Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   La ce se gandesc strainii cand aud "Romania"? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11425)

camy_d 07.12.2010 18:37:25

Am citit un articol în Formula As care m-a impresionat, unui irlandez când a venit în România i-a plăcut atât de mult, că s-a mutat la noi. Și a organizat și o manifestare la cimitirul vesel.

http://www.formula-as.ro/2010/942/as...omentariu-5902

coralina 07.12.2010 19:40:48

De Dracula stiu, de Hagi, de Nadia Comaneci, de Ceausescu si cam atat.

Edit
Sotul meu a muncit in Romania o perioada lunga. Concluzia lui despre romani a fost: sunt oameni primitori, indatoritori insa aproape in totalitate "afectati" de "sindromul caprei raioase cu coada pe sus". Sunt maestri in crearea de aparente si au ca scop in viata sa "fie in randul lumii".

tigerAvalo9 07.12.2010 19:49:40

Strainii cand aud Romania mai aud si Hagi,Comaneci ,Carpati,Marea Neagra..

Niciodata oamenii nu vor zice de manastiri si Biserici ci de cele lumesti...deci nu va mai asteptati la asta...Dar cum s-a mai zis unii romani cred chiar ei urat despre tara lor,ce pretentii sa mai avem de la francezi,italieni etc

Nu stiu cum de Romania e Noul Ierusalim,asa se aude ca e o tara foarte foarte laica si lumeasca si ea,si poate cu multa energie negativa.

Dar noi avem si bogatii in ea ,sa ne bucuram de ele,sunt straini care vin in Romania la manastiri,putini dar sunt si asta trebuie sa ne faca fericiti.Sa ne bucuram de ce avem frumos aici ,poate asa indepartam cat de putin uratul din tara noastra

camy_d 07.12.2010 20:03:31

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 311060)
Strainii cand aud Romania mai aud si Hagi,Comaneci ,Carpati,Marea Neagra..

Niciodata oamenii nu vor zice de manastiri si Biserici ci de cele lumesti...deci nu va mai asteptati la asta...Dar cum s-a mai zis unii romani cred chiar ei urat despre tara lor,ce pretentii sa mai avem de la francezi,italieni etc

Nu stiu cum de Romania e Noul Ierusalim,asa se aude ca e o tara foarte foarte laica si lumeasca si ea,si poate cu multa energie negativa.

Dar noi avem si bogatii in ea ,sa ne bucuram de ele,sunt straini care vin in Romania la manastiri,putini dar sunt si asta trebuie sa ne faca fericiti.Sa ne bucuram de ce avem frumos aici ,poate asa indepartam cat de putin uratul din tara noastra

Ba eu am auzit de cineva că a scris o carte despre noi și a fost impresionat de mănăstirile noastre. Păcat că nu știu exact despre cine e vorba. Și irlandezul despre care am postat mai sus a apreciat mult ortodoxismul.

Traditie1 07.12.2010 22:18:07

Străinii ne văd mai bine decât ne vedem noi (asta se aplică atât când vorbimd e grupuri umane cât și când vorbim de o singură persoană, de felul cum e percepută de ceilalți) pentru că sunt mai puțin subiectivi.

Ne văd ca pe o țară satelit, care nu a dat lumii nimic de seamă, o chestie ștearsă dintr-o zonă gri a Europei și care nu contează aproape deloc pentru mersul lumii.

Delirul 07.12.2010 22:20:20

Adevarata poveste a lui Vlad Tepes cred ca-i de 1000 de ori mai interesanta decat toate povestile si elucubratiile, ce nici macar nu vin de la noi ci de la un irlandez care si-a dat cam mult cu parerea.

andreicozia 07.12.2010 22:24:39

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 311137)
Adevarata poveste a lui Vlad Tepes cred ca-i de 1000 de ori mai interesanta decat toate povestile si elucubratiile, ce nici macar nu vin de la noi ci de la un irlandez care si-a dat cam mult cu parerea.

Iar tu de unde stii adevarata poveste a lui Tepes?
De la istoricii romani?:)))))
daca da, de la care dintre ei, de la comunisti sau de la cei de dupa revolutie care afirmau ca noi i-am civilizat pe romani :)))))looool

eodor nastasa 08.12.2010 01:55:47

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 311139)
Iar tu de unde stii adevarata poveste a lui Tepes?
De la istoricii romani?:)))))
daca da, de la care dintre ei, de la comunisti sau de la cei de dupa revolutie care afirmau ca noi i-am civilizat pe romani :)))))looool

...sau poate, de la aia "bolsevici" ? lol...:4:

Miha-anca 08.12.2010 02:19:37

Iar mie mi-a spus odata o daneza, care calatorise candva prin Romania: frumosi oameni!

andreicozia 08.12.2010 02:24:19

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 311193)
Iar mie mi-a spus odata o daneza, care calatorise candva prin Romania: frumosi oameni!

FrumOASE dar prea scunde, mi-a spus un italian trecind prin Romania si care se intorcea de la "tratament" din Ucraina cu inaltutele lor locale.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:24:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.