Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cruce in curte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10085)

andreicozia 12.07.2010 18:53:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 268397)
Nu stiu ce sa spun, dar mi se pare, cel putin, lipsit de bun simt sa-ti pui o cruce de 3 metri in curte.
Daca vrei sa-ti exteriorizezi credinta, si vrei cu tot dinadinsul ca lumea sa stie ca acolo sta un crestin, putene-ti una mica pe casa.
Eu sincer nu am vazut asa ceva decat la Gigi Becali.

Gigi Becali intimplator face si fapte ale crucii, si nu putine ci cu duiumul! Cred ca mai presus de orice este intelepciunea care ti-o da scoala crestina nu crucea din curte. Am vazut in Moldova cum nici cruci de 3 metrii nu au oprit apele sa mature casa credinciosului.

Alegerea locului de casa trebuie facuta tot cu intelepciunea lui Gigi "criticatul" care are experienta mare in imobiliare si stie unde poti ridica o casa si unde NU!

colaps 12.07.2010 18:55:37

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 268406)
Gigi Becali intimplator face si fapte ale crucii, si nu putine ci cu duiumul! Cred ca mai presus de orice este intelepciunea care ti-o da scoala crestina nu crucea din curte. Am vazut in Moldova cum nici cruci de 3 metrii nu au oprit apele sa mature casa credinciosului.

Alegerea locului de casa trebuie facuta tot cu intelepciunea lui Gigi "criticatul" care are experienta mare in imobiliare si stie unde poti ridica o casa si unde NU!

Normal că nu au oprit apele pentru că venirea apelor a fost Voia lui Dumnezeu!

Dumitru73 12.07.2010 19:00:30

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 268408)

In concluzie, la ce iti foloseste o cruce de 3 metri????

colaps 12.07.2010 19:03:23

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 268414)

Crucea tot cruce rămâne fie că are 10 metri fie doar 2 cm. Acum depinde și de gusturile fiecăruia.

andreicozia 12.07.2010 19:10:37

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 268408)

Da, dar vezi tu colapsule, ca din ce spui tu reiese ca Voia lui Dumnezeu este sa distruga viata credinciosului, care este smerit si-si face treba lui de crestin, si sa-l aduca in mizerie, sa ajunga bataia de joc a bogatului care face misto de el si care isi impogateste neamul pe seama Voii Lui Dumnezeu de a-l omori cu zile pe amaritul ala si de a-l face sa-si piarda nu numai putina lui agoniseala ci si mintile, cu copiii care ajung pe drumuri, vagabonzi.

Hmm, oare asta o fi Voia Lui sau nu citim noi mesajele Lui cum trebuie? Treaba pare incurcata, nu prea se imbuca cu ce ar trebui sa se intimple cind stai sub aripile Lui protejat de cruce.

..sau acum o sa-mi spui ca toti amaritii aia sunt de fapt pacatosi inraiti si au "fapte ascunse" la activ iar acum platesc

Pandion 12.07.2010 20:13:51

Citat:

În prealabil postat de cristiansergiu (Post 268357)
De multe ori cand plec din oras observ pe marginea drumurilor, in curtile oamenilor cruci (cele de vreo 2-3m). Stiti cumva daca exista un motiv anume pentru care sunt puse?

Unii le pun din credinta, altii probabil din superstitie.

andreicozia 12.07.2010 20:23:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 268414)

Pai speri sa se sperie ciorile si graurii de ea ca sa te mai bucuri si tu de vre-un fruct din livada

Hartford 13.07.2010 02:52:41

Citat:

În prealabil postat de Pandion (Post 268436)
Unii le pun din credinta, altii probabil din superstitie.

Mai fratilor poate sint paratrasnete, mai stii :106:

Dumitru73 13.07.2010 09:43:48

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 268528)
Mai fratilor poate sint paratrasnete, mai stii :106:

Parca il si aud pe Danion Vasile explicand cum lui Dumnezeu iar fi fost foarte greu sa-i explice taranului smerit, principiile electricitatii, formarea fulgerelor si functionarea paratrasnetului.
Asa ca a ales sa-i modalitatea cea mai simpla. Ia zis sa-si puna in curte o cruce cat mai mare, cu cat mai mare crucea cu atat mai mare credinta. ;)

felixv 13.07.2010 11:00:14

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 268557)
Parca il si aud pe Danion Vasile explicand cum lui Dumnezeu iar fi fost foarte greu sa-i explice taranului smerit, principiile electricitatii, formarea fulgerelor si functionarea paratrasnetului.
Asa ca a ales sa-i modalitatea cea mai simpla. Ia zis sa-si puna in curte o cruce cat mai mare, cu cat mai mare crucea cu atat mai mare credinta. ;)

am fost tentat sa ii spun lui Dumitru ca se crede superior "taranului smerit", dar mi-am dat seama ca as fi facut eu aceeasi gresala fata de el, si-atunci am simtit nevoia sa va spun ca am gresit.
poate in felul asta eu o sa uit mai greu sa ii judec pe altii, iar cine vede poate intelege sa n-o mai faca.

va multumesc daca cititi ce-am scris mai sus.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:16:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.