0rtodoxia |
01.10.2010 20:05:31 |
a trecut mai, dar a avut de furca.. este in pateric, astazi l-am citit, dar sunt si Sfinti mai mari, ca Sf Macarie de care dracii nu se apropiau.. dar si de Sfa Antonie s-au legat simult a plans pentru asta desi nu mai avea pacate in el dar inventau si i-au adus suparare .. dar repet Sfintii cei mari trec liber si direct in cer.. lui Sf Macarie dracii ii spuneau neputand sa-l atace" o Macarie, de ce slava te-ai invrdnicit!" ca o ultima ispita.. si Macarie le-a raspuns , ba inca nu am scapat si la porti iarasi l-au laudat dracii ca sa -l ameteasca si sa cada si iar s-a ferit Sfantul si cand a intrat atunci au inceput sa scarasneasca din dinti de oftica iar Sf a zis cu harul lui Hristos abia acum pot spune ca am scapat de voi! asa ca sa luam aminte ca e greu pentru noi pacatosii care putim si dormim in pacate.. vai noua si iarasi zic, vai noua in ziua aceea, ca nimeni nu ne va mai putea ajuta ,ce a afost savarsit asa ramane si inapoi nu se mai intoarce, de nuplangem acum, cat avem timp, vom plange atunci o vesnicie!
|