Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3666)

maria-luisa 13.05.2010 19:43:40

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 247624)
Ba, L-au părăsit pe Dumnezeu, și nu L-au primit până azi, deci nu au cum să se numească Israel. Ci vechiul Israel, sau Israelul pătimirii și nu al slavei căci Israelul slavei este România. Sau cel puțin ăsta era planul lui Dumnezeu, dacă este cu cine, căci nu se poate fără credincioși, și nu se poate credincioși fără Credință.

Dumnezeu i-ar iubi și pe ei, pe boborul răzvrătit dacă L-ar asculta și L-ar primi, dar ei nu primesc Adevărul căci nu le place Calea cea strâmtă ci se îndreptățesc din faptele legii care sunt închinare la idoli.

Pe noi cu siguranță ne iubește cu condiția să nu ne smintim întru El, întru Sine. Dar nu suntem gata mântuiți ci nădăjduim că o să ne mîntuim dacă ne smerim ca să nu mai păcătuim după ce ne spovedim și apoi să iubim.

Păi sigur că legea și proorocii nu este degeaba...

dar uite că unii spun mereu că ei nu au nevoie de prooroci. Deci ce poți să înțelegi din această atitudine?

"Domnul" patimirii. Da, corect spus.
Ca si Yeshua pe cruce ... De ce si-ar iubi crucea? Il iubeste pe Dumnezeu si e de-ajuns. Il iubeste pentru ca si altii sa aiba viata prin el.
O viata avem si daca suntem drepti, nu ne va taia Dumnezeu din pomul vietii.

vsovivi 13.05.2010 20:15:15

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 247627)
Citat:
În prealabil postat de maria-luisa http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Citat:

Nu l-a parasit Dumnezeu, pentru ca il iubeste. Daca nu l-ar fi iubit, ar fi fost demult sters de pe fata pamantului, la cate nedreptati a indurat.
Poate ca ne iubeste si pe noi, daca ne schimbam atitudinea si gandurile egoiste. :)

Ii suntem datornici, hai sa nu-L suparam pe Dumnezeu, ca uraste minciuna. Poate ca ar trebui sa ne oferim unul altuia mai multa consideratie si ar fi mai bine pentru toata lumea.

Legea lui Dumnezeu este a lui Dumnezeu si nimeni n-o poate schimba.
"Eu sunt a preaiubitului meu si preiubitul meu este al meu.
El isi paste turma printre crini."
Iata ce spune cuvantul lui Dumnezeu.

Ba L-au părăsit și noi nu suntem datori nimănui ci trăim întru Hristos, ca oameni liberi. Nu avem datorie față de nimeni, decît celor cărora le-am greșit noi și nu ne-am cerut iertare lor și lui Dumnezeu apoi... Dar poporului răzvrătit ce se îndreptățește din faptele legii nu îi suntem datori și Legea nu înseamnă că noi trebuie să slujim faptelor legii și să ne îndreptățim din faptele legii ci este o călăuză, o cale strâmtă pentru necredincioși, pentru răzvrătiți ca să ajungă n-apoi în Credința în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu.

Citatul o fi din Cântarea Cântărilor,

„7. - Fete ale Ierusalimului, va conjur
pe-a tarinii putere si tarie
sa nu-mi treziti ori sa-mi sculati iubita
pan'ce ea insasi va voi!...”

„5. - Fiice ale Ierusalimului, va conjur
pan' ce ea insasi va voi!... ”

„7. Frumoasa esti, iubito, pe de-a'ntregul
si'n tine intinare nu se afla.”

Deci citatul spune bine dar cine sunt crinii, care e pășunea și cine este El, iubitul meu, Cuvântul lui Dumnezeu, aceasta e întrebarea, a fi sau a nu fi, că în general oamenii îl confundă pe El cu celălalt... cu cel rău, cel mândru, cel necredincios.

Căci e moda viceversa.

maria-luisa 13.05.2010 20:28:00

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 247650)
Ba L-au părăsit și noi nu suntem datori nimănui ci trăim întru Hristos, ca oameni liberi. Nu avem datorie față de nimeni, decît celor cărora le-am greșit noi și nu ne-am cerut iertare lor și lui Dumnezeu apoi... Dar poporului răzvrătit ce se îndreptățește din faptele legii nu îi suntem datori și Legea nu înseamnă că noi trebuie să slujim faptelor legii și să ne îndreptățim din faptele legii ci este o călăuză, o cale strâmtă pentru necredincioși, pentru răzvrătiți ca să ajungă n-apoi în Credința în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu.

Citatul o fi din Cântarea Cântărilor,

„7. - Fete ale Ierusalimului, va conjur
pan'ce ea insasi va voi!...”

„5. - Fiice ale Ierusalimului, va conjur
pan' ce ea insasi va voi!... ”

„7. Frumoasa esti, iubito, pe de-a'ntregul
si'n tine intinare nu se afla.”

Deci citatul spune bine dar cine sunt crinii, care e pășunea și cine este El, iubitul meu, Cuvântul lui Dumnezeu, aceasta e întrebarea, a fi sau a nu fi, că în general oamenii îl confundă pe El cu celălalt... cu cel rău, cel mândru, cel necredincios.

Căci e moda viceversa.

Legea este lege. Oricata dragoste am avea in noi, daca trecem pe rosu riscam sa fim calcati de o masina. Cu atat mai mult Legea lui Dumnezeu este Lege, iar Cuvantul lui Dumnezeu apartine lui Dumnezeu.
Cine este pasunea, cine sunt crinii cei alesi, cine sunt oile ratacite, sa-L lasam pe Dumnezeu sa aleaga... Iar noi, macar ca pacatoasa ce-l iubeste pe Yeshua, sa iubim tot ce iubeste El...si sa nu traim in judecati absurde care rastignesc Iubirea lui Dumnezeu pentru acest pamant.
Sa le cerem iertare in fata lui Dumnezeu atunci, acelora pe care i-am judecat.

vsovivi 13.05.2010 20:30:23

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 247630)
"Domnul" patimirii. Da, corect spus.
Ca si Yeshua pe cruce ... De ce si-ar iubi crucea? Il iubeste pe Dumnezeu si e de-ajuns. Il iubeste pentru ca si altii sa aiba viata prin el.
O viata avem si daca suntem drepti, nu ne va taia Dumnezeu din pomul vietii.

Nu știu de ce ai pus ghilimele la Domnul, că e chiar Domnul pătimirii căci el a pătimit și pătimește din dragoste de oi pentru oi, pentru noi.

Yeshua nu a fost pe cruce ci Iosua a intrat în pământul făgăduinței și Iisus a fost pe Cruce și este mereu acolo răbdând pentru om. El își iubește Crucea Sa fiindcă ea are sângele Lui, fărădepăcat vărsat peste ea, ca răscumpărare pentru păcatele noastre deci prin ea s-a proslăvit numele lui Dumnezeu, numele iubitorului de oameni.

E greu să fii drept, căci dreptatea lui Dumnezeu este aceea că Dumnezeu se milostivește de cine voiește și nimeni nu poate să-I spună că nu e drept că se milostivește de cine voiește doar pentru că el nu primește și de aia cârtește, căci de cine se milostivește pe acela-l cinstește Dumnezeu! Fiindcă Dumnezeu miluiește pe cel ce se smerește iar pe cel ce se îndreptățește din faptele legii îl smerește și Dumnezeu îi stă împotrivă dacă se mândrește, căci cu siguranță se mândrește cel ce cârtește jerfind în deșert...

Și nu mai sunt drepți asemenea lui Iov sau a lui Daniel sau a lui Ieremia profetul, sau Iezechiel ci cu toții sunt așa de drepți exact ca Ispiscarioteanul, ferească-ne Dumnezeu! Că așa-i moda.

maria-luisa 13.05.2010 20:35:38

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 247658)
Nu știu de ce ai pus ghilimele la Domnul, că e chiar Domnul pătimirii căci el a pătimit și pătimește din dragoste de oi pentru oi, pentru noi.

Yeshua nu a fost pe cruce ci Iosua a intrat în pământul făgăduinței și Iisus a fost pe Cruce și este mereu acolo răbdând pentru om. El își iubește Crucea Sa fiindcă ea are sângele Lui, fărădepăcat vărsat peste ea, ca răscumpărare pentru păcatele noastre deci prin ea s-a proslăvit numele lui Dumnezeu, numele iubitorului de oameni.

E greu să fii drept, căci dreptatea lui Dumnezeu este aceea că Dumnezeu se milostivește de cine voiește și nimeni nu poate să-I spună că nu e drept oricât cârtește că el nu primește! Fiindcă Dumnezeu miluiește pe cel ce se smerește ăar pe cel ce se îndreptățește din faptele legii îi stă împotrivă, căci cu siguranță se mândrește căci nu mai sunt drepți asemenea lui Iov sau a lui Daniel sau a lui Ieremia profetul, sau Iezechiel ci cu toții sunt așa de drepți exact ca Ispiscarioteanul, ferească-ne Dumnezeu!

Vrei sa patimeasca la nesfarsit? Asta vrei? EU NU, pentru ca il iubesc. De ce judeci tu pe Yeshua ( ca pe oricine ai judeca pe lumea asta, pe El il judeci)? Cu ce drept?
Isus? Numele pe care l-a primit pe acest pamant a fost Yeshua si s-a nascut in poporul evreu.

Drept este omul care merge cu Dumnezeu si asculta Cuvantul sau cel lasat prin Legea lui Dumnezeu si care-L iubeste pe Dumnezeu si pe semenii sai. Drept este Dumnezeu si cu dreptate alege pe toti care-s ai Lui, prin dreptatea Legii pe care a lasat-o si prin curatenia inimii care-L primeste.

vsovivi 13.05.2010 20:44:37

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 247657)
Legea este lege. Oricata dragoste am avea in noi, daca trecem pe rosu riscam sa fim calcati de o masina. Cu atat mai mult Legea lui Dumnezeu este Lege, iar Cuvantul lui Dumnezeu apartine lui Dumnezeu.
Cine este pasunea, cine sunt crinii cei alesi, cine sunt oile ratacite, sa-L lasam pe Dumnezeu sa aleaga... Iar noi, macar ca pacatoasa ce-l iubeste pe Yeshua, sa iubim tot ce iubeste El...si sa nu traim in judecati absurde care rastignesc Iubirea lui Dumnezeu pentru acest pamant.
Sa le cerem iertare in fata lui Dumnezeu atunci, acelora pe care i-am judecat.

Nu draga mea, ci Legea este Iisus Hristos, Domnul.

Deci legea Lui Dumnezeu nu este lege ci este Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, și da, Cuvântul lui Dumnezeu iese din gura Lui Dumnezeu dar este al nostru căci cu tot Cuvântul lui Dumnezeu se va hrăni omul.

Dacă te-ai îndrăgostit de Iosua nu înseamnă că eu fac judecăți absurde ci eu mă strădui să nu judec pe nimeni ca să fiu pe placul Tatălui.

Dumnezeu nu iubește pământul ci pe omul pe care L-a creat și L-a mântuit și-l mângâie neîncetat și așa iubește și pământul pe care-și așterne Dumnezeu picioarele ca să lase urme pentru om ca omul să știe să se întoarcă acasă... la Tatăl Ceresc.

Exact, să nu judecăm pe nimeni și dacă am judecat pe cineva strâmb, e frumos ca să ne cerem iertare. Mai ales că nu e voie nici să judeci și nici să măsori.

vsovivi 13.05.2010 20:53:07

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 247664)
Vrei sa patimeasca la nesfarsit? Asta vrei? EU NU, pentru ca il iubesc.
Isus? Numele pe care l-a primit pe acest pamant a fost Yeshua si s-a nascut in poporul evreu.

Nu este Yeshua numele Domnului ci Iisus și este dat prin îngeri, iar Yeshua nu știu ce înseamnă. Nu s-a născut în poporul evreu ci s-a născut într-o peșteră folosită ca staul pentru vite, deci între păstori s-a născut, iar regele poporului evreu L-a prigonit ca să-L omoare, și L-ar fi omorât dacă nu L-ar fi păzit Tatăl. Nu exista în poporul evreu decât foarte puțini credincioși, restul se îndreptățeau ca fariseii din faptele legii slujind idolilor.

maria-luisa 13.05.2010 21:05:31

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 247683)
Nu este Yeshua numele Domnului ci Iisus și este dat prin îngeri, iar Yeshua nu știu ce înseamnă. Nu s-a născut în poporul evreu ci s-a născut într-o peșteră folosită ca staul pentru vite, deci între păstori s-a născut, iar regele poporului evreu L-a prigonit ca să-L omoare, și L-ar fi omorât dacă nu L-ar fi păzit Tatăl. Nu exista în poporul evreu decât foarte puțini credincioși, restul se îndreptățeau ca fariseii din faptele legii slujind idolilor.

Atunci poate-mi explici, vsovivi de ce mi-a fost prigonita inima atata timp? De ce poporul evreu a fost si este judecat, stiut fiind faptul ca pe oricine judeci, pe El il judeci? Judecand acest popor, nu a fost oare judecat El si Maria, mama sa, care s-a nascut in acest popor? Si daca nu conteaza unde s-au nascut, mie de ce mi-ar pasa de acest popor, in care m-am nascut?
Putin respect nu strica nimanui, nu crezi?

vsovivi 13.05.2010 21:09:25

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 247664)
Drept este omul care merge cu Dumnezeu si asculta Cuvantul sau cel lasat prin Legea lui Dumnezeu si care-L iubeste pe Dumnezeu si pe semenii sai. Drept este Dumnezeu si cu dreptate alege pe toti care-s ai Lui, prin dreptatea Legii pe care a lasat-o si prin curatenia inimii care-L primeste.

Dacă te referi la legea Harului, adică la porunca de a ne iubii unii pe alții și a trăi prin Credință, atunci da trăiești ca fii ai binecuvântării plinind Legea Domnului, Legea cea nouă:

„Drept este omul care merge cu Dumnezeu si asculta Cuvantul Său Cel lasat prin Legea lui Dumnezeu si care-L iubeste pe Dumnezeu si pe semenii săi. Drept este Dumnezeu si cu dreptate alege pe toti care-s ai Lui, prin dreptatea Legii pe care a lasat-o si prin curatenia inimii care-L primeste.”

Deci nu e vorba de îndreptățirea prin faptele legii ci de a ne iubii unii pe alții, fiind îndreptățiți prin Credința în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Căci din faptele Legii nimeni nu se poate îndreptății, ci este sub blestem și rob idolilor căci slujește idolul faptelor legii, care este mândrie.

maria-luisa 13.05.2010 21:15:07

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 247697)
Dacă te referi la legea Harului, adică la porunca de a ne iubii unii pe alții și a trăi prin Credință, atunci da trăiești ca fii ai binecuvântării plinind Legea Domnului, Legea cea nouă:

„Drept este omul care merge cu Dumnezeu si asculta Cuvantul Său Cel lasat prin Legea lui Dumnezeu si care-L iubeste pe Dumnezeu si pe semenii săi. Drept este Dumnezeu si cu dreptate alege pe toti care-s ai Lui, prin dreptatea Legii pe care a lasat-o si prin curatenia inimii care-L primeste.”

Deci nu e vorba de îndreptățirea prin faptele legii ci de a ne iubii unii pe alții, fiind îndreptățiți prin Credința în Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Căci din faptele Legii nimeni nu se poate îndreptății, ci este sub blestem și rob idolilor căci slujește idolul faptelor legii, care este mândrie.

Mandrie este si sa te consideri printre cei alesi, caci Dumnezeu Sfantul, doar El hotaraste cu dreptate, dupa Legea Sa, cine este drept si cine nu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:24:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.