Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Sanatatea, mai buna decat toate? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10358)

Rodica50 11.08.2010 15:11:25

Sanatatea este un bun de mare pret. Cand este pierduta, realizam ce dar ne-a dat Dumnezeu.
Drum drept, echilibru...din perspectiva religioasa.

bmd 11.08.2010 15:53:26

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 276726)
o boala provocata de un virus carei boli sufletesti corespunde? (si mai ales cand infectarea are loc din vina sistemului sanitar) nu de alta dar vreau si eu sa ma lamuresc in aceasta chestiune. vad ca foarte usor se pun niste etichete - .

O boala provocata de virus poate fi si ea o "pedeapsa" a uneia sau mai multor patimi/pacate sau "o cale de indreptare" sau si una si alta.
Nu conteaza cum am luat acel virus.
Vezi tu Mihai nu fiecare care vine in contact cu virusul face si boala.
La fel cum nu fiecare care face un tratament se vindeca.
Amindoua tin de vointa lui Dumnezeu.
Amindoua sint spre folosul nostru: la unii daca nu s-au infestat , la altii daca au facut-o, la unii daca s-au vindecat , la alti daca o sa moara din virusul ala.
Daca un medic/asistenta au gresit si te-ai ales cu un virus incearca sa-i ierti si roaga-te lui Dumnezeu sa-i ierte si El. Fa-o pentru ca nimeni nu-i fara gresala si fa-o pentru ca cum spuneam am vazut oameni care nu s-au infestat dupa ce au folosit la citeva minute un ac folosit de cel infestat.Deci boala noastra a fost cu ingaduinta lui Dumnezeu daca ne-am infestat si cum EL este IUBIRE si doreste mintuirea noastra a fost pentru ca asa-i cel mai bine pentru noi sau pentru cei din jurul nostru.

Iubirea 11.08.2010 21:27:47

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 276511)
:1: pai vezi tizule!

Eu cred ca Dumnezeu a pregatit fiecaruia drumul cel mai potrivit pentru mintuire ( nu vorbesc de soarta) si omul se impotriveste prin reactiile lui acestei mintuiri. Si atunci Dumnezeu intervine la rindul Lui functie de reactia fiecaruia prin diferite mijloace.
Unul dintre ele este boala.
Boala (si aici nu vorbesc de raceala sau julitura genunchiului) iti aseaza(tie si celor apropiati tie) niste ochelari pe nas, prin care lumea se vede altfel, se intelege altfel, valorile devin mai pregnante, ziua mai valoroasa, un cuvint bun, un gest are cu totul alta valoare decit pentru cel sanatos.
Pe de alta parte fiecare isi pune intrebarea : "de ce eu?"
O sa-ti raspund cu o alta intrebare : "dar cine?" Tu cui ai da o boala grava daca ai avea-o?! Daca o ai atunci o poti si duce, altul nu poate...
Unul nu pote sa face matanii, dar poate purta boli
Nu face milostenii, dar poate purta boli
Nu are rugaciune, dar poate purta boli
Si uite asa din deznadejdea de a fi un crestin caldicel are si bolnavul speranta de mintuire pentru suferinta sa.
Sa-i dea doar Dumnezeu celui bolnav si puterea sa le duca pina la capat!

Subscriu Marius...ar fi minunat daca toti am intelege si accepta boala ca pe un dar pe care sa il purtam cu drag...ma gandesc mult acum la mine si la familia mea iar tu stii bine la ce ma refer....mantuirea lor ar fi mantuirea mea...dar asta doar Dumnezeu stie. :(

bmd 12.08.2010 10:27:13

Spera Clausi si roaga-te...ce ne ramine altceva?

Iubirea 12.08.2010 10:32:53

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 276980)
Spera Clausi si roaga-te...ce ne ramine altceva?

In astfel de situatii esti total neputincios...absolut doar rugaciunea si nadejdea la Dumnezeu, iar in rest acceptarea a tot ce urmeaza sa se intample pentru ca indiferent de situatie totul este BUN pentru ca vine de la Dumnezeu.

Stiu toate astea Marius...dar....cateodata mai exista si un dar...apoi iar revin la ce am scris mai sus....si tot asa. Astea sunt ale mele...de aceea spun ce bine ar fi sa putem accepta si constientiza permanent ca EL este cu adevarat cu noi.

In fine...

costel 12.08.2010 11:42:48

M-a impresionat mult postarea lui bmd si asta pentru ca desi, din cate stiu, are o problema de sanatate, vorbeste despre boala asemeni Parintilor. Nu se revolta, nu dispera, spune doar ca prin boala vede lumea intr-un mod mai clar si ca prin ea nu se indeparteaza de oameni si de Dumnezeu, ci se apropie mai intens de acestia. Mult folos duhovnicesc este in postarea ta Marius. Sa-ti dea Dumnezeu putere sa le porti pe toate in chip curat.

bmd 12.08.2010 12:54:01

Frate Costel

sint departe de parinti!!!! Vai de capul meu. Sa ne dea Dumnezeu puterea sa ne ducem fiecare crucea!
Si eu m-am revoltat, m-am certat cu Dumnezeu, am plins m-am zbatut.........
Dupa o vreme ai de ales intre a continua sa te auto-compatimesti sau sa incerci sa traiesti in conditiile date, incercind sa intelegi: "DE CE?"
Marele noroc al meu a fost ca mai inainte de boli, Dumnezeu mi-a deschis ochii si am inceput sa cred! Mi-a scos in cale oameni deosebiti!
Nu stiu daca am inteles inca "de ce?" dar raspunsul (pentru mine) pe care l-am gasit, ma multumeste.
Singura mea teama este ca n-am credinta destula sa duc crucea fara sa murmur (mai ales ca sint unul care tot timpul comenteaza)...pina la capat!

Rodica50 12.08.2010 18:46:51

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 277038)
sint departe de parinti!!!! Vai de capul meu. Sa ne dea Dumnezeu puterea sa ne ducem fiecare crucea!
Si eu m-am revoltat, m-am certat cu Dumnezeu, am plins m-am zbatut.........
Dupa o vreme ai de ales intre a continua sa te auto-compatimesti sau sa incerci sa traiesti in conditiile date, incercind sa intelegi: "DE CE?"
Marele noroc al meu a fost ca mai inainte de boli, Dumnezeu mi-a deschis ochii si am inceput sa cred! Mi-a scos in cale oameni deosebiti!
Nu stiu daca am inteles inca "de ce?" dar raspunsul (pentru mine) pe care l-am gasit, ma multumeste.
Singura mea teama este ca n-am credinta destula sa duc crucea fara sa murmur (mai ales ca sint unul care tot timpul comenteaza)...pina la capat!

Sa te ridice Dumnezeu din suferinta si sa te intareasca!La Dumnezeu toate sunt cu putinta!

bmd 12.08.2010 21:42:43

Multumesc Rodica.

Desigur ca-i cu putinta la Dumnezeu, nu stiu insa daca mi-ar fi de folos........
Asi mintii sa spun ca nu-mi doresc, dar la fel asi mintii sa spun ca nu cred ca-i mai bine, sa ramina toate asa cum sint acum. Omul pamintesc si cel duhovnicesc din mine se cam cearta deocamdata cum ar fi mai bine!:3:

cristian67 08.10.2010 10:49:47

putin,despre sanatate

Poate ca ar trebui sa acordam mai multa atentie terapiilor traditionale pe care le practicau bunicii nostri si care dadeau rezultate foarte bune intr-o multime de boli.Nu contest stiinta si rezultatele sale,puterea si eficienta unui antibiotic luat la momentul oportun,ci doar acea medicina sustinuta pentru a ne scoate banii din buzunar,omorandu-ne incetul cu incetul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:39:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.