Scotsman |
28.12.2010 14:03:53 |
Citat:
În prealabil postat de Danut7
(Post 316927)
Cum va explicati faptul ca desi au trecut 2000 de ani de crestinism noi am ramas cam la fel de prosti, daca nu mai prosti.Multi dintre noi neavand un raspuns la intrebarile fundamentale ale crestinismului.. Au trecut 2000 de ani degeaba?
|
Nu este nimeni prost si nici dvs.Sa va iasa din cap acesta idee.Exista invataura,metode,analize,oameni priceputi la asa ceva.Pentru mine,uitandu-ma la mai multe topicuri deschise de crestini ortodocsi pe acest forum,anumite aspecte sunt mai greu de inteles. As spune ca va framinta alt gen de probleme decat cele din lumea protestanta.
Sa stiti ca exista raspunsuri.Cum le gasesti este problema.Apoi cum le aplici,in sensul cum le traiesti,pentru ca aici este esenta lor.Nu doar sa fie analizate ci sa fie traite.Eu cred cu tarie ca daca chiar doriti cu sinceritate sa le gasiti,chiar si rational,le veti gasi.Drumul poate fi lung dar determinarea dvs va conta.
Pentru inceput este bine sa abordati problemele de baza,cu rabdare.Nu este un drum usor,in esenta este cel mai greu drum.Pas cu pas,ajutat de cei priceputi(in cazul dvs preotii si duhovnicii ortodocsi),cu rabdare,tarie.
Sa stiti ca multi le-au inteles.Unii au si murit ca niste martiri tocmai pentru ca au inteles si nu au vrut sa renunte.Veti gasi multe asemenea exemple in ortodoxism.
|