Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

vinerea13 02.05.2011 20:13:28

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 358100)
Luasem un citat de la un alt user, dar acum am cautat eu, ca sa fiu sigur.

Va inteleg, v-au placut si nu mai conta.

Citat:

Din cartea "Veniti de luati bucurie", capitolul care se intituleaza chiar Sectarii:
"Cred ca prezenta sectelor isi are cauza in lipsa unei trairi ortodoxe autentice. Multi dintre cei considerati ortodocsi nici nu stiu ca apartin Ortodoxiei, ceea ce de fapt inseamna ca nici nu apartin. Nu stiu nici ce este Ortodoxia. Multi, chiar dintre ortodocsi, nu cunosc avantajele Ortodoxiei fata de celelalte organizatii si conceptii crestine. In concluzie, se poate spune ca nu ortodocsii trec la sectari, ci la sectari trec oameni care de fapt n-au avut nici o apartenenta religioasa. Un ortodox autentic este si ramane ortodox, el doar putind sa inainteze in ortodoxie."

Sunt de acord cu ceea ce afirma fratele Teofil si am afirmat-o de multe ori pe forum.

Citat:

observati de ce am spus ca eu sunt mai moderat, eu nu spun niciodata sectari, cel mult neoprotestanti.

Dumneavoastra nu aveti cum sa fiti moderat, macar ca v-o doriti.
Poate peste ...10 ani.

Deocamdata va e prea dulce conceptia: "Eu si Biserica mea suntem singurii...".
Singurii care au har, succesiune valida, taine, mantuire.
E prea placut pentru firea pamanteasca sa poti crede si sa poti zice: "ceilalti sunt lepadati, pe cand eu..."

Si poate, chiar aveti dreptate.

catalin2 02.05.2011 20:24:30

Citat:

În prealabil postat de vinerea13 (Post 358105)
Dumneavoastra nu aveti cum sa fiti moderat, macar ca v-o doriti.
Poate peste ...10 ani.

Deocamdata va e prea dulce conceptia: "Eu si Biserica mea suntem singurii...".
Singurii care au har, succesiune valida, taine, mantuire.
E prea placut pentru firea pamanteasca sa poti crede si sa poti zice: "ceilalti sunt lepadati, pe cand eu..."

Cum v-am mai spus, nu ma intereseaza prea mult judecarea dvs. a persoanei mele, dvs. fiind si partizanul unei alte conceptii. Cum nici pe dvs. nu va intereseaza ca aceasta e conceptia sfintilor.

iana 02.05.2011 20:29:25

Citat:

În prealabil postat de vinerea13 (Post 358105)

Dar cine-i leapada? Nu cumva se leapada ei singuri si dupa aceea tot ei isi plang ca mila ca sunt lepadati?

Erethorn 02.05.2011 21:17:02

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 358116)
Dar cine-i leapada? Nu cumva se leapada ei singuri si dupa aceea tot ei isi plang ca mila ca sunt lepadati?

Nu, pentru ca in categoria celor pe care unii îi consideră "în afara Bisericii, în afara Harului, în afara mântuirii etc. " nu se includ doar cei care au trecut de la ortodoxie la penticostali.

Aici se numără și sute de milioane de creștini care nu s-au născut ortodocși.

Se poate spune despre un catolic din Peru, sau un baptist din Texas, sau un copt din Egipt, că "s-au lepădat" ?

iana 02.05.2011 22:01:38

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 358138)
Nu, pentru ca in categoria celor pe care unii îi consideră "în afara Bisericii, în afara Harului, în afara mântuirii etc. " nu se includ doar cei care au trecut de la ortodoxie la penticostali.

Aici se numără și sute de milioane de creștini care nu s-au născut ortodocși.

Se poate spune despre un catolic din Peru, sau un baptist din Texas, sau un copt din Egipt, că "s-au lepădat" ?

S-au lepadat stramosii lor. Iete cum se transmite pacatul generatiilor urmatoare!

Erethorn 02.05.2011 22:34:59

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 358160)
S-au lepadat stramosii lor. Iete cum se transmite pacatul generatiilor urmatoare!

Se vede ca nu cunoasteti faptul ca dogma ortodoxa nu admite ideea vinovatiei pentru pacatul parintilor.

Dar, deh, cand e nevoie sa ne justificam complexele de superioritate, merge orice explicatie, chiar necrestina.

iana 02.05.2011 23:11:15

Faptul ca urmasul suporta consecintele apostaziei stramosilor nu implica si vinovatia lui. Ideea e sa nu fie ignorant si suficient si sa se intoarca la Adevar.

vinerea13 03.05.2011 11:11:24

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 358116)

Nu ati inteles mesajul.
Realitatea este ca nu-i leapada nimeni, nu se leapada singuri si nici nu-si plang de mila. N-au nici un motiv.

Era vorba despre cei care, cu aroganta, sustin ca sunt alesii, chematii, singurii care au har si mantuire.
Era vorba despre sectarii penticostali, ortodocsi sau catolici care cred ca toti ceilalti, care nu poarta numele confesiunii lor, sunt lepadati de Dumnezeu.

Dar, dupa fericita expresie a Parintelui Teofil: "În realitate nu-i așa."

iana 03.05.2011 11:20:37

Citat:

În prealabil postat de vinerea13 (Post 358264)
Nu ati inteles mesajul.
Realitatea este ca nu-i leapada nimeni, nu se leapada singuri si nici nu-si plang de mila. N-au nici un motiv.

Era vorba despre cei care, cu aroganta, sustin ca sunt alesii, chematii, singurii care au har si mantuire.
Era vorba despre sectarii penticostali, ortodocsi sau catolici care cred ca toti ceilalti, care nu poarta numele confesiunii lor, sunt lepadati de Dumnezeu.

Da. E grav cu cei care, doar poarta un nume si se considera alesi, sau chemati, sau cu har, sau gata mantuiti.

MariS_ 03.05.2011 11:30:58

Citat:

În prealabil postat de vinerea13 (Post 358264)
Nu ati inteles mesajul.

Se zice ca a fost odata o mare sedinta, mare, in cantzalaria din Iad si problema discutata era: cum sa-i invrajbim pe crestini. La care se scoala dracii pe rand ridicand mai intai cuminte doua copite in sus ca sa ceara cuvantul, pardon vorba, si spun fiecare cate o idee. Dar nici una nu parea sa duca la vreun rezultat si atunci se scoala si michiduta, ala mic de rasufla greu, si spune: "Fratilor, numai ideea mea e singura valabila. Numai ideea mea e The Only One!". La care au sarit in sus toti dracii, se luau la bataie, se incaierau mai rau ca-n Iad, fiecare sustinand ca doar ideea lui e cea mai buna, pardon iarasi, cea mai rea, adica The Best Ideea.
Si dupa ce scaraotchi reuseste cu greu sa faca ordine, se ridica din nou michiduta si spune: "Mai fratilor, pardon, copitatilor, nu ideea mea era cea mai cea, ci tocmai acest The Only One, orgoliul dat de The Best si The Only One astea fac ravagii dupa cum v-am exemplificat mai inainte. Soptitile la ureche crestinilor din diverse confesiuni ca numai ei detin TOT Adevarul, Harul si Mantuirea si dupa aia puteti sa va odihniti la umbra, ca fac ei toata treaba voastra."
Har, smerenie si jertfa de sine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:13:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.