![]() |
Citat:
Ortodocsii, catolicii sau protestantii gandesc la fel cu privire la minunile "de peste gardul confesional". Le considera false. Daca, ortodox fiind, povestesti unui penticostal o vindecare facuta de nu stiu care sfant, sau mai stiu eu ce moaste, raspunsul e previzibil: si diavolul face minuni. Citat:
Tocmai de aceea iti recomand ferm sa citesti Biblia intr-o atmosfera de rugaciune, cerand ca Duhul Sfant sa iti descopere Voia lui Dumnezeu. E spre binele tau. |
Citat:
Pe care am citit-o in fiecare zi aproape in ultimii 15 ani... Iar peste asta este experienta duhovniceasca, la fel din ultimii 15 ani, care imi da marturie despre 2 lucruri: 1. adevarul Scripturii si 2. ortodoxia, marturisitoare a adevarului si singura pastratoare de drept a adevarului, Biserica tainica a lui Hristos, pastrata si deosebita de restul... Nu poti sa spui STIU, daca nu ai avut cu adevarat experienta Duhului Sfant... Si orice argumentare de tipul "Scriptura" este mincinoasa, daca nu este dublata de experienta duhovniceasca similara care sa confirme ce ai invatat. |
Citat:
Daca lucrurile stau intocmai asa, sunt totusi surprins sa nu stii chiar nimic din 1Corinteni 14. Probabil nu ai citit la rand sau nu ai ajuns la acest capitol. Sau poate ai trecut repede peste el, fara sa studiezi. E posibil. |
Citat:
Ca sa ajungi la Apostoli trebuie sa stii intai LOGICA SI SENSUL crestinismului... iar dupa ce ai sa stii bine lucrul asta o sa vezi ca in tine se va lucra Adevarul, ori asta este exact ce a zis Apostolul, nu eu, ci Hristos traieste in tine. Pana nu vei simti lucrul asta este complet fara folos intreg demersul tau Scripturistic. Toti Sfintii parinti spun un singur lucru, si este uriasa/capitala invatatura Cuviosului de la Essex care zice: un preot are voie sa predice Evanghelia NUMAI dupa ce a studiat 10 ani Evanghelia si abia dupa aia apoi Apostolii... Daca nu il ai in tine pe Hristos prin propria ta transformare, INTREAGA SCRIPTURA iti este inutila. Scriptura NU se studiaza, SE ASUMA IN PROPRIA TA FIINTA. Te transforma, te schimba in altceva, pe niste principii corecte. Refuz complet jocul "citatelor", insa accept oricand o disputa pe "logica duhovniceasca", exact cum facea Hristos. Aici iti spun ca nu ai nici un fel de temelie pentru ca voi nu stiti sa puneti lucrurile cap la cap... Logica voastra este "specificul si particularul" si nu "principiul general" din care se extrage particularul... la fel s-au incurcat fariseii in legea sambetei si in alte obiceiuri venite din specific si nu din principiu si general. Suntem exact ca doi oameni, unul are o haina alba si unul are una gri, insa s-a obisnuit cu gri-ul ala si i se pare atat de mult ca e alb incat jura si pe Dumnezeu ca e alb. Si spune ca gri-ul lui e la fel ca si alb-ul si ca nu are importanta daca e gri sau daca e alb... Iti spun eu ca griul tau nu e alb deloc. Este alb murdarit. Orice ar fi, nu mai este alb... este altceva. Dumnezeu este doar alb si nu este nimic altceva decat alb. |
Citat:
ceea ce nu iti poti da seama este ca tu ai haina gri. |
Citat:
Pot spune cum zice si Hristos: marturie am nu de la oameni, ci de la Dumnezeu... Si am vazut si ca orice alta haina nu este alba. Si ca nu poti sa spui ca haina ta este alba. Si oricine ar spune "Dumnezeu mi-a spus", pot sa-i spun clar ca nu i-a spus Dumnezeu ci diavolul, si ca singur poate verifica lipsa lui Dumnezeu... |
Citat:
In ce te priveste, dupa cum ai scris pana acum, e clar ca esti habarnist in ce priveste vorbirea in limbi. Pentru ca nu ai citit in Biblie despre ea. Ci ti-ai luat informatiile din surse secundare. La fel de adevarat este ca in alte subiecte, esti bine pregatit. |
Citat:
Faptul ca refuz sa intru in jocul tau "sa citam pe tema limbilor" nu ma face habarnist. Faptul ca nu citez textele tale iar nu ma face nestiutor. Nu am nevoie de absolut nici un fel de citat pentru a-ti arata aberatia in care te scalzi cu mare orgoliu si aplomb. Mie mi-ar fi rusine sa ma afiliez curentului penticostal... efectiv numai pentru bolborisirea asta care este o prostie totala. |
Citat:
P.S. In acest fel vrei sa mearga discutia noastra? |
Citat:
Si, daca nu-l citesti, esti un nestiutor pe subiectul "vorbire in limbi". |
Citat:
Ti-ai fabricat un Dumnezeu care iti zice ce vrei. Stil protestant. Fac ce vreau, numai sa imi iasa socoteala.. SOLE-UL protestant. Merge ok discutia, este o discutie care oricare alta... Iar ajungem in aceeasi fundatura: demonstrarea ca ortodoxia il are pe Dumnezeu iar protestantismul se inchina gresit unui Dumnezeu pe care l-au deformat... Toate duc in acelasi loc. Iar raspunsul meu este simplu: marturie iau de la Paisie Aghiorutul si de la toti cei asemenea Lui, care pentru toate s-au rugat, si care sunt teologi mari, dupa Apostoli, cu descoperire de la Dumnezeu.. si care toti spun intr-un glas: Ortodoxia e pastratoarea Adevarului.... Paisie Aghioritul este un APOSTOL dupa APOSTOLI, lasat de Dumnezeu pentru intarire in credinta, cu mare putere, cu fapte minunate, cu multe daruri duhovnicesti, care dovedeste plinatatea Duhului in el, si care spune cu mare pputere: Dumnezeu este in Ortodoxie. Arata-mi un Paisie Aghioritul in intreg protestantismul te rog... Hellen White? Charles Russel Taze :) - tot pe filiera protestanta? Copacul se cunoaste dupa roadele lui - roadele Ortodoxiei sunt Paisie Aghioritul, roadele protestantismului sunt Hellen White, Charles Russel Taze, mormonii, penticostalii si restul... La orice intrebare iti pot raspunde: Paisie Aghioritul, cu AUTORITATE si cu PUTERE de la Dumnezeu pentru zilele de astazi a spus: ORTODOXIA Acum daca vrei sa refuzi ca Dumnezeu este in Paisie Aghioritul sau sa relativizezi este decizia ta. Iar daca vrei sa-l bagi in aceeasi oala cu Mahomed, Hellen White si Charles Taze e decizia ta. Sau cu penticostalii. Doamne, de ar fi Hristos in fata voastra i-ati spune ca nu e Hristos si ca nu credeti in El pentru ca nu are Scriptura in mana... |
Citat:
Si de la sfintii Sai Apostoli. Asta e diferenta dintre noi. Ca tu iei marturie de la unii mai prejos. Care sunt dupa Apostoli. Mult in urma lor. |
Citat:
Vezi ca ai dat-o rau de gard. Este Duhul Sfant de acum 2000 de ani mai prejos decat Duhul Sfant de acum? Vezi ca incurci lucrurile rau de tot si dovedesti o neintelegere si neasezare corecta a lucrurilor. DUHUL SFANT este AUTORITATEA. Acum 2000 de ani, prin Apostoli a enuntat PRINCIPIILE. De asta Apostolii sunt mari, pentru ca au fost la inceput si prin ei s-au dat PRINCIPIILE SI TEMELIA. Paisie Aghioritul lucreaza intr-o Biserica, intr-o structura formata. Iar prin el Duhul Sfant INTARESTE, ADEVERESTE, si da din nou o MARTURIE, la fel de mare ca a apostolilor: vindecari, profetie, inainte vedere, "vorbire in limbi", pentru ca vorbea cu altii si altii intelegeau... adica TOATE darurile de care tu vorbesti. Paisie Aghioritul are aceleasi daruri ca Apostolii si este lasat in Biserica pentru NOI, pentru Biserica, pentru a ne intari pe noi, ca noi sa vedem din nou PUTEREA lui Dumnezeu si sa nu ne ratacim in marea de protestanti aparuta. Paisie Aghioritul este lasat de Dumnezeu pentru a alunga din mintea noastra orice indoiala. Iar valoarea lucrarii lui este EGALA cu lucrarea Apostolilor. DE CE? Pentru ca si Apostolii si el au intarit o Biserica intreaga, fiecare la timpul lui. Si mai mult, si prin el si prin Apostli este ACELASI DUH. Poti spune tu ca este Duhul Sfant mai mic in el decat in Apostoli ??? NU. Ai putea spune ca este alt moment, dar DUHUL ESTE ACELASI, SI PUTEREA SI AUTORITATEA LUCRARII ESTE LA ACEEASI. Strategie protestanta clara: nu iti convine, ignori sau sari peste. Nu iti convine Paisie Aghioritul pentru ca va sta cu adevarat in coasta si va arata ca fiind rataciti.. Si nu este Paisie Aghioritul ci DUHUL SFANT... El este cel care va spune SUNTETI RATACITI prin gura Apostolului si a lui Paisie Aghiritul. Daca Duhul Sfant a spus ceva prin Apostoli sau prin oricine are valoare de cuvant al lui Dumnezeu... ori tocmai tu sari in sus ca trebuie sa ascultam de Dumnezeu si de cuvantul Lui si tocmai tu esti CALCATOR AL CUVANTULUI LUI DUMNEZEU. ESTI CALCATOR DE LEGE PENTRU CA ESTE ACELASI CUVANT AL DUHULUI SFANT SI PRIN APOSTOLI SI PRIN PAISIE AGHIORITUL !!! Asta este blasfemia ta pentru care Duhul Sfant nu sta la voi: sa spui ca Duhul care lucreaza in toate timpurile are valoare mai mare la inceput si nu are valoare acum; si sa spui ca vorbele parintelui sunt mincinoase, sa spui ca Duhul este mincinos.. |
Citat:
Mie mi se pare penibil sa ne umflam amandoi in pene care-i mai dihai. Care are haina mai alba. Care are vreun Paisie mai umflat. Care secta e mai adevarata, ortodoxia sau penticostalismul. Etc. Ma indoiesc ca e potrivit pentru niste crestini. Chiar si pentru niste atei zdraveni la cap. Probabil doar unor copii de cinci ani le-ar sta frumos. De aceea ma opresc aici cu subiectul de mai sus. As prefera sa nu mai discutam despre "superioritatea" noastra ca oameni sau a comunitatii noastre. De altfel nici nu este aceasta tema topicului. Aici se discuta despre vorbirea in limbi. M-as bucura sa citesti capitolele recomandate din Sfanta Scriptura. Atunci vei putea discuta subiectul: "vorbeste Biblia despre rugaciunea prin darul vorbirii in limbi?" |
Citat:
1-0 pentru mine, ai pierdut urat... de fapt nu te intereseaza adevarul, te intereseaza doar propria parere. Ti-as mai zice inca un lucru: satana din tine nu te lasa, si nu poti sa citesti ce am scris eu, pentru ca daca ai citi cu atentie ai intelege ca AM DREPTATE. Si de fapt nu eu am dreptate pentru ca nu am nevoie de nimic, dar ACESTA ESTE ADEVARUL. Paisie este DE LA DUMNEZEU, cu AUTORITATE DE MARTURISIRE AL ADEVARULUI. Rolul lui Paisie este DE A MARTURISI CA ORTODOXIA ESTE CALEA... Fiecare om are un rol al lui. Paisie marturiseste pe Dumnezeu... |
Citat:
Pana in prezent totalul general este 10-0 pentru tine. Hai acum sa revenim la subiect! Crezi ca ai reusi sa dai un raspuns pertinent la intrebarea pe care ti-am adresat-o mai sus? Respectiv, vorbeste Biblia despre rugaciunea prin darul vorbirii in limbi? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Existenta falsului face imposibila existenta adevarului? |
Citat:
|
Citat:
Ce castig? |
Este o obligație să faci asta din moment ce ai venit să discuți cu noi, ortodocșii.
|
Ti-am cerut trei motive.
Ai dat numai unul. |
E suficient un motiv pentru a trebui să răspunzi. Venirea ta aici, în calitate de musafir, te obligă să demonstrezi că vorbești în limbi prin Duhul sfânt și nu prin duhuri de draci!
|
In ce regulament scrie traznaia asta?
|
Bine, atunci nu trebuie să demonstrezi nimic. Noi ortdocșii știm că sunteți montaniști sau camisarzi. Nicidecum creștini!
|
Citat:
Citat:
Nu te crede nimeni ca esti ortodox. Citat:
|
Citat:
|
Nu chiar la fel pentru ca, spre deosebire de Tertulian, Origen a mai facut si greseli.
Dar totusi, sa pastram masura! |
@PT, ar trebui sa iti pun o porecla "SARITORUL", pentru ca eviti si sari peste orice nu iti convine.
Extrem de frumos din partea ta. Insa mi se pare un demers inutil. Domnule iti spun urmatorul lucru: Daca este adevarul tau pe care il marturisesti tu curat ca un diamant, atunci loveste tu in el cu ciocanul, zdrobeste-l tu cu mana ta. Pentru ca de este cu adevarat diamant, va rezista. Si testeaza-ti adevarul in permanenta, tu. Pentru ca daca tu nu iti vei testa adevarul nimeni nu o va face. Si noi ti-am aratat MAREA TA RUSINE pe care incerci sa o acoperi... Iti spunem noi, un intreg forum ortodox: esti de toata rusinea, pentru ca aperi o aberatie completa. Iar aberatia pe care o aperi este "sa pretinzi ca bolborosirea curenta protestanta este "harisma" si lucrare a Duhului Sfant si comunicare cu Dumnezeu. Rad si curcile de tine, oricine de bun simt intelege de la o posta prostia si enormitatea pe care o aperi. REVINO-TI !!! Inca mai e timp. Stii, suport orice protestant care imi insira texte invatate pe de rost si negandite sau citite dupa traducerea Cornilescu. Dar pe unul care imi bolboroseste si imi spune ca el vorbeste cu Dumnezeu... mai greu; de fapt imposibil. Bolborosirea tine de ANORMALITATE. Noi tindem spre NORMALITATE. Bolborosirea este o stare ANORMALA, care este vanduta ca normala. NU este normal, nu este in firea omului sa bolboroseasca. Nu poti sa imi vinzi mie ca anormalitatea este normalitate. Nu este natural, nu este util, nu este firesc, nu este logic, nu existe nici un fel de utilizare logica pentru bolborosire. Dumnezeu tine de normalitate si nu de aberatie... Dumnezeu promoveaza in toata Scriptura echilibrul si normalitatea si nu aberatia. |
Citat:
Bun punct. Daca PT nu se rusineaza de vorbirea lui in limbi, il invit si de fapt il provoc: daca nu iti este rusine sa vorbesti in limbi in public (sau se face doar in particular, sa nu te faci de rusine in public, doar nu rade tot satul de tine... ;), ajungi in 2 minute prostul satului dupa ce vede vreunul cum dai din gura) sa ne trimita un clip, sau o inregistrare sa vedem cum se vorbeste in limbi. Domnule PT, hai sa va vedem cum vorbiti, ca doar nu va este rusine de vorbirea in limbi. Invatam si noi de la dvs cum sa vorbim cu Dumnezeu. Sarmanii parinti si Apostoli, nu au fost invatati de Hristos marea taina a rugaciunii: vorbirea in limbi. Ei au fost invatati doar rugaciunea lui Iisus Doamne Iisuse Hristoase. Si contemplatia, si adunarea mintii. Ce mare pierdere pentru ei.. Au pierdut bolborosirea. As mai avea o intrebare si o curiozitate: daca tot se vorbeste in limbi, de ce nu a scris nimeni ce se vorbeste... sau nu a reusit nimeni sa faca un alfabet pentru bolborosirea... vreun manual de traducere? TRUPUL ESTE NEFOLOSITOR. Vorbirea BOLBOROSITA nu are cum sa fie nici rugaciune si nici vreun scop in sinte. Daca MINTEA trebuie sa vorbeasca cu Dumnezeu, cum poate MINTEA sa bolboroseasca??? @PT - nu ai inteles nimic nici din rugaciune, nici din indumnezeirea omului, nici din progresul duhovnicesc, nici din har; pentru ca tu doar citesti texte si nu stii nimic cum se lucreaza acestea si care sunt implicatiile lor. Este unul care a citit X ani manuale de Kung-Fu (si alea traduse gresit) si acum este expertul in Kung-Fu; dar la fata locului nu le stie pentru ca... nu le-a vazut. Domnule expert, nu le stiti deloc, cand incercati sa le puneti cap - coada nu ies, iese ca triunghiul bagat in patrat. |
Intrebare pentru PT: daca rugaciunea se muta de pe buze in minte si aduna intreaga fiinta, cum puteti voi sa aduceti bolborosirea de pe buze in minte si in inima ???
Imi spui si mie cum se traduce Doamne Iisuse Hristoase in limbajul bolboro? bolborolang ??? Doamne, discutand putin pe tema asta se ajunge la niste aberatii si elucubratii imense, daca dai cu batul putin prin ****t vezi cat de urat pute. Si mirosul este bolborosirea si nu harisma reala care te ajuta sa te intelegi cu altul. Si trecem putin mai departe: care este sensul CUVANTULUI ? Cuvantul este nivelul superior de functionare a mintii. Un CUVANT este un rezumat de idei, este o structura in sine care exprima o realitate de orice fel. Cuvantul este OBLIGATORIU pentru minte, pentru ca mintea are nevoie de modelare a lumii inconjuratoare. Cuvantul este unitatea de baza pentru functionarea mintii, pentru ca in minte intra structuri de tipul "cuvant", asamblate, care sunt procesate. In absenta cuvintelor mintea functioneaza dar la un alt nivel - animalic - vezi maimutele, care inteleg, mai iau un bat, dar atat. Bolborosirea nu are legatura cu mintea umana; nu exprima nimic, nu modeleaza nici un cuvant, este doar un sir nearticulat de sunete. Bolborosirea nu este limbaj de comunicare inter-uman, si nu are nici o explicatie harismatica. Este o creatie moderna pentru a reinvia o harisma folosita istoric pentru un anumit scop, harisma prezenta si astazi (Paisie Aghioritul). Exista vreun manual de bolborolang? Comunicare in bolboro? Poate ne ajuta PT cu unul, eu zic ca ar fi un mare hit intre penticostali, se pot scoate bani buni... |
Si sa completam si cu cateva articole despre:
DARK SIDE OF PENTECOST - Partea neagra a cultului penticostal. Se poate folosi google translate pentru traducere: https://www.culteducation.com/group/...ts-impact.html http://www.patheos.com/blogs/rogereo...entecostalism/ http://www.bible.ca/t-why-I-left-pentecostalism.htm Sunt suficiente linkuri si materiale scrise ed oameni din cult care spun si care este partea MAI PUTIN roza a cultului... http://ex-pentecostal.blogspot.ro/20...-insanity.html |
Uite, scris de un fost PASTOR PENTICOSTAL:
http://ex-pentecostal.blogspot.ro/20...-insanity.html https://translate.google.com/transla...-text=&act=url Traducerea este folosind Google Translate... Penticostalism Č™i nebunie Eu nu sunt expert în această problemă (eu sunt un inginer electric de profesie), dar m-am gândit puČ›in la asta. Cred că persoanele bolnave psihice sunt atrase de penticostalism din cauza iraČ›ionalităČ›ii sale Č™i, de asemenea, pentru că penticostalismul promoveaza un comportament nebun Č™i inadecvat, cum ar fi strigătul, strigătul, alergarea, plânsul, hoppingul Č™i alte astfel de lucruri în care oamenii nebuni s-ar putea încadra în dreptul lor pentru atenČ›ie. Cred că o mare parte din predicatorii penticostali sunt Č™i ei bolnavi de sănătate mintală, având în vedere că majoritatea covârČ™itoare a acestora nu este educată Č™i că nu există cerinČ›a ca bursa riguroasă să devină un "ministru penticostal". ÎnČ›eleg că nivelul de educaČ›ie pe care îl are nu este un factor determinant al bolilor psihice Č™i că oamenii inteligenČ›i pot fi, de asemenea, bolnavi psihic; Doar vorbesc în termeni generali Č™i tendinČ›e generale. De asemenea, cred că, pe baza studiilor mele, penticostalii Č™i mulČ›i ex-penticostali care nu au avut terapia adecvată suferă de tulburare de stres post-traumatic. VeČ›i găsi multe Penticostale care suferă de simptome de PTSD după cum urmează: ulceraČ›ii stomacale, depresie, disociere, somn tulburat, iritabilitate Č™i izbucniri, dificultăČ›i de concentrare sau amintire, hipervigilanČ›ă (cum ar fi paranoia extremă), răspunsuri exagerate de Č™oc. Îi încurajez pe toČ›i cei interesaČ›i de PTSD să obČ›ină "The Sourcebook of Stress Disorder Post-Traumatic", de Glenn R. Schiraldi. Este disponibil pe Amazon Č™i am o copie, despre care am găsit o mare utilizare. Problema cu miČ™carea ex-penticostală este că domeniul psihologiei nu sa concentrat încă asupra penticostalismului; cel mai apropiat material pe care îl putem folosi în această etapă a istoriei noastre este cercetarea efectuată pe culte - Č™i, da, unele biserici penticostale sunt culte. Cu toate acestea, am analizat simptomele PTSD Č™i, de asemenea, simptomele altor două tulburări care au fost utile în studiile mele: Tulburarea dezasociantă Č™i tulburarea de personalizare. PoČ›i Google oricare dintre acestea Č™i găseČ™te câteva informaČ›ii utile Č™i cred că mulČ›i dintre noi vor vedea experienČ›e paralele cu experienČ›ele noastre penticostale. @PT - Voi nu "vorbiti in limbi" asa cum zice Scriptura. Voi de fapt urlati, sariti, alergati, va manifestati, va impingeti, cadeti pe jos.... asta este de fapt "vorbirea voastra in limbi". Ori asa ceva nu este in Scriptura domnule PT. Arata-mi te rog unde scrie in Scriptura despre urlaturi, sarituri, alergaturi, impingeri, caderi... si alte manifestari si exaltari de tipul asta. Este clar ca ce vedem in filmuleltele astea si ce zic oamenii care au fost in cult este compoet inafara practicii Scripturii. |
Citat:
Stiam ca ursuletul noastru e atras de miasme scarnave, insa si tu? |
Citat:
Vorbind cu mine, iti imaginezi ca sunt un dezaxat care sare si se impinge in timp ce vorbeste in limbi? De unde stii ca fac eu ceea ce ma acuzi dumneata? Cum ai ajuns la concluzia asta? |
Citat:
Ti-am propovaduit eu urlaturile? Citat:
Ce vedem noi in filmuletele acestea ortodoxe de mai jos, este practica Scripturii? https://www.youtube.com/watch?v=o50ndm1L6f0 https://www.youtube.com/watch?v=4eT71b54pdQ Am pus doar doua. In cloaca numita youtube sunt doua sute de milioane de astfel de filmulete cu ortodocsi. E practica Scripturii in ele? |
Citat:
Trebuie sa ti-i asumi si pe aceia, sunt ai tai,.... fac parte din cultul tau, sunt "harismatici si vorbitori in limbi". |
Citat:
1. Eu am dat exemplu de o PRACTICA OFICIALA A CULTULUI PENTICOSTAL, in care se urla, se arunca pe jos, se bolboroseste, despre o invatatura oficiala a cultului, facuta de copii si de altii. 2. Tu ai dat exemplu de neoranduiala in Biserica, box si altele, care nu fac parte din invatatura, care sunt condamnate de noi, ceva care este complet in afara normei Bisericii, dar pe care tu o consideri norma. Hai sa comparam mere cu mere si nu cu pere... |
Citat:
Sunt ai tai, esti in aceeasi barca, asa ca trebuie sa ti-i asumi. Sunt penticostali 100%... |
Citat:
Insa doar in aceasta postare, nu in general. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:22:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.