Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Lepadarea de credinta a patriarhului Serbiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11492)

Don_Juan 12.12.2010 21:11:13

Nu văd ce e așa de grav doar pentru că s-a întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea (pe care deasemenea nu-l disprețuiesc).

Mihnea Dragomir 12.12.2010 21:29:42

Cât de ușor suntem asemenea fariseilor ! Iată, întâi stătătorul ortodox al Serbiei a stat la masă cu vameșii ! Iată, este înconjurat de curve ! Iată, a făcut un lucru oprit: a aprins o lumânare de Hanuka: nu cumva mai era și sâmbătă, pe deasupra ? Eu mă întreb: nu ar fi potrivit să-l răstignim ??

Iubiților, de la a face o bucurie evreilor, care trăiesc în ignoranța venirii lui Mesia, și până la lepădarea de credință este cale lungă, lungă ! Nemaivorbind că această sărbătoare are rădăcini în scumpa noastră carte, în Vechiul Testament. Oare noi înșine nu am stat la masă cu nelegiuiții, prieteni de-ai noștri de la serviciu, de la liceu sau chiar rude ! Cât de des ei ne-au invitat la sărbătoarea concubinajului lor și noi am fost și le-am spus "la mulți ani" ! Să înseamne asta că ne-am lepădat credința, sau să însemne că nu vrem să trăim ca sălbaticii, având relații dușmănoase cu cei din tribul rival ? Oare a spus patriarhul Serbiei că Isus nu este Fiul lui Dumnezeu ? Oare a spus că Biserica întemeiată de El s-a înșelat, în vreme ce dușmanii Lui, care L-au răstignit au avut dreptate ? Nu, eu nu văd să fi făcut nimic din acestea. Și atunci, pentru ce să venim noi și să ridicăm piatra ? Oare nu ar fi mai de folos sufletelor noastre să cercetăm cât de des aprindem noi înșine lumânări la ferestrele celor în eroare, punând umărul astfel la erorile lor ?

daniil96 12.12.2010 21:37:34

ma si intrebam cand vin ecumenistii

maine ne spun ca si musulmanii au dreapta credinta

poimaine ne spun ca si politeistii si animistii au dreapta credinta

Mihnea Dragomir 12.12.2010 21:42:33

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 312553)
maine ne spun ca si musulmanii au dreapta credinta

poimaine ne spun ca si politeistii si animistii au dreapta credinta

A spus patriarhul ortodocșilor sârbi că evreii au dreapta credință ? Dacă nu a spus, despre ce vorbiți aici ?

gabriela8 12.12.2010 21:43:43

Inselarea este foarte fina...

colaps 12.12.2010 21:45:39

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 312554)
A spus patriarhul ortodocșilor sârbi că evreii au dreapta credință ? Dacă nu a spus, despre ce vorbiți aici ?

Da păi se vede că ai moștenit „corectitudinea politic㔠de la papistași... Că doar papa al vostru s-a dus peste tot ... la jidani, la hinduși, la budiști, la șamani voodoo, la musulmani, la sectanți, la absolut toți ereticii și păgânii, a împărtășit femei goale, a lăsat despuiate să dănsuiască pe altar. La voi cam toate se întâmplă după cum îi taie capul....

Mihnea Dragomir 12.12.2010 21:50:54

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 312556)
Că doar papa al vostru s-a dus peste tot ... la jidani, la hinduși, la budiști, la șamani voodoo, la musulmani, la sectanți, la absolut toți ereticii și păgânii, a împărtășit femei goale, a lăsat despuiate să dănsuiască pe altar. La voi cam toate se întâmplă după cum îi taie capul....

Vreți să spuneți că tuturor toate s-a făcut ? În acest caz, aveți dreptate !

P.S. Șamanii sunt în Asia, voodoo găsim în America, în mod special în Haiti.

daniil96 12.12.2010 22:33:37

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 312554)

ma intrebi pe mine?

sau ii intrebi pe Sfintii Parinti care au dat canoanele?

Rodica50 12.12.2010 22:37:08

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 312542)
Nu văd ce e așa de grav doar pentru că s-a întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea (pe care deasemenea nu-l disprețuiesc).

Nici eu nu vad nimic grav ca s-au intalnit PFTeoctist cu Papa Ioan Paul al II-lea.Rememorand evenimentul, a fost chiar ceva frumos!

zaharia_2009 12.12.2010 22:42:02

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 312537)
Îmi puteți da și mie mai multe detalii despre gestul pe care l-ar fi făcut IPS Teoctist? Eu unul l-am admirat mereu.

Imaginile sunt graitoare dar nu la acestea ma refeream eu, acestea sunt bonusul pt. crestinii cuminti si atenti la viata lor si la acelora din jurul lor .
Conform propriilor declarati, publicate in volume private de autor (desigur, alt autor decit ,,prea bachta lo" = preafericitul) patriarhul Teoctis atunci cind a fost la Vatican precum si la slujirile impreuna cu papa Ioan Paul ,,de secand" si alte intilniri cu catolicii marturisea crezul cu adaosul filioqve, marturisire pe care o considera intemeiata, fireasca si normala . Ori aceasta este grava greseala dogmatica care schimba complet sensul marturisirii de credinta , care, mai departe judecind, il arunca pe autor tot in anatema . S.a.m.d.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:15:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.