 1
Zis-a Domnul ; cel care voiește să vină după Mine să se lepede de sine , să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-și mântuiască sufletul său îl va pierde ; dar cine-și va pierde sufletul său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va mântui. Și ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și va pierde sufletul său ? Sau ce ar putea să dea omul în schimb , pentru sufletul său ? Iar cine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în acest neam desfrânat și păcătos, și Fiul Omului se va rușina de el , când va veni în slava Tatălui Său cu sfinții îngeri . Apoi a zis către ei : adevărat vă spun vouă că sunt unii , din cei care stau aici, care nu vor gusta moarte, până când nu vor vedea împărăția lui Dumnezeu, venind cu putere.
|
Marcu : 6 , 54 ; 1 - 8
<< Și ieșind ei din corabie, îndată L-au cunoscut. Și s-au adunat la El fariseii și unii dintre cărturari, care veniseră la Ierusalim. Și văzând pe unii din ucenicii Lui că mănâncă cu mâinile necurate, adică nespălate , cârteau ; căci fariseii și toți iudeii, dacă nu-și spală mâinile până la cot, nu mănâncă, ținând datina bătrânilor. Și când vin din piață, dacă nu se spală, nu mănâncă ; și alte multe sunt pe care au primit să le țină : spălarea paharelor și a uricioarelor și a vaselor de armamă și a paturilor. Și L-au întrebat pe El fariseii și cărturarii : " Pentru ce nu umblă ucenicii Tăi după datina bătrânilor, ci mănâncă cu mâinile nespălate "? Iar El le-a zis : "Bine a proorocit Isaia despre voi , fățarnicilor, precum este scris : Acest popor Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Dar în zadar Mă cinstesc, învățând învățături care sunt porunci omenești. Căci lăsând porunca lui Dumnezeu, țineți datina oamenilor : spălarea uricioarelor și a paharelor și altele ca acestea multe , pe care le faceți " >> .
|
7. Dar Domnul a zis către Samuel: "Nu te uita la înfățișarea lui și la înălțimea staturii lui; Eu nu Mă uit ca omul; căci omul se uită la față, iar Domnul se uită la inimă".
(I Regi 16) |
Citat:
Si, auzind ca este Iisus Nazarineanul, a inceput sa strige si sa zica: Iisuse, Fiul lui David, miluieste-ma! Si multi il certau ca sa taca, el insa cu mult mai tare striga: Fiule al lui David, miluieste-ma! Si Iisus, oprindu-Se, a zis: Chemati-l! Si l-au chemat pe orb, zicandu-i: Indrazneste, scoala-te! Te cheama. Iar orbul, lepadand haina de pe el, a sarit in picioare si a venit la Iisus. Si l-a intrebat Iisus, zicandu-i: Ce voiesti sa-ti fac? Iar orbul I-a raspuns: Invatatorule, sa vad iarasi. Iar Iisus i-a zis: Mergi, credinta ta te-a mantuit. Si indata a vazut si urma lui Iisus pe cale.' striga sarmanul ca din gura de sharpe cerand mila: 'sa iubesc iarashi' parca cerea, 'sa te vad Doamne Sfinte, Fiule al lui David'... caci de cand ajunsese el insushi ca o echipa de betzivi ce shed pe marginea shantzului ca intr-un BAR orbise complet... dar nu-shi pierduse totushi complet shi Credintza... shi glasul... ca uite ca deshi totzi ii cereau sa taca el, Bartimeu, nadajduind striga, striga din toata inima... caci voia sa-l vada shi el pe Fiul lui David... shi Domnul l-a scos din Bar pe fiul lui Timeu shi vazand acela a mers... shi urma lui Iisus pe cale. |
Joi, 1 Oct 2009 - Apostolul zilei
Fapte 9, 10-19
10. Și era în Damasc un ucenic, anume Anania, și Domnul i-a zis în vedenie: Anania! Iar el a zis: Iată-mă, Doamne; 11. Și Domnul a zis către el: Sculându-te, mergi pe ulița care se cheamă Ulița Dreaptă și caută în casa lui Iuda, pe un om din Tars, cu numele Saul; că, iată, se roagă. 12. Și a văzut în vedenie pe un bărbat, anume Anania, intrând la el și punându-și mâinile peste el, ca să vadă iarăși. 13. Și a răspuns Anania: Doamne, despre bărbatul acesta am auzit de la mulți câte rele a făcut sfinților Tăi în Ierusalim. 14. Și aici are putere de la arhierei să lege pe toți care cheamă numele Tău. 15. Și a zis Domnul către el: Mergi, fiindcă acesta Îmi este vas ales, ca să poarte numele Meu înaintea neamurilor și a regilor și a fiilor lui Israel; 16. Căci Eu îi voi arăta câte trebuie să pătimească el pentru numele Meu. 17. Și a mers Anania și a intrat în casă și, punându-și mâinile pe el, a zis: Frate Saul, Domnul Iisus, Cel ce ți S-a arătat pe calea pe care tu veneai, m-a trimis ca să vezi iarăși și să te umpli de Duh Sfânt. 18. Și îndată au căzut de pe ochii lui ca niște solzi; și a văzut iarăși și, sculându-se, a fost botezat. 19. Și luând mâncare, s-a întărit. Și a stat cu ucenicii din Damasc câteva zile. |
Joi, 1 Oct 2009 - Evanghelia zilei
Sf. Evanghelie dupa Luca 6, 12-19
12. Și în zilele acelea, Iisus a ieșit la munte ca să Se roage și a petrecut noaptea în rugăciune către Dumnezeu. 13. Și când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit Apostoli. 14. Pe Simon, căruia i-a zis Petru, și pe Andrei, fratele lui, și pe Iacov, și pe Ioan, și pe Filip, și pe Vartolomeu, 15. Și pe Matei, și pe Toma, și pe Iacov al lui Alfeu și pe Simon numit Zilotul, 16. Și pe Iuda al lui Iacov și pe Iuda Iscarioteanul, care s-a făcut trădător. 17. Și coborând împreună cu ei, a stat în loc șes, El și mulțime multă de ucenici ai Săi și mulțime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim și de pe țărmul Tirului și al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte și să se vindece de bolile lor. 18. Și cei chinuiți de duhuri necurate se vindecau. 19. Și toată mulțimea căuta să se atingă de El că putere ieșea din El și-i vindeca pe toți. :25:Azi a fost mare sarbatoare: Acoperamantul Maicii Domnului Bucurie si nadejde tuturor celor care cer ajutorul Maicii Domnului ! :53::53: |
Marti, 20 Oct 2009 - Apostolul zilei
Epistola Sf. Ap. Pavel catre Filipeni 2, 16-23
16. Ținând cu putere cuvântul vieții, spre lauda mea în ziua lui Hristos, că nu în zadar am alergat, nici în zadar m-am ostenit. 17. Și chiar dacă mi-aș vărsa sângele pentru jertfa și slujirea credinței voastre, mă bucur și vă fericesc pe voi pe toți. 18. Asemenea și voi bucurați-vă și fericiți-mă. 19. Ci nădăjduiesc întru Domnul Iisus, că voi trimite pe Timotei la voi, fără de zăbavă, ca și eu să fiu cu inima bună, aflând vești despre voi. 20. Căci nu am pe nimeni altul, la un gând cu mine și care să vă poarte grija cu adevărat, 21. Fiindcă toți caută ale lor, nu ale lui Iisus Hristos. 22. Dar încercarea lui o cunoașteți, căci împreună cu mine a slujit Evanghelia, întocmai ca un copil lângă tatăl său. 23. Pe el deci nădăjduiesc să-l trimit, îndată ce voi vedea ce va fi cu mine. |
Marti, 20 Oct 2009 - Evanghelia zilei
Sf. Evanghelie dupa Luca 9, 23-27
23. Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie; 24. Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine-și va pierde sufletul pentru Mine, acela îl va mântui. 25. Că ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi? 26. Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, de acesta și Fiul Omului se va rușina, când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri. 27. Cu adevărat însă spun vouă: Sunt unii, dintre cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea împărăția lui Dumnezeu. |
Joi,22.Octombrie 2009
Evanghelia zilei Si a iesit cuvantul acesta despre El in toata Iudeea si in toata imprejurimea. Si au vestit lui Ioan ucenicii lui de toate acestea. Si chemand la sine pe doi dintre ucenicii sai, Ioan i-a trimis catre Domnul, zicand: Tu esti Cel ce va sa vina sau sa asteptam pe altul? Si ajungand la El, barbatii au zis: Ioan Botezatorul ne-a trimis la Tine, zicand: Tu esti Cel ce va sa vina sau sa asteptam pe altul? Si in acel ceas El a vindecat pe multi de boli si de rani si de duhuri rele si multor orbi le-a daruit vederea. Si raspunzand, le-a zis: Mergeti si spuneti lui Ioan cele ce ati vazut si cele ce ati auzit: Orbii vad, schiopii umbla, leprosii se curatesc, surzii aud, mortii inviaza si saracilor li se binevesteste. Si fericit este acela care nu se va sminti intru Mine. Iar, dupa ce trimisii lui Ioan au plecat, El a inceput sa vorbeasca multimilor despre Ioan: Ce ati iesit sa priviti, in pustie? Oare trestie clatinata de vant? Dar ce ati iesit sa vedeti? Oare om imbracat in haine moi? Iata, cei ce poarta haine scumpe si petrec in desfatare sunt in casele regilor. Dar ce-ati iesit sa vedeti? Oare prooroc? Da! Zic voua: si mai mult decat un prooroc. Acesta este cel despre care s-a scris: "Iata trimit inaintea fetei Tale pe ingerul Meu care va gati calea Ta, inaintea Ta". Zic voua: Intre cei nascuti din femei, nimeni nu este mai mare decat Ioan; dar cel mai mic in imparatia lui Dumnezeu este mai mare decat el. Si tot poporul auzind, si vamesii s-au incredintat de dreptatea lui Dumnezeu, botezandu-se cu botezul lui Ioan. Iar fariseii si invatatorii de lege au calcat voia lui Dumnezeu in ei insisi, nebotezandu-se de el. Sfanta Evanghelie dupa Luca 7, 17-30 |
Duminica 25 Oct. 2009 - Apostolul zilei
Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel 2, 4-10
4. Dar Dumnezeu, bogat fiind în milă, pentru multa Sa iubire cu care ne-a iubit, 5. Pe noi cei ce eram morți prin greșealele noastre, ne-a făcut vii împreună cu Hristos - prin har sunteți mântuiți! - 6. Și împreună cu El ne-a sculat și împreună ne-a așezat întru ceruri, în Hristos Iisus, 7. Ca să arate în veacurile viitoare covârșitoarea bogăție a harului Său, prin bunătatea ce a avut către noi întru Hristos Iisus. 8. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; 9. Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni. 10. Pentru că a Lui făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus spre fapte bune, pe care Dumnezeu le-a gătit mai înainte, ca să umblăm întru ele. De retinut, pentru cei ce cred ca au ceva merite, ca mantuirea este un dar ! |
Ev. Duminicii a 23-a dupa Rusalii:Vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor
Sfânta Evanghelie după Luca 8, 26-39
26. Și au ajuns cu corabia în ținutul Gherghesenilor, care este în fața Galileii. 27. Și ieșind pe uscat, L-a întâmpinat un bărbat din cetate, care avea demon și care de multă vreme nu mai punea haină pe el și în casă nu mai locuia, ci prin morminte. 28. Și văzând pe Iisus, strigând, a căzut înaintea Lui și cu glas mare a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Rogu-Te, nu mă chinui. 29. Căci poruncea duhului necurat să iasă din om, pentru că de mulți ani îl stăpânea, și era legat în lanțuri și în obezi, păzindu-l, dar el, sfărâmând legăturile, era mânat de demon, în pustie. 30. Și l-a întrebat Iisus, zicând: Care-ți este numele? Iar el a zis: Legiune. Căci demoni mulți intraseră în el. 31. Și-L rugau pe El să nu le poruncească să meargă în adânc. 32. Și era acolo o turmă mare de porci, care pășteau pe munte. Și L-au rugat să le îngăduie să intre în ei; și le-a îngăduit. 33. Și, ieșind demonii din om, au intrat în porci, iar turma s-a aruncat de pe țărm în lac și s-a înecat. 34. Iar păzitorii văzând ce s-a întâmplat, au fugit și au vestit în cetate și prin sate. 35. Și au ieșit să vadă ce s-a întâmplat și au venit la Iisus și au găsit pe omul din care ieșiseră demonii, îmbrăcat și întreg la minte, șezând jos, la picioarele lui Iisus și s-au înfricoșat. 36. Și cei ce văzuseră le-au spus cum a fost izbăvit demonizatul. 37. Și L-a rugat pe El toată mulțimea din ținutul Gherghesenilor să plece de la ei, căci erau cuprinși de frică mare. Iar El, intrând în corabie, S-a înapoiat. 38. Iar bărbatul din care ieșiseră demonii Îl ruga să rămână cu El. Iisus însă i-a dat drumul zicând: 39. Întoarce-te în casa ta și spune cât bine ți-a făcut ție Dumnezeu. Și a plecat, vestind în toată cetatea câte îi făcuse Iisus. |
Citat:
dar iata cat de frumos l-a intampinat pe Hristos, chiar demonizat fiind: "28. Și văzând pe Iisus, strigând, a căzut înaintea Lui și cu glas mare a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Rogu-Te, nu mă chinui." deci chiar cu mintzile ratacite demonizatul shtia ca se putea ashtepta la a fi chinuit, caci ieshind diavolii din el l-ar fi chinuit aceasta pe demonizat shi nu dorea sa fie chinuit... caci in el era o simbiotica vietzuire draceasca... iar scoaterea dracilor, a duhurilor rele ar fi fost dureroasa caci duhurile rele s-ar fi razbunat pe el, pe indracit... iar duhurile rele graind l-au rugat sa le dea voie sa intre in turma de porci deci Hristos ca sa nu produca suferintze in demonizat le-a ingaduit dracilor sa faca ceea ce voiau shi ceea ce L-a rugat sa le permita, iar Domnul le-a ingaduit shi dracii au ieshit din demonizat shi au intrat in turma de porci... iar barbatul acela apoi dorea ca Iisus sa ramana cu el, dar Iisus i-a dat drumul sa se duca acasa, shi sa povesteasca cat de mult bine ii facuse Dumnezeu, dar ce bine ii facuse Hristos? poruncise Iisus diavolilor? ce facuse Hristos? nimic, ci practic eliberase diavolii tzinutzi captivi in demonizat... la daduse voie sa plece, sa iasa din om shi sa intre in turma de porci, caci demonizatul, le poruncea sa iasa din oameni shi ei intrau in el... iar diavolul il mana in pustie... caci el poruncea diavolilor sa iasa din om... deci ce bine putea sa povesteasca de acasa de la el demonizatul care nu mai era plin de duhurile rele caci ieshisera din el shi era acum in toate mintzile? caci Hristos nu i-a facut nimic... poi nu de Hristos trebuia sa povesteasca ci ce bine i-a facut lui Dumnezeu... shi cand i-a facut bine? cum? despre ce putea povesti? poi am impresia ca abea mai tarziu a intzeles demonizatul ce bine i-a facut lui Dumnezeu... ca Hristos nu se refera la el insushi ca i-ar fi facut vre-un bine... ca nu i-a facut nici un bine... ca doar Iisus Hristos a eliberat din el dracii captivi, le-a dat voie sa iasa din om shi sa intre in turma de porci fiindca il rugasera... le-a implinit voia... le-a permis... nu le-a poruncit absolut nimic... shi cu toate astea zice Hristos in alt loc: "Este Unul aici Care este mai mare ca templul" shi Care precis Acela i-a facut mult bine acelui om, lucruri care urma sa le povesteasca de atunci incolo shi altora... deci iata ce sarcina ii daduse Hristos in locul aceleia de a rupe lantzuri shi obezi shi de a scoate dracii din om shi de a face propaganda shi infricoshare urland shi strigand shi speriind lumea tocmai ca sa-l mane diavolul in pustie sau prin spitalele de nebuni... eh ce frumos am talmacit-o shi pe asta... :), Doamne iarta-ma... |
Evanghelia Duminicii a XXII-a dupa Rusalii (Pilda bogatului nemilostiv)
Luca 16, 19-31 Zis-a Domnul: ascultati pilda aceasta: era un om bogat care se imbraca in porfira si in vison si care petrecea in toate zilele, inconjurat de slava. Iar un sarac, anume Lazar, care zacea inaintea portilor lui, plin de bube, dorea mult sa se sature din faramiturile care cadeau de la masa bogatului; caci pana si cainii, venind, lingeau bubele lui. si a murit saracul si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit apoi si bogatul si l-au ingropat. si in iad, ridicandu-si ochii, el, care era in chinuri, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui. Atunci a strigat el si a zis: parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si intinga varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie. Dar Avraam a zis: fiule, adu-ti aminte ca tu ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar asijderea, pe cele rele; dar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti. si peste toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie adanca, intarita in asa fel, ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi, ori de acolo la noi, sa nu poata sa treaca. Atunci el a zis: te rog, dar, parinte, sa-l trimiti acasa la tatal meu, caci am cinci frati; sa le spuna acestea, ca sa nu vina si ei la acest loc de chin. Avraam i-a raspuns: au pe Moise si pe prooroci, sa-i asculte pe ei. Dar el i-a zis: nu, parinte Avraame; ci daca cineva dintre cei morti se va duce la ei, se vor pocai. Atunci Avraam i-a spus: daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti. Pentru mine aceasta Evanghelie este cea mai potrivita dovada scripturistica pentru judecata particulara. Dintre nenumaratele invataturi as aminti un exemplu. Pe cel care se mantuieste Hristos il nominalizeaza, insa pe cel care se osandeste nu-l aminteste pe nume, in timpul vietii sale pamantesti, bogatul din aceasta Evanghelie era indiferent, traia in nesimtire duhovniceasca si era preocupat doar de propriul lui confort si de propria sa fericire, a devenit un anonim pentru Dumnezeu din pricina pacatelor sale. Nu avea grija de nimeni, nu se temea de nimeni si nu se raporta la nimeni. Nu pomenea numele lui Dumnezeu si nu se ingrijea de faptul ca altii sufera de saracie, de boala sau de singuratate. Putem spune, asadar, ca cea dintai si cea mai grava dintre starile sale negative sufletesti era nepasarea insotita de nemilostivire, la care se adauga si necredinta sa. |
Citat:
bogatul nemilostiv e sufletul omului iar saracul Lazar este sfintzenia. sau bogatul nemilostiv e mandria desharta iar saracul Lazar e moartea mortzii. sau bogatul nemilostiv e increderea tiumfalista in deznadejde si necredintza iar saracul Lazar e indemnul la pocainta. sau bogatul nemilostiv e blestemul iar saracul Lazar e binecuvantarea lui Dumnezeu neluata in seama. |
pilda bogatului nemilostiv
Citat:
|
Ezechiel 5:17. Eu voi trimite împotriva voastră foametea și fiare rele care te vor lipsi de copii; ciumă și sânge vor trece peste tine și sabie voi aduce împotriva ta: Eu, Domnul, grăiesc acestea".
acest verset mi se pare reprezentativ pentru caracterul lui Yahve in VT. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
shi chiar daca Mantuitorul l-a inviat din mortzi pe Lazar, ei tot n-au crezut ci au cerut alte semne shi minuni... ca sa creada... deci parintele Avraam a avut dreptate... ca le va fi inutil, caci daca pe Moise shi pe prooroci nu cred, atunci nici daca va fi cineva sa invie din mortzi, tot nu vor crede... shi n-au crezut... caci Lazar inviase din mortzi in mijlocul lor... caci s-a rugat Hristos shi a fost ascultat de Tatal. Totushi au fost unii care au crezut, dar problema e ca mai devreme sau mai tarziu multzi l-au parasit pe Hristos... s-au plictisit... s-au intors ca sa-i interneze shi sa-i ajute senatoriul pacatelor... unde oamenii se trateaza cu cafea shi placeri gastronomice de foarte mare calitate exact asha cum se da fetishcana gomorei pentru competentzele shi verdictul satanei... dar nimeni nu e tzinut cu fortza... chiar daca prapastia e adanca, unii o strabat... se straduie sa o treaca in zbor, cu gandul, cu pofta, cu dorul macar... cu interesul, oricare ar fi numai ala care nu e sfant... ala nu care e spre desavarshirea ascultarilor de Dumnezeu ci numai ala care te mandreshte cumva pe undeva, numa ala e bun ca te potzi da balena-n borcan... ca doar porfira e devina, nu-i asha? ori visonul in-chipuirilor... ca de aia te ingamfi; sau atunci pentru ce? de ce? |
Citat:
|
Citat:
Mi-aduc aminte ca eram odata in avion, era noapte si se vedeau de deasupra luminitele unui mare oras, multime de case. Si ma gandeam ce lucru maret, incomensurabil este ca cineva acolo Sus ii iubeste pe toti si are grija de ei si le armonizeaza existenta si toata Creatia Lui nu este lasata la voia intamplarii. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:55:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.