Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4290)

mihai07 19.03.2009 20:03:04

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 123450)
Sola Scriptura nu exclude traditia. Nu este nimic straniu in acceptarea traditiei. Dar, exista o conditie foarte importanta: traditia sa fie in armonie cu Sfanta Scriptura.

Biserica trebuie sa fie supusa Cuvantului lui Dumnezeu. [COLOR=Red]Nu stiu ce vreti sa spuneti prin "biserica este anterioara Scripturii"[/COLOR]. Sfanta Scriptura ne-a fost daruita de Dumnezeu nu de vreo biserica. Este o incumetare sa incerci sa te ridici deasupra Cuvantului lui Dumnezeu.

Biserica lui Hristos nu se identifica printr-o anumita organizatie religioasa, ci este formata din toti cei care "pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin credinta lui Hristos".

Biserica exista inaintea definitivarii canonului Noului Testament (abia in secolul 4 a ajuns la forma in care il gasim azi). Pana la definitivarea canonului de catre Sfintii Parinti avem marturii ca a existat o ierarhie bisericeasca (existau episcopi, preoti, diaconi) cu continuitate apostolica ca si ierarhia din zilele noastre de altfel.

vasinec 19.03.2009 20:08:58

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 123451)
Biserica exista inaintea definitivarii canonului Noului Testament (abia in secolul 4 a ajuns la forma in care il gasim azi). Pana la definitivarea canonului de catre Sfintii Parinti avem marturii ca a existat o ierarhie bisericeasca (existau episcopi, preoti, diaconi) cu continuitate apostolica ca si ierarhia din zilele noastre de altfel.

Dumnezeu exista inaintea oricarei biserici. Modul in care El a hotarat sa ne daruiasca Cuvantul Sau, conteaza mai putin. Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru ca ne vorbeste prin Cuvantul Sau.

ovidiu-s 20.03.2009 00:03:08

Citat:

În prealabil postat de vasinec
Biserica trebuie sa fie supusa Cuvantului lui Dumnezeu. Nu stiu ce vreti sa spuneti prin "biserica este anterioara Scripturii". Sfanta Scriptura ne-a fost daruita de Dumnezeu nu de vreo biserica.

Sfanta Scriptură spune clar că întâi a fost Biserica apoi Scriptura. Asta a vrut să spună Mihai.

Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; [COLOR=red]El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate[/COLOR]. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”

1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
Ce avertizează apostolii?

2 Cor 3.6 "Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; [COLOR=#ff0000]pentru că litera ucide, iar duhul face viu"[/COLOR]
2 Petru 3.16 " în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."

Dacă omul se mântuiește prin interpretarea proprie a Scripturii atunci cum s-a mântuit lumea vreme de aproape 2 mii de ani timp in care majoritatea oamenilor nu stiau sa citeasca si să scrie cu excepția călugarilor și a preoților? Prin Biserică sau prin interpretarea personală a Cuvântului lui Dumnezeu?

Florin-Ionut 20.03.2009 09:31:13

Salut Vasinec,

Am descoperit iarasi un alt verset care indeamna la meditatie:

"Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viața mea o calcă în picioare; făcutu-m-a să locuiesc în întuneric ca morții cei din veacuri." Psalmul 142, 3

Iustin32 21.03.2009 00:23:13

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 123453)
Dumnezeu exista inaintea oricarei biserici. Modul in care El a hotarat sa ne daruiasca Cuvantul Sau, conteaza mai putin.

Daca in sec IV canonul Scripturii ar fi fost intocmit de catre cele cateva secte existente in acea vreme, Biblia, mai ales Noul Testament ar fi aratat cu totul altfel deoarece ar fi fost introduse si pseudo-evanghelii cum e cea a lui Iuda, iar Biblia ar fi fost desfigurata. Dar daca numarul sectelor de atunci ar fi fost comparabil cu cel de azi? Nici nu ma mir ca ati indraznit sa scoateti cele 13 carti neinspirate dar bune de citit din Biblie care au existat de la inceput, nu le-am inventat noi, tot asa cum nu ma mir ca multe din secte timpului nostru se revendica fara pic de rusine a fi din timpul si urmasi ai Apostolilor.

Slava Domnului ca a avut grija de Biserica Sa atunci si va avea pana la sfarsitul veacului, asa cum a promis.

Iustin32 21.03.2009 00:35:07

Semn dumnezeiesc in favoarea canonizarii dreptslavitorilor marturisitori din prigoana comunista

Postat de admin pe 20 Mar 2009 la 12:22 pm | Categorii: Sfintii inchisorilor Print
Joi, 19 martie 2009, ora 22.00, la Teatrul Luceafărul din Iași a avut loc conferința „Noul Babel european și prigoana împotriva creștinilor”, susținută de ieroschimonahul Hrisostom Manolescu și scriitorul Danion Vasile. Sala - de 500 de locuri - a fost arhiplină, mulți stând în picioare. S-a vorbit despre direcțiile în care Uniunea Europeană prigonește credința ortodoxă (cerând intrarea femeilor în Sfântul Munte Athos, scoaterea orelor de religie din școli, promovarea ecumenismului prin controversata Chartă ecumenică, adoptarea legislației privitoare la drepturile homosexualilor, dezincriminarea incestului, introducerea actelor biometrice cu microcip). Spre sfârșitul conferinței s-a făcut referire la cinstirea mărturisitorilor ortodocși anticomuniști, modele de rezistență creștină pentru vremurile noastre.
După conferință, credincioșii s-au putut închina la moaștele unor mărturisitori ortodocși din temnița Aiudului, aflate într-o răcliță adusă de Danion Vasile (au putut săruta o parte din craniul unui mărturisitor, dăruită de părintele Justin Pârvu. Sub această părticică se află și părticele din moaștele altor patru mărturisitori, trei dintre acestea fiind primite de la Aiud de părintele Serafim de la Mănăstirea Cășiel).
La 10-15 minute după ce mulțimea de credincioși a început să se închine la sfintele moaște, s-a întâmplat o minune: părintele Hrisostom, care ținea răclița în mână, a observat următoarele:
„[COLOR=#000080]Înclinând puțin răclița, am simțit un lichid uleios curgându-mi pe degete. Concomitent am simțit o puternică mireasmă, ca mai apoi, privind la osemintele din răcliță, să constat că deasupra moaștelor se afla o impresionantă cantitate de mir, circa două trei lingurițe.[/COLOR] Surprins peste fire, le-am arătat credincioșilor racla cu mir. Unii dintre cei care sărutaseră deja moaștele s-au întors uimiți, mărturisind că, cu puțin timp înainte, în raclă sfintele moaște se aflau uscate. Pe dată creștinii s-au strâns în jurul răcliței, din care se vedea cum izvorăște mirul. Mulți dintre cei de față au fotografiat sau filmat racla cu mirul.”
Ca semn de mulțumire pentru milostivirea arătată de Dumnezeu prin sfinții Săi, poporul a cerut să se facă o rugăciune către sfinții închisorilor. Părintele Hrisostom a citit Acatistul Noului Mărturisitor Valeriu Gafencu și Rugăciunea de proslăvire a noilor mărturisitori.[COLOR=#000080]În timp ce creștinii se rugau, din raclă, o dată cu înmulțirea mirului s-au răspândit valuri de mireasmă, fapt simțit de mulți dintre cei de față, fără a se fi consultat între ei. Anunțăm pe cei sceptici că mirosul emanat de mirul osemintelor întrecea ca intensitate și ca obișnuitul miros al mirului de la pangare. [/COLOR]Danion Vasile a spus: „Mi se pare că e mai mir decât mirul obișnuit, mirosul era de mir dar și de altceva, mai profund…” E chiar greu de spus cum era mirosul, era nepământesc. Nimic n-ar fi de ajuns pentru a descrie mirosul, e greu de exprimat în cuvinte. Mireasma era îmbătătoare”, a spus o credincioasă.
Câteva zeci de credincioși, rămași până după ora 23.00, când s-a terminat citirea acatistului, au ținut să întărească prin semnătură - pe liste făcute ad-hoc - cele petrecute. La sfârșit au venit să se închine la această slăvită minune doi părinți cunoscuți ai vremii noastre - ieroschimonahul Ioan de la Rarău și părintele Mihail Popescu de la Piatra Neamț, împreună cu un grup de credincioși veniți de la altă conferință. Ei au fost impresionați de cele întâmplate, închinându-se cu multă evlavie.
Credem că această minune vine în sprijinul canonizării sfinților din închisori și al rezistenței împotriva apostaziei și desfrâului promovat de Uniunea Europeană, dovedindu-se un argument care spulberă îndoielile privitoare la sfințenia mărturisitorilor secolului XX.
Se cuvine ca poporul drept-slăvitor, în frunte cu întâi-stătătorii Bisericii, să ia aminte la acest semn dumnezeiesc, sporind evlavia față de mărturisitorii ultimei prigoane.
„Maxim intuia perfect starea de lucru. De altfel, mulți o intuiau, dar el o și prezenta cu toate virgulele, cu tot înțelesul ei. Despre el a spus cineva, de mare competență, că e singurul care ar putea fi patriarhul țării. Eu, care l-am cunoscut de tânăr, am încuviințat.” Părintele Arsenie Papacioc (mărturie din volumul îngrijit de monahul Moise: Sfântul închisorilor - mărturii despre Valeriu Gafencu).

Voi, adventistii puteti sa aratati un Sfant de al vostru? Sau te pomenesti ca toti sunteti sfinti?

doartemporar 21.03.2009 06:36:19

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 123734)
Voi, adventistii puteti sa aratati un Sfant de al vostru? Sau te pomenesti ca toti sunteti sfinti?

Sfintii nostri adormiti nu-i putem arata, preferam sa nu le profanam mormintele. Cat priveste pe cei in viata, lasam la latitudinea lui Dumnezeu sa-i arate.

99_Estera 21.03.2009 06:45:53

Prefer sa nu discut despre acest subiect!

E prea dureros!
:17:

vasinec 21.03.2009 09:07:05

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 123734)

Domnule Iustin, este placut sa citesti despre faptele credintei savarsite de un om. Nu stiu ce rost a mai avut apostrofarea adventistilor. Ati stricat totul. Si adventistii (si alti sectanti) au oameni care au tinut sus steagul credintei, cu pretul suferintelor sau al propriei vieti. Ma intalnesc cu astfel de oameni. Numai ca la adventistii, cei care sufera pentru Dumnezeu nu sunt canonizati. Dumnezeu va sti sa-i rasplateasca cel mai bine. Raman doar faptele lor de credinta, ca exemplu.

ovidiu-s 21.03.2009 17:26:49

Citat:

Numai ca la adventistii, cei care sufera pentru Dumnezeu nu sunt canonizati. Dumnezeu va sti sa-i rasplateasca cel mai bine. Raman doar faptele lor de credinta, ca exemplu.

Adventistii nu sunt crestini, adventistii sunt o secta intunecata asemenea Martorilor lui Iehova si asemenea mormonilor. Adventismul are origini demonice căci se fundamentează pe falsele profeții ale lui William Miller si Ellen White și pe plagiatele Ellenei White din diverse scrieri religioase ale epocii, cărora această mincinoasă a încercat sa le dea o semnificatie mistică.

Iustin32 22.03.2009 21:28:39

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 123875)
Adventistii nu sunt crestini, adventistii sunt o secta intunecata asemenea Martorilor lui Iehova si asemenea mormonilor. Adventismul are origini demonice căci se fundamentează pe falsele profeții ale lui William Miller si Ellen White și pe plagiatele Ellenei White din diverse scrieri religioase ale epocii, cărora această mincinoasă a încercat sa le dea o semnificatie mistică.

Adevarat ai grait.

In toate paginile acestui topic nu am gasit un singur loc in care vasinec sa fi admis sau recunoscut ca greseste la fel ca intemeietoarea sectei EG White si in duhule ei plin de mandrie. Ori mandria de te socoti vrednic de a talcui Biblia dupa mintea ta nu poate fi in duh crestin ci satanic.

Geony 22.03.2009 22:57:02

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 123778)
Domnule Iustin, este placut sa citesti despre faptele credintei savarsite de un om. Nu stiu ce rost a mai avut apostrofarea adventistilor. Ati stricat totul. Si adventistii (si alti sectanti) au oameni care au tinut sus steagul credintei, cu pretul suferintelor sau al propriei vieti. Ma intalnesc cu astfel de oameni. Numai ca la adventistii, cei care sufera pentru Dumnezeu nu sunt canonizati. Dumnezeu va sti sa-i rasplateasca cel mai bine. Raman doar faptele lor de credinta, ca exemplu.

Domnule Vasinec, este suficient sa va vad numele pe forum si ma intristez foarte mult...daca mai si citesc ce scrieti ma dezamagesc si mai mult...nu-mi imaginez cum o persoana ca d-voastra care a trait in sanul BOR. sa aveti o atitudine atat de rece fata de biserica din care ati plecat...sincer as fi dorit sa stiu mai multe despre viata d-voastra , si aici ma refer la viata spirituala pe care ati avut-o inainte si pe care o aveti acum.
A fost un domn generos pe acest forum care mi-a recomandat 2 carti:1)Insetand dupa D-zeu , de M.Gallatin si 2)Cum am devenit ortodox, de P.E.Gillquist.Le-am procurat de pe net si sa stiti ca sunt foarte interesante.
Daca va place lecturile suplimentare v-as ruga forte frumos sa le "frunzariti"macar .

vasinec 23.03.2009 07:29:05

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 123875)
Adventistii nu sunt crestini, adventistii sunt o secta intunecata .

De ce sunt adventistii o secta intunecata? Pentru ca sunt aproape singurii care vor sa respecte cele zece porunci ale lui Dumnezeu? Sau pentru ca vor sa practice acelasi fel de crestinism practicat in primul secol de cei din vremea Sfintilor Apostoli (contemporani cu Domnul Iisus Hristos)?

Aratati-ne o practica sau invatatura adventista care sa nu fie in acord cu ceea ce ne invata Sfanta Scriptura, despre crestininsmul primar, pur, fara adaugiri pagane.

Referitor la crestinismul primar (pe care il detestati): un forumist a folosit exepresia de "crestinism primitiv". Sugestiva impresie; ceea ce au practicat contemporanii Domnului Iisus Hristos era numit "primitiv". A fost nevoie de o "inobilare" cu tot felul de adugiri din filozofia si mitologia greaca sau din paganism.

Prin asta sunt adventistii o "secta intunecata"; prin faptul ca resping ce nu este de la Hristos si Apostolii Sai.

vasinec 23.03.2009 07:47:12

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 124057)
Adevarat ai grait.

In toate paginile acestui topic nu am gasit un singur loc in care vasinec sa fi admis sau recunoscut ca greseste la fel ca intemeietoarea sectei EG White si in duhule ei plin de mandrie. Ori mandria de te socoti vrednic de a talcui Biblia dupa mintea ta nu poate fi in duh crestin ci satanic.

Domnule Iustin, iar spuneti minciuni. Despre Ellene White am spus de mai multe ori ca a facut unele greseli, mai ales la inceputul activitatii sale teologice. Adventistii stiu lucrul acesta si nu o considera pe aceasta femeie ca fiind infailibila. De altfel, numai Dumnezeu este infailibil. Si profetii din Sfanta Scriptura au gresit (si in invataturi si in comportament).

Cat despre mine, numai unui om care nu gandeste ar trebui sa-i spun ca pot face o sumedenie de greseli. Intotdeauna am incurajat verificarea cu Sfanta Scriptura a celor spuse de orice om. Unul din versetele mele preferate, pe care l-am mai postat de vreo cateva ori, este acela in care se arata cum niste credinciosi il verifificau cu Sfanta Scriptura chiar si pe marele Apostol Pavel. Si pentru aceasta au fost laudati de Sfantul Apostol.

"Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spune este asa." (Faptele Apostolilor 17:11)

Geony 23.03.2009 09:30:38

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124089)
Aratati-ne o practica sau invatatura adventista care sa nu fie in acord cu ceea ce ne invata Sfanta Scriptura, despre crestininsmul primar, pur, fara adaugiri pagane.

Prin asta sunt adventistii o "secta intunecata"; prin faptul ca resping ce nu este de la Hristos si Apostolii Sai.

Fiecare are ideeile sale despre cum a aratat crestinismul in primul secol al aparitiei sale, fiecare secta de altfel isi atribuie ORIGINALITATEA , si acest lucru a dat nastere la numeroasele secte "crestine" rupte din marea masa a protestantismului...

As dori sa ma lamuriti domnule Vasinec despre numarul atat de mare de culte neoprotestante aparute in urma citirii Scripturii de marii fondatori ale acestor culte!!! De ce sa imbratisez adventismul care ziceti ca pastreaza poruncile si sa nu dau crezare penticostalilor care ar avea si ei dreptate cu privire la la vb.in limbi? Sau de ce nu baptistii?

Stiti bine ca Biblia nu este destul de completa si de lamuritoare cu privire la unele probleme pe care le respingeti si care sunt in cultul nostru...ati evitat vreodata sa meditati de exemplu la finalul Evangheliei de la IOAN? La num eroasele locatii biblice care spunem noi ca ne-ar argumenta noua TRADITIA??? Daca ati inseta dupa al cunoaste pe Dumnezeu ati realiza ca tot Ortodoxia este cea care vi se potriveste...sincer...
Sunteti cumva PASTOR?

Geony 23.03.2009 09:45:10

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124090)
Despre Ellene White am spus de mai multe ori ca a facut unele greseli, mai ales la inceputul activitatii sale teologice. Adventistii stiu lucrul acesta si nu o considera pe aceasta femeie ca fiind infailibila. )

Ca este infailibila sau ca nu este totusi invataturile si LUCRARILE ei le aveti la baza .Spun acest lucru pt. am vazut ca incepeti prozelitism prin sate...am mers la parinti si o doamna cu o fetita de vreo 8 -10 ani impartiau o carte prin tot satul mergand din usa in usa.Cartea se numea Calea catre mantuire , (cred) , ...in urma cu cateva saptamani au venut cu cartea Despre serbarea sabatului, dar ma gandeam de ce faceti atata risipa de bani, locuitorii satului cu 400 de numere sunt cu totii ortodocsi. Dupa revolutie au venit la noi BAPTISTII, si au castigat vreo 5 adepti.Prin 2000 preotul din sat s-a pensionat venind un altul...va spun ca 2 au revenit la ortodoxie, restul de 3 au murit. Au in satul nostru o frumoasa adunare care in curand va fi cumparata de ortodocsi.

Si vroiam sa va spun ca de ce nu ajutati mai bine pe cei saraci cu acei bani pe care ii cheltuiti cu tiparirea cartilor. Sunt atatia bolnavi in lume, credeti ca nu ati prinde teren facand astfel de gesturi? nu de alta dar o mare parte din cartile impartite au fost arse sau chiar aruncate de localnicii satului.

vasinec 23.03.2009 10:21:55

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 124103)
Fiecare are ideeile sale despre cum a aratat crestinismul in primul secol al aparitiei sale, fiecare secta de altfel isi atribuie ORIGINALITATEA , si acest lucru a dat nastere la numeroasele secte "crestine" rupte din marea masa a protestantismului...

As dori sa ma lamuriti domnule Vasinec despre numarul atat de mare de culte neoprotestante aparute in urma citirii Scripturii de marii fondatori ale acestor culte!!!

Cum arata crestinismul in primul secol al aparitiei sale, se poate vedea foarte limpede din Sfanta Scriptura, mai exact din cartea Faptele Apostolilor si epistolele Sfintilor Apostoli.

Referitor la puzderia de "secte": explicatia este simpla. Este vorba de tratarea cu superficialitate a Sfintei Scripturi. Fiecare si-a luat din Scriptura ce i-a convenit si si-a format dogmele. Toate bisericile, inclusiv cea ortodoxa, ar trebui sa reflecteze la seriozitatea cercetarii in totalitate a Cuvantului Lui Dumnezeu. Adventistii au avantajul ca pot intelege mult mai bine Sfanta Scriptura pentru ca nu au ciuntit-o si o trateaza cu seriozitate in totalitate. Maniera aceasta de abordare a Sfintei Scripturi largeste foarte mult orizontul de cunoastere teologica.

vasinec 23.03.2009 10:39:12

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 124108)
Si vroiam sa va spun ca de ce nu ajutati mai bine pe cei saraci cu acei bani pe care ii cheltuiti cu tiparirea cartilor. Sunt atatia bolnavi in lume, credeti ca nu ati prinde teren facand astfel de gesturi? nu de alta dar o mare parte din cartile impartite au fost arse sau chiar aruncate de localnicii satului.

Cine v-a spus ca nu ne ocupam de bolnavi? De exemplu, in perioada 29 martie-5 aprilie, la Brasov (orasul in care locuiesc), in aula universitatii Transilvania, va avea loc o actiune medicala. Printre altele, se vor efectua 5000 de seturi de analize gratuite (glicemie, colesterol, varsta inimii, etc), pentru toata lumea, in special pntru neadventisti. Va fi un program continuu de actiuni, de dimineata pana seara, in folosul oamenilor.

Sa nu va imaginati ca este un mod de prozelitism. O astfel de actiune costa foarte mult si probabil nici un om nu va fi convertiti la religia adventista (cum s-a intamplat cu vreo cativa ani in urma, cand s-a organizat o actiune similara ca amploare si idee). Se face totul pentru binele oamenilor fara un alt interes. Asa am invatat de la Domnul Iisus Hristos.

Referitor la cartile impartite: lumea le primeste si le citeste. Mai sunt si unele exceptii. Dvs. ori relatati o exceptie ori exagerati. Va recomand o astfel de carte. Sa-mi spuneti daca este de aruncat. O gasiti si on-line pe acest link:
http://www.carteaanului.ro/ Cartea se intituleaza "Lumea noastra, incotro?".

Geony 23.03.2009 16:24:58

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124121)
.

Fiecare pune foc la oala lui.....

Geony 23.03.2009 16:54:07

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124122)
http://www.carteaanului.ro/ Cartea se intituleaza "Lumea noastra, incotro?".

Domnule Vasinec am cercetat cartea recomandata de d-voastra insa numai cuprinsul...o carte o cuosc daca merita citita dupa cuprinsul ei...am constatat ca aceasta carte sincer nu are nici un rost sa o citesti...va spun si de ce ca sa nu ziceti ca sunt rau intentionat:
se pune accent pe venirea Domnului nu pe VALOAREA SUFLETULUI, cu ce ma bucura pe mine sa stiu ca maine vine Domnul ? ce rost are sa stiu ca in lume se petrec nenumarate calamitati, ca este o generatie obsedata de sex ?Ce sa mai spunem despre Hristosii mincinosi care se ivesc...ei sunt prezenti in lume, ori sunteti voi,sau baptistii sau penticostalii sau celelalte secte sau poate suntem si noi!!!! DESPRE O CREDINTA CARE ARE SI O ISTORIE CARE INCEPE CU PERIOADA APOSTOLICA CRED CA NU POATE FI VORBA? Care credinta are istorie, care merge pana in perioada apostolica ?

M-am abatut un pic...credeti ca aceasta carte este folositoare pt. suflet sau pt. a cunoaste anumite evenimente ce vor urma? Unde este mijloacele de indreptare, de a fi mai bun , de a te apropia de D-zeu, de a evita sa-L mai superi pe Domnul....credeti ca o simpla lectura de carte care face referire la venirea Domnului te face mai bun,...poate maine eu mor, ce-mi foloseste daca azi am citit o carte indiferent de la ce secta este???

Cititi spre exemplu cuprinsul volumelor cartilor pr.Cleopa si veti vedea ca te atrag cu siguranta,astea asa ca exemplu vi le-am dat ca sunt mai cunoscute....daca mai si citesti cateva pagini interesante va spun sigur ca nu-ti mai vine sa iesi din casa ci te face sa stai pe genunchi si sa te rogi cu lacrimi in ochi ca D-zeu sa-ti ierte toate faradelegile....si atunci va intreb oare cu care talhar de pe cruce se aseamana unul ca acesta ???? dar cel care citeste carti sectare, ce simte?

Cred ca orice carte care vorbeste despre Iisus trebuie sa vizeze MISCAREA INIMII...sa starneasca lacrimi de umilinta, de pocainta, de indreptare, de a fi mai bun...

Credeti ca in viata celor care citesc cartile vostre se produce vreo schimbare asa cum am spus mai sus....

vasinec 23.03.2009 18:23:51

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 124190)

M-am abatut un pic...credeti ca aceasta carte este folositoare pt. suflet sau pt. a cunoaste anumite evenimente ce vor urma? Unde este mijloacele de indreptare, de a fi mai bun , de a te apropia de D-zeu, de a evita sa-L mai superi pe Domnul....credeti ca o simpla lectura de carte care face referire la venirea Domnului te face mai bun,...poate maine eu mor, ce-mi foloseste daca azi am citit o carte indiferent de la ce secta este???

Credeti ca in viata celor care citesc cartile vostre se produce vreo schimbare asa cum am spus mai sus....

Se produc mai multe schimbari (fapt verificat de nenumarate ori). Iar unele sunt radicale, adverate minuni ale lui Dumnezeu.

Sfanta Scriptura este cartea de capatai care da raspuns la orice, mai ales la problema mantuirii. In rest, celelalte carti au roluri diferite. Unele de trezire asupra realitatii, altele de formare a caracterului, altele sunt pur teologice, etc.

Cartea recomandata are mai mult rol de trezire si meditatie.

vasinec 23.03.2009 18:41:44

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 124190)
Ce sa mai spunem despre Hristosii mincinosi care se ivesc...ei sunt prezenti in lume, ori sunteti voi,sau baptistii sau penticostalii sau celelalte secte sau poate suntem si noi!!!! DESPRE O CREDINTA CARE ARE SI O ISTORIE CARE INCEPE CU PERIOADA APOSTOLICA CRED CA NU POATE FI VORBA? Care credinta are istorie, care merge pana in perioada apostolica ?

.

Dupa ceea ce ne relateaza Scriptura, este posibil ca bisericile vechi,secularizate, sa fie mai "contaminate". Deoarece se spune ca "taina faradelegii" si "hristosii mincinosi" au aparut din vremuri apostolice. Este posibil ca bisericile vechi sa fi adus invataturile mincinoase care au patruns in acele vremuri (plus altele colectate de-a lungul istoriei)? Pentru ca nu prea seamana unele din practicile si invataturile dvs. cu crestinismul apostolic prezentat de Sfanta Scriptura.

"Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze"(2 Tesaloniceni 2:7).
"Sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi"- spune Apostolul Ioan in 1 Ioan 2:18.

Raul lucreaza de 2000 de ani. Este firesc ca cei "nou nascuti" sa fie mai putin contaminati de ceea ce este rau. Cea mai buna metoda de a scapa de rele adunate este "nasterea din nou". Istoria este o povara daca nu faci din cand in cand schimbari radicale (in directia binelui).

Mihailc 23.03.2009 20:21:48

Dupa ceea ce ne relateaza Scriptura, este posibil ca bisericile vechi,secularizate, sa fie mai "contaminate". Deoarece se spune ca "taina faradelegii" si "hristosii mincinosi" au aparut din vremuri apostolice.

Domnul Vasinec aberează în continuare fără să observe că propaganda sa incultă nu mai impresionează pe nimeni.

Este firesc ca cei "nou nascuti" sa fie mai putin contaminati de ceea ce este rau.

"Nou nascuti" adică niste copii din flori ai unor proroci mincinoși. Voi, adventiștii, nu aveți un forum unde să vă "bucurați" împreună de asemenea afirmații paranoice? Poate vă gândiți pe viitor să cultivați "părtășia" cu frații de credință și să ne scutiți pe noi de excursiile acestea penibile într-o zonă unde fenomenul îndobotocirii prin îndoctrinare e la el acasă!

ovidiu-s 23.03.2009 22:27:46

Citat:

Dupa ceea ce ne relateaza Scriptura, este posibil ca bisericile vechi,secularizate, sa fie mai "contaminate". Deoarece se spune ca "taina faradelegii" si "hristosii mincinosi" au aparut din vremuri apostolice. Este posibil ca bisericile vechi sa fi adus invataturile mincinoase care au patruns in acele vremuri (plus altele colectate de-a lungul istoriei)? Pentru ca nu prea seamana unele din practicile si invataturile dvs. cu crestinismul apostolic prezentat de Sfanta Scriptura.

"După ceea ce ne relatează Scriptura" domnule Vasinec ca să vă citez pe dvs, Hristos a întemeiat o singură Biserică cu o singură mărturie a credinței:

Ioan 8.31 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile."

Matei 16.18 "Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri."
Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura:
Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin.

Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”.
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante?
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”

1 Tim 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.

Nu spune Hristos limpede, că învățătura va continua prin Duhul Sfânt și după Înălțarea sa:
Ioan 16.12 "Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti. "

vasinec 24.03.2009 10:14:27

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 124247)

Hristos a întemeiat o singură Biserică cu o singură mărturie a credinței:

Biserica lui Hristos este formata din toti cei care L-au iubit si au incercat sa faca voia Sa sau, care-L iubesc si cauta sa vaca voia Lui. Nu incercati sa coborati Sfanta Scriptura la rolul de simplu indicator catre o anumita confesiune religioasa.

Iustin32 24.03.2009 19:43:21

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124331)
Biserica lui Hristos este formata din toti cei care L-au iubit si au incercat sa faca voia Sa sau, care-L iubesc si cauta sa vaca voia Lui. Nu incercati sa coborati Sfanta Scriptura la rolul de simplu indicator catre o anumita confesiune religioasa.

Iar ai mintit.
Biserica lui Hristos este formata din credinciosii care marturisesc aceiasi credinta si acelasi crez din toate timpurile si din toate locurile.
Nu cred ca depui acelasi efort si pe siturile altor secte precum penticostarii, baptistii, martorii, evanghelistii...asa cum te strofoci cu noi, ortodocsii. Mai ia o pauza, mai respira!

Ia si vizioneaza

http://saccsiv.wordpress.com/

[COLOR=black] Acest clip ne aduce aminte si de altele asemanatoare pe care desigur le-ati citit sau auzit. Ele fac si obiectul de studiu al [/COLOR][COLOR=black]near-death experience[/COLOR][COLOR=black] (NDE). Din nefericire il cerceteaza mai ales oameni de stiinta atei si ca atare dau si explicatii imbecile. Cea mai des folosita este cea a halucinatiilor cica determinate de anumite substante generate de creier in situatii de neoxigenare. Motivul pentru care sunt atat de asemanatoare descrierile celor ce au trecut prin asa ceva, nu-l mai explica insa. De ce orbii din nastere isi vad trupul si pe cei din jur, iarasi nu-i mai intereseaza. Cum de aud convorbiri din alte incaperi, cum datorita vizualizarii rapide a intregului parcurs al vietii afla de evenimente ce nu le stiau, nu le pasa majoritatii “cercetatorilor“. Mare napasta pentru omenire ateismul asta ce ingradeste insasi cercetarea si pe care l-au scornit mintile bolnave ale marionetelor diavolului pentru a indeparta oamenii de Dumnezeu si a nega existenta sufletului, a iadului si a raiului. Mare pedeapsa isi vor lua. [/COLOR]
[COLOR=black] Intr-un documentar transmis de curand pe TVR Cultural, un barbat descria o astfel de experienta in care a aflat de existenta unui fiu de care habar nu avea. Facand cercetari dupa revenirea sa printre noi, a constatat realitatea: in urma unei relatii trecatoare pentru el, acela s-a nascut dar foarte tanar a murit. Copilul si mamica lui au asteptat in zadar aparitia acelui barbat de care aveau o foarte mare nevoie … Acum batranul se caieste …[/COLOR]
[COLOR=black] Util pentru a ne reaminti cat suntem de trecatori pe acest pamant este si materialul urmator:[/COLOR]

Iustin32 24.03.2009 19:59:29

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124089)
De ce sunt adventistii o secta intunecata? Pentru ca sunt aproape singurii care vor sa respecte cele zece porunci ale lui Dumnezeu? Sau pentru ca vor sa practice acelasi fel de crestinism practicat in primul secol de cei din vremea Sfintilor Apostoli (contemporani cu Domnul Iisus Hristos)?

Numai fariseii si saducheii evrei mai vorbesc asa. Si-ti spun ca ei pazesc cele 10 porunci mai abitir decat voi, dar nu se mantuiesc nici mai mult nici mai putin decat voi.

Daca nu ati face propaganda minciunilor voastre si ale EG White, profetesa voastra mincinoasa, ati fi niste oameni ca oricare altii, dar voi vreti sa atrageti cat mai multi ortodocsi in iad impreuna cu voi. De ce nu faceti acelasi prozelitism si propaganda si celor din alte secte? Corb la corb nu-si scoate ochii. Diavolul care va conduce stie ca oricat am fi de pacatosi, printr-o spovedanie deplina si cu cainta si lacrimi Dumnezeu ne iarta ca pe fiul risipitor si ne mantuieste la fel ca pe talharul rastignit, iar voi semanati cu fiul cel mare care desi implinea toate poruncile tatalui, nu s-a bucurat de intoarcerea fratelui risipitor pocait, smerit si indreptat.

vasinec 24.03.2009 20:15:40

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 124451)
Daca nu ati face propaganda minciunilor voastre .

Despre ce minciuni vorbiti? Veniti, va rog, cu exemple concrete.

vasinec 24.03.2009 20:44:05

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 124443)
[COLOR=black]Acest clip ne aduce aminte si de altele asemanatoare pe care desigur le-ati citit sau auzit. Ele fac si obiectul de studiu al [/COLOR][COLOR=black]near-death experience[/COLOR][COLOR=black] (NDE). [/COLOR][COLOR=black]:[/COLOR]

Ce treaba avem noi cu toate fantasmele acelea facute sa ne sperie. Important este ceea ce ne asteapta la final, daca-i ramanem credinciosi Domnului.
Incercati sa faceti ca Sfintii Apostoli. Nu-i speriati pe oameni cu iadul ci faceti-i sa-si doreasca raiul.

"Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Corinteni 2:9).

ovidiu-s 24.03.2009 21:33:32

Citat:

Nu incercati sa coborati Sfanta Scriptura la rolul de simplu indicator catre o anumita confesiune religioasa.

Bine, dar care a fost această "confesiune religioasă" prin care s-au mântuit oamenii până la aparitia Bisericii catolice in 1054, apoi până la aparitia sectelor din care faci si tu parte, si după aceasta?

vasinec 24.03.2009 22:21:11

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 124464)
Bine, dar care a fost această "confesiune religioasă" prin care s-au mântuit oamenii

Nu exista nici o confesiune religioasa prin care sa se fi mantuit oamenii.

"In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un lat Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti" (Faptele Apostolilor 4: 12).

Nici o confesiune religioasa nu are dreptul sa se puna in locul Mantuitorului. Si totusi, unele cauta sa o faca.

Iustin32 24.03.2009 22:27:06

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 124090)
Domnule Iustin, iar spuneti minciuni. Despre Ellene White am spus de mai multe ori ca a facut unele greseli, mai ales la inceputul activitatii sale teologice. Adventistii stiu lucrul acesta si nu o considera pe aceasta femeie ca fiind infailibila. De altfel, numai Dumnezeu este infailibil. Si profetii din Sfanta Scriptura au gresit (si in invataturi si in comportament).

Cat despre mine, numai unui om care nu gandeste ar trebui sa-i spun ca pot face o sumedenie de greseli. Intotdeauna am incurajat verificarea cu Sfanta Scriptura a celor spuse de orice om. Unul din versetele mele preferate, pe care l-am mai postat de vreo cateva ori, este acela in care se arata cum niste credinciosi il verifificau cu Sfanta Scriptura chiar si pe marele Apostol Pavel. Si pentru aceasta au fost laudati de Sfantul Apostol.

"Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spune este asa." (Faptele Apostolilor 17:11)

Una este sa cauti profetiile despre Mesia -Hristos ca asta faceau ei si alta e sa vii cu noi invataturi aberante cum sunt cele despre sufletul care dispare dupa moarte asemeni animalelor, ziua de sabat, inexistenta chinurilor iadului, invataturi care nu au existat in Biserica primara si care contrazic Biblia in mod flagrant.

vasinec 24.03.2009 23:57:44

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 124486)
Una este sa cauti profetiile despre Mesia -Hristos ca asta faceau ei si alta e sa vii cu noi invataturi aberante cum sunt cele despre sufletul care dispare dupa moarte asemeni animalelor, ziua de sabat, inexistenta chinurilor iadului, invataturi care nu au existat in Biserica primara si care contrazic Biblia in mod flagrant.

1. Cine a spus ca sufletul dispare dupa moarte asemeni animalelor?
2. Vi se pare aberanta dorinta de a respecta toate ce 10 porunci, inclusiv porunca a patra, referitoare la pazirea zilei a saptea, singura zi a saptamanii binecuvantata si sfintita de Dumnezeu?
3. Cine a vorbit despre inexistenta chinurilor iadului? Poate ati vrut sa spuneti despre inexistenta chinurilor vesnice.
4. Putem lua pe rand toate invataturile practicate de biserica adventista (redate corect nu cum le-ati deformat dvs.) si le vom regasi in Sfanta Scriptura si in practica crestinilor din biserica primara.

ovidiu-s 25.03.2009 20:49:35

Suntem extrem de "curioși" să auzim aceste "argumente" domnule vasinec. Nu am mai avut de-a face cu ele până acum și suntem extrem de interesați cu toții. Ce ne-am fi făcut oare dacă nu te aveam pe d-ta aici? :7:

vasinec 25.03.2009 21:27:31

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 124746)
Suntem extrem de "curioși" să auzim aceste "argumente" domnule vasinec. :7:

Despre ce invatatura specific adventista (crestina, este mai corect spus), vreti sa discutam. Faceti referire la una singura o voi argumenta plimbandu-va prin toata Sfanta Scriptura.

ovidiu-s 25.03.2009 22:00:59

Originile sectei adventiste, (aici nu mă refer la cele pe care le cosiderati voi "biblice") ci la cele din America sec. XIX. Voi ce le spunteți învățăceilor vostri care iau contact pt prima dată cu erezia adventistă?

doartemporar 26.03.2009 00:18:00

Pentru a cata oara evitati sa numiti o doctrina adventista nebiblica? Oare e chiar asa de greu sa gasiti una?

vasinec 26.03.2009 09:24:54

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 124764)
Originile sectei adventiste, (aici nu mă refer la cele pe care le cosiderati voi "biblice") ci la cele din America sec. XIX. Voi ce le spunteți învățăceilor vostri care iau contact pt prima dată cu erezia adventistă?

Eu, personal, nu spun nimic invataceilor, pentru ca sunt doar un simplu membru al bisericii. Iar "invataceii" sunt oricum datori sa studieze si nu trebuie sa se limiteze la ceea ce li se spune.
Despre originile Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, am mai raspuns in postarea urmatoare:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=4754&page=26

Astept sa ne aratati o invatatura adventista nebiblica.

ovidiu-s 26.03.2009 17:49:28

Citat:

În prealabil postat de doartemporar
Pentru a cata oara evitati sa numiti o doctrina adventista nebiblica? Oare e chiar asa de greu sa gasiti una?

Dvs sunteti adventist?
Pai haideti sa incep cu doctrina antibiblică a inexistentei constiente a sufletului dupa moarte si de inexistenta Iadului ca loc de chin veșnic.
Am mai discutat cu un sectărel care nu mi-a dat niciodată niste argumente biblice clare ci doar niste frânturi de versete din VT, ușor de combătut. Poate dvs veți avea un mai mare succes in sustinerea acestor aberații. Apoi o sa ne oprim si la celelate trăsături specifice sectei.
V-as ruga inaine sa va uitati pe topicul aceta si sa vedeti despre ce s-a mai discutat. Ca sa nu reluam mereu aceleasi lucruri.

doartemporar 26.03.2009 18:12:11

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 124946)
V-as ruga inaine sa va uitati pe topicul aceta si sa vedeti despre ce s-a mai discutat. Ca sa nu reluam mereu aceleasi lucruri.

Acelasi lucru va rog sa-l faceti si dvs. Mie mi se pare ca dl Vasinec a raspuns destul de pe larg la aceasta chestiune. Imi cereti un lucru destul de ciudat, din moment ce Biblia vorbeste despre faptul ca in moarte nu mai exista constienta. V-as ruga pe Dvs sa dati probe scripturistice care sa ateste o anume constienta a omului dupa moarte. Asta ca sa nu ne mai repetam. Pana acum nu s-au adus asemenea probe. Multumesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:37:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.