canarias |
19.12.2010 18:04:55 |
Esti indecis ce drum sa alegi !!!!!!
Citat:
În prealabil postat de Silencer
(Post 313857)
Buna seara fratilor, am si eu o problema ce ma macina de mult timp, si ma gandeam sa aflul parerea celora mai experimentati in cele ale credintei decit mine...
Demult timp imi vin ganduri de calugarie, si asteptam sa termin universitatea (care o termin peste cateva luni), sa incerc sa merg la o manastire...
A aparut intre timp o persoana draga mie, care nu prea ar vrea sa plec...
Ea e o fata un pic mai "moderna" ca sa zic asa, dar cam se afla in deznadejde, si daca ar fi ca pe viitor sa ne impacam mai bine si sa fim impreuna, ar duce si un mod mai creshtin de viata, cel putin asa cred... Ar putea fi shi invers...
Ei bine, si acum, cu toate ca ma gandesc mai mult la manastire cam nu imi permit sa o las, mai ales ca acum tine la mine, si eu la ea, shi nush ce ar face, unde ar apuca-o daca ar ramine singura, mai ales ca prietenile cu care mergea mai inainte, nush cum sa zic, da o luau pe un drum urit de tot...
|
Cel putin aceasta este parerea mea.Stii ce inseamna manastire ? Nu fosnetul fustelor prin biserica,nici cititul sau psalmodierea la strana cand biserica e plina de vizitatori.Sculatul inaintea zorilor si facutul pravilei la chilie,slujba de dimineata,mic dejun frugal si de cele mai multe ori la lumina unei lumanari chioare,munca la animale sau pe camp sau in gospodaria manastirii,pranz cu o ciorba lunga si in cel mai bun caz cu paine de o saptamana,iar munca,iar slujba la biserica,iar munca,slujba de seara,cina,slujba de noapte si cand ajungi in chilie,cazi frant pentru vreo 3 ore si o iei de la capat.Zi de zi,ani de zile.Taierea voii,liniste,rugaciune neincetata,putina vorba,ras de fel,zambesti fara sa-ti desvelesti dintii. Mai vrei la manastire ?In cele mai multe manastiri nu se bea vin decat un pahar la marile sarbatori,nu se mananca decat peste ,dar tot la sarbatori.Manastirea nu e refugiu ca nu ti-ai gasit partener de viata sau loc de munca.Viata in manastire e aspra ca sa nu te dovedeasca ispitele.Daca speri sa faci fata unui asa regim,du-te la manastire,dar in prealabil alege-ti o manastire de calugari foarte retrasa si cu putini vietuitori sa nu te smintesti de cele ce le vei vedea si propuneti un experiment de cateva luni ca vietuitor,fara nici un angajament de calugarie.Am vazut multi inflacarati,care dupa nici un an au dat bir cu fugitii sau mai rau,au rabdat asprimea calugariei ,au devenit rasofori si au dat apoi in patimi lumesti, au spurcat rasa si bunul nume al manastirii.Mai bine calugar in lume,decat mirean in manastire.Nu stiu insa de ce am sentimentul ca nu acesta e scopul vietii tale,dar fiinca te plictiseai,ai ales un subiect si acum te distrezi cu parerile noastre.Asa-i ?
|