Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Cum putem sa devenim buni (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11325)

Carmen FUNIERU 08.12.2010 21:59:10

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 310468)
Povestește-ne!

Răspunsul văd că întârzie. Probabil că Daniel a ajuns la concluzia că nici măcar în acea zi nu a fost bun :1:

cristiboss56 08.12.2010 22:05:38

Citat:

În prealabil postat de Carmen FUNIERU (Post 311438)
Răspunsul văd că întârzie. Cred că Daniel a ajuns la concluzia că nici măcar în acea zi nu a fost bun :1:

Poate o face din smerenie , caci si tacerea e un raspuns , si de multe ori , ea , tacerea e cea mai potrivita pentru un crestin ! :32:

Daniel777 08.12.2010 23:37:46

Din pacate experienta pe care am trait-o nu se poate descrie.Dar afirmatia este adevarata,nu a fost meritul meu ci a fost un dar neasteptat...

Marius22 09.12.2010 00:19:08

Parintele Teofil Paraian obisnuia sa faca glume pe seama celor care, monahi sau mireni fiind, atunci cand se prezentau, pe langa nume mai adaugau si specificatia pacatosul/pacatoasa. Le spunea ca el nu sta de vorba cu "pacatosi" sau ca el nu are ce cauta intr-o manastire de "pacatosi", pentru ca se considera pe sine "cumsecade".

Si, mai mult decat cumsecade a fost parintele in viata sa. Ma intreb insa daca parintele se afirma ca fiind cumsecade si inaintea lui Dumnezeu. Nu cred acest lucru. In rugaciunea lui Iisus, atat de draga lui, nu spunea Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine "cel cumsecade", ci pacatosul. Constiinta starii pacatoase se recunoaste si se marturiseste numai inaintea lui Dumnezeu si a unui singur om, duhovnicul.

Nu suntem mai buni deoarece nu vrem sa fim oameni "cumsecade", asemenea parintelui. NU vom putea deveni mai buni pana nu vom scapa de fatarnicie cu nenumaratele sale masti.

costel 09.12.2010 11:57:48

Ajungi mai bun pe masura ce dobandesti mai multa liniste in suflet. Cu cat ai parte de mai multa tulburare in suflet, cu atat cauti sa faci mai mult rau decat bine.

Florin-Ionut 09.12.2010 15:13:27

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 308434)
Prin urmare, ce trebuie sa facem noi, concret, pentru a deveni mai buni? Intai si-ntai, sa ne facem randuiala in minte si-n simtiri. Sa inlaturam toate gandurile rele din sufletul nostru, din sfera mintii noastre, sa avem o jena fata de gandurile cele rele, care din rautate izvorasc - fiindca \"din prisosinta inimii graieste gura\", a zis Domnul Hristos (Matei 12, 34) - sa inlaturam gandurile cele rele in mod constient si mai ales sa avem in mintea noastra un gand de capetenie, care sa faca toate celelalte ganduri secundare fata de gandul acesta principal, care este rugaciunea: \"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul\".

Exact. Ca sa devenim buni, intai de toate trebuie sa ne lepadam de cel rau. Adica sa ne mantuim de cel rau, pana la nivelul gandului. Numai atunci vom fi buni, mai buni, si mai buni, vom fi trasi in sus inaltandu-ne tot asa mereu spre asemanarea cu Hristos - Domnul, Care ne-a aratat clar ce inseamna sa fii Bun prin excelenta.

Deci, mai intai sa oprim caderea spre moarte, sa inviem si mai apoi sa ne gandim si la inaltarea spre mai bine.

camy_d 09.12.2010 15:43:45

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 311472)
Parintele Teofil Paraian obisnuia sa faca glume pe seama celor care, monahi sau mireni fiind, atunci cand se prezentau, pe langa nume mai adaugau si specificatia pacatosul/pacatoasa. Le spunea ca el nu sta de vorba cu "pacatosi" sau ca el nu are ce cauta intr-o manastire de "pacatosi", pentru ca se considera pe sine "cumsecade".

Si, mai mult decat cumsecade a fost parintele in viata sa. Ma intreb insa daca parintele se afirma ca fiind cumsecade si inaintea lui Dumnezeu. Nu cred acest lucru. In rugaciunea lui Iisus, atat de draga lui, nu spunea Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine "cel cumsecade", ci pacatosul. Constiinta starii pacatoase se recunoaste si se marturiseste numai inaintea lui Dumnezeu si a unui singur om, duhovnicul.

Nu suntem mai buni deoarece nu vrem sa fim oameni "cumsecade", asemenea parintelui. NU vom putea deveni mai buni pana nu vom scapa de fatarnicie cu nenumaratele sale masti.

Așa e, dacă spui că ești păcătos, nu înseamnă că ești și smerit. Asta cred că voia să insinueze părintele Teofil Pârâian. Era și o pildă în Agenda Creștinului cu un călugăr care zicea tot timpul că e un păcătos, iar duhovnicul lui i-a pus la încercare smerenia. I-a adus niște acuzații cum că alții zic că el nu-și face treaba etc. și a întrebat "Cum? Eu sunt mai păcătos ca ceilalți?"

George.m 09.12.2010 20:24:20

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 311596)
Așa e, dacă spui că ești păcătos, nu înseamnă că ești și smerit. Asta cred că voia să insinueze părintele Teofil Pârâian. Era și o pildă în Agenda Creștinului cu un călugăr care zicea tot timpul că e un păcătos, iar duhovnicul lui i-a pus la încercare smerenia. I-a adus niște acuzații cum că alții zic că el nu-și face treaba etc. și a întrebat "Cum? Eu sunt mai păcătos ca ceilalți?"

Si Parintele Adrian Fageteanu e in acelasi duh: Când te apropiai să-i ceri binecuvântare, te întreba:
- Tu cine ești?
Dacă ziceai ”cutare păcătosul” începea zgâlțâiala:

- Asta s-o crezi tu, nu să o spui în gura mare... Păi așa te-a botezat preotul? Tu ce faci ca să nu mai fii păcătos?
http://blog.patermihail.ro/arhive/1361

camy_d 10.12.2010 17:02:26

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 311760)
Si Parintele Adrian Fageteanu e in acelasi duh: Când te apropiai să-i ceri binecuvântare, te întreba:
- Tu cine ești?
Dacă ziceai ”cutare păcătosul” începea zgâlțâiala:

- Asta s-o crezi tu, nu să o spui în gura mare... Păi așa te-a botezat preotul? Tu ce faci ca să nu mai fii păcătos?
http://blog.patermihail.ro/arhive/1361

Foarte tari mărturisirile :D

Marius22 10.12.2010 17:14:17

Devenim buni in masura in care facem loc in noi bunatatii dumnezeiesti. Dar ma tem ca suntem prea plini de chipul "bunatatilor" acestei lumi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:33:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.