Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

ancah 25.06.2007 22:35:53

Doamne ajuta!

romandragut 29.06.2007 15:45:48

Citat:

În prealabil postat de ancah
Pentru "umorul" vostru debordant puteti deschide alt topic. Mi se pare lipsa de respect, sa va folositi de acest topic, pentru a face glume.

ancah..; tu ai picat din butea cu bocete! prefer o fiziomie destinsa decat una posaca ( E PACAAAAAAAAAAAAAT! RUSINEEEEEEEEEEE!).

in plus fata cred ca esti una dintre putinele persoanele de aici care nu cunoaste notiunea de respect. scuteste-ma! sia sta nu-i respect. pentru ca nu pot sa nutresc asa ceva fata de tine.

romandragut 29.06.2007 15:46:56

ok. si acum ca am glumit cu anca... stie cineva niste "bancuri ortodoxe"?

philalex 29.06.2007 15:55:32

nu stiu e a fost acolo......nu ma pronunt.....e dificil de analizat....in fine.....totusi preotul respectiv...nu terminase teologia...:dontgetit:

Mirean 29.06.2007 16:23:45

Citat:

În prealabil postat de philalex
nu stiu e a fost acolo......nu ma pronunt.....e dificil de analizat....in fine.....totusi preotul respectiv...nu terminase teologia...:dontgetit:

BOR s-a pronuntat (Sf. Sinod - ierarhii) tocmai ca sa te scuteasaca de dileme.

romandragut 08.07.2007 01:11:32

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

intr-adevar a existat o pozitie oficiala a bisericii. cat de contesatabile este aceasta pozitie?

Mirean 09.07.2007 12:49:43

Citat:

În prealabil postat de romandragut
Citat:

Citat:

intr-adevar a existat o pozitie oficiala a bisericii. cat de contesatabile este aceasta pozitie?

Nu este contestabila. Pe de alta parte, deciziei BOR i s-a adaugat decizia Justitiei. Ambele decizii au mers in aceeasi directie: Corogeanu este vinovat. Sa plateasca. E drept a facut recurs pentru ca el considera ca 14 ani de "parnaie", constituie o pedeapsa prea mare pentruel, care a curmat o viata de om.... Poate scapa, se "reabiliteaza" si se apuca din nou de "meserie". :(

Mirean 14.09.2007 19:58:09

Corogeanu a fost azi la proces.... Pretinde ca este nevinovat!

sofiaiuga 14.09.2007 20:49:52

INTR-ADEVAR NU E VINOVAT DE ucidere ,DAR CRED CA E VINOCVAT DE PACATUL NEASCULTARII SI DECI DE mindrie ,RADACINA TUTUROR RELELOR,fapt pt care Dumnezeu i-a lasat acest pacat pe cap ca sa se smereasca.Dar pe o oaie ratacita stiu ca Dumnezeu ocauta sa o readuca in staul ,iar nu sa o infunde cu totul asa cum a facut BOR.

Mirean 14.09.2007 21:08:15

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
INTR-ADEVAR NU E VINOVAT DE ucidere ,DAR CRED CA E VINOCVAT DE PACATUL NEASCULTARII SI DECI DE mindrie ,RADACINA TUTUROR RELELOR,fapt pt care Dumnezeu i-a lasat acest pacat pe cap ca sa se smereasca.Dar pe o oaie ratacita stiu ca Dumnezeu ocauta sa o readuca in staul ,iar nu sa o infunde cu totul asa cum a facut BOR.

Cred ca este vinovat de crima (probele si decizia primei instante au dovedit-o). Si mai cred ca mandria l-a dus catre acest act, chiar daca a fost fara intentie.

Negroponte 14.09.2007 21:15:20

:)De neascultare poate fi invinuit,dar de crima??? Care slujitor al lui Hristos doreste sa ucida.Doar vrajmasul este capabil de asa ceva. Sa nu osandim sluga altuia,ca sa nu gresim.Doamne ajuta!

Mirean 14.09.2007 21:28:35

Citat:

În prealabil postat de Negroponte
:)De neascultare poate fi invinuit,dar de crima??? Care slujitor al lui Hristos doreste sa ucida.Doar vrajmasul este capabil de asa ceva. Sa nu osandim sluga altuia,ca sa nu gresim.Doamne ajuta!

Prietene, este omor din culpa. Ca atunci cand maicutele de la o manastire din Moldova au accidentat mortal o femeie si pe fetita acesteia. Cu siguranta nu a fost cu intentie! Cine stie de ce s-a intamplata asta...Dumnezeu stie.
Dar fapta ramane in fata oamenilor, ca si in fata lui Dumnezeu. Si, cu intentie sau fara, va da intai socoteala in fata oamenilor (Justitie). Asta pentru ca nu suntem un stat teocratic.
Iar daca totusi vor gresi oamenii, va fi rasplatit in viata de apoi...

15.09.2007 08:13:54

Mirean, vreau sa iti explic ceva. Atunci cand ai aflat ca Negroponte este PREOT macar asa din respect pentru HARUL care l-a primit la HIROTONIE nu te-ai gandit ca, poate judeca mai bine decat tine?? Nu trebuie sa imi raspnuzi..dar macar gandeste-te. Si inca ceva eu nu am scris aici nici un cuvnat dar vreau sa iti fac o marturisire: cunosc personal aproape TOATE per. in cauza. SI TOTUSI ma TEM sa judec.. Frate, daca au gresit sau NU, numai Dzeu stie judecata noastra Nu este ca a Lui Dzeu. Personal consider ca ai transformat aceasta mica disputa intr-un duel cu Negroponte:) Te rog mult (fara te simti jignit) mai mediteaza, oare ai ajuns la inaltimea lui duhovniceasca de a discerne lucrurile? A lui Negroponte sau a multur alti duhovnici. Iti recomand cu caldura cartea Pr Savatie Bastovoi, De ce bat clopotele la Tanacu. Acolo e ADEVARUL! ;)

krabu 15.09.2007 13:36:31

Inainte de vantul acesta de "libertate" (cu l mic) din vest la noi in tara clerici erau judecati de clerici iar mirenii de mireni. Eu cred ca preotii ar trebui sa raspunda doar in fata sinodului si noi nu am avea ce sa mai comentam.

Armata este singura care isi mai pastreaza aceasta practica justa zic eu.

sofiaiuga 16.09.2007 22:36:14

mirean,spune tu CU CE ARMA A FACUT CRIMA,ca de foame nu moare nimeni nici in 10 zile!

Mirean 17.09.2007 14:38:43

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
mirean,spune tu CU CE ARMA A FACUT CRIMA,ca de foame nu moare nimeni nici in 10 zile!

Am explicat, citeste paginile anterioare. De fapt este un copy/paste (aproximativa) de pe examenul necrolepric.

Mirean 17.09.2007 14:43:59

Citat:

În prealabil postat de jenica
Mirean, vreau sa iti explic ceva. Atunci cand ai aflat ca Negroponte este PREOT macar asa din respect pentru HARUL care l-a primit la HIROTONIE nu te-ai gandit ca, poate judeca mai bine decat tine?? Nu trebuie sa imi raspnuzi..dar macar gandeste-te. Si inca ceva eu nu am scris aici nici un cuvnat dar vreau sa iti fac o marturisire: cunosc personal aproape TOATE per. in cauza. SI TOTUSI ma TEM sa judec.. Frate, daca au gresit sau NU, numai Dzeu stie judecata noastra Nu este ca a Lui Dzeu. Personal consider ca ai transformat aceasta mica disputa intr-un duel cu Negroponte:) Te rog mult (fara te simti jignit) mai mediteaza, oare ai ajuns la inaltimea lui duhovniceasca de a discerne lucrurile? A lui Negroponte sau a multur alti duhovnici. Iti recomand cu caldura cartea Pr Savatie Bastovoi, De ce bat clopotele la Tanacu. Acolo e ADEVARUL! ;)

Nu este o disputa cu Negroponte. De fapt am sarit si peste episodul in care s-a recomandat ca preot.

Imi cer iertare, dar nu pot respecta eticheta, ci omul, preotul.

Apoi sa stii ca nu judec pe nimeni. Totusi Sf. Sinod l-a condamnat pe Corogeanu! Si vin altii sa ii ia aprarea. Hmmmm...miroase a neascultare? Sau sa fie pucioasa mandriei?

Eu indemn la ascultare de deciziile Sf. Sinod, nu m-am facut judecator.

Nu ma compar cu nimeni dpv duhovnicesc. Sunt cel mai slab. Cred totusi ca pot discerne ce este bine si ce este rau prin prisma faptelor. Si asta nu ma face judecator ci dpoar utilizator al creierului!

Mirean 17.09.2007 16:19:56

Citat:

Iti recomand cu caldura cartea Pr Savatie Bastovoi, De ce bat clopotele la Tanacu. Acolo e ADEVARUL! ;)

Sa inteleg ca Savatie Bastovoi este mai tare ca Sf Sinod?
Eu stiu ca: a renuntat la scoala, a fost internat pentru boli psihice, nu are studii de specialitate (teologice).
In acelasi timp ma intreb: cum a fost preotit (nu indeplineste conditii canonice - nici studii, nici sanatate), cum a ajuns din basarabia la Ep. Tomisului, cum de mai este preot din moment ce nu face ascultare de Sf. Sinod?

marilena12 17.09.2007 21:16:08

Eu nu cred ca maicile si preotul de la Tanacu se fac vinovati de ucidere. Au facut greseli, ca neascultare, ca greseala de a-si asuma un bolnav diagnosticat cu schizofrenie, fara parinte/tutore, ca au imobilizat-o pe fata, ca nu au dus-o imediat la spital inapoi, etc. Dar aici presa a facut cel mai mult rau, ca de obicei. Si chestiunea cu doza letala de adrenalina este reala, a fost recunoscut chiar in primele zile atunci.
Pe de alta parte, ambulanta niciodata, dar niciodata, nu pleaca cu un mort, ci doar cu un pacient viu. Daca se constata decesul, se anunta politia. Ori cum se face ca Irina a fost luata cu ambulanta si decesul a survenit initial in drum spre spital, pentru ca ulterior, sa se spuna ca era deja moarta cand a venit ambulanta.
Imi cer iertare, nu am timp sa parcurg intreg topicul, poate deja s-au mai spus aceste lucruri...

quasar 17.09.2007 21:27:11

Citat:

Citat:

Iti recomand cu caldura cartea Pr Savatie Bastovoi, De ce bat clopotele la Tanacu. Acolo e ADEVARUL! ;)

Sa inteleg ca Savatie Bastovoi este mai tare ca Sf Sinod?
Eu stiu ca: a renuntat la scoala, a fost internat pentru boli psihice, nu are studii de specialitate (teologice).
In acelasi timp ma intreb: cum a fost preotit (nu indeplineste conditii canonice - nici studii, nici sanatate), cum a ajuns din basarabia la Ep. Tomisului, cum de mai este preot din moment ce nu face ascultare de Sf. Sinod?

N-am mai auzit chestiile astea despre Savatie Bastovoi :|

marilena12 17.09.2007 22:07:52

http://savatie.trei.ro/despre.htm
Aici. Insa nu ma mira ca a fost internat la sanatoriu avand un tata ateu convins si impartasindu-i ideile...pana cand trosc! incepe sa gandeasca si sa se comporte altfel.

Mirean 18.09.2007 14:37:05

Citat:

În prealabil postat de marilena12
Pe de alta parte, ambulanta niciodata, dar niciodata, nu pleaca cu un mort, ci doar cu un pacient viu.

Soro, e adevarat ca a murit in spital, dar examenul necroleptic (autopsia) a dovedit ca nu a murit din cauza adrenalinei!
Daca te loveste masina si mori in drum spere spital e vina medicilor?

Mirean 18.09.2007 14:39:34

Citat:

Citat:

Pe de alta parte, ambulanta niciodata, dar niciodata, nu pleaca cu un mort, ci doar cu un pacient viu.

Soro, e adevarat ca a murit in spital, dar examenul necroleptic (autopsia) a dovedit ca nu a murit din cauza adrenalinei!
Daca te loveste masina si mori in drum spere spital e vina medicilor?

corect este - "In drum spre spital"

Mirean 18.09.2007 14:42:34

Citat:

Eu nu cred ca maicile si preotul de la Tanacu se fac vinovati de ucidere. Au facut greseli, ca neascultare, ca greseala de a-si asuma un bolnav diagnosticat cu schizofrenie, fara parinte/tutore, ca au imobilizat-o pe fata, ca nu au dus-o imediat la spital inapoi, etc.

Apoi daca brusc ma cred un taumaturg, iau o fetisoara bolnava psihic de pe strada, gasesc vreo cinci prietene, o leg pe cruce, nu-i dau apa, nu-i dau mancare, ii bag un prosop in gura sa nu auda altii cum tipa...nevinovat sunt? Si care ar fi diferenta intre mine si Corogeanu? Tot doi criminali orbiti de mandrie am fi nu? Sau pe el sutana il face imun in fata legii?

18.09.2007 14:50:31

Stii tu Mirean..nici macar nu iti voi raspunde la provocare:)
Domnul si Maicuta Domnului sa te aibe in paza in toate zilele vietii tale.

quasar 18.09.2007 15:05:33

Citat:

Aici. Insa nu ma mira ca a fost internat la sanatoriu avand un tata ateu convins si impartasindu-i ideile...pana cand trosc! incepe sa gandeasca si sa se comporte altfel.

eu stiu ce sa zic...la spitalul socola nu sunt internati numai cei cu boli psihice.o cunostinta de a mea a fost cateva zile acolo pt niste analize si atat..Intra-adevar sunt si cateva sectii pt cei nebuni de-a dreptul dar nu tot spitalul e de nebuni.cu toate astea toti cand aud de acest spital se gandesc la cei bolnavi psihic.nu degeaba pe la noi e o vorba pt cate unu mai nervos:"ce-ai ma`,esti de la socola?".Dar de aici pana a-i considera pe toti care au trecut prin acest spital nebuni...repet,nu stiu ce sa zic,cat e d nebun sau de normal acest ieromonah,numai Dumnezeu stie.Dar..nu stiu cum sa zic,de ceva timp multi se trezesc sa spuna ca unu e mason,ca altu e securist,ca celalalt e nebun...mai or fi,nu avem de unde sa stim exact,asa ca mai bine mai lasam din acuzatii,ca nu suntem noi mai presus decat ei(zic eu)..

cos 18.09.2007 18:24:17

Sunt ispite fratilor, toata lumea care marturiseste curat este prigonita de dusmani vazuti sau nevazuti

18.09.2007 21:05:54

Eheiiii Mirean, daca un PREOT nu te-a putut "convinge" in 38 de file cat are acest topic...eu nici atat nu o voi putea face. Eu nu stiu nimic, sunt o prosta fara scoala,o lenesa, o barfitoare, o mancacioasa, lenesa, mincinoasa, desfranata, mandra.. nimica bun nu am..deci ce discutie poti avea tu cu un astfel de specimen ca mine? Atata doar ca vazand inversunarea ta de ati mentine pozitia..am inceput sa ma intreb; oare acest Mirean nu e cumva un vazator si are puterea de a discerne lucrurile? Nu cumva are capacitatea de a vedea problema cu ochii duhonivesti? oare nu cumva gresesc eu? pentru ca imi spunea un sfant parinte asa: jenica..daca spui odata, spui de doua ori si vezi ca nu esti ascultata..atunci DIN SMERENIE chair daca ai dreptate TACI! ca sa vorbeasca Insusi Hristos in inima celui ce nu vrea sa asculte.. Cat despre tanacu, frate, ceea ce tu Nu ai vazut dar eu AM vazut, sunt lacrimile de durere ce au curs pe obrajii IPS Ioachim episcop al husilor... deci sa nu vorbim de cele date la televizor...
O intrebare mai am: oare sfantul apostol Pavel ce era Inainte de a fi APOSTOL?? ...vezi tu cum schimba harul pe om.."probabil" acelasi HAR l-a schimbat si pe Pr. Savatie:)
ma iarta, am fost obraznica dar sincer ma doare ca nu vezi cum te indrepti spre...prin osandire...

18.09.2007 21:09:00

guasar, de ce te intristeszi? oare nu stii ca apostolii si mucenitele au fost din tagma, desfrnatilor, hulitorilor, criminalilor? Unde intra Hristos..fuge patima, boala..
Iubeste-l pe pr savatie ca si pana acum..pe raspunderea mea:D
Doamne iarta-mi mandria, ...gunoi sunt.

marilena12 18.09.2007 21:36:47

Citat:

În prealabil postat de quasar
Citat:

eu stiu ce sa zic...la spitalul socola nu sunt internati numai cei cu boli psihice.o cunostinta de a mea a fost cateva zile acolo pt niste analize si atat..Intra-adevar sunt si cateva sectii pt cei nebuni de-a dreptul dar nu tot spitalul e de nebuni.cu toate astea toti cand aud de acest spital se gandesc la cei bolnavi psihic.nu degeaba pe la noi e o vorba pt cate unu mai nervos:"ce-ai ma`,esti de la socola?".Dar de aici pana a-i considera pe toti care au trecut prin acest spital nebuni...repet,nu stiu ce sa zic,cat e d nebun sau de normal acest ieromonah,numai Dumnezeu stie.Dar..nu stiu cum sa zic,de ceva timp multi se trezesc sa spuna ca unu e mason,ca altu e securist,ca celalalt e nebun...mai or fi,nu avem de unde sa stim exact,asa ca mai bine mai lasam din acuzatii,ca nu suntem noi mai presus decat ei(zic eu)..

Frate, eu nu cred ca ieromonahul Savatie este nebun, fereasca-ma Dumnezeu! Nici pe departe, ma gandeam la un abuz asupra lui din partea tatalui, vazand schimbarea lui brusca! Cred ca este foarte greu pentru un ateu sa recunoasca prezenta lui Dumnezeu intr-un om care era la fel ca el inainte! Cum sa-L recunoasca pe Domnul daca nu l-a cunoscut vreodata? Plus ca nu inteleg rostul de a specifica in biografia lui o internare la Socola...pt analize! Pentru omul necunoscator de Dumnezeu, darul lacrimilor poate fi interpretat ca nebunie! La fel ca orice manifestare a emotiilor pricinuite de prezenta harului! Ma iertati daca gresesc!

18.09.2007 21:53:39

Marilena, sfintii s-au laudat mai ales in slabiciunile si neputintele lor decat in slava si haruri. Un om ce a fost capabil sa scrie "A iubi inseamna a ierta" nu poate fi decat un "Nebun" de atata IUBIRE. Nu conteaza ce a fost ci ceea ce ESTE ACUM! raiul e plin de pacatosi pocaiti iar iadul de farisei mandri..acolo voi merge si eu, rugati-va pentru mine.

Mirean 19.09.2007 11:28:41

Citat:

atunci DIN SMERENIE chair daca ai dreptate TACI! ca sa vorbeasca Insusi Hristos in inima celui ce nu vrea sa asculte..

De ce nu taci tu?

Mirean 19.09.2007 11:30:08

Citat:

Cat despre tanacu, frate, ceea ce tu Nu ai vazut dar eu AM vazut, sunt lacrimile de durere ce au curs pe obrajii IPS Ioachim episcop al husilor...

Or fi ramas lacrimile alea neuscate de cand l-a batut Corogeanu, care ar fi trebuit sa-i fi fiu duhovnicesc,....sau asta ai uitat?

19.09.2007 13:45:04

Citat:

Citat:

atunci DIN SMERENIE chair daca ai dreptate TACI! ca sa vorbeasca Insusi Hristos in inima celui ce nu vrea sa asculte..

De ce nu taci tu?

TAC, frate, tac....vorbeste tu si eu te ma voi ruga asa in pacatele si prostia mea.
ma iarta eu nu voi mai posta NIMIC.
jenica

Mirean 19.09.2007 15:27:17

Citat:

TAC, frate, tac....vorbeste tu si eu te ma voi ruga asa in pacatele si prostia mea.
ma iarta eu nu voi mai posta NIMIC.
jenica

Nu vorbesc de la mine, soro! Citeste un comunicat al As. Sinod! Pe asta ma bazez cand vorbesc!
http://vietile-sfintilor.crestinortodox.ro/module.php?catid=105&item=698&module=newsannounce

OvidiuO 19.09.2007 19:22:28

"Așa cum pentru tru*pul omului sunt absolut necesare și cele dulci și cele acre, chiar și păpădia cea amară (fiecare are propriile sale substanțe hrănitoare și vitamine), tot astfel este și pentru Trupul Bisericii. Toți sunt ab*solut necesari. Unul completează caracterul celuilalt și toți suntem datori să suportăm nu numai caracterul celuilalt, ci și slăbiciunile pe care le are ca om." - Pr. Paisie Aghioritul

ancah 20.09.2007 15:20:23

Citat:

Citat:

De ce nu taci tu?

Esti cam dur, Mirene. Unde iti este dragostea fata de semeni? Ai cumva studii de avocat fara inima?

Mirean 20.09.2007 16:46:49

Citat:

În prealabil postat de ancah
Esti cam dur, Mirene. Unde iti este dragostea fata de semeni? Ai cumva studii de avocat fara inima?

Sa zic acum ca adevarul doare?

Zic sa citesti un comunicat oficial al Sf. Sinod....
http://vietile-sfintilor.crestinortodox.ro/module.php?catid=105&item=698&m odule=newsannounce

ancah 20.09.2007 18:47:30

Un raspuns pe masura, la o intrebare retorica!

urzicuta 20.09.2007 20:04:15

???:(DECI IN CARE CEATA TE NUMERI?VII CU NOI IN CEATA PACATOSILOR NEBUNI SAU FOSTI NEBUNI PENTRU CREDINTA CEA IN HRISTOS,ORI RAMAI CU INTELEPTII?

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:20:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.