Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cum sa ne comportam cu habotnicii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11018)

raisa2006 25.10.2010 17:38:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 300208)
Ti se zbirleste parul cind citesti chiar si descrierea ta, Raisa. Asa de multa intimidare, fortare a alegerii personale, caracteristici foarte similare bolilor sufletesti si mintale a celor care impun cu forta, facind ochii mari cind vorbesc cu tine si inrosindu-se de emotia "duhovniciei" lor.
Vorba lui Rodica, unde este pacea, blindetea... calmul?

A fi habotnic nu inseamna ca pacea, blandetea, calmul se anuleaza ci din contra ..cresc!(eu asa cred )

definitia a dat-o deja FiulRisipitor !

Erethorn 25.10.2010 17:44:12

Citat:

În prealabil postat de raisa2006 (Post 300259)
A fi habotnic nu inseamna ca pacea, blandetea, calmul se anuleaza ci din contra ..cresc(eu asa cred )

definitia a dat-o deja FiulRisipitor !

Nu se mai intelege nimic. Din modul in care definiti dumneavoastra habotnicia, ar rezulta ca mesajul de mai sus, al lui antoniap, nu este habotnic...

Dar daca nu e habotnic, atunci cum e ?!Liberal ? Ecumenist ? E bine sau rau ca nu e habotnic ? Doamne da-ne rabdare....

heaven 25.10.2010 18:00:48

Citat:

În prealabil postat de loveeverywhere75 (Post 300183)
Sunt persoane foarte zeloase, bigote, habotnice, care incearca sa iti bage credinta cu pumnul in gura. Sunt fanatici. Sunt persoane foarte orgolioase. Incearca sa te forteze sa crezi ca sa se mantuiasca ei - adica tot pentru binele lor.
Fac fapte bune dar ca sa primeasca o rasplata, nu din dragoste fata de aproapele.
Nu tolereaza decat credinta lor si tot ceea ce ei cred este adevarat, iar ceilalti gresesc sau sunt rataciti.

Chiar daca le spun mai multe persoane ca fac exces de zel, ei continua sa fie la fel.
E ingrozitor. O discutie civilizata si bazata de bun simt sau macar ratiune / intelect nu isi are rostul. Se sfarseste cu conflict verbal.
Desi se dau smeriti sunt foarte patimasi cand se contrazic.

Fac mai mult rau Bisericii pentru ca dupa ce ii vezi, nu prea iti mai vine sa mergi pe calea Bisericii.

Cel mai bine e sa ii eviti! Dar ce e de facut cand sunt de-ai nostrii? (adica rude, prieteni).
Cum trebuie procedat cu aceasta categorie de oameni?
Eu unul ii consider periculosi si raspandesc acest fanatism ca un virus si la altii.

Incearca sa iti forteze liberul arbitru. Tin neaparat ca tu sa gandesti ca ei si sa crezi ca ei.
Ce e de facut?
Ultima data am avut un conflict dur cu o astfel de persoana.

Pai ce sa fie de facut?Sa intelegi ca si in Biserica sunt oameni intre oameni,sa intelegi ca este aproape imposibil sa ii schimbi pe cei in cauza si nici nu e treaba noastra sa aducem schimbari in viata cuiva fara voia sa si ca ce trebuie sa te intereseze pe tine este calea Lui Iisus Hristos si eventual sa cauti persoane care sunt mai apropiate de aceasta cale si dpdv spiritual,nu atat teoretic,cu care sa te sfatuiesti,sa cauti raspunsuri si ce anume mai ai tu nevoie pentru sufletul tau.

Rodica50 25.10.2010 18:02:21

Parerea mea

Mai bine habotnic, decat ateu!

Erethorn 25.10.2010 18:08:19

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 300268)

Am vazut mai multi atei convertiti decat habotnici redeveniti oameni normali si credinciosi adevarati. Parerea mea.

antoniap 25.10.2010 18:10:32

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 300261)
Nu se mai intelege nimic. Din modul in care definiti dumneavoastra habotnicia, ar rezulta ca mesajul de mai sus, al lui antoniap, nu este habotnic...

Dar daca nu e habotnic, atunci cum e ?!Liberal ? Ecumenist ? E bine sau rau ca nu e habotnic ? Doamne da-ne rabdare....

Pai ce faci, stimabile? Cu ce drept vrei imi cataloghezi mesajele mele atata timp cat eu imi apar Ortodoxia pe un forum ortodox, iar tu ai alta confesiune?

Vrei sa fiu liberala ori ecumenista? Pai, uite ca nu pot si nu vreau. Ia du-te matale pe forumul catolic, ca eu nu te deranjez. Ce te-a palit sa tii neaparat sa intri in sufletul ortodocsilor cu orice pret? Uite ca eu nu-ti permit. Sau ti se pare normal sa-i sfidezi pe ortodocsi?!

heaven 25.10.2010 18:11:34

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 300268)

Extremele nu sunt bune,oricare ar fi ele...calea echilibrului este cea mai indicata.

Erethorn 25.10.2010 18:24:00

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 300278)
Pai ce faci, stimabile? Cu ce drept vrei imi cataloghezi mesajele mele atata timp cat eu imi apar Ortodoxia pe un forum ortodox, iar tu ai alta confesiune?

Doamna, dumneavoastra trebuie sa fiti constienta ca "ortodoxia dumneavoastra", pe care "v-o aparati", s-ar putea sa nu fie chiar acelasi lucru cu Ortodoxia.

De asta imi permit, pacatosul de mine, sa va critic.

Rodica50 25.10.2010 18:25:55

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 300280)
Extremele nu sunt bune,oricare ar fi ele...calea echilibrului este cea mai indicata.

Sunt de aceeasi parere.

antoniap 25.10.2010 18:32:43

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 300285)
Doamna, dumneavoastra trebuie sa fiti constienta ca "ortodoxia dumneavoastra", pe care "v-o aparati", s-ar putea sa nu fie chiar acelasi lucru cu Ortodoxia.

De asta imi permit, pacatosul de mine, sa va critic.

Asta e o alta problema si o voi discuta cu duhovnicul meu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:32:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.