Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Spovedania online (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10307)

costel 05.08.2010 17:17:10

Sunt lucruri care nu se pot petrece decat prin atingere. Nu poate primi cineva harul pentru orice treapta din preotie decat prin punerea mainilor, ... asa si aici, este nevoie de punerea epitrahilului peste credincios ca harul sa se reverse intr-un mod tainic peste el.

gabriela8 05.08.2010 19:42:24

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 275262)
Da, este. Lipseste ceea ce e mai important, contactul direct. Si cum iti mai da dezlegare daca nu iti face semnul Sfintei Cruci pe cap.

Exact la delegare ma gandeam si eu cand am citit intrebarea...
Nu poate fi valida o astfel de spovedanie, parerea mea.

ionut stefan 05.08.2010 21:42:37

doamne ajuta

eu consider spovedania online o mare greseala facuta de cel ce vrea sa se spovedeasca o lucrare draceasca si o minciuna

Iubirea 05.08.2010 22:15:44

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 275387)
eu consider spovedania online o mare greseala facuta de cel ce vrea sa se spovedeasca o lucrare draceasca si o minciuna

de ce numai pentru cel ce vrea sa se spovedeasca este o greseala...cel care spovedeste nu face aceeasi greseala?

mihaila_alin 05.08.2010 23:05:29

spovedania prin internet nu se poate realiza deoare-ce mai asista si s.r.i. si nu poate avea nici o valoarea spirituala decit o descarcare psihica,eventual.ratacire 100%.

ionut stefan 06.08.2010 08:32:31

doamne ajuta

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 275395)
de ce numai pentru cel ce vrea sa se spovedeasca este o greseala...cel care spovedeste nu face aceeasi greseala?

adevarat dar ma intreb de ce se accepta acest tip de spovedanie

andreicozia 06.08.2010 16:35:48

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 275441)

De cine sa fie acceptata?
Cel care te spovedeste asteapta linistit la celalalt capat sa-i trimiti banutii imediat prin card sau mai tirziu prin datorie. Este o afacere ca oricare alta din lume si din biserici. Nu-i nimic nou, singura diferenta este ca-i on-line.

Si eu cred ca este o bazaconie si ai nevoie de interactiune fizica, dar cu-i ii pasa de parerea mea sau a ta cind vine valul milioanelor de cereri de iertare on-line de pe tot globul...o avalansa a vindecarilor on-line, la gramada si asta-i tot de pe la protestanti care urla la tv:"Atingeti ecranul si o sa va vindecati, tineti degetele pe sticla ecranului ca ca simtiti puterea lui Hristos, insa nu uitati sa trimitei donatia la numarul... 00000000000000, samd

costel 06.08.2010 16:41:02

Din cauza faptului ca traim superficial, prind din ce in ce mai mult teren cele mentionate de tine Andrei.

Iubirea 07.08.2010 12:30:22

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 275441)

OK!!!
La ce iti foloseste sa te intrebi?
La ce iti foloseste raspunsul pe care presupun ca il stiii deja?

De ex. eu pana acum am auzit de spovedania on-line dar nu stiu concret sa se faca...si aici ma refer doar la biserica ortodoxa indiferent din ce tara ar fi ea...nu ma intereseaza ce fac alte confesiuni care oricum sunt in ratacire, deci nu ma mira ca mai au o ratacire in plus.

Altfel, cel care cunoaste semnificatia Tainei Sf. Spovedanii si stie ca doar prin punerea mainilor se obtine iertarea (deci nu este de ajuns rugaciunea de dezlegare de la finalul spovedaniei) nu are cum sa se spovedeasca on-line, eventual sa marturiseasca pacatele fiind constient ca asta nu inseamna ca a si fost iertat pentru ele.
Doar atunci cand preotul pune epitrahilul si mainile pe crestetul celui care s-a spovedit si apoi rosteste rugaciunea de dezlegare si iertare a pacatelor, pacatele respective vor fi iertate...
Nu prea stiu cum se face asta on-line.

Erethorn 07.08.2010 18:59:20

Daca ne gandim cate pacate se pot savarsi online...

De la ora 7 la 7 jumatate - o partida de sex online (evident, nu cu nevasta); urmeaza o spovedanie online, totul e ok, pot pleca la birt cu inima usoara. Cand ma intorc, daca mai nimeresc tastatura, pot sa ma spovedesc si de pacatul betiei, si ma culc curat inaintea lui Dumnezeu.

Mare e gradina lui Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:26:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.