![]() |
Citat:
Păi draga mea, n-ai bolduit corespunzător ci din plăcerea de a da anateme voi, sectanților sau ereticilor, sau ce știu eu cui, iată că inclusiv sfinților și proorocilor vă apucă să dați dacă nu chiar lui Dumnezeu, deci n-ai bolduit corespunzător cu sensul textului și dacă citeai cu luare aminte, dacă aveai decența de a citi cele două capitole înainte de a cita de acolo, atunci ai fi înțeles că sf.Ap. Pavel se referea prin acea altă Evanghelie tocmai la Evanghelia propovăduită de el însuși pe care creștinii o socoteau o altă Evanghelie și a pus-o în contrast ca să scoată până la urmă ce înseamnă defapt altă Evanghelie, și prin acest discurs înțelept el întărește Galatenilor credința că Evanghelia lui Iisus Hristos propovăduită neamurilor de el și care a fost primită de el de la Iisus Hristos în chip minunat este aceiași cu a Apostolilor, și le și explică și le arată ce înseamnă defapt o altă evanghelie. Și deci o altă evanghelie nu însemnă altceva decât „evanghelia” slujirii păcatului și a fățărniciei, căci iată ei, degrabă începeau să asculte de un om sau de un alt om sau să se lase seduși și introduși în oastea lui Apgar de frica iudeilor, și astfel începeau să țină zile, luni, anotimpuri și ani pământești adică incepeau să slujească lumii și poftelor trupești și fățărniciei, deci foarte repede au ajuns ca să slujească păcatului atrăgându-l în fățărnicie până și pe Barnaba: „6. Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, 7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. 8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! 9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – să fie anatema!” și în cap 2 ajunge la a înfrunta până și pe Chefa pentru Hristos: ”11. Dar cand Chefa a venit in Antiohia, eu pe fata i-am stat impotriva, caci vrednic era de infruntare. 12. Fiindca inainte de a fi venit unii de la Iacob, el manca impreuna cu paganii; dar cand au venit aceia, el se ferea si se tinea deoparte, temandu-se de cei din taierea'mprejur. 13. Si'mpreuna cu el s'au fatarnicit si ceilalti iudei, incat pana si Barnaba a fost atras in fatarnicia lor. 14. Dar cand eu am vazut ca ei nu calca drept, dupa adevarul Evangheliei, i-am zis lui Chefa, in fata tuturor: Daca tu, care esti iudeu, traiesti ca paganii si nu ca Iudeii, de ce-i silesti pe pagani sa traiasca precum Iudeii? 15. Noi suntem din fire iudei, iar nu pacatosi dintre pagani; 16. stiind insa ca omul nu se indreptateste din faptele legii, ci numai prin credinta in Iisus Hristos, am crezut si noi in Hristos Iisus, pentru ca din credinta in Hristos sa ne indreptatim, iar nu din faptele legii; caci din faptele legii nimeni nu se va indreptati. 17. Dar daca'n cautarea noastra de a ne indreptati in Hristos ne-am gasit si pe noi insine pacatosi, este oare Hristos slujitor al pacatului? Fereasca Dumnezeu! ” Astfel Evanghelia dăruită Apostolilor pentru cei tăiați împrejur și pentru iudei precum și cea dăruită în chip minunat prin sf. Ap. Pavel pentru neamuri, este defapt una și aceiași și este pentru toată făptura, căci una sunt în Hristos atât cel tăiat împrejur cât și cel netăiat împrejur și nimeni nu se îndreptățește prin faptele legii ci numai prin Credința în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Deci vezi ce înseamnă altă evanghelie? Fățărnicia și frica de iudeii ce se îndreptățesc din faptele legii respectiv „evanghelia” slujirii păcatului! Defapt sunt unii ce aduc tulburare căci voiesc astfel să facă schimbări de Evanghelie în sensul fățărniciei sau al păcatului și lor le-a dat sf. Pavel ANATEMĂ! Și acest lucru, că slujește fățărniciei, mândriei sau păcatului, nici într-un caz nu poți afirma despre Cuvântul lui Dumnezeu, ca să zici altă Evanghelie ca și cum prin Cuvântul lui Dumnezeu se slujește păcatul sau fățărnicia sau mândria sau vrea cineva să placă oamenilor sau gLumii. Deci nu este alta decât numai una: Mântuirea și plinirea Apocalipsei de la Dumnezeu. |
"Deci vezi ce înseamnă altă evanghelie? Fățărnicia și frica de iudeii ce se îndreptățesc din faptele legii respectiv „evanghelia” slujirii păcatului! Defapt sunt unii ce aduc tulburare căci voiesc astfel să facă schimbări de Evanghelie în sensul fățărniciei sau al păcatului și lor le-a dat sf. Pavel ANATEMĂ!"
Vsovivi, ai vreo problema cu evreii cumva? Ti se pare legea lasata de Dumnezeu "o evanghelie a pacatului"? |
Citat:
Deci nu am scris că VT sau Legea și Proorocii este o evanghelie a păcatului, așa că nu știu cum ți-a venit ideea asta, ci prin ea, prin toată Evanghelia (VT,NT+Ap și CLD), s-a închis tot păcatul în sfintele scripturi, și astfel s-a pus sub blestem tot cel ce se bagă în oastea fiilor lui Apgar ca prigonind pe fiii lui Sarra să se îndreptățească ei din faptele legii căci nu e altceva decât slujirea firii trupești decăzute, slujirea lăcomiei, adică nemulțumirea ce vine din mila de sine ce se crede vrednică pentru că slujește nu lui Iisus Hristos Carele este Legea și Proorocii, ci iată slujește idolului îndreptățirii faptelor legii. Dar Legea este Iisus Hristos Carele a lucrat prin Lege lucrare pentru necredincioși, pentru trup prin Duh de rugăciune și apoi prin Credință dăruind Har. Deci Legea și Proorocii au fost date ca să călăuzească și să pregătească poborul spre Iisus Hristos, spre Cuvântul lui Dumnezeu, pe cei păcătoși, necredincioși, răi și nemulțumiți ca prin călăuzirea legii ei să ajungă la Credință respingând și alungând pe toți fii lui Apgar, mama lui Ismamonil. :44::57:......:64: |
Citat:
|
Citat:
Deci noi suntem Israelul cel nou, adevăratul Israel cel din creștini, din români, căci tot creștinul e român dacă e creștin. Căci Israel înseamnă răbdare îngerească în ispite și încercări și dureri și prigoane și robii, răbdare ca dar de sus, de la Domnul... așa încât să nu păcătuiești, să nu te mândrești și să plinești toată ascultarea... neispitind pe Dumnezeu, adică urmând lui Iisus Hristos fără ca să hulești pe nimeni, ci să-i iubești pe toți supunându-te lui Dumnezeu ca să-I slujești Lui și numai Lui să i te închini. |
Citat:
|
Citat:
Noi nu suntem datornici nimănui, și nu Israel cel vechi ne-a iertat nouă datoria ci ei n-au primit iertarea lui Dumnezeu, dăruită prin Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, căci se pare că au iubit mai mult blestemul legii și slujirea faptelor legii decât binecuvântarea Credinței. Deci nu este alt Israel decît cel din români, cel din creștini... restul e istorie. Dar oricine poate să fie și să facă parte din Israelul cel Nou, doar să vrea, dar nu vor decât să acuze și să mintă... pentru ce oareoare? Pentru potoare sau puteroare? Pentru mila de sine confundată cu smerenia, dar mila de sine nu e altceva decât nemulțumirea adică răzvrătirea, căci e o milă de sine fățarnică... mila de sine pentru fiii lui Apgar care se nasc din firea păcătoasă a omului păcătos... căci mila lui Dumnezeu le dă și lor, tuturor celor necredincioși, o Cale spre Iisus Hristos... dar ei nu fac altceva decât prigonesc din fire căci sunt din fire robi și nu cunosc darul făgăduit și au lepădat Harul, slujind mândriei. |
Citat:
Poate ca ne iubeste si pe noi, daca ne schimbam atitudinea si gandurile egoiste. :) Ii suntem datornici, hai sa nu-L suparam pe Dumnezeu, ca uraste minciuna. Poate ca ar trebui sa ne oferim unul altuia mai multa consideratie si ar fi mai bine pentru toata lumea. Legea lui Dumnezeu este a lui Dumnezeu si nimeni n-o poate schimba. |
Citat:
Dumnezeu i-ar iubi și pe ei, pe boborul răzvrătit dacă L-ar asculta și L-ar primi, dar ei nu primesc Adevărul căci nu le place Calea cea strâmtă ci se îndreptățesc din faptele legii care sunt închinare la idoli. Pe noi cu siguranță ne iubește cu condiția să nu ne smintim întru El, întru Sine. Dar nu suntem gata mântuiți ci nădăjduim că o să ne mîntuim dacă ne smerim ca să nu mai păcătuim după ce ne spovedim și apoi să iubim. Păi sigur că legea și proorocii nu este degeaba... dar uite că unii spun mereu că ei nu au nevoie de prooroci. Deci ce poți să înțelegi din această atitudine? |
Citat:
El isi paste turma printre crini." Iata ce spune cuvantul lui Dumnezeu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:42:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.