Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Am o nelamurire mare!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11521)

camy_d 15.12.2010 19:09:51

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 313567)
Incepe cu a citi Noul Testament... restul se vor lumina de la sine.
Asta daca sincer cauti raspunsuri.

Sunt convinsă că e sincer;)

Vlad-Alexandru91 15.12.2010 19:09:59

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 313336)
Poporul Ales face parte din planul de mântuire al lui Dumnezeu. La început, Poporul Ales al lui Dumnezeu este Biserica Catolică. Celelalte Biserici sunt triburile pierdute ale Poporului Ales, care sperăm să se întoarcă.

Iar începeți cu minciunile? Biserica catolică s-a despărțit de Biserica lui Hristos (Ortodoxă). Roadele fiecărei religii o demonstrează. Nu poate pomul bun să facă roade rele sau pomul rău să facă roade bune...Nu mai începe cu discuții d-astea că n-o să cedeze nimeni. Eventual ajungem să aruncăm cu pietre unii în alții. Mai bine să-și vadă fiecare de rugăciune și muncă...Doamne ajută!

camy_d 15.12.2010 19:20:29

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 (Post 313571)
Iar începeți cu minciunile? Biserica catolică s-a despărțit de Biserica lui Hristos (Ortodoxă). Roadele fiecărei religii o demonstrează. Nu poate pomul bun să facă roade rele sau pomul rău să facă roade bune...Nu mai începe cu discuții d-astea că n-o să cedeze nimeni. Eventual ajungem să aruncăm cu pietre unii în alții. Mai bine să-și vadă fiecare de rugăciune și muncă...Doamne ajută!

Chiar și Papa Ioan Paul al II-lea a recunoscut că ortodocșii au păstrat mai bine tradiția primită de la apostoli. Nu există niciun dubiu pentru nimeni că e așa, o pot confirma istoricii și clericii catolici, care recunosc că religia lor se schimbă odată cu noile descoperiri științifice.

otiliaroxana 27.12.2010 23:15:34

Citat:

În prealabil postat de Templier Knight (Post 313302)
Oare Dumnezeul din Biblie e oare Dumnezeul cel adevarat?Multe lucruri relatate in Biblie par primitive pt vremea noastra.Si de ce a trebuit sa fie un popor ales?
Astept pareri , argumente!

Nici eu nu inteleg multe din aspectele istorice din Bilbie.

Scotsman 27.12.2010 23:29:46

Citat:

În prealabil postat de otiliaroxana (Post 316768)
Nici eu nu inteleg multe din aspectele istorice din Biblie.

Daca sunteti la inceput cu analizele din acest punct de vedere(raportul Biblie-istorie)exista doua atlase care contin informatii,explicatii istorice,harti, pentru nivelul de inceput.Sunt traduse si in limba romana:,,Atlas de istorie biblica"(Paul Lawrence) precum si ,,Arheologia Bibliei" (James K.Hoffmeier).Puteti incepe cu lecturarea lor pentru ca apoi sa treceti la lucrari de anvergura.Eu as incepe cu atlasul lui Lawrence.

Mult succes.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:30:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.