Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Draga Mos Nicolae (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11383)

Rodica50 05.12.2010 17:43:45

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 310333)
[COLOR=#000066][SIZE=5]O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrab a le ajuta; izbaveste turma lui Hristos de lupii cei ce o rapesc pe ea, si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste prin sfintele tale rugaciuni de galcevile lumesti, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie si de razboiul cel dintre noim, de foamete, de potop, de sabie, de boala si de moarte grabnica; si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in temnita si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de taierea sabiei, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvintul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca, prin solirea ta, cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata lina si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca, si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invredniceasca. Amin.[/SIZE][/COLOR]

Foarte frumoasa rugaciunea, Cristian! Maine este ziua Sfantului Nicolae, cel bun si milostiv. Sa daruim si noi dupa putere, luand exemplul Sfantului nostru drag. Cati copii nu s-ar bucura de un mic dar. Sa facem maine o bucurie celor mici si exemplul nostru va fi urmat si de ei cand vor creste mari! Imi amintesc cu drag de o batrana invatatoare care isi vizita o prietena. Noi, copiii, cand o zaream, frematam in asteptarea dulciurilor pe care le scotea din buzunarele sale.

dragos45 05.12.2010 20:36:58

Mos Nicolae de Dragos Ionescu

Azi noapte mi-a batut la poarta
Un mos cocosat de ganduri si spate
Cu ochi inlacrimati...
L-am recunoscut
Era Mos Nicolae
Venit din indepartata-mi copilarie.

cristiboss56 06.12.2010 00:32:20

Pentru Moșul forumului !

Dragă Moș forum, te rog să-i dai o nuleiușă lui Culai , să-l faci cu adevărat Om bunicel , nu numai învățăcel , căci mi-a amorțit mâna cu pușca monitorizării lui , și nu numai ! Mulțumesc din suflet , Moș Forum , pentru ajutorul tău !

OmuBun 06.12.2010 00:36:12

Raspunsuri la "raspunsuri"

Re : Mosul Ratacit!
..........................Culai Roman

Impovarat de ganduri si nevoi
Revin pe unde las cate un semn...
Nici nu mai stiu cum sa va-ndemn
Cand vad cam ce ganditi unii din voi !?

Nu v-amagiti c-aveti solutii STAS,
Si cu atat mai greu sa le impuneti
Priviti la cer si-o rugaciune spuneti ;
E singura speranta ce-a ramas !

Doar bunul Dumnezeu ne-ar mai salva
Aceasta tara plina de minciuna !
Tot ce-a fost bun s-a-mbolnavit de ciuma
Si o minune-ar mai schimba ceva !

Ne-am indosariat si ne-am vanat
Si-am impuscat si-n ziua de Craciun !
De ce-asteptam mereu un lucru bun
Cand noi n-am inteles ce-i un pacat ?

Cine-ar plati tot raul ce ne-apasa ?
Noi vrem mereu-mereu cate ceva...
De nu iubesti, nimic nu poti avea !
De n-ai sa ierti, nu esti stapan acasa !

Sa nu imi luati de rau tot ce v-am spus ;
Si-mi cer ieratre daca v-am ranit !
Poate nu-i o-ntamplare c-am venit
V-am spus si eu trei vorbe si m-am dus!...

"Oameni ca noi", "oameni ca voi"...
Eu nu gasesc nici o deosebire
Suntem un neam cu toti, si-o fire
Cu-aceleasi ganduri triste si nevoi !

Nu-s suparat pe nimeni, sincer spun !
Doar incurcat un pic si necajit
Ca pan’acum nimeni nu s-a gasit
Sa faca-n tara asta ceva bun!

Ma zbat intr-o parere si incerc
Sa promovez o unica gandire
De vom ierta si-om darui iubire
Ne-om dezrobi si vom iesi din cerc.

Sunt 20 de ani de ura ;
Se-ntorc soldatii in mormant !
Mai este oare-n noi un lucru sfant ?
Avem masuri, dar nu avem masura !!

Pe cine sa iubeasca Dumnezeu ?
Suntem bolnavi, nu are ce alege !
Cu legi facem mereu fara-de-lege
Si niciodata nu-L chemam la greu !

Poate-s naiv, eu stiu ? Si da si nu.
Dar cred ca-i tot ce ne-a ramas acum :
Sa ne unim "cei cu cuvantul bun"
Sa spunem : Doamne, fa dreptate, Tu !!

cristiboss56 06.12.2010 00:41:29

Cu toate "pilele" tale / Nuleiușa îți va fi pe spinare / Căci nu mai ai scăpare . Moș f....m !

Hartford 06.12.2010 02:45:20

La multi ani la toti care poarta numele de Nicolae, Nicoleta, Nicole sa va aveti multe bucurii sanatate si Sf Nicolae sa fie in ajutor cind va este greu.

laraG 06.12.2010 19:35:21

:53::8:Omu(le)Bun - alias Culai (Nicolae?)Roman-minunate versuri !Prin Harul Sau, Bunul Dumnezeu sa-ti dea in dar MANTUIREA!Si din partea mea, tie si tuturor celor ce poarta numele Sfantului Ierarh Nicolae, multa sanatate, la multi ani, spor duhovnicesc si sa nu uitam ca "in lumea asta de noroi/Hristos e totul pentru noi"(Traian Dorz) si ca EL a biruit lumea.

OmuBun 07.12.2010 14:33:44

Citat:

În prealabil postat de laraG (Post 310714)
:53::8:Omu(le)Bun - alias Culai (Nicolae?)Roman-minunate versuri !Prin Harul Sau, Bunul Dumnezeu sa-ti dea in dar MANTUIREA!Si din partea mea, tie si tuturor celor ce poarta numele Sfantului Ierarh Nicolae, multa sanatate, la multi ani, spor duhovnicesc si sa nu uitam ca "in lumea asta de noroi/Hristos e totul pentru noi"(Traian Dorz) si ca EL a biruit lumea.

Saru'mana, mult, pentru urari! Uneori imi place sa "ma joc" de-a poezia!... Versurile au fost scrise in urma cu un an pe poezie.ro

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:57:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.